חרדת בחינות, מישהו?

חרדת בחינות, מישהו?

זה לא אמור להיות נפוץ, על פי הסטראוטיפ, בקרב החנונים. אבל אני, גיקית גאה, גיליתי שאני סובלת ממכה קשה שלי חרדת בחינות, בעיקר במתמטיקה, מקצוע שאני דווקא מאוד אוהבת. (טוב, אני לא אוהבת את המקצוע, אבל אני אוהבת מתמטיקה.) זה הגיע למצב כל כך רגוע, שאחרי ישיבה ארוכה על אחד התרגילים, שתרגיל מסוגו אני יכולה לפתור בלי בעיה ביום-יום (משוואה ריבועית פשוטה.) ואי הצלחה לפתורו אחרי לפחות שתיים עשרה נסיונות צורבים ביותר, אם זה בגלל טעות בחישוב או בילבול בנוסחא, זה לא משנה. בקיצור, הגעתי למצב כל כך נסער שפשוט קרעתי את המתכונת. הגשתי שני חצאים שונים בחזרה למורה שהסתכלה עלי במבט מוזר ואמרה שהיא תנסה לבדוק את זה בכל זאת. עד כמה שקריעת המתכונת הזאת הייתה מהנאה, אני לא יכולה לעשות זאת שוב. ולנקודה: למישהו, אולי, יש שיטה טובה להתגבר על חרדת בחינות?

Science Fiction

New member
יש כתבה על זה בידיעות, ../images/Emo119.gif

כמדומני
. [
]

דווקא בקרב החנונים לא אמור להיות

נפוץ? החרדה שלך אובחנה? עמ, לי יש חרדת בחינות. בכיתה ט' התגלו לראשונה סימנים, בסוף כיתה י' לאחר שניגשתי רק לחלק מהבגרויות בית הספר שלח אותי לפסיכולוגית. לא אהבתי אותה("ציירי לי דברים". מה את רוצה.) אז שיקרתי ויצאתי מן הטיפול. בכיתה י"א המשיכה המסורת ובכיתה י"ב ניגשתי לכל הבחינות כשלפניהן לא הייתי ישנה ימים, מתעוררת בבכי ובוהה בעיקר בקיר בעת מבחני הבגרות. כשלמדנו בפסיכולוגיה על לחץ(אזעקה, התנגדות ותשישות) בהקשר לחרדת בחינות, הבנתי שהמורה מתארת בדיוק אותי.. משם שוב חזרתי לטיפול פסיכולוגי והפסיכולוג בינתיים מנסה דמיון מודרך(ובעתיד היפנוזה) אבל עליי זה לא עובד כל-כך. בטיפול האחרון הוא ביקש לחשוב על מצב מרגיע ולהרפות את הגוף, וברב עליבותי עניתי שאין לי מושג מה זה להיות רגועה, אז כרגע הפסקתי קצת איתו. בכל אופן, יש כמה תרגילים לדמיון מודרך ולרגיעה לפני בחינות. מלבד לעבוד על הרפיית הגוף, את צריכה לעבוד גם על דרך המחשבה שלך, ולהגיד לעצמך שאת מסוגלת להתמודד. גם אם את לא מאמינה בזה, המח שלך יאמין(ויש תרגיל פשוט להוכחה, אם בא לך).

מאובחנות אצלי הפרעות חרדה,

שום דבר ספציפית על חרדת בחינות, אבל אפשר להניח ש... אני נורא אשמח אם תוכלי לפרט יותר, בבקשה? |פאפיפייס| :p

עמ בינתיים הוא עבד איתי רק על

הדמיון המודרך. הוא שואל אותך מה הדבר שהכי מרגיע אותך, ופועל בהתאם. את עוצמת עיניים למשהו כמו עשר דקות ולאט לאט את אמורה להרגיש הרפייה בשרירים.. לפני הבחינות החשובות אמורים לתרגל את זה גם בבית, בעיקר כדי להפיג את המתח מהשרירים. הוא גם מנסה להבין מה הביא אותך לחרדת בחינות, ולשנות את התפישה שלך קצת בנוגע לזה.

אני לא יכול לעשות זאת...

לעצום את העיניים לעשר דקות?... השיעמום! לא תודה...

