חרדת נטישה

חרדת נטישה

לחכמים ומנוסים ממני: איך אפשר לרצות זוגיות בידיעה שמתישהו היא תיגמר? איך מתמודדים עם הפחד הזה? תודה לעונים.

h a j b i

New member
חיים את הרגע ומפסיקים לחשוב כל כך הרבה

מה יהיה וכו.
אנ מניח ששמעת את הציטוט המפורסם של ג'ון לנון:
"החיים זה מה שקורה בזמן שאתם עסוקים בלתכנן תוכניות."
היו לי קשרים כאלה ואחרים, לרוב כאלה שנגמרו די מהר, נהניתי מכולם ולא מצטער על אף אחד מהם.

אני מכירה את

"האדם מתכנן תכניות ואלוהים צוחק", אבל זה גם נחמד :)
גם אני לא מצטערת על שום דבר שעשיתי, ואני חיה את הרגע עד הרגע של לפני השינה. כל הדיכאון צף...

המשפט הזה כל כך נכון, הוא בדיוק מדבר אליי

כי כשתכננתי להביא ילד, הבנו שאנחנו צריכים טיפולי פוריות, אחרי שילדתי את הבן שלי, שנה לאחר מכן, גיליתי שחליתי בסרטן, הרבה אתגרים אהה???

אני עדיין מקבלת כימותרפיה, זה לא יעבור בקרוב

אבל תודה רבה

BloodyRose

New member
למה את חושבת שהקשר יגמר?

ולמה להתעסק בפחד מפני סיום הקשר? וגם - למה לצאת מנקודת הנחה שסיום קשר זה בהכרח דבר שלילי שיש לפחד ממנו?

אני הייתי במערכת יחסים בה היה ברור לשנינו מראש שהיא תסתיים מתישהו, כי אנחנו רוצים דברים שונים בעתיד שלנו ובחיים שלנו. אז למה בכל זאת היינו ביחד? כי היה לנו טוב ביחד, והחלטנו שכשנגיע לגשר (כלומר, לנקודה בה נבין שכבר אי אפשר לגשר על ההבדלים ברצונות שלנו), נסיים ונגיד יפה שלום ותודה על התקופה היפה.
אמנם הפרידה לא הייתה כזו קלה, אף שהיא הייתה צפויה, אבל אני לא מתחרטת על זה.
דווקא הידיעה שהקשר יסתיים מתישהו מאוד הקלה (עלי לפחות) במהלך הקשר. אם היינו חושבים לרגע שאולי "תצא מזה חתונה", סביר להניח שהיינו נפרדים אחרי חודש. היינו ביחד יותר משלוש שנים.
למה? כי אם הייתי חושבת שהוא הבחור איתו אבלה את שארית חיי, הדברים הקטנים "המעצבנים", היו לא כ"כ קטנים. כי אני באמת ארצה לחיות את חיי עם בחור שמכור לעבודה שלו (למשל)? בגלל שידענו שיש תאריך תפוגה ערטילאי לקשר, הדברים הקטנים פחות הפריעו לנו ואפשרו לנו להנות מהקשר כמו שהוא, בלי לרצות לשנות את הצד השני, בלי להתחרפן מהדברים השוליים.

אבל זה המקרה הספציפי שלי. עם הבחור שאני יוצאת איתו עכשיו, למשל, אין את הדעות השונות שהיו עם הבחור הקודם, ובינינו? זה הרבה יותר מלחיץ אותי. זו פעם ראשונה לדעתי שאני נמצאת בקשר שאין בו תאריך תפוגה ידוע מראש. מפחיד הרבה יותר...

בספר המכתבים של פלובר, יש ציטוט יפה:
"למן הפעם הראשונה שבה אמרנו זה לזה את אהבתנו, את שואלת את עצמך מדוע אני נזהר מלומר שאוהב אותך לעולם. מדוע? כי אני מנחש את העתיד. כי לעולם מתייצבת מול עיני האנטיתזה. מעולם לא ראיתי ילד מבלי לחשוב שסופו להיות זקן, ומעולם לא ראיתי עריסה מבלי לחשוב על קבר. מראה של אישה עירומה לעולם מעלה בי את צלם שלדה. ולכן מראות שמחים מעציבים אותי, ומראות עצובים מותירים בי רושם מועט. - יותר מידי אני בוכה בפנים, מכדי שאזיל דמעות בחוץ."

האם זו הדרך הנכונה לחיות? להסתכל על כל דבר ולראות רק את הסוף שלו?

אז ככה:

קודם כל ממש אהבתי את הציטוט מהספר. עכשיו אני סקרנית לדעת מה מסופר בו :)

כל הקשרים נגמרים בסופו של דבר, וזה מפחיד לתת מעצמך כל כך הרבה ושהכול ייקטע ברגע אחד. אני מזדהה עם מה שאת חווה כרגע. כמובן שמאחלת לך הרבה הצלחה. יכול להיות שדווקא בגלל הדמיון ביניכם זה יצליח יותר, אבל זה גם הפחד שאני מדברת עליו...

