חצי
, בעקבות אירועי הימים האחרונים

Reyn

New member
לפי איזה חוק דעה חייבת להיות נטולת שיפוט?....

Tripon1

New member
נינזפת ??

REALLY ??
איך ההיא אומרת: "מה זה השטויות האלה" ???
וזה לא בושה להעיר או לתקן, יש כאלה שאין מה לעשות טועים פה ושם
ואז זה מקשה לקרוא ולהבין למה התכוונו.

Student333

New member
מה הפסדתי? מישהו יכול לעדכן אותי במה שקרה?

אני גם מקווה שנתגבש בתור פורום עם הזמן. אני משתדל לכתוב פה כשיש לי זמן. לא תמיד זה יוצא ולא תמיד יש לי מה להגיד. אבל עם הזמן אני מאמין שכולנו ניפתח פה יותר

dori78

New member
לא הרבה

עלובי נפש, חסרי חיים, תעוף מפה, תעוף אתה מפה, יאללה יאללה.
עד כאן תמצית הדברים. נכון שלא כזה מעניין?

Student333

New member
בתור שותף בפורום הזה. צריך להתעדכן במה שקורה

גם אם זה לא הכי מעניין.

צודק

חובה להיות מעודכן
מבינה לליבך

מוזמן לקרוא את הודעתי לדורה שלנו
סליחה דורי...

שמאוד הבינה את דבריי לא נכון ...
בקטנה
בגדול קרה פה נססס
שגם על זה כתבתי באחד השירשורים.

Student333

New member
בכיף. לדעתי את צריכה להישאר בפורום אבל..

צריך לשמור כאן על חופש הביטוי. שמישהו ייקח את הצד הבוגר ותשלימו

C l u e

New member
תראי, גם לי השפה העברית מאד חשובה

וצורם לי מאד כשמישהו משתמש בה בדרך לא תקנית- אמא שלי מורה ללשון ואצלנו להגיד 'שתי שולחנות' היה גרוע יותר מלהיכשל במתמטיקה.
אך בואי נעמיד דברים על דיוקם. מה שקרה כאן בצהריים היה התנפלות מטורפת על גולש שנוטה להשתמש בשפה קלוקלת וכותב בשגיאות כתיב באופן תדיר. את לא הואשמת שאת מטרידה בתיקוני שפה בלתי הכרחיים, אני ציינתי שההתעמרות באותו גולש (התעמרות שלחלוטין לא באה מכיוונך וגם ציינתי זאת, את פשוט הצטרפת לחגיגה) היא לא במקום. ציינתי שבמקום להתייחס לדבריו, צוחקים עליו ולועגים לו על שגיאות הכתיב. את לא צחקת, לא לעגת, את כתבת בהרבה כבוד ונראה שבאמת רצית להסביר לו איפה טעה. אני לא נגד זה, אני פשוט חושבת שהוספת שמן למדורה, גם אם לא התכוונת לכך, וכאב לי לראות את ההתנפלות האכזרית הזאת לנגד עיני. לא יכלתי לשתוק.

מעבר לכך, את לא חייבת דבר לאף אחד, גם לא לי. את חופשיה לנהוג כפי שתראי לנכון. את בהחלט לא חייבת לברך את גולשי הפורום ביום הולדתם, ואת מוזמנת להמשיך לתקן לכולנו את שגיאות הכתיב. אני אישית לא אוהבת לתקן אחרים, ולא אוהבת שמתקנים אותי אם שגיתי. אני לא במבחן כאן, והתוקף של דברי לא צריך להימדד לפי התחביר בו בחרתי. מי שבוחר להגיב לגופו של דקדוק ולא לגופו של עניין לדעתי חוטא למטרה, אבל זאת כבר בחירה שלך לנהוג כפי שתראי לנכון.

בכל אופן, לא התכוונתי לפגוע בך או להקטין אותך. אני פשוט אמרתי את דעתי על כל הסיטואציה, זה בסדר אם את חושבת אחרת.

Elle992

New member
אני יכולה לספר לך משהו מאצלי?

אני דווקא חושבת שהערות שלך במקום ונכונות! זה לא דבר רע, זה שיש אנשים שלא יודעים לקחת הערות(במקרה הזה מאוד נכונות) וללמוד מהם להבא זה בעיה רק שלהם,

כשפתחתי את הבלוג לראשונה....פוסט שני או שלישי ומישהי העירה לי(בפורום מסויים) שיש לי כמה שגיאות, כמובן היא עשתה את זה בצורה נעימה ולא צעקה ושפטה אותי למוות וזה היה הצעד הכי נכון שהיה לעשות! את יודעת למה? כי דיברנו במסרים והיא תיקנה מה שלא היה תקין ורשמתי את זה בדף ולמדתי והכנסתי את זה לראש, והיום? אני כבר לא טועה בכתיב שטעיתי אז, לדעתי היוזמה שלה הייתה מאוד מבורכת ואני כל כך הודתי לה על התיקון והלמידה שעקב כך אני השתפרתי, אני .....לא כותבת יותר עם השגיאות שהיו לי,