Nimst

New member
זו שאלה קשה

גם לי היתה חרדת בחינות, עכשיו הרבה הרבה פחות. יש כלמיני דברים שאפשר לעשות כדי להתמודד ספציפית עם הבעיה - מדיטציה לפני ומחשבות חיוביות של "אני יכולה" וכו'. אבל באופן כללי אני חושבת שאי אפשר לנתק את חרדת הבחינות מהאישיות שלך, היא לא משהו נפרד. בטח קשור לבעיות יותר עמוקות, ויהיה הכי יעיל לעבוד עליהן.

למדת פסיכולוגיה פעם?

יש כמה סוגי פסיכולוגים, ביניהם כאלה שמעדיפים להתמודד עם הבעיה עצמה, וכאלה שמעדיפים להבין את המקור. אני מניחה שכל פסיכולול ירפא לפי השיטה שלו, ולא בהכרח יעבוד על הרפיית שרירים וכו'.

Nimst

New member
כן, קצת.

אבל זו היתה דעתי, לא דעת עולם הפסיכולוגיה.

תמיר1991

New member
מישהו יכול לתת לי הסבר או הגדרה

ל"חרדת בחינות"? באמת שאין לי מושג במה מדובר
תמיר.

גם לי היה את זה

מה שעשתי אני פשוט למדתי בצורה מטורפת משהו לא נורמלי אפילו דברים שידעתי מעולה למדתי עוד ועוד ועוד וככה הרגשתי בטוחה יותר ודבר נוסף - משהו שאותי מרגיע- לכתוב מהר .. חח לא יודעת מה מרגיע בזה - כאילו שאני לא אשכח או משהו אבל היה כזה הבדל בין המחברות היפות והנקיות והמסודרות שלי לעומת המבחנים שהיו נראים זוועה..... אם הייתי משנה עט בשביל לעשות כותרת זה היה כבר יותר מדיי ... בקושי שורה רווח בין תשובה לתשובה איכזהו זה עזר לי ... חחח

אה וגם ....

תמיד הייתי מכינה מליון שליפים בכל מקום .... אפילו בקופסא של השפיצים של העיפרון (למרות שהייתי כותבת עם עט...חח) רק כדי להרגיש שאני בטוחה ומוגנת בעזרתם (כמעט ולא השתמשתי בהם..חחח) וכמובן לשבת ליד חברים שאת יודעת שיעזרו לך אם לא תדעי משהו

מעניין

שכתבת מהר, כשאני לחוצה לא רק שיש לי מחסום ב"מוזה" אני גם שוקלת כל מילה כדי להקפיד על ניסוח מדוייק, ואח"כ עוברת עוד כמה פעמים ומוחקת את כל החלקים המיותרים שהמצאתי :X מה שעוזר לי, אגב, נגד המחסומים האלה זה להתחיל פשוט לכתוב גם אם אין מה, דברים סביב הנושא שלא ממש מתייחסים לשאלה, ואז התשובה מגיעה לי כבר. המורה שלי אמרה לי שזה ממש מעצבן אותה אז אני אדאג להתחיל למחוק את החרטוטים, אבל בכל אופן, מקווה שהטיפ הזה עוזר למישהו.

חחח כן אבל כשמקבלים את המוזה

לא רוצים שהיא תברח בדרך כלל בהתחלה הייתי מתחילה ישר במה שהייתי יודעת ואז המוזה הייתה באה לי אוטומטית אחר כך הייתי משלימה, מתקנת.... המורים שלי דדווקא אהבו את כל החירטוטוים האלה אז הייתי מוסיפה עוד קצת חירטוטים ... והיה יוצא אחלה

אמ... :p

אני לא יודעת לכתוב. הבחינה היא בחינה בעלפה, חוץ מבמתמטיקה. זאת אחת הסיבות שזה המקצוע שהכי מלחיץ אותי.

ואגב,

זה לא ממש קשור לנושא באופן ישיר, אבל מישהו יכול להסביר לי איך לומדים לספרות? מוזר, אבל עד היום לא יצא לי להתמודד עם הבעיה הזאת oO איכשהו הסתדרתי עם להקשיב למורה ולקרוא סיכומים מהמחברת/אינטרנט
אבל הבגרות מפחידה אותי ובא לי על יותר מ-80

קראי הרבה את החומר

אם בא לך תסכמי.. לא בשביל הסיכומים אלא פשוט בגלל שכשמסכמים יותר מתרכזים במה שלומדים זהו... ספרות דווקא מקצוע יפה חבל שלא הרחבתי

למעלה