חנן גולדבלט הורשע - ומה עכשיו?

חנן גולדבלט הורשע - ומה עכשיו?

זה טוב שהוא הורשע, כי לא היה לי ספק שהוא אשם. וטוב שהמתלוננות לא פחדו לספר. יש לי הרגשה שצריך לעשות משהו יותר רדיקאלי מלהרשיע אותו. הבן-אדם הזה היה דמות חינוכית ולדעתי עדיין משדרים חלק מהתוכניות שלו. לא מתאים לי שהאחיינים שלי יראו אותו. לדעתי צריך להוריד את התוכניות שלו מהמסך. ואם כן משאירים אז חייבת להיות שקופית אזהרה שמידעת כל הורה על כך שהאיש הזה הוא אנס. מה לעשות, לאנשים כמוהו יש אפקט מאוד גדול על כולנו, ובגלל זה בעונש הוא נושא צריך להיות מסר חינוכי.

gadgad0

New member
וקצת ברצינות: המשנה לראש הממשלה שלנו

הוא עבריין מין. נשיא המדינה לשעבר הסכים לעיסקת טיעון שבמסגרתה יוגדר כעבריין מין. האנשים הללו, כמו עבריינים רבים אחרים שהורשעו בפלילים מסוגים שונים מופיעים תדיר בתקשורת, והם אף בעלים של כמה אמצעי תקשורת (מעריב, למשל). בקיצור: אם לא מתאים לך שהאחיינים שלך יראו עברייני מין ועבריינים מסוגים אחרים, תייעץ להם שלא לפתוח טלויזיה, שלא לקרוא עיתון ובאופן כללי - להסתגר בבית. מי יודע? אף פעם אי אפשר לדעת אם לזה שהולך במדרכה ממול יש הרשעה פלילית... ועוד משהו: בהנחה שעברת את גיל ארבע, מה פירוש המשפט "לאנשים כמוהו יש אפקט מאוד גדול על כולנו"?...

aaa123

Member
לגבי המשנה לראש הממשלה אני לא מסכים

ובית המשפט טעה שהרשיע אותו. אני לא מאמין למתלוננת שהוא הכניס את הלשון לתוך פיה. יש ראיות לכך שהמתלוננת נוטה להגזים בתיאורים שונים. למשל היא הגדירה את עצמה כילדה בעימות עם רמון כאשר היא בכלל לא ילדה. כמו כן היא טענה שהיו לה דמעות בעינים בצילום כאשר לא היו לה שום דמעות. בית משפט הוגן היה לפחות קובע שיש ספק שרמון הכניס את הלשון לתוך פיה בהתחשב בנתונים אלו כי יכול להיות שמדובר בעוד הגזמה שלה כשבמציאות הלשון של רמון לא נכנסה לפיה. לדעתי רמון החליט שלא לערער לא בגלל שהוא אשם אלא כי הוא ידע שאי אפשר לסמוך על בית המשפט. חוץ משה הטענה לא היתה נגד זה שאנשים יראו עברייני מין ואי אפשר לשים בסל אחד את מי שהורשע במעשים מגונים ואת מי שהורשע באונס.

magenta73

New member
יש הבדל ג-ד-ו-ל

בין מה שהיה עם רמון לבין מה שקורה עכשיו עם גשש בלש. רמון הואשם בנשיקה. אך ורק נשיקה. אונס זה קצת יותר מנשיקה. אונס זה קצת יותר ממעשה מגונה. (כך זה נקרא מבחינה משפטית). כל העסק היה קצת חשוד ומסריח מידי, (כלומר, לדעתי ניסו והצליחו להוציא אותו מתיק המשפטים), ובכל מקרה- הוא היה יוצא מזה בלי משפט, אם הוא רק היה מתנצל. אבל הוא לא התנצל ויותר מכך קרא לעדות שקר, ולכן - קרה מה שקרה. הרעיון עצמו - שהוא חזר לכהן כדמות ציבורית/פוליטית לאחר פסק הדין, ועוד כמשנה לראש הממשלה, זה כבר דיון אחר בפני עצמו. ואת הרעיון הזה אני ממש לא אוהבת. קצב - שוב, סיפור אחר לגמרי. (אני אישית, כשהייתי בהפגנה שהייתה בכיכר רבין וראיתי את השלטים שהיו חצי פרצוף קצב חצי רמון הזדעזעתי עמוקות!) בכל הקשור לגשש בלש - דווקא בגלל שהיה גשש בלש הוא בכלל הגיע לסיטואציה בה אנס - משמע היה לו כוח והשפעה על הנאנסות כדמות מצליחה בעולם הבידור (הרי הדרך שלו הייתה דרך "מבחן במה" שצילם כביכול). ולכן - המשפט "לאנשים כמוהו יש אפקט מאוד גדול על כולנו" מאוד נכון ומאוד רלוונטי.