אני לא יודעת אם תמיד הייתה לי חרדת נטישה, אולי אני סתם מאבחנת את עצמי ככזו... בכל אופן, העניין הזה צף אצלי לאחרונה אחרי פרידה כואבת. עבר כבר כמה זמן, וזה פחות כואב מההתחלה, אבל יש לי חשש אמביוולנטי- האם אני רוצה להתחיל להכיר בחורים חדשים? איך למתן את האהבה שלי? איך להתמודד עם פרידות יותר טוב?
בערך זה הרעיון...

לדעתי אין מקום לחשש שלך בשלב זה בחיים

החיים מזמנים לנו הפתעות. לעיתים קשרים מחזיקים זמן רב ולעיתים מסתיימים אחרי תקופה קצרה.
בכל אופן כל קשר מלמד אותנו יותר.

תמיד צאנס לקשר תבואי עם גידה חיובית והכל יהיה טוב

מכוןCBT

New member
טיפול בחרדת נטישה

CBT הינו כלי יעיל ביותר לטיפול בחרדות בכלל ובחרדת נטישה בפרט. הוא הוכח כאפקטיבי לאיתור ושינוי דפוסי התנהגות לקויים.
המטפל מערב באופן אקטיבי את המטופל בתהליך בניית התכנית הטיפולית.
אחד היתרונות הדומיננטיים של הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי נעוץ בעובדה שהמטופל מקבל כלים פרקטיים להתמודדות אפקטיבית עם סיטואציות מאתגרות ומעוררות חרדה. וזאת במטרה למגר את הסימפטומים הנלווים, הן בטווח המיידי והן בטווח הרחוק יותר.

הטיפול מתחלק לשני שלבים המשלימים זה את זה:
טיפול קוגניטיבי – הטיפול הקוגניטיבי מתמקד בזיהוי דפוסי החשיבה השליליים והמעוותים ובהחלפתם במחשבות חיוביות, התואמות למציאות. הנחת הבסיס בטיפול היא ששינוי החשיבה יוביל, בסופו של דבר גם לשינוי ההתנהגותי הרצוי.
טיפול התנהגותי – בשלב הזה יתמקד הטיפול בהחלפת דפוסי התנהגות שליליים ולא רצויים בדפוסי התנהגות נורמטיביים, מציאותיים וסתגלניים יותר.
קצב הטיפול מותאם לאופי וליכולות האישיות של כל מטופל ומטופל
חרדת נטישה עלולה לפגוע בזוגיות ולשבש את התפקוד היום יומי. טיפול קוגניטיבי התנהגותי קצר מועד, ממוקד ותכליתי יאפשר לכל אחד מהמטופלים להתגבר על החרדה ולנהל חיי שגרה אופרטיביים ותקינים.

בהצלחה,
צוות מכון CBT

bikingstudent

New member
לא מכיר את המפרסם בהודעה למעלה..

אבל טיפול היתנהגותי זה דבר ממולץ ביותר !

היי.

תוכל לפרט קצת על מדוע טיפול CBT מומלץ ואיך הוא עזר לך בחיים? אני שוקל לעשות טיפול כזה בעצמי. אפשר גם במסר פרטי.

bikingstudent

New member
אני לא יודע לגבי הCBT...

זה לא המקום.

אבל כן עברתי אימונים ב"שטח" במציאות,
תוך הבנה של מה אני עושה לא נכון ואיך לתקן את זה וזה עבד

Blue Potion

New member
ממה באה הידיעה שמתישהו תיגמר?

כי את חוששת שהוא יפרד ממך?
כי את יודעת שהוא לא מאריג' מטאריאל?
או שאת יודעת שבבוא היום הנסיבות יפרידו ביניכם (חו"ל למשל)?

כי זה משנה.

איך מתמודדים?
אם זה א', תשתפי אותו במה שאת חושבת, ותקשיבי למה שיש לו לומר לך.
אם זה ב', פשוט תהני מהרגע ותעשי הרבה סקס

אם זה ג', פשוט תהני מהרגע... ולכי תדעי... אולי אתם לא תפרדו בסופו של דבר.

הידיעה

באה מהאמרה המפורסמת: "לכל דבר טוב יש סוף". תמיד קשרים נרקמים ומתנתקים... עד שאנחנו נגמרים. הבעיה היא, כאשר זה כואב.
המחשבות האלו התחילו לחלחל לתודעה שלי כשהייתי במערכת יחסים וחזרו לחלחל עכשיו, כשאני לא. שאלה 1 ו-3 שלך משדרות על אותו גל...
אם זה א'- לא רלוונטי
אם זה ב'- גם לא רלוונטי
אם זה ג'- כבר ניסיתי את השיטה הזו. נראה לי שאני צריכה לבוא מוכנה יותר לקשר הבא שלי... וכמובן שמוכנה ביני לבין עצמי קודם כל.

למעלה