מה שאני מנסה להגיד כאן שאני דווקא בעד אנשים שמעירים לנו לגבי כתיב, בלי הערות כאלה אנחנו נשאר חסרי ידע והבנה בסיסית(כתיב בעיניי זה דבר בסיסי) אז הערות שלך ממש לא פוגעות לדעתי בייחוד כשאת אומרת אותן בצורה נחמדה ולא פוגענית ותוקפנית, בשבילי הערות כאלה רק מלמדות אותי להמשך חיי וממש לא פוגעות בי. כן יש אנשים שקשה להם לקבל או לנסות לתקן וללמוד, אבל עדיין מה שאת עושה זה מבורך וכמובן כשעושים את זה בצורה עדינה זה עוד יותר נהדר,

אם אנשים לא היו מתקנים אותי אני חושבת שגם לא הייתי כותבת היום עברית תקנית, זה חשוב לתקן כשצריך וחשוב ללמוד מאחרים ובשום פנים ואופן לא לקחת את זה בצורה שלילית.

לגבי בתולת-ים, שכחי מזה, זה דברים כה שולים שלא שווה באמת לקחת אותם אישית

ולסיום-תרגישי חופשי להעיר לי במידה ותראי משהו שלא היה תקין

Elle992

New member
כן, הכוונה שלי הייתה

שגם אם טעית בכתיב והיא העירה ובכל זאת לא לקחת את זה בקטע טוב או ללמוד לתקן, אז אין טעם לקחת את זה אישי או משהו,

יש אנשים שבאמת סובלים מקושי..הכרתי כאלה, הם לא עושים את בכוונה או בגלל שהם נהנים מזה, מה לעשות אנחנו בני אדם וכולנו לא מושלמים

supersonic777

New member
"דורי בניו-יורק,טסת לשם בצ'ארטר.."?נסעת מזמן

לפגוש את הנשיא"...?

supersonic777

New member
נ.ב.נניח שלחבר שלך היו קוראים,רני...את חושבת,

ש"הוא ניסה לדרוס את אליהו הנביא,בפריז"...?

dori78

New member
זה יפה שאתה מכיר שירים של משינה

אבל זה לא השם שלי

הערה חשובה

קודם כל בואי ואכיר לך מושג שנקרא "הלבנת פני חברו ברבים"
בגלל שאת חושבת שאת יותר חכמה ממני עקב ניסיון החיים שלך,
אני בטוחה שאת מכירה את המושג.

את הלבנת אותי עכשיו מול כל הפורום
על דברים שאני לא כתבתי.
אני לא הייתי פה יומיים שלמים כי רציתי לעזוב בגללך. אך בסוף כשכמה אנשים שלחו לי מסרים על ההודעה הנל שלך החלטתי להישאר פה בזכותך

ואני סולחת לך כי לאחרי שחשבתי על ההודעה הזאת היטב
הבנתי שהיו כמה אי הבנות בינונו
בואי ואפרט לך {ובמיוחד למען הגולשים שקוראים את ההודעות שלי}

מה היה לנו בימים האחרונים?
את האשמת אותי מול הפורום שאני "כביכול מנהלת פה בלוג פרטי"
כי פתחתי רק 3 או 4 שרשורים חדשים.

את גם כתבת שאת שוקלת לעזוב בגללי
כי אני השתלטתי על הפורום
בכך שאני מברכת גולשים חדשים מילים "ברוכה הבאים"
ובכך כביכול השתלטתי "לך" על הפורום שהוא בעצם ציבורי.

ואני כתבתי
שגם את מוזמנת לברך אותם {את הגולשים} {בברוכים הבאים}|סגדש|

ואת מסכנה שלי חשבת שחלילה רציתי את הברכת יומהולדת שלך ?!?!
חס ושלום!!!

את האחרונה בפורום הזה שאני ארצה שתברכי אותי...

ככה שלא לכתוב דברים עליי שהם ש.ק.ר
חבל שההוכחות שלנו נמחקו..

ובקשר לשפה העיברית אני קתבתי אודעה אל זה אצל הגולש שימחת חיים
מזמינה אותך לא לקרוא אותא

ובקשר להערות העיברית שלך
יש הבדל בין לבייש גולש שכתב שגיאה מסכנה ברבים בפורום
מול לשלוח לו מסר אישי ולתקן אותו.|סגדש|

אני קיבלתי מסר אישי מאדם נחמד על שגיאה ולקחתי זאת לתשומת ליבי

יש הערות שהן ביקורת ומביישות גולש ברבים.

ויש הערות שהן מאירות שמצמיחות אדם=שאת זה לדעתי את צריכה ללמוד.

למעלה