gadgad0

New member
העניין עם רמון חמור בהרבה מכך

שעות ספורות לפני שממשלת ישראל עמדה לקבל החלטה על יציאה למלחמה שעתידה לעלות בחיי 120 חיילים ו-44 אזרחים, היה עסוק אחד מבכירי שריה בתחיבת לשונו עמוק לתוך פיה של חיילת צעירה שסירבה לכך.

aaa123

Member
אני חושב שהעובדות שונות

לא השתכנעתי שרמון תחב את לשונו לתוך פיה. רמון לא הודה שתחב את לשונו לתוך פיה ואמר שלכל היותר לשונו נגעה בשפתיה ולא ראיתי הוכחה של מעל לספק סביר שהלשון שלו נכנסה לתוך פיה. הדבר היחיד שנכון זה שהיתה נשיקה ,ואני מסכים שזה לא ראוי,ושהעיתוי לא ראוי אבל לדעתי לא מדובר בענין פלילי. אם רוצים לפסול אותו לתפקיד על סמך זה אז זאת דעה לגיטימית(אם כי בעיני יש סיבות אחרות לפסול אותו ומה שחשוב זה קודם כל הדעות של אדם והדעות של רמון פוסלות אותו בעיני עוד הרבה לפני המעשים שלו) אבל כל השוואה בין המקרה של רמון למקרה של גולדבלט היא השוואה פסולה.

gadgad0

New member
נא עיין בהכרעת הדין במשפט רמון,

ובמיוחד במשפט "אין מדובר בנשיקה תמימה על הלחי או על המצח מתוך רגש של חיבה, אלא בנשיקה שיש בה את כל האלמנטים של עבירת מין" וגם "הטענה של הנאשם ש"אינו זוכר...", "...ואולי הלשון נגעה בשפתיים...", הינה לא יותר מאשר היתממות לשמה". עם כל הכבוד לדעתך, הכרעת הדין אומרת אחרת, ועצם העובדה שהמורשע בעבירת המין לא הגיש עירעור עליה אומרת כי הכרעת הדין היא האמת היחידה שיש בנמצא כרגע בפרשה, והיא אומרת: מר ח' רמון הינו עבריין מין שהורשע בדין. נקודה.

aaa123

Member
העובדה שהמורשע לא הגיש ערעור אומרת שיש לו

אי אמון בבית המשפט. כנראה שרמון הבין שבית המשפט כנראה קשר קשר נגדו כך שאם יערער מצבו יהיה גרוע יותר ,ויטילו עליו קלון ולא נראה לי שהוא לא ערער בגלל אשמתו. אני קראתי את הכרעת הדין וקראתי גם את העימות בין רמון למתלוננת. לדעתי המתלוננת לא אמינה. ציטוט מפסק הדין "המתלוננת הסבירה,כאמור,כי בזמן הצילום השלישי היא היתה קפואה בהלם ועם דמעות בעיניים. נטענה טענה,כי בצילום לא רואים דמעות,ומכאן שהמתלוננת איננה דוברת אמת. אין ממש בטענה. האמירה "דמעות בעיניים" מתארת מצב נפשי מסויים ולאו דווקא דמעות זולגות" ציטוט מהעימות ממנו ברור שה לא דיברה על מצב נפשי: רמון: "אני לא רואה שום דמעות בעיניים. אני רואה תמונה שאת מחייכת". ה': "חבל, יביאו לך את התמונה עוד פעם ויראו". רמון: "תראי, אני הייתי שמח אם היתה לי פה את התמונה פה. אבל אין לי אותה משום מה". כמו שאפשר לראות המתלוננת מנפחת דברים וזה לא מתבטא רק בדמעות בעינים. ציטוט אחר מדבריה: "אבל להזכיר לך, אתה גבר בן 56, עם כל הכבוד, אני ילדה" עם כל הכבוד מעשה מגונה בילדה זאת עבירה הרבה יותר חמורה ממעשה מגונה בחיילת צעירה,ועצם העובדה שהיא מנפחת דברים(ולא פעם אחת) עושה את דבריה לא אמינים בעיני.

gadgad0

New member
שופטי בית המשפט, מה לעשות,

קבעו חד-משמעית שהמתלוננת אמינה לחלוטין ורמון לא. חיים רמון יכול שלא להגיש ערעור על החלטת בית-המשפט להרשיעו מכל מיני סיבות, אך הגרועה ביותר שבהן היא "אי אמון בבית המשפט". רמון משמש בתפקיד בכיר בממשלת ישראל, הוא אינו אדם פרטי. לאדם שנושא במשרה כזאת אסור להביע אי אמון בזרוע שלטונית אחרת, ובמיוחד לא במערכת המשפט. את דעותיו הפרטיות על מערכת המשפט הוא יכול לומר כאדם פרטי, לא כאישיות ציבורית בתפקיד. ראוי לציין שרמון עצמו מקפיד על כך. במישור המעשי, יכול להיות שלרמון אין אמון במערכת המשפט, בדיוק כפי שלרקדן אין אמון ברצפה העקומה שבגללה הוא טוען שנפל.

