חרדית ומאושרת לא בעל כורחי אך בבליעת צפרדעים

שמייח10

New member
חרדית ומאושרת לא בעל כורחי אך בבליעת צפרדעים

נכון יש המון דברים בחברה שלנו שהם עעעעעעעעעעעעעעעעעעל הפנים ואני לא סובלת אותם אבל אני ישראלית וחרדית בהשקפתי (בחול יש קהילות חרדיות ללא החסרונות הנל) ולמרות שהייתי רוצה לחיות בעולם טוב יותר בלי חברה שנכנסים לקישקעס אוטובוסי מהדרין גזירות הפלאפון הקקשר(...) ועוד ועוד........ אני בוחרת להישאר בפנים לעשות דברים מסוימים שהם הצגה אחת גדולה רק למען ה'שם' כי חשוב לי שאני וילדי ישארו חרדים באמת ואני יודעת שמלא אנשים יקפצו ויגידו צבועה אז אני לא חושבת אני פשוט מכבד ת את הקודים של החברה בה אני חיה והרבה יותר טוב לי מאשר להיות השונה, הפריקית שהילדים מחפשים להם מוסדות סוג ב' לא מבוססים. יש כל כך הרבה צדדים יפים בחברה שלנו שאין בשום מקום אחר עזרה הדדית ארוחות ליולדות שמירה על ילדים של שכנה אם אתם חרדים בהשקפתכם ורק לא סובלים את החברה או שתעברו לחול או שתתחילו להשתלב ואם אתם לא באמת חרדים אז לכו תעשו מה שבא לכם אבל מנסיןון של חברות- לעולם לא תשתלבו בחברה החילונית כמו כולם חוץ מבודדים יאללה תעשו תשובה אני אכן 'מודרניתת' ו'פתוחה' בעיני אנשים אבל בולעת בשקיקה נאמאמרים תורניים אז אל תהיו רדודים כאלה... אתם פשוט מפסידים!!

answers2

New member
מילת המפתח היא חו"ל

ואני באמת הייתי רוצה לדעת למה בחו"ל יש חרדים נורמלים לחלוטין , ובארץ הם חייבים להיות פסיכים לחלוטין.

גבעון 1

New member
אכן חו"ל

אכן חו"ל הרבה יותר סבלניים, החרדים שם יותר מוכנים לקבל דברים מאשר כאן, למה כנראה שההנהגה שם יותר מציאותית מאשר פה

nini132

New member
לא דפקא חו`ל

גם הציבור החרדל``י סבבה... ובקשר לעזרה ההדדית, יש גם אצל חילונים! ובמיוחד אצל יוצאים בשאלה, שעוזרים אחד לשני. וגם לגבי השתלבות את די טועה... אבל בכולופן, אני לא חרדי בהשקפתי... אז אני סתם מתערב

mister xy

New member
לא דפקא חרדלי"ם

מספיק לעזוב את בניברק, ירושלים, אלעד, אשדוד, קריתספר, ביתרעילית, רמתביתשמש וכו' כי ברגע שאת/ה יוצא/ת מהגטו החרדי את/ה חי/ה לעצמך ועושה מה בא לך.

rachel437

New member
טעות קטנה

>יש כל כך הרבה צדדים יפים בחברה שלנו שאין בשום מקום אחר< בכל חברה סגורה יש עזרה הדדית, לדוגמא, כת האמיש או המורמונים ביוטה, אבל לכל מעשה יש מחיר. על "רופאים ללא גבולות" שמעת, אנשים עוזבים מקצועות מכובדים, חיים נוחים ונוסעים למקומות מסוכנים כדי להציל בני אדם, האם את מכירה ארגון חרדי אחד שעוזר למישהו שלא מבני עמו. בקהילות חרדיות בחו"ל גם יש לחץ על מי שמנסה לסטות מהתלם.

שמייח10

New member
חברה כולכם לא קולטים!!

