חסרונות

מילי1991

New member
חסרונות

מכירים את זה, שאתם רואים/רואות למולכן בשיא המודעות העצמית, את כל החסרונות שלכם ותוהים
מי יקח אותי ככה?????????מי באמת ירצה אותי??
יש מצב ש:
1. אנחנו מגדילים בעינינו את החסרונות של עצמנו
*או*
2. שזה באמת נכון ואנחנו סוגרים את עצמנו כדי שאנשים לא "יעלו" על כל החסרונות המהותיים שלנו
ובכלל, שאנחנו קצת הרבה דפוקים בשכל ולפעמים, כשרואים את כל האנשים הנורמלים והוואנה-בי-נורמלי, אנחנו אפילו גאים בדפיקות ובחסרונות שלנו

מילי1991

New member
^

עכשיו ניתן להבין למה אני חוששת מאנשים *נורמלים מידי*
למרות שבעבר קינאתי בהם,
וגם כיום לא פעם הייתי ששה להתחלף איתם

Berethor

New member
כן מכיר

אבל זה דבר טוב אם את מודעת לחסרונות שלך, את לא האדם היחיד שיש לו חסרונות, כמעט לכל אחד יש חסרונות מסוימים, גדולים או קטנים. זה למה למצוא מישהו מושלם כמעט בלתי אפשרי. אבל שאת אומרת מי יקח אותי סביר להניח שאת רק חצי רצינית, זה לא שבאמת אין אף אחד שרצה אותך, זה הגזמה, פשוט אלו שרצו אותך את לא רצית אותם, ואלו שרצית אותם או לא יודעים על זה או לא רצו אותך. ככה יוצא מצב של "מי ירצה אותי" אפילו אם הוא לא באמת "מי ירצה אותי". לא כל חיסרון או דבר לא נורמלי הוא כזה נוראי, חלק מהם זה דברים גרועים במיוחד וחלק לא. מה שכן הדבר הכי חכם הוא להסתכל על הדברים בצורה לוגית, להסתכל על היתרונות וחסרונות של כל אחד ואחד, כלל עצמך, ולפי זה להעריך את מידת ההתאמה ואת הערך העצמי ושל אחרים. גם ערך עצמי נמוך בצורה קיצונית זה בעייתי, אבל גם ערך עצמי יהיר הוא בעייתי. הרבה פעמים יש לך את הטעות של שיפוטיות מוגזמת לעצמך או לאחרים, בחלק מהמקרים היא מוצדקת, בחלק מהמקרים היא מוגזמת, זה בסדר לצפות למשהו מספיק טוב, אבל מושלם כמעט ולא תמצאי, לא בעצמך ולא באחרים.

princess265

New member
אהבתי

LIANSH21

New member
מה זה "כמעט לכל אחד"

טעות. לא כמעט , אלא ממש לכל אחד ואחת יש חסרונות. אין אדם מושלם
אגב לפעמים דברים שאנחנו חושבים שהם חסרונות- בעיניי אדם אחר הם יתרונות, וההיפך
זה עניין מורכב
יש הרבה סיבות למה אדם מסוים יכול לא לרצות אותך, את יכולה להיות "מושלמת" כביכול אבל לפעמים "אין את זה", אין חיבור , אין קליק, אין כימיה, אין כלום..
יכולות להיות אינספור סיבות למה אדם מסוים יכול לא לרצות אותך

וכן, לפעמים החסרונות שלנו נראים לנו מוגזמים מדי בעוד שאחרים לא שמים לב אפילו, אם לזה התכוונת :)