aaa123

Member
עם 4 השורות הראשונות אני מסכים

אני לא מסכים שרמון היה יוצא מזה בלי משפט אילו היה מתנצל. לדעתי במקרה כזה ברור שאותם גורמים שהצליחו להוציא אותו מתיק המשפטים היו משתמשים בהתנצלות שלו כדי לבסס את אשמתו(והיו טוענים שאפילו הוא מודה שהוא אשם). לגבי הנושא של קריאה לעדות שקר אז היו נשים שביקשו להעיד לטובתו שבית המשפט לא האמין להן. אני מעריך שרמון לא ידע אם הן משקרות,וחשב שעדותן יכולה לסייע לו. בנושא הפוליטי אני לא רוצה את רמון בתפקידים פוליטים בלי קשר לפרשה כמו שאני בכלל מעדיף שקדימה תעלם.

Bitchhh

New member
אתה לא רציני

עבריין מין לחוד, וכוכב תוכניות ילדים לחוד. הוא עשה תוכניות מעולות וחינוכיות, אי אפשר לפסול את כל פועלו בגלל שהוא עבר על החוק.

Bitchhh

New member
ועדין...

התוכניות שלו חינוכיות ומעשירות. כשהיית ילדה קטנה לא עניין אותך הנפש שלו, ואני מניחה שהוא לא מלמד פדופיליה או איך לאנוס בתוכניות שלו...

Punkster

New member
לא צריך להוריד שום תוכנית שהוא ישתתף בה

את העונש שלו הוא יקבל מאחורי הסורגים וזה מספיק אז צא מהסרט שלך בנאדם

Antonio Montana

New member
תגיד, איפה בדיוק משדרים את "בלי סודות" היום?

בתור אחד מהדור שגדל על אותה תוכנית אגדית,נתן נתנזון, חנן גולדבלט, חני נחמיאס ואושיק לוי, באמת שלא זכור לי שנתקלתי בשידור בטלוויזיה החינוכית, אי-שם מאז אמצע שנות התשעים. ו-וואלה, הייתי שמח קצת לפקטור הנוסטלגיה. התוכנית, שודרה במתכונת המקורית שלה בין 82 ל86. קשה לי להאמין שהאחיינים שלך, ושאר זאטוטי ישראל, ייתקלו בתכני ילדים לגולדבלט בימים אלו, יש מספיק אלטרנטיבות חדשות ומעודכנות יותר. למיטב ידיעתי חני נחמיאס עדיין עושה טלוויזיה לילדים, אבל הידעת שלפעמים היא מתקלטת במסיבות דארק-אייטיז בתל-אביב? אי פעם התעמקת בליריקה של דארק-אייטיז? בין השאר תמצא דכאון, אובדנות, בלאגנים. אז מה, איזה אפקט היא משרה על הילדים? בחייך. אין שום קשר ואין שום הגיון ב"הצעה" שלך. חנן גולדבלט היה ועודנו בדרן ושחקן אדיר. בהתעלם ממחול השדים סביבו - בתפקידיו השונים אין שום אספקט הנוגע לנושא שמביא ל"סו-קולד" בהילות שלך. תחשוב קצת על ההצעה שלך בהיגיון. נניח וכן היו משדרים עכשיו את חנן גולדבלט (באותו עולם דמיוני שיצרת לאחיינים שלך), אתה מדבר על "שקופית" להורים. מה השקופית בדיוק הייתה אומרת? "השחקן הורשע ע"י בית-משפט באונס. לשיקולכם". נראה לך הגיוני? ומה לגבי הילדים, שיתחילו לשאול שאלות? ולמה להפחיד אותם ככה? בחייך. הדמגוגיה בשיאה.

abs7

New member
אם אתה מתעניין ב-10 דקות של נוסטלגיה

בויאודי יש פרק אחד בחינם של בלי סודות. בדיוק לפני כמה ימים תקף אותי פרץ נוסטלגיה וראיתי פרק :)

פלגיה

New member
ביוטיוב

עשרות קטעים של "גשש בלש" ועוד: http://www.youtube.com/watch?v=wM3Aam9-cmE הבנות שלי נהנות מהם כל יום, וימשיכו להנות. לא אתן להן להיפגש איתו, ולא אדבר איתן על חנן האיש. נמשיך להנות יחד מחנן השחקן.

למעלה