חרשיים וההלכה היהודית

blablash

New member
יש הבדל בין...

ב"ה להגיד על מוסד מסוים שהוא מוסד של טפשים (ולציין שיש גם שם יוצאי דופן) לבין להעליב מישהו ישירות.

blablash

New member
וזו עוד אחת מהבעיות של החרדים..

ב"ה ועכשיו כולם יגידו שאני לא חרדי וכו' ואני סתם מתחזה וכו' ולמה? כי סה"כ אני מודה שגם בציבור שלנו, הציבור החרדי, יש בעיות גדולות ולא הכל מושלם. בכל מקרה אחת מהבעיות של דתיים/חרדים היא שכשמתקיפים מישהו או משהו חרדי/דתי ישר כולם קופצים להגנתו, בעניין שלנו זו הרבנות. דוגמא מוגזמת לכך.. למשל אם ימצאו איזשהוא אנס רוצח או גנב חרדי, ישר כווולם יגנו עליו בחירוף נפש ויגידו שהוא לא עשה כלום.. ולמה? כי הוא חרדי/דתי, כמובן..

blablash

New member
אלא אם כן יהיו ראיות חותכות...

ב"ה לכך, שהוא ביצע את הפשע, ואז פשוט יסתירו ולא יפרסמו את הפשע (שעם זה אני דווקא מסכים אבל זה כבר דיון אחר..)

lala897

New member
לא נכון.

אני מכירה מספיק אנשים שלא יפעלו כמו שאתה אמרת כדי שזה לא יהיה כוולם. יש מלא בעיות אצל החרדים- צודק 100 אחוז. אם היתה אפשרות לחיות באופן אינדבדואלי ולגדל משפחה באופן נורמלי- הייתי עושה את זה. אבל אתה חייב לשייך את עצמך לחברה - כשאתה הולך למוסדות וכו',והכי טוב שמצאתי זה חרדים למרות שאני ממש ביקורתית כלפי החברה הזאת (לא יודעת למה לפעמים היא ממש מעצבנת אותי) אבל מה שכן- יש כל מיני סוגים של חרדים. הנה- אתה למשל לא נמצא באותה חברה בכלל שאני נמצאת בה למרות ששנינו חרדים.

blablash

New member
ומה עם הדוגמא שלנו, הרבנות?

ב"ה שאיך שמישהו תקף אותה, ישר כולם קפצו להגן? ואל תגידי לי שזה באמת היה מתוך כנות וכי הם באמת באמת מאמינים שהרבנות זה מוסד נעים..

lala897

New member
יואו!!! אני מצטערת!!../images/Emo5.gif

פשוט התחממתי קצת. אני לא צבועה מפטיחה לך
אבל האשמת כאן מוסד רבני בלי שום בסיס. אני הבאתי את המידע מהגמרא ואתה האשמת בחריפות! לא נותנים לחירשים סוג ב' (מדובר בכלל בחירשים אילמים) והכתובה שלהם כמו שהבנתי היא מדרבנן. וסתם ככה אהבת א"י שלי גדולה פי כמה מהרבה אנשים פה. אני לא מסכימה עם הדרך שלך (חסיד סאטמר,לא?) אבל אף פעם לא תקפתי אותך אל הדרך שלך שהיא לאנכונה ומעוותת. ואתה כן. אני לא נעלבתי ממך בכלל. אבל לדעתי אתה מדבר מידי בחריפות על דברים שאין לך מי יודע מושג בהם. אני שוב מצטערת נורא אם העלבתי אותך.

blablash

New member
סליחה?! איך את יודעת שאין לי בסיס?

ב"ה אני לא יודע למה בדיוק את רגילה, אני כשאני אומר משהו אני דואג שיהיה לו בסיס, והבסיס הוא שיצא לי להתקל כמה וכמה פעמים עם אנשים שעובדים ברבנות (כולל רבנים בדרגה יחסית גבוהה) ולא הרגשתי שאני עומד מול אנשים שהתורה היא בדיוק מה שמנחה אותם בכל הענינים (חוץ מכמה מסוימים כפי שכבר הזכרתי) ואם את רוצה, תתקשרי או תכתבי לרב ישראל מאיר לאו מכתב, הוא היה הרב הראשי עד עכשיו, ותשאלי אותו אם זלזלו בחרשים ברבנות, ונתנו להם כתובות, יוצאות דופן, אני מבטיח לך שהוא יודה באשמה, יודעת למה? כי בזכותו כבר אין את הגועל נפש הזה שם, בעניין הזה. הוא זה שסידר את העוות. נראה לי שאני מבין קצת יותר ממך בהלכה, והכתובה של חרשים היום היא לא שונה בשום דבר מהכתובה שלי או שלך. וממש לא. אני ממש לא חסיד סאטמר, למרות שיש לי כמה חברים שהם כן. ואני גם לא מחזיק בכלל מהדיעה שלהם. תתפלאי, אני חרדי, רגיל, ממוצע, ובכל זאת אני חושב (מתוך הכרות שלי ושל ידידים) שהרבנות זה מוסד שמבייש את הדת היהודית, ואת החברה החרדית (שכיום שולטת בו כמעט לגמרי.) ואם יש למישהו מושג נראה שלי יש קצת יותר ממך, נשאל את זה בצורה כזאת, כמה פעמים יצא לך להסתובב ברבנות? אם בכלל היית שם פעם.. אני דווקא הייתי ויותר מפעם או פעמיים, אני מקווה בשבילך שלא תצטרכי להגיע לשם בכלל.

lala897

New member
וואו זה היה ארוך!!

לא מכירה את הרבנות ולא ממש מענין אותי הלחיצה אותי הנימה החריפה שלך זה הכל. אתה כנראה יודע יותר ממני בהלכה אבל את ההלכה הזאת הבאתי מאבאשלי שנראה לי יודע יותר ממך... אין לי עוד מה להגיד.

blablash

New member
חבל מאוד.

ב"ה חבל שאת מגוננת בחירוף נפש, על מוסד שייתכן לפי דעתך שהוא באמת לא בסדר... נראה לי שאנחנו פשוט מפספסים אחד את השני... בזמן הגמרא למשל חירש לא יכול היה לקדש בכלל. כיום, חכמים תיקנו שהוא יכול לקדש מדאורייתא, זו תקנה של רבנן שהוא יכול לקדש מדאורייתא, הבנת את ההבדל, כשאומרים תקנת חכמים לא מתכוונים לדבר כזה, אלא שבכלל נגיד היה אסור לו לקדש, ותיקנו שמותר, אבל כאן , שוב, זה לא כך, כאן זה שהיה אסור לו לקדש וחכמים חידשו שכיום בגלל שהשתנה המצב, מדראוריתא מותר לו...

למעלה