חרשיים וההלכה היהודית

yoyo10

New member
חרשיים וההלכה היהודית

פעם חרש נחשב ערך למעמד של מפגר גם היום למיטב ידעתי שחרש רוצה להתחתן ברבנות מעבירי אותו מעברים אותו מהדורי גהנום

lala897

New member
מאיפה הידיעה שלך?

את יכולה לפרט יותר למה את מתכוונת?

yoyo10

New member
מכוון שבתקופת התנך

ספת הסימנים לא הייתה קיימת ולכן לא תרחו ללמד חרשים והתחיסו אלהם כאל מפגרים ואך בדקו אם משהו חרש היו מעמידים אותו עם הגב לקיר ואם הוא לא מגיב סימן שהוא חרש

lala897

New member
מה הקשר?

הם היו פרימיטיביים יותר ולא היה להם את הכלים והידע של היום. אז? זה לא היה רק בתקופת התנ"ך זה גם היה הרבה אח"כ עד שהמציאו את שפת הסימנים. אבל מה הקשר לרבנים, להלכה?

yoyo10

New member
זה כתוב בהלכה

עד היום שחרש מגיע להרשם ברבנות עושים לו בעיות ואני שמעתי כבר על כמה מיקרים כאלה והיום כבר חרשים משולבים בחברה השומעת

פלסטיק

New member
חירש ושוטה וקטן.....

אם אני לא טועה אז לפחות עד לא מזמן לחירשים היתה כתובה מיוחדת והנישואין לא נחשבו ממש נישואין אבל בטח יש כאן אנשים שמכירים את העניין טוב ממני

lala897

New member
חירש שוטה וקטן פטורים ממצוות

כאן נגמרת מומחיותי בענין החירשים אבל אני יודעת על 2 זוגות דתיים זאג אחד שניהם חירשים וזוג שני הבעל חירש והאישה שומעת לא ידוע לי על בעיות שהיו להם. אבל אני לא יודעת.

lala897

New member
שאלתי משיהו והוא אמר שלא ידוע לו על

דבר כזה. הוא אמר שמה שאמרתי קודם שחירש שוטה וקטן פטורים ממצוות מדובר בחירש- אילם. אבל אני ינסה לברר יותר מדויק.

lala897

New member
שאלתי משיהו והוא אמר שלא ידוע לו על

דבר כזה. הוא אמר שמה שאמרתי קודם שחירש שוטה וקטן פטורים ממצוות מדובר בחירש- אילם. אבל אני ינסה לברר יותר מדויק.

lala897

New member
ביררתי יותר מדויק-

א. מדובר בחירש-אילם. חירש מתנהג רגיל לכל דבר בכל הדברים שקשורים להלכה. ב. אז מהתורה חירש אילם כיון שאין לא דעה הוא לא יכול לעשות קנינים ולכן הוא לא יכול להינשא. אבל חז"ל תיקנו שהוא יכול לעשות קנינם מדרבנן- לא מדאוריתא כדי שהוא יוכל לשאת אישה. אבל הנישואים הם מדרבנן ולא מדאוריתא. משהו כזה. מקוה שהבנתי נכון ושזה עזר לך.

blablash

New member
בבקשה- מידע מדויק.

ב"ה בניגוד לכל ההשארות הקצת משונות שנכתבו כאן. בכלליות אפשר לכתוב, וכבר נכתב, ספר שלם על הנושא של חרשים/אלמים ביחס להלכה. אז ככה, הסיבה שפעם חרשים נחשבו כשוטים היא מפני שהם באמת היו ככה. לא הייתה להם שום דרך לתקשר עם העולם, והם פשוט לא ידעו כלום, זה דיי פשוט, מי שלא שמע שום דבר מאז שנולד, אין כלכך דרך לתקשר איתו. היום זה שונה לחלוטין, מכיוון שרוב החרשים שומעים כמעט הכל, והם בני אדם נורמלים ורגילים לכל דבר וחייבים במצוות, חוץ מאיזה שתי מצוות לא ממש רלוונטיות היום (נראה לי שאחת מהם זו מצוות הקהל) שהן מצוות שקשורות דווקא בשמיעה, וגם זה לפי דעת חלק מהפוסקים ולא כולם. הם יכולים לקדש ולהתחתן כרגיל כמו כל אחד אחר בדיוק. נכון שברבנות היו נותרנים להם כתובות סוג ב', וזה את יודעת למה? כי הרבנות הם חבורת מטומטמים מסריחים שיושבים על הכסא כל היום, כמו בכל משרד ממשלתי, רק ששם יש להם גם תאוות בצע וכבוד (לא כולם, אני מכיר כמה יחידי סגולה..) בע"ה ייתקבלו תפילותינו לביטולה הסופי והמוחלט של הרבנות. אכי"ר. וזה פחות או יותר מה ששאלת לא? סבבה:)

lala897

New member
זהו. הגעתי סופית למסקנה.

אתה לא נורמלי. משהו לא בסדר במח שלך.

lala897

New member
../images/Emo3.gifחחח עד שקלטתי מה זה מ'לשות..

לקח לי איזה דקה. מ'לשות לפעמים אני ממש איטית..

lala897

New member
../images/Emo13.gifמ'לשות= מה לעשות

ככה אני הבנתי את זה. הנה, אין סודות.

blablash

New member
את פשוט צבועה.

ב"ה העיקר שאתם כל הזמן מדברים על "אהבת ישראל" ולדבר יפה ולא לקלל וכו' כנראה שכל זה, זה רק הצגה יפה בשביל החילונים(שיחשבו דברים טובים עליכם) אז אתם פשוט צבועים זה הכל. מי נתן לך את הזכות להעליב יהודי?! הקב"ה בוחן כליות ולב, הוא יודע כמה נעלבתי מזה, והוא כבר יעשה את החשבונות שלו.

למעלה