אני כל כך מבין את מה שאת מרגישה
גם לי היה לאורך הרבה שנים חשש מקשרים והתחייבות כלפי בת זוג.
אני גם סובל מחרדות. אמנם לא מאינטימיות, אלא מהקאות. אני פשוט פוחד להקיא, במיוחד בציבור. כמעט בכל פעם שהיה לי כאב בטן שמתפתח לבחילה, גם אם היא קלה, הייתי מפתח הרגשה דומה להתקף חרדה והבחילה מתעצמת עוד יותר.
אכן גישת "הכל בראש" ממש לא עובדת, ויש להילחם בדרכים אחרות. למשל שהצד השני איתו נמצאים באותו רגע יהיה מודע למצב שלך ויבין אותך, ואז בעצם אין יותר את החשש מזה. בנוסף ישנם כדורי הרגעה לחרדות, LORIVAN, שניתן לשים מתחת ללשון, ואז התקף החרדה נרגע מיידית. זה לא מיועד לשימוש קבוע, אלא ל-SOS, ועצם הידיעה שהוא קיים, מאוד עוזרת להרגעה. בזכות כל אלו, אני חווה היום הרבה פחות התקפי חרדה, כי פשוט לאט לאט אתה מבין שהם יותר וירטואליים וניתנים לטיפול, ולכן לא באים מסיבה אמיתית שיש לחשוש ממנה. התדירות הלכה ופחתה.
במקרה שלך, את צריכה להתיידד עם בחור עדין שגם הוא חסר ניסיון במערכות יחסים וחושש ממחויבות (לא הכוונה לגבר ישראלי טיפוסי ש"חושש" ממחויבות מסיבות של מוחו הקטן), ולספר לו אודות המצב שלך. כשהוא יבין, הוא לא ילחץ עלייך. הקשר יוכל להתחיל מידידות, ואולי אחר כך עם הזמן להתפתח ליותר מזה. כשרק שני הצדדים מוכנים לכך. ככה אני חושב. אני יודע שאת בטח חושבת כרגע שאין באמת גברים כאלו, אבל תתפלאי, יש ויש. אמנם לא הרבה, אבל יש!
ניסית פעם להיפגש עם מישהו שיודע את המצב שלך במלואו ?