חרדה מאינטימיות

supersonic777

New member
יש הבדל בין אינטימיות לזוגיות...

לא חייבים להיות בקשר זוגי בשביל אינטימיות.

Berethor

New member
איפה ראית שהיא ציינה זוגיות?

יש לה בעיה עם כל אינטימיות לפי התיאור שלה.

Berethor

New member
כן אבל עדיין זה לא היה הקטע שזה הסיבה

אפשר לראות שראות מאוד בברור שיש לה בעיה עם כל אינטימיות. גם זה שגוי מצידך לומר לה שיש הבדל בין אינטימיות לזוגיות, כי לרוב אינטימיות זה חלק מזוגיות ולמעשה גם האינטימיות הכי גדולה שיכולה להיות, הרבה יותר מסטוצים למשל. זה שיכולה להיות אינטימיות מסוימת גם בלי זוגיות זה עניין אחר, אבל לא רואה איך זה עוזר לה בהתחשב בכך שקשה לה עם כל אינטימית ובהתחשב בכך שעושה רושם שהיא כן רוצה זוגיות. זה גם לא פלא בהתחשב בשם הפורום הזה. מה גם שלאדם שקשה לו עם אינטימיות לרוב יהיה הרבה יותר קשה עם באינטימיות עם אדם זר, כי יותר קשה לו להיפתח לאנשים ולהתרגל לאינטימיות עם האדם הספציפי. פחד מאינטימיות זה לא פחד ממחויבות.

supersonic777

New member
מה שאתה אומר בעצם הוא,שאי אפשר להיות במצב...

אינטימי אלא זה כחלק מהזוגיות,כן?
אין קשר ל"טייטל" של הפורום,כמו שאין קשר בין זוגיות לאינטימיות.

Berethor

New member
ברור שאפשר

אבל זוגיות זה עדיין דבר אינטימי, ככה שיש קשר. חוץ מזה על סתם מה הסקתה שקשר לא מחייב יעזור לה.

Reyn

New member
טיפ-טיפה הבנת הנקרא

ברת'ור: "לרוב אינטימיות זה חלק מזוגיות ... יכולה להיות אינטימיות מסוימת גם בלי זוגיות"
אתה: "אתה אומר בעצם שאי אפשר להיות במצב אינטימי אלא כחלק מהזוגיות"
לא רק שהוא לא אמר את זה, הוא אמר במפורש שזה לא כך. רק לפקוח עיניים ולקרוא.

Berethor

New member

Berethor

New member
קודם כל את לא לבד

מכיר הרבה אנשים שיש להם חרדה מאינטימיות ברמה זאת או אחרת, אומנם מה שאת מתארת פה זה רמה קיצונית אבל עדיין. אני גם מבין אותך להיות בקשר זוגי ולתרגל לקשר זוגי זה בהחלט יכול להיות לא קל. את חושבת אבל שאת רוצה זוגיות ואינטימיות? ושאת רוצה לשנות את המצב?

את בהחלט בדרך הנכונה

המודעות והרצון להתקדם-זה כבר הצעד הראשון.

תנסי להבין מה גורם לך להלחץ מהסיטואציה האינטימית- האם זה בגלל חוסר הכרות עם הבחור? האם זה לחץ ממה שיקרה?

תנסי להיות בשליטה-לנהל את הדייטים, להחליט את ההחלטות כך שתהיי במקום שנוח לך להיות בו, תתקדמי בקצב שמתאים לך.

Maya0242

New member
את לגמרי לא לבד

הזדהתי עם כל מילה שכתבת, אני אומנם קטנה יותר, בת 24, אבל כבר חוששת מההשלכות של זה על העתיד שלי, ועשיתי לא פעם ולא פעמיים לבחורים את מה שאת עושה.
אין לי עצות, להיפך, אשמח לעצה ממך מדברים שאמרו לך בטיפול, דברים שאמרו לך שאפשר לעשות כדי לשפר את המצב, אוכל רק לאחל לך בהצלחה והלוואי והטיפול יעבוד ותצליחי להתגבר על החרדה הזאת, גם לעצמי אני מאחלת את זה..

ברוכה הבאה

אינטימיות זה דבר מאוד חושף, גם אם היא כוללת דברים שהם לכאורה פשוטים כמו חיבוק.
אינטימיות זה לא משהו שקל כי יש המון מבוכה באמצע.
נשמע שאת בדרך הנכונה כי כבר עלית על משהו שקשה לך ואת מתחילה טיפול, וגם הצטרפת לפורום ואת פורקת.
מאחלת לך בהצלחה!

גם אני כאן כדי להגיד שאת לא לבד

את בת 28 וגם לי לא קל עם אינטימיות.

כנראה זו אחת הסיבות לכך שגם לי לא הייתה זוגיות משמעותית עד כה.

ברוכה הבאה לפורום!

גם ממש מזדהה.

אצלי זה פחות קשור לחרדה חברתית [עם הפרק הזה בחיי לשמחתי סיימתי] אלא לבעיה ספציפית עם מגע. אבל מה שאת מספרת מאוד מוכר, לא יצאתי לדייטים קצת יותר מחמש שנים בגלל הבעיה הזו.. ועכשיו כשחזרתי לזה וראיתי שאני לא מצליחה להתקדם מעבר לדייט ראשון, החלטתי גם ללכת לטיפול ממוקד שאני מקווה/מאמינה שיעזור.

