חריף טוב לבריאות

חריף טוב לבריאות

מחקר ענק שעשו לאחרונה מראה שאכילת חריף פעמיים בשבוע ממקור טרי או מיובש, מעלה את הסיכוי לחיים ארוכים יותר.
לנשים הסיכוי גדל באחוז גבוה (סביב 40%) לעומת גברים (כ 15%).
איך שאני אוהבת חריף?
איך אתם עם חריף?

 

קשר חדש

New member
לא אוכלת בכלל

יש לך רעיונות למאכלים חריפים, שכדאי אולי לנסות?
 
מאכלים חריפים


אי אפשר לעבור מלא לאכול בכלל חריף לקפיצה לאוכל חריף.
חריף יכול להכנס בעדינות למטבח.
אחרת זה יהיה נסיון חד פעמי.
יכולה להציע שתוסיפי בהתחלה פפריקה חריפה לתבשיל.
תבדקי תגובות.
עבר בשלום, תמשיכי.
בכל זאת עוברת על המתכונים שלי לראות אם יש משהו מתאים:)
 
דג ברוטב אדום חריף

דג ברוטב אדום חריף (חריימה) – קרין גורן

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: חצי שעה

המצרכים:
1 קילו דג ים לפי בחירה, פרוס לנתחים
מלח
1 ראש שום (כ12- שיני שום)
3/4 כוס שמן
2 כפות פפריקה חריפה
2 כפות פלפל צ'ומה (מחית שום ופפריקה, להשיג בכל סופר)
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית קימל טחון (כרוויה)
1 כפית כמון
מיץ מ1/2- לימון

ההכנה:
מנקים את הדג. ממליחים אותו היטב. כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם (לא רותח.( מנמיכים את האש מוסיפים את הפפריקה, הפלפל צ'ומה ואת רסק העגבניות.

בוחשים מהר מהר במשך מספר שניות כדי לצרוב את הפפריקה. מוסיפים רבע כוס מים. מגבירים את האש ומערבבים ללא הפסקה למשך חצי דקה. מוסיפים עוד רבע כוס מים וממשיכים לטגן קלות תוך ערבוב קל.

מוסיפים מים עד לסמיכות של רוטב. מניחים את הדג כשהמים מכסים שלושת רבעי מהדג. מוסיפים כפית מלח, קימל טחון וכמון. מבשלים עוד שבע דקות על אש גבוהה.

סוחטים מעל מיץ מחצי לימון ומנמיכים את האש למשך שבע דקות נוספות. מומלץ להגיש עם פלח לימון וחלה טרייה.
 
חזה עוף עם פלפלים חריפים, עגבניות ובזיליקום

הטעמים איטלקיים, הטכניקה סינית והתוצאה מלבבת במיוחד

מצרכים:
2 חזות עוף מנוקים
למישרה:
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום קצוצות
2 כפיות עלי טימין
כף אחת של קורנפלור
מלח, פלפל שחור טחון טרי
עוד צריך:
20 עלי בזיליקום יפים
6 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
4 בצלים ירוקים מנוקים ושטופים
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים באלכסון ומנוקים מעט
פלפל אדום מתוק
1 זוקיני שטוף
12 זיתים שחורים מגולענים חצויים
3 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מיץ מלימון אחד
20 עלי בזיליקום יפים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
הכנה:
1. חותכים את חזה העוף לקוביות גדולות של כ-3 ס"מ. מערבבים את חומרי המשרה בקערה ומשרים בם את העוף למשך שעה לפחות.
2. חותכים את הזוקיני לקוביות ללא החלק הפנימי.
3. שמים חמש כפות שמן זית בווק וכשהוא חם מאד, כמעט מעשן, מכניסים פנימה את העוף לטיגון קצר ומהיר, תוך ערבוב מתמיד, עד שצבעו משתנה ללבן. מוציאים לקערה אחרת.
4. מוסיפים את שאר השמן וכשהוא חם מטגנים בו את השום, בצל ירוק ופלפלים חריפים כדקה ופלפל אדום מתוק. מוסיפים את הזוקיני והזיתים לטיגון נוסף של שתי דקות.
5. מחזירים את העוף לווק, מוסיפים את העגבניות, ממליחים ומפלפלים
6. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה של דקה ורק בסוף מפזרים פנימה את עלי הבזיליקום (קורעים אותם ביד לפני ההכנסה). מוציאים מיד לכלי הגשה ומפזרים מעל צנוברים קלויים.
 
עוף צלוי עם פלפלים חריפים

עוף מחולק ל- 8 חלקים (בלי החלקים הפנימיים)

2 פלפלים חריפים טריים או יבשים, קצוצים דק

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

4 מסמרי ציפורן שלמים

1 כף שום כתוש

50 גר' שזיפים מגולענים

קורט מלח גס

קורט פלפל שחור גרוס

קורט כורכום

2 כפות שמן

1 כפית שטוחה של סוכר

1/4 כוס מיץ מלימון טרי

1/2 כוס מים

מחממים שמן בסיר, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים קלות. מוסיפים את
העוף, ומטגנים אותו קלות מכל הצדדים, עד שהוא מזהיב.

