והנה המתכון
המתכון המלא עם כל התמונות כאן:
http://tivonim-blog.co.il/חצילונים-ממולאים-ברוטב-תאנים-וסילאן/
חצילונים ממולאים ברוטב תאנים וסילאן
15 חצילונים
½ כוס אורז עגול
1 כוס מים רותחים
¼ כפית מלח
חופן כוסברה קצוצה
חופן שקדים פרוסים קלויים
3 דבלים קצוצות
2 כפות מיץ לימון
כמה כפות קמח (אפשר להמיר בסוג נטול גלוטן)
שמן לטיגון
לרוטב
1 בצל
4 תאנים חתוכות לקוביות
3 כפות סילאן
2 לימוני ליים (מיץ+זסט)
¼ כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפות מים
½ כפית מלח
את האורז מבשלים על אש קטנה עם מכסה עד שהנוזלים נספגים. מוסיפים את 2 כפות מיץ הלימון, הכוסברה הקצוצה, הדבלים והשקדים.
בקערית מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים כ-3 כפות ממנו לאורז המבושל. מערבבים היטב ומניחים בצד.
במחבת גדולה מטגנים את הבצל כשהוא קצוץ לרצועות ביחד עם קוביות התאנים וקצת שמן, עד שהבצל מתרכך ומתחיל להתקרמל והתאנים מתמוססות לתוכו. מוסיפים את שארית הרוטב ועוד חצי כוס מים, מכסים, מביאים לרתיחה ומכבים לבינתיים.
את החצילונים חורצים עם סכין לאורך – לא עד הסוף. בעזרת סכין מרוקנים מעט מהחלק הפנימי של כל צד, כדי שיהיה יותר מקום למילוי, ובעזרת כפית דוחסים אותו פנימה.
טובלים את החצילונים בקערית עם קצת קמח ומטגנים במחבת עם שמן חם מכל הצדדים עד שמעטפת הקמח משחימה. מהמחבת מעבירים ישירות לתוך הרוטב שמחכה בצד, מדליקים שוב את האש ומבשלים על אש קטנה עם מכסה כ-25 דקות. פעם אחת במהלך הבישול הופכים את החצילונים בעדינות, שיספגו את הטעמים מכל הכיוונים.
מגישים עם כמות נדיבה של רוטב.