חצי
, בעקבות אירועי הימים האחרונים

dori78

New member
חצי
, בעקבות אירועי הימים האחרונים

אז ככה:
ננזפתי ע"י בתולת ים, שלא יפה שלא בירכתי אותה לכבוד יום הולדתה בשרשור שהוקדש לכך.
אח"כ הואשמתי (
ע"י clue) שאני מטרידה אנשים בתיקוני שפה בלתי הכרחיים.
מכיוון שלא היתה לי כוונה לפגוע באף אחד, אני רוצה להסביר את עצמי.

בפורומים אחרים בהם אני כותבת, יש חלק מהאנשים שהכרתי באופן אישי (אם במפגש מאורגן של הפורום ואם במפגש פרטי).
עם האנשים האלו אני מרגישה יותר בנוח ונראה לי מתאים לאחל להם ע"ג הפורום, אם הם אוהבים את זה.
אף אחד פה לא חבר שלי. כולנו פה מכירים מעט מאוד, אני לא מרגישה שיש פה משהו אישי.
אולי בעתיד, אחרי שנצבור קצת פז"ם יווצרו בכ"ז קשרים אישיים כאלו ואחרים. בינתיים - עוד אין לי כאלה.
אני לא מברכת בימי הולדת וגם לא מדליקה
חו"ח כשמישהו מיקיריו של אחד מחברי הפורום מת, אם זה לא מרגיש לי טבעי ונכון.
בינתיים - סליחה מכל מי שזה פוגע בו, זה לא מרגיש לי נכון. זה מסמל בעיניי קרבה מסויימת, שעוד אין לי פה.
אני לא רואה הבדל בין איחולים סתמיים למישהו שאני לא באמת מרגישה קרובה אליו, לבין חיבוק ונשיקה שהפכו להיות לחיצת היד החדשה.
זה לא נעים לי ולא מתאים לי. זה באמת לא מתוך כוונה לפגוע.

בנוגע לתיקוני העברית והניסוח באופן כללי:
כן, השפה העברית חשובה לי, אולי קצת יותר מלאנשים אחרים. יש פה עוד כמה כאלה, כפי שהספקתי לראות.
אני לא מצפה מכולם לכתוב ברמת סמינריון אקדמאי. אני כן מצפה ממי שפועל במדיה הכתובה, להשתדל לנסח את עצמו בצורה ברורה ככל האפשר, כדי שנוכל להבין למה הוא התכוון ולהגיב בהתאם. אני כן מצפה ממי שפועל במדיה הכתובה, להשתדל להקפיד על שפה נאותה. זה לא חייב למצוא חן בעיניכם, חלק מהגולשים פה סובלים מלקות כזו או אחרת ואני מספיק מנוסה כדי לראות את ההבדל בין דיסלקציה לסתם עלגות. אני לומדת מהר ולא מעירה למי שלא שולט בזה.
אני כן מוצאת לנכון להעיר, למי שאני מתרשמת שאכפת לו ועושה עלי רושם של אינטליגנט, שסתם התפלקה לו טעות.

בבקשה לא להעלב ממני, באמת שאין לי שום כוונה לפגוע באף אחד.
בכל מקרה, אני אשתדל למתן את ההערות על ענייני העברית.

תודה ושלום

אז ככה-

א. ננזפת ע"י ילדת היום הולדת בעצמה על שלא בירכת אותה...? את לא חייבת לה שום הקלדת ''מזל טוב'' או אפילו שליחת אייקון מחבק אם את לא מעוניינת בזה.
ועצם זה שהיא נוזפת בך על שלא אמרת לה יום הולדת שמח, נשמע לי מעט עצוב... בשבילה. ממתי דורשים ממישהו לברך אותך ביום הולדת?

ב. מסכימה. במיוחד כשזה מגיע לשגיאות כתיב. זה מטריף גם אותי. P:
וגם אני חוטאת מדי פעם בשגיאות כמו "שלוש" או "שלושה",סתם בגלל שמתפלק לי מהפה בטעות באותו הרגע, ויש לי חברה שמתקנת אותי מיידית

מעט מעצבן, אבל אני מבינה מאיפה הצורך לתקן מגיע...

