חסימה של אראנה

גורג42

New member
אתה יכול לדבר איתו גם בפייס, לא? זה לא שהוא בכלא או משהו.

ואני לא חושב שחצי שנה זה מוגזם, כשמדובר במישהו שברור (מניסיון העבר) שהחסימה לא תעשה עליו שום רושם.

לא מדובר פה בענישה, וגם לא בניסיון לחנך (לחנך אוטיסטים ע"י הטלת סנקציות מעולם לא עבד טוב, במקרה שלא שמת לב). מדובר פה, כמו ששלומית אמרה, בהגנה על ציבור הכותבים בפורום.

אז מה יעזור לחסום לחודש, כשבעוד חודש הוא יחזור וכל הבלאגן יתחיל מיד מחדש? חצי שנה זה מספיק זמן בשביל שיהיה סיכוי סביר שהבן-אדם ישנה את הגישה שלו (לא בגלל החסימה, אלא פשוט בגלל שאנשים משתנים באופן טבעי). חודש אחד - לא ממש.

כי בעיני הוא קול חשוב אחד החשובים

לאוטיזם בכלל לא רק בפורום הזה אלא בכלל ברשת והוא כותב על אוטיזם באופן מופשט מה שמעתים עושים לכן הייתי רוצה שיכתוב כאן כי הוא תורם לשיח מסכים שהוא מקלל עימותי וזה לא נעים אבל יש לו הרבה מה לתרום ובפייס אין שום קהילה כמו כאן עם דיןנים עמוקים ושפכת כאב הכל טכני יותר ...

גורג42

New member
האם אתה מבין שבשביל מקום כמו שאתה מתאר, צריך התאמץ ולהתפשר?

האם אתה מבין, שבשביל מקום שיש בו דיונים עמוקים, מגוון דיעות, ותחושה שניתן לשפוך כאב באופן חופשי בלי שיצלבו אותך - צריך שיהיו במקום כללי התנהגות מסויימים?

בשביל הדברים שאתה כותב צריך אנשים דעתניים עם מגוון דיעות. ואף אדם כזה לא יסכים לכתוב בפורום שבו מרשים לבן-אדם להתנהג כמו שאראנה התנהג כאן.

אתה יודע שגם אני ברחתי מכאן בגללו לא פעם ולא פעמיים. והסיבה היחידה שלא ברחתי לצמיתות, היא שיש לי זיקה היסטורית עמוקה לפורום... ואני עקשן כמו חמור.

אני מאוד מקווה, שבחצי שנה הזאת, יבואו לכאן קולות חדשים. אני גם מקווה שנוכל, סוף סוף, לנהל דיאלוג עם הקולות הישנים ולהגיע לאיזשהן הסכמות והבנות. שנשמע קצת יותר אנשים כמוך וכמוני וכמו פראל, וחרסינה, וקגומה, וגרייארט, ונועם. יש מספיק מטענים וכעס ונקודות לברר, גם בלי שיהיה כאן בן-אדם אחד שרומס בגסות כל דיעה שונה משלו. ואני אופטימי לגבי האפשרות שנלמד לגשר על הפערים האלה.

בכל אופן, אני מאוד מקווה שהפורום יחזור להיות מה שהוא היה לפני ש-90% מהאוטיסטים (וגם קבוצה של הורים שפויים) ברחו מכאן. זה לא החזיק מעמד הרבה זמן, אבל זה היה נ-ה-ד-ר. אתה לא היית אז, אגב. אבל אני חושב שגם אתה היית מרוצה מחגיגת הגיוון שהיתה כאן באותה תקופה קצרה.

ואני אגיד לך עוד משהו:

אולי, בעוד חצי שנה, אחרי שהקהילה הזאת תשתקם ותתחזק, היא תוכל אפילו להכיל את ההתנהגות הקיצונית של אראנה מבלי שזה יהרוס לאחרים. אולי.

