חסר לי סוג של תיאור.

עניין של הקשר

זכור לי במעורפל שהמילנ "סין" מופיעה בתנך, אייני בטוח בכך ואינני בטוח שזה מתייחס לסין הידועה לנו היום. טוב, יש כאן רבים ששולטים טוב ממני במקורות ויוכלו לאשש או להפריך את זה. בכל אופן, כל זה נכנס להקשר, עד ימיו של הקיסר צ'ין שה חואנג דין (שורף הכתבים) לא היתה כפי שציינת מדינה אחת על חופה המזרחי של אסיה כך שמן הסתם לא היה צורך במתן שם, גם עד פתיחת נתיב הבשמים לא היתה סין קיימת מבחינת המערב, כך שכל הנתונים שאני מכיר מצביעים על כך שהשם לסין גובש במערב בתקופה בה האימפריה הפרסית חצצה בין המערב לסין. דבר נוסף, גם ג'ון גואו (שאני מכיר אותו כ"המדינה המרכזית") הוא מושג חדש יחסית שלא היה קיים מאז ומתמיד, הוא התגבש החל מהתקופה בה אוחדה סין שבה היא גם גיבשה את הראייה המתנשאת שלה ביחס לעמים הסובבים שאינם בני העם החאני.

sailor

New member
בתנך מוזכר מדבר סין

על שמו קרוי חצי האי סיני וכנראה גם ההר. לדרך הבשמים אין קשר לסין אלא לנבטים ואחריהם הערבים שהביאו תבלינים מהודו דרך מדבריות ערב. את דרך הבשמים החליף נתיב התבלינים של האניות, ותעלת סואץ היא החלק החדש ביותר שנועד לקצר את הנתיב. הדרך לסין וממנה למערב נקראת דרך המשי.

../images/Emo45.gif תודה על התיקון

אמנם "דרך המשי" ולא נתיב הבשמים (תמיד טוב שיש יורד ים בסביבה שמכיר אורחות ונתיבות, ושרק לא נשתה מי ים)

אלי ו.

New member
אין "חיים וירטואליים"

ולכן התהיה שלך אינה במקום. וירטואלי אין משמעו "דמיוני" אלא משמעו "למעשה כמו" או "In fact" חנות וירטואלית היא "כמו חנות מלבנים" אפשר לדבר על שיחה וירטואלית שהיא "למעשה כמו" שיחה פנים אל פנים (אבל היא לא זהה) ולעניננו, הפורומים דוא"ל וכו' הם בסה"כ אמצעי תקשורת, הם לא צורת חיים שונה. אף אחד לא ידבר על "החיים הטלפוניים" שלו מול החיים ה"אמיתיים".

גנגי

New member
אני לא בטוחה שההשוואה לגמרי

מוצלחת - אף אחד מאיתנו לא יוצר חברה חדשה דרך הטלפון - אנחנו משוחחים בטלפון עם אנשים שאנחנו מכירים מהמציאות היומיומית. לעומת זאת במחשב אנחנו פתוחים להיכרויות חדשות עם אנשים שאין לנו מושג מי הם במציאות והם הופכים לחלק מחיינו, לפעמים בלי שבכלל נזכה לפגוש אותם פנים אל פנים. אנחנו יוצרים איתם מערכות יחסים שלמות - כעסים, פחדים, אהבה, סקס, אמון וכו' - לפעמים בלי שנראה או נריח אותם ולו פעם אחת. יש אנשים שהחיים במחשב הפכו להיות משמעותיים בשבילם יותר מהחיים הרגילים, שכל מוקדי העניין שלהם והחברה שלהם מכווצים לאותו צג קטן, אבל אני לא מכירה אף אחד שהחיים עם השפופרת ביד הם תחליף לחיים האמיתיים בשבילו. הטלפון הוא עדיין רק כלי, המחשב כבר מזמן לא.

ailag

New member
אני הייתי תמיד משתמשת

בביטוי "בַּבאמת" - החיים ה"אופליין" (זה הסלנג הרווח) הם "באמת" מיודע. אבל אנשים לא הבינו, וכשכתבתי דברים למשל על אנשים שאני מכירה אונליין ולא בבאמת, הם חשבו שאני לא באמת מכירה אותם. ואני כן. רק לא נפגשנו.

למעלה