לכל אחד מאיתנו כאן יש את השריטות שלו, אל תקחי שום הערה ללב.
שיהיה לך אחלה ערב מותק.

טום גיא

New member
מה שאני חושב

בתור מתבונן מהצד במלחמות האלו שהולכות כאן, נראה לי שהן מיותרות לחלוטין.

קודם כל יש כאן אנשים מרקע שונה - יש כאן בתולים שגאים בזה ושמחים להישאר בתולים (או לפחות עד שימצאו פרטנר מתאים), יש כאלו שמתים להפסיק כבר להיות בתולים, ויש גם כמה בעלי נסיון שמייעצים לפי מה שהם חושבים. לא נראה לי שהם מנסים לפגוע באף אחד סתם בשביל הכיף, גם אם הם כותבים בצורה קצת בוטה. ואם מישהו לא מסכים עם השקפת העולם של הודעה כלשהי או עם הסגנון, אז שיתעלם וזהו. אני חושב שיש כאן כותבים מכל הקבוצות שהזכרתי שסתם מתנצחים כאן בלי סיבה, וכותבים הודעות נאצה בלי שום תוכן מעבר לזה. אז מי שרוצה לכתוב איזה הודעה שנונה שמשפילה מישהו אחר או סתם צוחקת עליו, שיכתוב לו במסר פרטי או עדיף שבכלל לא. כי זה לא מעניין אף אחד כאן (אותי לא לפחות) מה יש למישהו לאמר בנושא האינטליגנציה של מישהו אחר, זה סתם תופס מקום בעמוד ומעצבן אנשים אחרים שלא קשורים.

stam45

New member
נהיה כאן ממש זוועה בימים האחרונים.

כולם פה אנשים בוגרים, כל כך קשה להתנהג בתרבותיות?
חובה שיבוא המנהל ויעשה לכם נו-נו-נו?

חלאס כבר

וואו

לא תיארתי לעצמי שמישהו בפורום חייב לברך גולשת אחרת.
אלו לא חוקים קדושים או תורה מסיני. ברור שזכותך המלאה לא לברך ואפילו לא להזדהות עם גולשים אחרים.
צורם לי שננזפים כאן על דברים כאלה.

וגם לי יש כמה "שריטות" לגבי עברית תקינה ובעיקר לגבי שגיאות כתיב.
לא ממש יוצא לי לתקן גולשים, אולי אם אני אראה משהו חמור אני אעשה את זה כי אז זה באמת באמת יפריע לי בעין.

אני נושכת את השפתיים לא לתקן עברית.

באמת קשה.

ואני לא חושבת שיש לך סיבות, אבל זו רק דעתי. אם אנשים נעלבים מדברים אקראיים באינטרנט, אולי הם לא תופשים את המדיום הזה כמו שצריך.

Reyn

New member
לא רק באינטרנט.

אנשים שמתלוננים על מי שלא כתב להם מזל טוב, או נעלבים ויוצרים מהומת עולם בכל פעם שמישהו מעיר להם, לא משנה אם זה באינטרנט או בטלפון או ברחוב, לא תופשים את החיים כמו שצריך.

אמת.

התייחסתי סתם לוויכוחים מטופשים באינטרנט, הדוגמאות האלו ספציפית אכן נכונות לכל מצב.

אריאל362

New member
אני תיקנתי היום איזה נער בפייסבוק

הוא כתב על חברים שלו: שתינו
פשוט לא יכולתי להתאפק חחח

Reyn

New member
ג'יזס קרייסט. הנה הצעה יותר טובה:

אנשים, תפסיקו להתבכיין בכל פעם שמישהו מעיר לכם, חולק עליכם, או באופן כללי עושה משהו שאתם לא אוהבים. אנחנו לא בגנון, ונמאס כבר מדיוני הנזיפה ודיוני ההתנצלות האלה. כשאני נכנס לכאן אני כבר אל זוכר מה הנושא המקורי של הפורום מרוב קשקושים.
דורי, אני לא מבין למה את מתייחסת בכלל לשטויות האלה, ובוודאי שזה לא מצריך פתיחת עוד דיון.

dori78

New member
אוקיי, אני אסביר למה אני מתייחסת

חלק מהאנשים פה נעלבים מכל מי שלא אומר אחריהם אמן.
זאת בעיה שלהם, לא שלי ולא של אף אחד אחר.