בסיר אחר שמים את הבצל ואת הפלפלים החריפים, ומאדים. מוסיפים את הסוכר
ואת התבלינים, ומבשלים 5 דקות.

מוסיפים את העוף ואת השזיפים, ומבשלים 25 דקות. מגישים בתוספת אורז לבן.


מקור המתכון: רשל אמא של אביבה בן-יוסף
 
קציצות בשר ברוטב עגבניות וריחן

לקציצות
500 גרם בשר בקר טחון עם מעט שומן
בצל קצוץ דק
חופן כוסברה או פטרוזליה
עגבניה מגוררת בלי הנוזלים
כף או שניים פירורי לחם
ביצה אחת
מעט כמון
פלפל שחור
מלח
מערבבים הכל יחד ומצננים שעה

מכינים קציצות ומטגנים במעט שמן זית בסיר כבד
מוציאים וסופגים עודפי שמן על נייר.

מכניסים לסיר 6-7 עגבניות מגוררות
5-6 שום שום מעוך
ומלח ועוד רבע כוס שמן זית.

מבשלים 15 דקות. מוסיפים את הקציצות
ומבשלים יחד חצי שעה. מוסיפים כף ריחן טרי קצוץ
מבשלים עוד 2 דקות.
 
סלט גזר עם פלפלים חריפים ולימונים כבושים

סלט גזר עם פלפלים חריפים ולימונים כבושים - שף חיים כהן.
אי אפשר להפסיק מלאכול.

החומרים:
גזרים קלופים
פלפל ירוק חריף
לימונים כבושים
מלח
שמן רגיל

אופן ההכנה:

קולפים גזרים, פורסים למקלות דקים ושמים בקערה. חותכים פלפל ירוק חריף טרי לטבעות ומוסיפים לקערה. מסלקים את הגרעינים מפרוסות לימונים כבושים, חותכים את הפרוסות למקלות דקים ומוסיפים לקערה. מוסיפים קצת ממי השימור של הלימונים.
מתבלים במלח ובשמן רגיל ומגישים.
 
צטני מנגו חריף

רוטב מעולה לצד מאכלים הודיים, שיש בכוחו לשדרג גם קציצות פשוטות, מאכלי בשר ואורז. חשוב להקפיד להכין את הצ'טני ממנגו לא בשל.
חומרים (לכ-4 צנצנות של 250 סמ"ק
5 מנגו בוסר (כ-2 ק"ג), קלוף וחתוך לקוביות
4 סנטימטר שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ופרוס
1/4 לימון, פרוס לפרוסות דקיקות, בלי הגרעינים
2-5 פלפלונים אדומים טריים וחריפים (הכמות תלויה בחריפות הפלפלים), פרוסים לעיגולים
1/2 1 כוסות חומץ נייטרלי
זרעים מ-5 תרמילי הל ירוק
1 כפית זרעי כוסברה שלמים
1/4 כפית זרעי כמון שלמים
1/2 כפית כורכום או אבקת קארי טובה
1/2 1 כוסות סוכר
1 כפית מלח
הכנה:
בסיר בינוני מביאים לרתיחה קלה את כל החומרים (בודקים את דרגת החריפות של הפלפלים ומתאימים את הכמות. אם הפלפלים חריפים מאוד, מוציאים את הגרעינים). מבשלים על אש קטנה מאוד, ללא מכסה, עד שהנוזלים מתאדים והצ'טני מסמיך (כשעה ורבע). מעבירים לצנצנות מעוקרות וסוגרים כשהצ'טני עדיין חם. במצב של ריק הצ'טני יישמר לפחות שנה. לאחר הפתיחה שומרים במקרר.
מתכון המתכון: דורעם גונט
 
פולניה ו


יש דוגמאות חריגות למוצא וחריף.
אצלנו אני זו שהכניסה חריף לבית.
הכניסה big time.
 

Ron W

New member
אני בעד

לציין שבתקופה שרזיתי מהר היתה לי צנצנת במקרר
שהכנתי מפלפלים שגדלו בעציץ שיני שום ושמן זית
-שספג את הטעמים, התחושה שהטעם ממריץ ומחדד
מאידך המחקר הנ"ל לא בודד השפעת תבלינים אחרים
שנוהגים להוסיף במקביל לפלפלים בד"כ.
היום יש שיח גדול של פלפלונים בחצר דורש השקיה יומית.
אולי כמו מי שאוכל חריף גם שותה יותר מים..
 
הגיוני לגמרי שמים הם ה"סוד"

חריף, שותה מים, ממשיך בחיים במקום לאכול עוד:).
יחד עם זה, חריף מעורר תאבון. ככה מהנסיון שלי לא משום מחקר בנושא.
אז לך תדע.
 
למעלה