אני מסכים שצריך סט חוקים

כללים אבל עדיין בעיני החסימה ארוכה מידי אני מבין מה אתה אומר ומסכים חלקית מקווה שגם בלעדיו יתנו זווית מופשטת על האוטיזם כי הוא עשה את זה מצוין

גורג42

New member
אני חושב שבלעדיו, אחרים יחזרו על הרבה מהדברים שהוא אומר.

רובינו הרי מסכימים, בקווים כלליים, עם חלק גדול מקו המחשבה שלו.

אני יודע שלפעמים זה נראה כאילו רק אראנה עומד בדד כמגן האוטיסטים בזמן שכל האחרים מחפשים לנורמה תירוצים. אבל זה לא בגלל שאנחנו חובבי-נורמה נלהבים. זה פשוט שאראנה היה כל-כך קיצוני וכל-כך קולני, שגם מי שנמצא כללית בצד שלו הרגיש לעיתים קרובות צורך לאזן את הדברים.

אז זה לא שאם אראנה לא כאן, פתאום הפורום יהפוך להמנון הלל לנורמה. ממש לא. אני חושב שאתה תופתע לראות עד כמה מבינים ורגישים האנשים כאן יכולים להיות, ברגע שנותנים לנו להתמקד בדברים החשובים באמת.

זה נכון שהוא לא היחד אבל

הוא קול מרכזי ודי יחודי וזה חבל אין לי כוח להכנב לזה זה פשוט דעתי

נכון אבל לא כל בולט באותו אופן ועוצמה

על אגם הוא אדם יחודי בפני עצמ אבל לא כולם בולטים ותורמים לשיח באותו אופן ...

schlomitsmile

Member
מנהל
הפורום הזה נועד להיות מרחב בטוח לכמה שיותר אנשים
בנאדם שבאופן מתמשך ושיטתי, באופן בוטה, מודע ומוצהר
מחלל את המרחב הבטוח הזה,
גוזל אותו מאנשים שזקוקים לו,
משתין מהמקפצה בכוונה על הראש של אנשים-
עבורו בובות, כלי להמחשת רעיונותיו,
מצהיר שכולם סתומים וחלאות ושעבורו הם לא בני אדם אלא חומר גלם,
לא יכול להשאר כאן.
הוא מנצל לרעה את הפתיחות וההכלה שיש כאן שנועדו לאפשר תמיכה ושיח פתוח ואמיתי
כשהוא עצמו אינו מעוניין בשיח עם הנוכחים אלא רק להשתמש בהם-
וזה הוא אמר, לא אני.

יש לו דברים לומר ששווה לשמוע, נכון.
אולי בלוג יהיה המדיום המתאים לו.
ואם במהלך חצי שנה יקרו לו דברים (לכולנו קורים) שבעקבותיהם
הוא יהיה מסוגל לתת מקום גם לרגישויות של אחרים- אשמח אם יבחר לחזור.

.

אראנה

אני מכבדת את החלטתה של שלומית וסומכת על שיקול דעתה. עם זאת, לי אראנה מאד עזר כשפניתי אליו במסרים, התבטא באחריות והביע רצון טוב. וכאן, כמו לרבים אחרים, הוא יחסר לי מאד מאד.

schlomitsmile

Member
מנהל
מאד מאד לא אוהבת למחוק
הפורום הזה נועד להוות מרחב מאפשר לאנשים לשתף, להתייעץ, לחשוב יחד ולקבל תמיכה.
לא להיות מקום לדיון בניהולו.
לפעמים יש צורך אמיתי בדיון כזה, ולכן עוד לפני שנים, המנהלים דאז יצרו מקום לזה.
כרגע לא מוחקת, אבל הודעות נוספות בעניין- רק במקום המיועד להן
(אפשר, אם רוצים, גם להציץ בתקנון הפורום בהזדמנות זו
)
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/articles/category/612/8987[/URL]

schlomitsmile

Member
מנהל
שוב:אפשר להמשיך בדיון על התנהלות הפורום,אבל רק בקישור המיועד

למעלה