חרדה מאינטימיות

Berethor

New member
אם רוצים אין זו אגדה

אולי את צריכה טיפול ועזרה, אבל אם את רוצה לשנות תמצב קודם כל צריך כוח רצון ושינוי של הגישה השלילית לאינטימיות.

askimosi

New member
מה אתה אומר....

ממה שהיא כתבה היא מודעת לבעייה ואני בטוח שהיא מטפלת בה בדרך שלה.לך יש נסיון בבעייה כזו?לא נראה לי,אתה פסיכולוג?גם לא.אז אם אין ידע ונסיון למה לתת עצות סתם כך?בדיוק כמו שייעצת פה לגביי נסיון זוגי או משהו כזה כשלך אין.אותי לימדו אם אין משהו חכם לומר בעיקר מנסיון עדיף לא לומר, העצה הזו תקפה אגב גם לאיבגי1980 שנוטה לזרוק פה משפטים לא הכי חכמים.

הקיצר קח את זה ברוח טובה

חרדה מאינטימיות

שלום, אני חדשה בפורום וממש שמחה שהפורום קיים.
אני בת 31 ועד היום לא הייתי בזוגיות. התחלתי לאחרונה טיפול (לא בפעם הראשונה, אבל הפעם בצורה יותר ממוקדת מטרה) שהבהיר לי שהסיבה לכך היא חרדה קשה מאינטימיות. בעבר סבלתי מאוד מחרדה חברתית וזה חלק ממנה. כשאני נמצאת בסיטואציה אינטימית, או כזו שיכולה להוביל לאינטימיות, אני מרגישה שאני חייבת לברוח ולא יכולה להתמודד. זה הוביל לכך שכמעט כל דייט שהיה לי הסתיים בזה ש״זרקתי״ את הבחור ופשוט הפסקתי ללכת מרוב ייאוש ורחמים על הבחורים המסכנים (זה באמת לא הם, זאת אני). לכתוב פה בפורום זה חלק מהטיפול שלי והייתי שמחה להתייחסות שלכם בפורום. הייתי שמחה לשמוע עם עוד מישהו/י חווה את זה ואיך אתם מתמודדים.
חג שמח לכולם, טל שירלי 31

askimosi

New member

היי,

אני בעצמי מאובחן כבעל אישיות המנעותית שזה במילים אחרות חרדה חברתית אבל בצורה קשה יותר.בשנים האחרונות טיפלתי בנושא הזה והשתפרתי בהרבה נושאים חוץ מבקטע האינטמי שעדיין יש מעים מחסום וכול פעם שהייתה הזדמנות בעיקר בחורות שהיו יוזמות איתי ישר היו מתחילות דפיקות לב והייתי נסגר בתוך עצמי מתוך לחץ נטו - ביישנות קיצונית.
הבסיס לבעייה הזסו זה כמובן חוסר ביטחון עצמי ניכר בעיקר במצבים חברתיים,יש מחשבות של מה יחשבו עליי ו"בטח אני לא מספיק טוב".למזלי כבר אין לי את המחשבות האלה.הבעייה העיקרית היא הצד הזוגי - אינטמי.התוכנית שלי לתקופה הקרובה זה להתחיל להתעסק בכושר - שנים שלא התעסקתי בזה(ואני לא שמן וגם אין לי כרס משום מה
)והזנחתי את הנושא וגם ללכת לאיזה גנרל שהוא קאוצ'ר נראה מה יש לו להציע לי.
בכלל אני בנאדם שנוטה לשכוח מעצמו מהר ולדאוג לאחרים. וזה לא טוב עכשיו כשאני לא עובד בנתיים(מתחיל עבודה חדשה לאחר החג)אז יש זמן לשבת עם עצמי ולעשות קצת חושבים מה לשפר ואייך לעשות זאת כי אני לא פחות טוב ולא יותר טוב מאחרים.

iba90

New member
ברוכה הבאה לפורום

יש כאן עוד אנשים במצבך...אפשר להגיד שלכולנו יש איזה סוג של חרדה אחרת דברים היו זורמים לנו יותר בקלות. אני מקווה שהכתיבה בפורום והידיעה שיש עוד אנשים במצבך תקל עלייך את הבעיה...שיהיה בהצלחה

את בדרך הנכונה

נהדר שהתחלת טיפול על מנת להתגבר על החרדה.
דם זה שכתבת כאן זה צעד טוב, זה יכול להקל עלייך לראות שיש עוד רבים במצבך.
שיהיה בהצלחה

ברוכה הבאה, מקוה שתשארי

אינטימיות זה נושא ענק, והפתיחות איליו היא לא קלה
פה ושם נפתחו כאן מספר שירשורים שעסקו בנושאים שונים שכל אחד מהם מכיל פלח של אינטימיות
כך שאת מוזמנת לדפדף ולקרוא את מה שמעניין אותך, ותוך כדי כך להכיר אותנו, דבר שיוכל להקל
עליך בהמשך הדרך. מקוה ששהותך כאן תצמיח לך טוב והנאה

לא הייתי מתנסח כך

ואני אישית מכיר את התפיסה הזאת. לכאורה זה קל ונכון, אך לא
תמיד זה עובד. זה תלוי באישיות, הבבנת הרעיון, בסוג הבעיה,
ועוד גורמים.

askimosi

New member
כן שמענו...

גם אני יכול לזרוק משפטים לאוויר עד מחר,הבעיה שאנשים כמוך שלא חוו זאת לא מבינים.זה שזה תהליך והוא דיי ארוך מדובר פה - בסביבה\תפיסה\גנטיקה שמשפיעים על הבנאדם לאורך שנים ועד שהבנאדם מתחיל להיות מודע שיש כאן בעייה ולטפל בזה זה לוקח לא מעט זמן וכוחות נפשיים עד שהוא מגיע לנקודה שטוב לו בה והוא לא מרגיש חרד במצב מסויים.
אם אתה באמת מאמין למשפט שזרקת אז אני מניח שרוב האנשים שכותבים כאן לא היו כותבים כי ואללה.החליפו סוויץ' קיבלו ביטחון - אז למה לפתוח פורום כזה הכול טוב ויפה,קלי קלות - אז זהו שלא.

ןאוווו, איזה גלוי. מדהים

הפתרון בראש, פשששששש, איזה גילוי מדהים. אני בטוח שזה ממש הפתעה עבורה. ולאחר שגילית לה את הסוד המפתיע הזה אז בטוח שהיא יודעת ליישם את הפתרון.

חכם אתה לא

Surrealistical

New member
מחרדה חברתית? באמת?

גם לי יש חרדה חברתית ולא ידעתי שזה יכל גם להוביל לפחד מאינטימיות. למדתי משהו חדש.
בהצלחה בטיפול שלך!

Berethor

New member
אני מאמין שבעיקר בשלבים הראשונים

אם היא הייתה בקשר ארוך ורציני איתם, והייתה מרגישה שהם קרובים, סביר להניח שהפחד שלה היה נמוך בהרבה.

למעלה