חסימת כותב

China8

New member
חסימת כותב

הנהלת הפורום החליטה לחסום לצמיתות את DARIA34
לעת עתה אנחנו משאירות את ההודעות בשרשור למטה כפי שהן מטעמים פרוצדורליים וחלק מהן יוסרו בהמשך היום.
אנו מקוות שבצעד זה הפורום יחזור להיות מה שהוא צריך להיות, בית חם ותומך, מלא באהבה.

שיהיה לכולנו שבוע טוב!!

KallaGLP

New member

רק לי עצוב? על חמלה והכלה בתור הורים מאמצים

זהו יום עצוב בשבילי ויום עצוב לדמוקרטיה.

הפורום הקיא מתוכו את אחת ממשתפותיו ולא ידע להכיל את כאבה ואת התנהגויותיה בדרכים אחרות.
גם ילדינו המאומצים לעיתים מתנהגים באופנים לא אדפטיביים ופוגענים, ושם רובנו זוכר כי זה תוצאה של ההסטוריה הקשה שחוו, של האובדנים והחסכים הנוראיים שעברו עליהם.
רובנו מכיל וסולח, מחנך באהבת אדם ובסבלנות.
לא בועט את הילד מהבית.

סגנון פוגעני הוא בעייתי מאד בפורום. כולנו לא אוהבים להחשף לו.
אך אני שואלת את עצמי כמה שאלות והתשובות שאני משיבה לעצמי אינן מניחות לי ואינן נוחות לי:
1. האם מישהו עשה נסיון אמיתי לבקש מדריה לדבר בסגנון אחר לפני שפשוט חסם אותה? האם מישהו הסביר לה והזהיר אותה שאם תשתמש בסגנון פוגעני תחסם?
2. האם בתור פורום אימוץ דווקא, יכולנו להכיל יותר ולנסות לתקן בדרכים יותר מכילות ולא דוחות?
3. האם כאשר כותבים שדעותיהם בלב הקונצנזוס מנבלים את המקדלת ומשתמשים בשפה פוגענית (דוגמאות טריות רק בדף זה...), הם נחסמים?

אינני מכירה את דריה, אך דבר אחד ברור לי: היא כותבת בדם ליבה.
דעותיה שונות משל רובנו, והיא כואבת מאד.
בחויה שלי: כשלנו להכיל כאבה, להבינה, לנסות לקבל אותה ולבקשה לעדן את סגנונה.
כאמא מאמצת אני מרגישה כאב וכישלון. לא אישי, אך ציבורי כחברה בפורום הזה.
אינני גאה להיות חלק ממנו היום.

גם לי עצוב. מסכימה עם כל מילה שלך דניאלה

אני חושבת שבתור פורום של הורים מאמצים עלינו לגלות סלחנות והבנה גדולים יותר לכל חבר בפורום שלנו, ולא לגרש חבר מהפורום שחושב אחרת מאיתנו.
לכל חבר יש זכות להיות פה.
הפורום הזה הוא כמו משפחה לאנשים שונים ובמשפחה לא מגרשים מי שמתנהג קצת אחרת.
לדריה יש דעות שלא פשוטות עבור הרבה מאיתנו, אך היא חלק מהפורום.
יש עוד אנשים שמדי פעם משתמשים בשפה לא עדינה והם לא מגורשים.
מסכימה איתך דניאלה שהיה צריך לעשות קודם כל מאמץ כדי לשכנע את דריה להשתמש בשפה יפה יותר כלפי חברים מהפורום לפני שישר חוסמים אותה.

China8

New member
להרגיע בבקשה

כיון שאינכן יודעות את שהתרחש מאחורי הקלעים אל תתעצבו כל כך. תודה על ה״אמון״ שאתן שמות במנהלות הקבוצה.
תקופה ארוכה המשתתפת הנ״ל קיבלה אזהרות וקיבלה את כל הצ׳אנסים לעדן את שפתה ואת השתלחויותיה במשתתפים אחרים, אך לכל חגיגה יש סוף.
אי אפשר לרצות את כל משתתפי הפורום. כשלא חסמנו קיבלנו מסרים אישיים וכשחסמנו יש גם חוסר שביעות רצון.
בדמוקרטיה, כמו בדמוקרטיה, הרוב קובע...

אני אמביוולנטית

אין ספק שהיא ידעה ללחוץ על נקודות מאד רגישות אצל כולנו ואין ספק שצורת ההתבטאות שלה גרמה לי "ללכת על ביצים" ולאחרונה הייתה אווירה לא נעימה שהיא הייתה חלק ממנה
הרגשתי גם שתגובותיה הלחיצו בעיקר נכנסים חדשים לפורום שלא היו מוכנים לכך (והרגיזו רבים אחרים)
הצלחתי בעבר לנהל איתה תכתובת לא תוקפנית והצלחתי גם לנשוך שפתיים למקרא חלק מהערותיה הארסיות והתוקפניות בפורם ונראה היה שמיספר מהמשתתפים כאן היו מטרה חוזרת לחיציה הארסיים.