Berethor

New member
להגיד כל זה יומרני פה

האמת היא שאין משהו שבאמת מונע ממישהו להיות טוב מכל הבחינות או רע מכל הבחינות, אני מכיר תחשיבה שאם יש לו הרבה יתרונות 'חייב' להיות קאץ' איפשהו, אבל זה לא תמיד נכון. מזה בעצם 'מושלם' מבחינה זוגית? מישהו שנראה טוב ובעל אופי טוב, זה לא משהו שהוא עד כדי כך לא בר השגה, אני בטוח שיש אנשים כאלה. במקרה כזה אין גם מה לבחור בין הדברים אם יש בו את כל מה שמחפשים ולא צריך להתפשר על כלום. מה הסיכוי למצוא כזה? סביר להניח שמאוד נמוך, א' כי אין הרבה 'מושלמים', ב' כי סביר להניח 'שמושלם' יהיה כבר תפוס, פלוס תמיד יש תשאלה אם אותו 'מושלם' ירצה אותה בכלל, במיוחד אם היא עצמה לא מושלמת, הרי אז יש פשרה גדולה מהצד הטוב יותר בהרבה. לרוב האנשים יש יתרונות וחסרונות אבל זה עדיין לא אומר שהם שווים, עדיין יש כאלה שיותר איכותיים מאשר אחרים, כי יש להם יותר יתרונות, ויתרונות בנושאים שהם יותר חשובים לזוגיות, על כן יותר רלוונטים לנושא. כמובן שחוץ מכמה מישהו שווה או לא שווה באופן אוניברסלי(וכן קיים דברים כאלה), יש גם עניין אישי של טעם ושל התאמה. אם מישהו 'מושלם' אבל לא רוצים אותו, זה או נובע מטעם שונה או מחוסר התאמה, חיבורים וקליקים לא מעסיקים אותי, אבל אם כוונתך היא למשיכה כן כמובן שיש לזה ערך, אבל משיכה בהרבה מהמקרים מושפעת מדברים שיש מאחוריהם היגיון מסוים, כמו מראה ואופי, משיכה או אהבה סתמית קיימים, אבל באופן אישי לא מתחבר לשיט הזה. כמו לכל דבר שהוא חסר היגיון, או שאני לא חש אותו או שאני מתעלם ממנו, ונותן להיגיון לקבל תהחלטות.

LIANSH21

New member
אבל זה לא בדיוק עובד

כמה "מושלמים" אני מכירה שהם גם בעלי אופי טוב וגם בעלי מראה חיצוני וגם ראש על הכתפיים והם רווקים ולא מצליחים בשום זוגיות למרות שהם רוצים ומנסים
ולעומת זאת כמה אני מכירה שלא חסר להם חסרונות והם דווקא כן הצליחו

זה כל כך לא קשור לנתונים שלך
יכולים לא לרצות אותך גם אם תהיה מושלם וההיפך

Berethor

New member
זה עניין של חוסר הגינות ולא של שלמות

זה שיש אנשים שהם גרועים ומטה ויש להם, ויש אנשים טובים בהרבה אבל אין להם, זה מצב דפוק. אני מוכן לקבל את זה שיש טובים יותר אז הם מקבלים יותר, אבל מישהו נוראי שמקבל יותר זה תמיד נראה מאפן. הערכה שלי שאותם מלאי חסרונות, הבני זוג שלהם לא היו בררנים במיוחד, זה הכל, סביר להניח שהם גם יצטערו על זה כאשר יהיה מאוחר. סביר להניח שגם אותם לא מושלמים משתמשים בכל מיני טריקים מלוכלכים כדי כביכול לפצות או להפיל בפח. כן אני מודע לכך שיכולים לא לרצות גם מישהו מושלם או מצד שני לרצות מישהו שמאוד רחוק ממושלם, אבל עדיין יש לעניין הזה השפעה על כמה אדם אטרקטיבי, ושוב אני לא אומר שצריך להיות מושלם כדי למצוא מישהו, כי העיקרון שרוב האנשים לא מושלמים עובד לשני הכיוונים, גם העצמי וגם לצד השני, זה אפילו לא דבר כל כך הוגן לצפות למושלם אם אינך מושלם בעצמך. למרות שלרוב אנשים יעדיפו טוב מהם ולא רע מהם. אם כי גם לטוב ממך יש מחיר מסוים כמו רגשי נחיתות מסוימים שיכולים להיות ובצדק. השאלה שבאמת צריכה להעסיק היא לא חיפוש אחרי מושלם, אלא אחרי מישהו טוב מספיק ומתאים מספיק, כמובן בהתחשבות גם במה שיש לך עצמך להציע, כי לא להיות פראיירית יותר מדי.

LIANSH21

New member
איזה שטויות אתה מדבר!!!

