חניית נכים,השכן מרחיב את החנייה ע"פ דעתו.

mango53

New member
חניית נכים,השכן מרחיב את החנייה ע"פ דעתו.

צהריים טובים,
חלם בעיריית בת ים,כל אחד עושה מה שהוא רוצה.
קצת ארוך ,אבל תיראו שיש אנשים שלא מתחשבים באחרים ועושים זאת בראש חוצות .
מדובר על שכונה ישנה,הרחוב כולו בתים פרטיים. חזית הבית שלי מגדר אחת עד לגדר השניה 13 מטר. חזית הבית הצמוד לי גם 13 מטר ,יש לו כניסה לחנייה בחצר ,בנוסף הוא קיבל תו נכה ומסומנת לו חניה על הכביש כולל תמרור.
התמרור של הנכה הוא בדיוק על הגבול בן הבתים שלנו אבל סימון החניה הוא לא מתמרור וקדימה אלא חצי על חזית הבית שלו וחצי על חזית הבית שלי , יש לו כניסה לחצר ואסור לחנות שם + סימון חניית נכה (נראה לי שגדולה הרבה יותר מהתקן)+מקום נוסף לא מסומן שנמצא בן סימון חניית נכה ל כניסה לחנייה בחצר שהוא גבולי מאוד לחנייה לרכב קטן וכל מי שינסה לחנות שם יהיה חייב לעלות גבול סימון חניית הנכה לכן אף אחד לא מחנה שם ורק הוא ובניו חונים שם.
מה המשמעות ?יש לו 13 מטר חנייה רק שלו ובני משפחתו + 2.5 -3 מטר מהחזית שלי ,מיותר לציין כששהוא יכול הוא לא מחנה את הרכב שלו שעליו יש תג נכה בחניית נכה אלא בחזית הבית שלי ובני משפחתו וחברים שלהם חונים בחניית הנכה .

הבנתי שיש תקן למידות חניית נכים - למי מתלוננים ששכנים שלנו שכנעו פועלים שעבדו בכביש להגדיל את הסימון של החניה שלהם מעבר לתקן - אם אני לא טועה מידות של חנייה לרכב רגיל הינו 600 ס"מ הם גם מנצלים לרעה את החניה שלהם, הם תמיד שומרים אותה לחברים או לבני שמפחה שבאים אליהם ואילו את המכונית שלה מסומנת החניה הם בדרך כל לא חונים בה כדי שיהיה מקום לחברים שלהם. ועקב מצוקת חניה באזור הדבר גורם לתרעומת קשה אצל השכנים האחרים.
למי מתלוננים ומה עשים?
יש נהלים ?
נראה לי שהם מסמנים את החנייה בלבן כשכולם בעבודה ,מה עושים נגד זה?
מנגואית

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בנוסף לתשובתי בפורום חוק ומשפט

מה שקובע זה התמרור ולא הסימן על הכביש
אך כדי למנוע מריבות שכנים כדאי שתדבר עם השכן בעניין זה

נסה לקבל תשובות בנושא מהרשות המקומית. למשל..

מדוע אין הסימון לחניית הנכה חל על חנייתו בתחום חצרו?

למשל, מדוע אין הרשות המקומית מסמנת את החניה כחוק, על שפת המדרכה?

מדוע מקפחת הרשות את שכניו, למרות שהוא עצמו מקבל מענה מספק לבעייתו?

למעלה