נראה לי שכל ויתור על אדם בקהילה הינו קשה גם אם אותו אדם החריג עצמו או שאחרים מהקהילהעשו זאת

אין ספק שדריה פגועה מאוד וחייה לא היו קלים והדבר משליך עליה כעת, לא שזה נותן לה לגיטימציה , אך בכל זאת - מדובר במאומצת פגועה ועצוב לי עליה, יחד עם זאת אני לחלוטין מבינה את הנהלת הפורום שהגיעו לפינה קשה.
אני שמחה שאינני בנעליהם

אבי351

New member
סגנון דיבורה היה בוטה מאוד וגס והיא

התבקשה כמה פעמים להפסיק עם זה ובמקום זה קרה ההיפך זה התגבר

אני כמעט פרשתי מהפורום

כי היא היתה מהתורמות הראשיות לכך שהפורום לא מרגיש חמים כפי שהיה בעבר.
במקצוע שלי אחת התכונות היא היכולת להכיל. אבל אני לא בטוחה שפורום אינטרנטי זו סדנה פסיכולוגית.
יש קודים [אולי לא כתובים אבל נלמדים מהר מאד] איך לנהוג איש ברעהו,ומי שמפר אותם באופן שיטתי- אי אפשר כל הזמן למחול לו על זה רק כי חייו קשים.
הרי זה חינוך גרוע מאד איך לא לקחת אחריות- "חיי קשים מאד אז מותר לי לדקור/לבעוט/לזלזל/ להכפיש /לעקוץ את כל העובר בדרכי"..
הרבה פעמים השבתי לדריה בנועם ,אבל היא נשארה ב-שלה.לדעתי מותר שליכולת הכלה יהיה גבול. בפורומים אחרים היתה מסולקת ממש מזמן.
לסיכום- אני מגבה את המנהלות.

משתפרת

New member
דניאלה, יש הבדל בין חילוקי דעות לבין השתלחות

לא פעם היו לי חילוקי דעות עם פאני, למשל. ראית אותה קוראת לי בכינויי גנאי? ראית אותי מגדפת אותה?
עם דריה הסכמתי אולי 3-4 פעמים במהלך הזמן. בכל שאר הפעמים ראית אותי קוראת לה בשמות? מאשימה אותה בעיוותים / שחיתות / שוחד / חטיפות / חוסר כשירות להיות הורה / רוע לב וכהנה וכהנה? ראית אותי אי פעם מאחלת לה שלא יהיו לה ילדים או מבכה את מר גורלם של אלה שיש לה? את כל אלה דריה עשתה לאנשים שדעתם שונה משלה. חלק מהפנינים הללו תמצאי בתגובה שלה אל הודעה שלי שהיתה ענינית לגמרי וממש לא התיחסה לגופה של הכותבת. מבחינתי אפשר לא להסיר את תגובתה, כדי שמי שרוצה יקבל דוגמה לסיבה שהיא נחסמה.
ולהכיל? גם לזה יש גבול.

נוני 75

New member
כל מילה משתפרת

ומסכימה עם חייכנית
ביום שהיא פגעה בהערה בבן שלי -החלטתי להתרחק מהפורום .

למשתפרת: על איפה ואיפה

משתפרת היקרה,
אכן את מביאה דוגמאות קשות של סגנון פוגעני מצידה של דריה, או בשפתך: "נוקטת בכינויי גנאי ומגדפת". האם מגיע לדריה להיות מסולקת מהפורום בשל כך?
לדעתי לא, לדעתך כן. ואני מכבדת את דעתך גם אם אנו חלוקות.
לדעתי בפורום אימוץ צריך להכיל גם את אלו שלא שפר עליהם גורלם, שנסיבות חייהם היו קשות ושהתנהגותם ודעותיהם קשים לנו לעיתים.

אך גם אם נעזוב את כל זה, יש כאן איפה ואיפה.
בואי ניקח משתתפת אחרת בפורום וכמה ציטוטים מתוך דבריה, האם הדברים בדוגמאות מטה כתובים באופן עדין יותר מאשר שפתה של דריה? האם אין הם בבחינת כינויי גנאי וגידופים כלשונך?

ואם כן, למה על אחת להיות מסולקת ועל השניה לא? (התשובה לדעתי: כי דעותיה של האחת מאד אינן נוחות לנו ושל השניה כן, כי האחת חלשה וכואבת ועל כן היא מטרה נוחה לסילוק, בעוד השניה רהוטה וחזקה, מלח הארץ, סופרת ומורה בישראל כפי שהיא מעידה על עצמה, או במילים אחרות: היא "משלנו" - ובעיקר כי היא בלב הקונצנזוס מבחינת דעותיה.)

דוגמאות:
"גועל נפש, גברת דריה" ..."רפש"..."בושה!"
"דריה מה הבעיה שלך? יש לך קשיי הבנה?"
"דריה, את אם מאמצת? קנית את הילד שלך בשוק? הוספת פלפלים, מלפפונים (עלו המחירים) וחסה?"
"מגעילה"
"הרהיטים באמת לא משהו" (הכותבת מתיחסת כאן לשכל המשול לריהוט בפיינטהואוז)
ועוד

משתפרת

New member
בין החוקים של הפורום-

התיחסות לגופו של ענין ולא לגופו של כותב והמנעות מעלבונות. אני מסכימה איתך שגם הסגנון שציטטת אינו ראוי. ההבדל הוא שכל התגובות בציטוטים שלך הופנו אל דריה וכולן קרו אחרי שהיא השתלחה באנשים. אפילו נוני שהגיבה לאחרונה בשפה לא נאותה עשתה זאת מכיון שדריה השתלחה בה ובילד שלה בהזדמנות קודמת. התגובות האלה מגיעות אחרי פרובוקציות. דריה, לעומת זאת, משתלחת בכל מי שמביע דעה שונה משלה. כאילו שהדעה השונה היא התגרות.
ואגב, הסופרת והמורה שהזכרת? אני בהחלט אשמח להמשיך ולקרוא את דעותיה נטו, בלי מריבות, למרות שמספר פעמים דעותיה היו לגמרי שונות משלי. בדיוק כשם שאני מכבדת את הדעה המנוגדת (והמנוסחת בצורה מכובדת) שלך.

למעלה