חצילונים מוארכים

נטאשKה

New member
נתחיל מזה שזה נראה מדהים

ועכשיו אני ממש רעבה...

לשאלה - למה את מטגנת אם אחרי זה את אופה?

האם את הרוטב עם העשבים והתאנים את מכניסה לאפיה או רק את החצילים?
 
מטגנת על מנת

שיהיה לחצילים ולמילוי ציפוי חיצוני מאחד, בלי הטיגון של לא יידבק, חוצמזה הטעם אחר,חוצמזה הציפוי סופג את טעמי הרוטב ומבטיח נגיסות מלאות מכל הטעמים.

את הרוטב שופכת על החברים לפני האפיה ואופה יחד בדיוק מאותה סיבה. הטיגון מהיר ואינו מבשל את החציל עד תום.

משארית המילוי הכנתי קציצות קטנות שטיגנתי קצת והכנסתי לרוטב לאפיה- הצלחה גדולה
 

נטאשKה

New member
ואת מוסיפה באפייה גם את עשבי התיבול?

הם לא מתייבשים למוות? כמה זמן את מטגנת וכמה אופה?

הרבה שאלות
 
מטגנת

כמה דקות על כל צד ולעיתים גם על הצדדים הצרים אם הם יחסית רחבים- מקווה שהבנת. מחכה שישחים מה שמסמל עבורי שהציפוי לא ייפרד.
אופה בערך חצי שעה מכוסה.
עשבי תיבול בתוך הרוטב נותנים טעם, אלה מהצילום הצעת הגשה.
 

נטאשKה

New member
עכשיו הבנתי

מכינה בתוך הרוטב ואז מוסיפה טריים בהגשה. נשמע נהדר. תודה!
 

ladybug6

New member
והנה המתכון


המתכון המלא עם כל התמונות כאן:
http://tivonim-blog.co.il/חצילונים-ממולאים-ברוטב-תאנים-וסילאן/

חצילונים ממולאים ברוטב תאנים וסילאן

15 חצילונים
½ כוס אורז עגול
1 כוס מים רותחים
¼ כפית מלח
חופן כוסברה קצוצה
חופן שקדים פרוסים קלויים
3 דבלים קצוצות
2 כפות מיץ לימון
כמה כפות קמח (אפשר להמיר בסוג נטול גלוטן)
שמן לטיגון

לרוטב
1 בצל
4 תאנים חתוכות לקוביות
3 כפות סילאן
2 לימוני ליים (מיץ+זסט)
¼ כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפות מים
½ כפית מלח

את האורז מבשלים על אש קטנה עם מכסה עד שהנוזלים נספגים. מוסיפים את 2 כפות מיץ הלימון, הכוסברה הקצוצה, הדבלים והשקדים.
בקערית מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים כ-3 כפות ממנו לאורז המבושל. מערבבים היטב ומניחים בצד.
במחבת גדולה מטגנים את הבצל כשהוא קצוץ לרצועות ביחד עם קוביות התאנים וקצת שמן, עד שהבצל מתרכך ומתחיל להתקרמל והתאנים מתמוססות לתוכו. מוסיפים את שארית הרוטב ועוד חצי כוס מים, מכסים, מביאים לרתיחה ומכבים לבינתיים.
את החצילונים חורצים עם סכין לאורך – לא עד הסוף. בעזרת סכין מרוקנים מעט מהחלק הפנימי של כל צד, כדי שיהיה יותר מקום למילוי, ובעזרת כפית דוחסים אותו פנימה.
טובלים את החצילונים בקערית עם קצת קמח ומטגנים במחבת עם שמן חם מכל הצדדים עד שמעטפת הקמח משחימה. מהמחבת מעבירים ישירות לתוך הרוטב שמחכה בצד, מדליקים שוב את האש ומבשלים על אש קטנה עם מכסה כ-25 דקות. פעם אחת במהלך הבישול הופכים את החצילונים בעדינות, שיספגו את הטעמים מכל הכיוונים.
מגישים עם כמות נדיבה של רוטב.
 

נטאשKה

New member
אתמול מילאתי סלקים

עשינו פיקניק בים ואכלנו אותם ממולאים וקרים, בגלל שהם היו רכים מספיק הספיק מזלג לחיתוך ובגלל שהינו בים לא דאגנו לכתמים על הבגדים - הצירוף המושלם


הם מולאו באגוזי מלך קלויים במחבת ותועפות עשבי תיבול.
 
בישלת לפני המילוי

או בישלת עם המילוי? הרעיון של הליכלוך בריקון סלק נוקשה לא משמח אותי במיוחד
 

נטאשKה

New member
תלוי במילוי

אם המילוי מצריך בישול אז אני קודם מבשלת חצי בישול במים ואז מרוקנת עם תפוחן, אגב, כשזה כבר קל יותר.
אחרי המילוי מבשלת או אופה אותם שוב עם המילוי.

הפעם מילאתי באגוזים שקליתי ועשבי תיבול עם לימון ושום, אז בישלתי אותם לאורך כל הדרך כמעט ואז הכנסתי אותם לחמש שש דק' תנור עם המילוי
 
למעלה