חצילונים מוארכים

חצילונים מוארכים

במה למלא אתכם?

תערובת קטניות טחונה וצמחי תבלין? לא בא לי
אורז בתיבול אסייתי עם ג'ינג'ר ולמון גראס? לא בא לי
אולי טופו מגורר גס עם קושואים מגוררים גס מודבקים בקמח חומוס? זה רעיון...מבושלים ברוטב עגבניות או בחלב קוקוס עם קארי מדרס? אני עדיין חוככת, נראה מה יצא לי...
 

ladybug6

New member
זה עדיין סוד אבל

אתמול הכנתי חצילונים ממולאים ברוטב תאנים וסילאן, תמונות ומתכון יועלו בקרוב
 
לא התאפקתי

ועשיתי
עכשיו אני אחכה יפה עד שתעלי את שלך
זכויות יוצרים וכו'.
לא עשיתי אחד לאחד, לפי מה שיש בבית והכיוון הכללי של תאנים, חצילונים ומה שבינהם
 

ladybug6

New member
מצחיקה

תעלי בכיף, זה נראה מהמם (כן כן, קיבלתי הצצה מוקדמת)
 
טוב אז

ככנה זה התחיל תערובת אגוזים שיש בה חופן שקדים מלוחים, חופן שקדים רגילים, חופן פקנים, 4-6 אגוזי ברזיל, חופן חמוציות ברכז תפוחים, צרורו פטרוזליה וחצי צרור כוסברה
את זה ערבבתי עם אורז בסמטי למילוי
 
בסיר הכנתי רוטב

בהשראת מתכון של הבאגבגית
5-6 בצלים סגולים קצוצים בשמן שקדים, 10 התאנים הטריות מן המקרר חתוכות קטן ולסיר,מיץ משני ליים, זסט מהם, זנגויל טרי מגורר לפי הריח, סירופ מייפל אורגני כשליש כוס, חמוציות ברכז תפוחים מקוצצות, מלח הימליה, פלפל ירוק חריף קטן קצוץ, מים כדי שיהיה לזה גם נפח.
 

merav999

New member
נראה מעולה :)

זה משהו שאפשר להכין מראש? או שחייבים לאכול מיד?

אם אפשר להכין מראש זה נראה מתכון מתאים לארוחת ערב ראש השנה.
 
בוודאי

הטעמים נספגים וזה מצויין גם יומיים אחר כך.
לא רק ברוטב הזה
גם הקודם שעשיתי במילוי קטניות וברוטב עגבניות עשיר.
 

merav999

New member
מצוין :) תודה

אני אחכה למתכון המפורט של החיפושית (ד"א איך מזרזים חיפושית?).
 
למעלה