כל אחד מאיתנו גדל, התחנך וחי בסביבה קצת שונה.
זה בסדר שיהיה פה מישהו שלא משתמש בכלל בקללות ביום יום שלו ומזדעזע מזה, בתנאי שהוא מבין שלא כולם כמוהו.
זה בסדר שיהיה פה מישהו שטוב לו עם חוסר הניסיון שלו ומזדעזע מהצעות לשינוי המצב, בתנאי שהוא מבין שלא כולם כמוהו.
מכיוון שלא השתתפתי בשרשור ההיכרות ומכיוון שאני ידועה (בקרב מי שיודע) כבחורה צינית (לפעמים על סף רשעות), אני מוצאת לנכון להסביר את העמדה שלי בנושא. כשאני רוצה לפגוע במישהו - וזה קורה לעתים ממש, אבל ממש רחוקות - תאמין לי שאין לי שום בעיה להיות מגעילה עד הסוף. פה זה לא המקרה ולא הייתי רוצה שיתייחסו אלי כך, כי חשובה לי האווירה הנעימה בפורום.
לא כולם מסוגלים לנתק את הדברים מהכותב. כשהכותב ידוע כאדם לא נעים - לא תמיד יתייחסו לדבריו בצורה עניינית.
אני רוצה שיתייחסו לדברים שלי בצורה עניינית. מקווה שהייתי ברורה.

Reyn

New member
לצערי הרב, ואני אומר את זה מהזדהות מלאה עמך,

שום דבר שתסבירי כאן לא יגרום לאנשים שחולקים עלייך להתייחס לדברייך בצורה עניינית, לנתק את הדברים מהכותב, ולהפסיק להיעלב לשווא. זה קרב אבוד מראש.

וואו

קדוש ברוך הוא תודה לך העושה ניסים ונפלאות |יש|

זה שאת מודה שאת צינית
ולפעמים על סף הרשעות
גדול!!!
נסססססססס

ואני חשבתי שאת לא מודעת לבעיה שלך..

את מנסה בכוח שהיא תענה לך תשובה פוגעת?

אם את כל כך אנטי אנשים ציניים, אל תנסי "לגרות" אותם להכנס בך ואח"כ לשחק אותה נפגעת. התגובה הזאת שרשמת לה לא תוביל לשום דבר חיובי וסתם מיותרת.

אם את רוצה פורום נטול מריבות, אל תאוורי את הכביסה המלוכלכת שלך ושל גולש אחר כאן בפומבי. את זאת שדוגלת בלכתוב למי שמפריע לך מסר.

סתם צרם לי לראות את ההודעה הזאת שלך אליה, לא נכתב בנימה שלילית שנועדה לפגוע אלא להפנות את תשומת ליבך לעניין.

אחלה יום שיהיה.

בקריאה נוספת של ההודעה שלי,

זה יצא לי בנימה יותר כלבתית ממה שרציתי. אז סליחה על זה.

צודקת במיליון אחוז!!!!!!! ברצינות

אשתמש בפעם הבעה בעצה שלך תודה רבה על הערה החשובה

פשוט היום, בהודעה אחת...
רציתי גם להיות צינית.

יותר לא מגיבה לה

רוצה שהפורום הזה יהיה בלי ריבים
העדפות של חברי הפורום ושלום בפורום
יותר חשובים לי ממנה.
תודה לך !!!!!

אנחנו כאן בשביל לתת ולקבל

מאוד פשוט
אנחנו לא חיבים לתת אם לא מרגישים צורך בכך
בנתינה עלינו לבדוק עם עצמנו אם זה מה שנרצה לקבל

קצת יותר מורכב
מותר לנו להביע דעה, אך היא חייבת להיות נטולת שיפוט, או אז עדיף שנתבונן מהצד.
מי שמיצר ציפיה, עשוי למצוא עצמו מתאכזב, ועשוי לגרור את עצמו לביקורת מיותרת. חבל.
מסר יכול להועיל במקרים בהם תגובת שיתוף יכולה להזיק..

הפורום הוא בית שלנו, ובית זה מקום טוב, מקום של שייכות

למעלה