שיש חרדים נדירים כמוני שהם דוסים באמת -לא לפי ההגדרה המקובלת- שלא עושים עבירות!!! (משתדלת...) ומבטיחה לכולם שאם אתם חושבים שאני בטח עוד איזו אחת עם חולצות בטן ובלי גרביים אז לא!!!אני מכוסה מכף רגל ועד השערה האחרונה שבראש ואני מקבלת על עצמי מדי פעם קבלות רוחניות אבל : אני מלבישה גינס ואני אוכלת במסעדות שהם לא מהדרין (כי הכל אותו זבל גם ההכשרים הכי טובים הם לא באמת כאלה) ואני מתלבשת אופנתי ומרשה לעצמי דברים רבים שהם לא 'בדרך אמותנו הקדושות' אבל אין בהם שום פסול מבחינה הלכתית, ואול י לכן אני מאושרת . מה שמעצבן אותי זה הקטעים שמסביב ולא המצוות עצמן!! שמקטלגים אותי לפושעת חמורה בזמן שאני באמת צדיקה! וזה מה שיפה בחו"ל ואני הייתי בהרבה קהילות בארה"ב : הולכים למשחק בייסבול אבל לא מפספסים מנחה. יש טלויזיה או לפחות די וי די בבית אבל לא אומרים שם ה' לבטלה. יש שם כבוד והערכה לדת עצמה ואם כולם היו כאלה היו אצלנו הרבה פחות 'חרדים בעל כורחם' והשורה התחתונה: אם בשביל להיות חלק מחברה אני צריכה לשחק אותה ולהסתיר דברים (כ י אני באמת רוצה שהילךדים שלי יגדלו על ערכים9 אז זה שווה לי סלחה על הביטוי שלא כולם אהבו 'לבלוע כמה צפרדעים' (מטאפורה מטאפורה) גוד לאק אברי באדי

mister xy

New member
גם אני חייתי בערך כמוך עד ש...

עד שקרה מה שקרה והגעתי למסקנה שהיהדות היא בולשיט ואלוהים אם הוא קיים אז הוא רשע. ואם כל החרדים היו כמוך באמת היו פחות חרדים בעל כורחם אבל היו גם פחות חרדים בכלל..

שמייח10

New member
באמת מצטערת בשבילך

אני ואלוקים זה משהו מוחשי אני ממש הרגשתי אותו עונה לי ונותן לי יד במצבים וואאאאאאאאאאחד קשים שעברתי בחיי מקווה שיום אחד תמצא/י אותו גם ותציח/י לחיות גם חיים מלאי כיף עניין ו'עולם הזה' וגם רוחניים ומלאי משמעות וסורי לכולם בזאת אני מסיימת את השרשורים וחותמת את ההנושאים אתפ הרי במילא לא מתייחסים אלי ברצינות

mister xy

New member
גם אני הרגשתי את אלוהים עד ש..

עד שקלטתי שהכל דמיונות...

rachel437

New member
בראשית ברא האדם את האלוהים

יש לך מושג כמה חרדים בעל כורחם יש בקהילות החרדיות והדתיות בארה"ב, גם בקהילות מודרניות יש דתיים בעל כורחם שמכל מיני סיבות אינם יכולים לעזוב, אני לבדי מכירה כמה עשרות, חרדי בעל כורחו הוא, אחד שהגיע למסקנה שהדת היא המצאת האדם והתורה היא לא מסמך אלוהי.

גנדרן

New member
בעניין הצפרדעים

בעניין הצפרדעים, באמת יצא לי לאכול כל מיני דברים.... אבל צפרדעים? מילא נקניק הונגרי משובח.. אבל מה לך חרדית יקרה ולצפרדעים.... גם אני בדעה שמי שלא טוב לו, אמל החרדים, עדיף שיעזוב מאשר יהיה ממורמר כל חייו, וגם ימרמר את חיי משפחתו... אבל לא כולם כאן כנראה יכולים לצאת
....

רגע את עושה עברות חופשי?

חופשי הכוונה בסתר או עברות קטנות.. אני מניח שכן ואם כך אז במה את חרדית רק חברתית זאת אומרת שאפשר להיות צבוע בחברה הזאת אז זה חברה ולא דת .

סוג ב

New member
כייף לי שכייף לך

מה רבו מעשיך ד' תעשי חיים, אבל אל תתערבי בשלנו..

גנדרן

New member
וכמו שאומרים

אשרייך אחותי... תהני ותחגגי החיים קצרים...

אז אל תהיו רדודים כאלה...

זה ממש מצחיק שאת אומרת לנו לא להיות רדודים,הרי הדרך שלך היא סמל הרדידות.לעשות מה שנראה לך ,ולא לעשות מה שלא .צריך להבין ,שכל הדת היהודית בנויה על הפרשנות של 'חכמי' הדורות,ואם את צוחקת על הרבנים של היום ,היית צוחקת גם על יוסף קארו או הרמבם ,אם היית חיה בדורם . וגם אם נדון לגופם של דברים ,אני יכול לשכנע אותך ,שעל פי ההלכה ,כל התקנות של הרבנים היום מתבקשות לגמרי . אני מתערב שאותם מאמרים שאת קוראת בשקיקה ,הם רק מהסוג שעושה לך טוב על הנשמה ,ולא כאלו שעוסקים בדרישות רוחניות . מצד שני, אנחנו פשוט לא מאמינים ,ולא יוצאים מסיבות משפחתיות . רק שלא תתחזקי בדת בגללי ..

למעלה