חזה עוף עם פלפלים חריפים, עגבניות ובזיליקום
הטעמים איטלקיים, הטכניקה סינית והתוצאה מלבבת במיוחד
מצרכים:
2 חזות עוף מנוקים
למישרה:
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום קצוצות
2 כפיות עלי טימין
כף אחת של קורנפלור
מלח, פלפל שחור טחון טרי
עוד צריך:
20 עלי בזיליקום יפים
6 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
4 בצלים ירוקים מנוקים ושטופים
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים באלכסון ומנוקים מעט
פלפל אדום מתוק
1 זוקיני שטוף
12 זיתים שחורים מגולענים חצויים
3 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מיץ מלימון אחד
20 עלי בזיליקום יפים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
הכנה:
1. חותכים את חזה העוף לקוביות גדולות של כ-3 ס"מ. מערבבים את חומרי המשרה בקערה ומשרים בם את העוף למשך שעה לפחות.
2. חותכים את הזוקיני לקוביות ללא החלק הפנימי.
3. שמים חמש כפות שמן זית בווק וכשהוא חם מאד, כמעט מעשן, מכניסים פנימה את העוף לטיגון קצר ומהיר, תוך ערבוב מתמיד, עד שצבעו משתנה ללבן. מוציאים לקערה אחרת.
4. מוסיפים את שאר השמן וכשהוא חם מטגנים בו את השום, בצל ירוק ופלפלים חריפים כדקה ופלפל אדום מתוק. מוסיפים את הזוקיני והזיתים לטיגון נוסף של שתי דקות.
5. מחזירים את העוף לווק, מוסיפים את העגבניות, ממליחים ומפלפלים
6. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה של דקה ורק בסוף מפזרים פנימה את עלי הבזיליקום (קורעים אותם ביד לפני ההכנסה). מוציאים מיד לכלי הגשה ומפזרים מעל צנוברים קלויים.