חסרונות

Berethor

New member
כבר ראיתי תסיפור שלך

והוא אינו סותר את מה שאמרתי, את מפספסת את כל הנקודות החשובות. לא יודע למה נזרקת וכביכול לפי התיאור שלך את באמת נשמעת הרבה יותר טובה ממנו בנתונים, את נפגעת כי היית פראיירית, היית עם מישהו שגם היה גרוע ממך וגם לא העריך אותך, זה שילוב הכי גרוע שיכול להיות עם מישהו שפחות טוב ממך. אולי ההשקפה שלי "רדודה" אבל היא חכמה ולוגית, היא לא נשענת על כלמיני בולשיט של שליקים ושמיקים, ראית לאן הקליקים הביאו אותך, אם היית יותר מחושבת היית יכולה לחסוך ממך את זה. תחשבי שאני רדוד לא אכפת לי, לפחות אני כנה, ולפחות אני שופט בצורה חכמה מי מתאימה לי ומי לא, וכמה מישהי שווה באופן כללי וביחס עליי. כמובן שחוץ מעניין כמה שווים יש גם עניין של התאמה, אבל זה לא סותר את זה. אגב לא טענתי שאני מושלם, אבל אני מודע 'למחיר' שלי פחות או יותר, ואני לא מתפשר כל כך בקלות, או הולך בעיוורון אחרי משיכה או רגשות. אני מאמין שזה אחד החסרונות שלך ולא שלי, זה שאינך בררנית מספיק.

Berethor

New member
בנוסף

תמיד יש מקרים גם שכמה טוב שאדם לא יהיה, עדיין לא כולם יודעים להעריך את זה.

שלום

חשוב שאדם ידע להעריך ולאהוב את עצמו, ולהציג בחברה את מעלותיו לא בדרך יהירה אלא בדרך של הטבה והנעימה לאחרים. צריך להתגאות רק במה שיש סיבה טובה להתגאות בו, ואז לא חוטאים בהתנשאות. אדם באופן טבעי בדרך-כלל אוהב את עצמו ומהווה את הדבר הכי חשוב בעולם לעצמו, וטוב שכך. חובה עלינו גם להיות טובים לאנשים אחרים ולהתחשב בצרכיהם, בזכויותיהם וברצונותיהם.

AlabamaW0rley

New member
יש רק שני דברים מועילים לעשות עם זה,

ולהתמסכן הוא לא אחד מהם:
לשפר את מה שאת יכולה לשפר בעצמך, וללמוד לקבל את החסרונות של אנשים מתוך הכרה בחוסר מושלמות של עצמך.

כוכב Venus

New member
היי מילי

היי,

את לא צריכה להיות גאה או בטוחה במה שאת קוראת לו "חיסרון". עוד עניין הוא האם יש יתרונות בחיסרון הזה, או שיש לו מטרה שמשרתת אותך.

מה שכן, את צריכה להיות מודעת לאיך שאת מתנהגת ולמה שאת משדרת, אולי גם להיות מודעת לאיך שאחרים תופסים אותך ואת החסרונות שלך. לא כדי לשנות כי אומרים לך לשנות, אלא לבחון את הדברים ולבדוק את עצמך.

באופן אישי, אני לא מאמינה במצב סטטי שבו את מביטה על עצמך במראה, רואה את החסרונות ומחליטה שלא ירצו בך בגללם. להפך- דווקא מאחר שקיבלת את המתנה של המודעות עליה את כותבת, את חזקה יותר ואת יודעת שיש בך את החיסרון הזה והזה, אבל כשאת מודעת יש לך את היכולת לצמצם את החיסרון או לעבוד עליו עם עצמך. ככל שתהיי מודעת יותר ויותר לחיסרון הזה שלך מייד כשהוא מתבטא למול אנשים אחרים- את תדעי גם די מהר איך לצמצם את ה"חיסרון" הזה ואיך למצוא לו פתרון, אפילו ביניים.

ואין אחד מאיתנו שהוא מושלם מכל הבחינות ובוודאי שכולנו מתמודדים עם חסרונות רבים, שאנו מייחסים אותם ככאלה. אני מאמינה שהחסרונות של כולנו מגיעים מתוך החוויות שצברנו במשך החיים ואיכשהו הם התגבשו תוך כדי ניסיון החיים שלנו. לא תמיד ידענו איך להתמודד עם כל מיני מצבים, וצורת התנהגות מסוימת "יצאה מתוכנו ללא שליטה מצידנו".

אם קשה לך- בעיני עצמך- עם החיסרון הזה שלך- נסי להיות מודעת: 1- מתי הוא יוצא החוצה. 2- כלפי מי את מפגינה את החיסרון הזה. 3- באיזה מצב נפשי את נמצאת / לאיזה מצב נפשי מביאים אותך אנשים מסוימים או כולם. אפילו תערכי לעצמך יומן ותכתבי ותנתחי את עצמך ואת ההתנהגות הזו. כשאנחנו מסתכלים על עצמנו מהצד, אני חושבת שזה הרבה יותר קל לראות היכן אנחנו טועים, כי זה קצת כמו להביט באנשים אחרים טועים, לא?

אין צורך לראות את החסרונות שלך באור שלילי, וגם לא חיובי. לראות אותו באור אחר, שזה מה שיש, אבל הוא ניתן לשינוי ולצמצום. אין טעם להאמין במשפט "זו מי שאני ותתמודדו עם זה", אלא לא לצפות שכולם יבינו ויתמודדו. אם זה משהו שטוב לך איתו- אין סיבה שתשני. אבל אם את מרגישה שזה מפריע לך- נסי להתבונן על זה מהצד ולשפוט את עצמך ולחשוב על דרכים להתמודד עם החיסרון שלך כדי לצמצם אותו מעט, או לפחות להיות מודעת אליו ממש ברגע שהוא פורץ החוצה.

לילה טוב,

ונוס

yoez1

New member
כל חסרון שאנו רואים הוא נכון בתור יועץ זוגי

למעלה