אני עומדת לסיים תואר ואני כבר עובדת בתחום שאני לומדת ומרוויחה מעולה, אני עוד לא בת 23, אני נראית טוב (אני לא רוצה להשתחצן אבל בזמני הפנוי אני אפילו מדגמנת), אני גרה לבד ואני מניחה שיש לי גם אישיות לא רעה בכלל...ואני נזרקתי ע"י גבר שלא מגיע לקרסוליים שלי
אז אני שוב אומרת שאני חולקת עליך ואתה מדבר שטויות
אין בכלל מה להיכנס לזה...יש המון סיבות למה לאנשים לא לרצות מישהו או למה כן לרצות אותו
זה הרבה מעבר
אתה יכול להיות עם מישהו "מושלם" כביכול כמו שאתה קורא לזה אבל לא תפיק מזה שום הנאה...זה לא עניין של כמה האדם מושלם או לא...אתה יכול להיות עם מישהי מושלמת ומדהימה אבל זה יהיה קר ואתה תרגיש שזה פשוט לא זה
אין פה עניין של איכותי יותר איכותי פחו
מה שאיכותי בעינך לא איכותי בשיט בעיניי מישהו אחר וההפך!
השקפת העולם שלך נורא רדודה !!!!
ושתדע לך שאנשים רדודים לא משנה כמה מושלמים הם יהיו אף בנאדם איכותי באמת לא ירצה אותם- אחלה דוגמא.

LIANSH21

New member
הבאתי לך דוגמא על עצמי

לא כדי להשתחצן חס וחלילה אלא כדי להשתמש בזה כדוגמא...
אני נזרקתי ויותר מפעם אחת
בזמן שאני מכירה בנות שלא מגיעות לקרסוליים שלי והן בזוגיות מאושרת
אז להגיד שככל שאתה יותר איכותי יותר מצליח לך בזוגיות זה חרטה
אם תסתכל על העולם האמיתי אתה תראה שדווקא האיכותיים הם רווקים

littlerunaway

New member
אם תשאלי אותי

להגיד על בנות אחרות, ולא משנה מי הן, שהם לא מגיעות לקרסוליים שלך, זה בדיוק נקרא להשתחצן.

LIANSH21

New member
לא חסר לי חסרונות

פשוט התאוריה שלו קצת הכעיסה אותי

Berethor

New member
למה הכעיסה? את שותפה לה חלקית

במיוחד שאין לך בעיה לומר שיש אנשים "שלא מגיעים לך לקרסוליים", זה ביטוי שהוא הרבה מעבר למה שאני אמרתי.

LIANSH21

New member
אני הייתי די צינית, זה היה לצורך ההמחשה

ככה היה לי יותר קל להסביר את הכוונה

Berethor

New member

אולי דיי להתחסד. זה שיש לך יש לך השקפה גבוה על עצמך ובכל זאת זה לא מונע ממך עם כאלה שאת מאמינה שלא מגיעים לך לקרסוליים רק מוציא את זה הרבה יותר מגוחך לדעתי. זה כמו לראות בור ובכל זאת ליפול עליו בלי לחשוב פעמיים.

LIANSH21

New member
כן יש לי כנראה בעיה באופי

כנראה משהו באישיות שלי לא התאים לו
או שלפי השמועות הוא הרגיש "נחות" למרות שאין סיבה ..אני אהבתי אותו ככה
אבל אתה צודק, הוא הוכיח כמה הוא לא איכותי ואני הוכחתי כמה אני טיפשה שהלכתי אחריו כמו עיוורת

Berethor

New member
בדיוק

ולגבי משהו שלא מתאים לו באישיות, נשמע כמו תירוץ מצידו, נראה שהבעיה היא אצלו ולא אצלך, מה גם שאם לך יש בעיה באישיות, לו יש פי כמה יותר בעיות שבדיעבד קשורות לאישיות. אלו שתיארת בנושא שפתחת.

Berethor

New member
מבחינתי כל בעיה שאינה קשורה לפן הפיזי

יכולה להיחשב בעיה באישיות, כך שלמעשה זה לא רק כמה מישהו "נחמד או לא", אלא הרבה יותר מזה.

Berethor

New member
אז הבעיה לא הייתה בך אלא בצד השני

הבעיה העיקרית בך פה הייתה שהיית עם מישהו שגם "לא מגיע לקרסוליים שלך" וגם לא מעריך אותך בזורק אותך בסוף. בקיצור יצא שהיית עם מישהו שגם גרוע וגם יהיר. כמובן שיכול להיות שיש איזה חסרונות גדולים אצלך שאינך רואה, שבגללם נזרקת, אבל אם לא זה פשוט כי את יוצאת עם בחורים לא איכותיים משום בחינה כנראה.

למעלה