אני חייבת לתהות, את מוצאת שזה משפיע עלייך גם בצורה של ריחוק רגשי?
את יודעת ממה זה נובע? אולי אם תגלי את שורש הבעיה יהיה לך קל יותר להתמודד איתה.

בכל אופן, אני כאן אם תרצי לדבר על זה.
ברוכה הבאה ושיהיה הרבה בהצלחה.

תודה לכל מי שענה, פורום זה מדיום חדש בשבילי

ולכן רק עכשיו אני מגיבה. לכל מי ששאל והתעניין, לא הגעתי עוד למקום שבו אחווה חרדה מזוגיות כי רק לשבת עם בחור בדייט היה מלחיץ ומפחיד, לא רציתי שייגע בי, פחדתי שינשק אותי או יכפה עלי משהו שאני לא רוצה. פעם ראשונה התנשקתי רק בגיל 26, וזה לא היה עם בחור שהכרתי יותר מדי ובסוף נאלצתי ממש לסלק אותו מהחדר שלי כי החרדה התגברה ולא היה לי לאן לברוח. לשאלת האינטימיות ללא זוגיות, אני משערת שזה תלוי בסוג האינטימיות, מן הסתם יש הבדל בין כזו שנחוות תוך כדי זוגיות ארוכה ואמון לעומת כזאת שנחווית לאחר תקופת היכרות קצרה עד קצרה מאוד. לא הגעתי לא לזה ולא לזה, בגלל שהחרדה השתלטה עלי.

הסיבות להתפתחות החרדה למזלי אינן רלוונטיות לטיפול עצמו. החרדה החברתית התפתחה אצלי כמו אצל רבים בתיכון בעקבות חוויות חברתיות שליליות וגם כי יש לי לקות חברתית ברמה מסוימת (אבל אינטליגנציה רגשית גבוהה). בטיפול אני והמטפלת שלי עובדות על לדבר על איברי מין, לספר בקול סצנות מיניות מספרים ואחותי אמורה לשמש לי כמתרגלת בבית, אבל עוד לא התחלנו. זה בדיוק כמו כל חרדה אחרת, מתחילים בקטן, בצעדים קטנים וכל פעם מתרגלים לסיטואציה ורק אז ממשיכים לתרגול הבא. הטיפול הזה מאוד פוקח עיניים בשבילי וסוף כל סוף גורם לי להרגיש שאני לא היחידה בעולם (הפורום הזה עוזר, בהחלט להקלת התחושה הזו).

לגבי הריחוק הרגשי - כן, הוא בהחלט קיים. קשה לי לחוות את העולם באופן רגשי מלא כי זה מציף אותי, לא יודעת אם זה קשור לחרדה עצמה או פשוט לרגישות יתר. מקווה שיהיה לכם סבלנות לקרוא את כל זה. תודה על כל התגובות

מורידה בפניך את הכובע על כך שאת מטפלת

מאחלת לך הרבה בהצלחה בבניית קשר בכלל וקשר אינטימי בפרט.

את נשמעת מקסימה ומיוחדת.

אני כל כך מבין את מה שאת מרגישה

גם לי היה לאורך הרבה שנים חשש מקשרים והתחייבות כלפי בת זוג.
אני גם סובל מחרדות. אמנם לא מאינטימיות, אלא מהקאות. אני פשוט פוחד להקיא, במיוחד בציבור. כמעט בכל פעם שהיה לי כאב בטן שמתפתח לבחילה, גם אם היא קלה, הייתי מפתח הרגשה דומה להתקף חרדה והבחילה מתעצמת עוד יותר.
אכן גישת "הכל בראש" ממש לא עובדת, ויש להילחם בדרכים אחרות. למשל שהצד השני איתו נמצאים באותו רגע יהיה מודע למצב שלך ויבין אותך, ואז בעצם אין יותר את החשש מזה. בנוסף ישנם כדורי הרגעה לחרדות, LORIVAN, שניתן לשים מתחת ללשון, ואז התקף החרדה נרגע מיידית. זה לא מיועד לשימוש קבוע, אלא ל-SOS, ועצם הידיעה שהוא קיים, מאוד עוזרת להרגעה. בזכות כל אלו, אני חווה היום הרבה פחות התקפי חרדה, כי פשוט לאט לאט אתה מבין שהם יותר וירטואליים וניתנים לטיפול, ולכן לא באים מסיבה אמיתית שיש לחשוש ממנה. התדירות הלכה ופחתה.
במקרה שלך, את צריכה להתיידד עם בחור עדין שגם הוא חסר ניסיון במערכות יחסים וחושש ממחויבות (לא הכוונה לגבר ישראלי טיפוסי ש"חושש" ממחויבות מסיבות של מוחו הקטן), ולספר לו אודות המצב שלך. כשהוא יבין, הוא לא ילחץ עלייך. הקשר יוכל להתחיל מידידות, ואולי אחר כך עם הזמן להתפתח ליותר מזה. כשרק שני הצדדים מוכנים לכך. ככה אני חושב. אני יודע שאת בטח חושבת כרגע שאין באמת גברים כאלו, אבל תתפלאי, יש ויש. אמנם לא הרבה, אבל יש!
ניסית פעם להיפגש עם מישהו שיודע את המצב שלך במלואו ?

למעלה