חשבתי כמה ימים[מאז שהפורום נפתח...]

ארזS

New member
ידידי

אם הכביש מקורצף זה אומר שהתשתית לקויה? אם הכביש מקורצף - סע בהתאם ! ואני מוכן שתגיד שאני ילדותי או מעלה טענות ילדותיות. אם אדם אחד לא ימות בזכותי - עשיתי את שלי. ודרך אגב, אני בהחלט לא נהג טוב. לא טענתי את זה. אבל אני כיום נהג מאוד סובלני וסבלני [וסובל מחסרי הסבלנות והסובלנות]. תקרא גם בין המילים ותנסה להבין. ותפסיק לדבר שטויות על אייקיו או מבחנים. אני בכלל לא אדם משכיל [לצערי] אבל יש לי ניסיון גדול מאוד באוניברסיטה של החיים.

ofir_y

New member
מצטער, עדיין לא ענית עניינית.

לא ניסתי לתקוף, רציתי להבהיר שלא כל אחד שבא ואומר "סמכו עליי, אני יודע על מה אני מדבר" צריך להקשיב לו. ההפך. כיצד מתבטאת הסובלנות שלך ד"א?

ארזS

New member
פנים רבות לסובלנות

ואינך צריך להקשיב לי אם הדברים שאני אומר [או ליתר דיוק כותב] לא מתאימים לך. אין פה עניין של "סמכו עלי אני יודע". אני מבקש רק להסביר שעם סובלנות וסבלנות אפשר להגיע רחוק ולהשיג הרבה. ואתה יודע מה? פעם גם אני לא הייתי סובלני וסבלני בכביש. OK ? גם זה אחד הדברים שכתבתי שיש לי ניסיון. ורק שלא תחשוב [ולא שזה רע, אבל אני לא כזה] שאני נוהג כמו איזו זקנה שנוסעת לאט. בכלל לא. אני פשוט נוסע כמו שצריך בהתאם לתנאים הספציפיים הקיימים במקום ובשעה שאני נוהג. ואם אני כבר מרחיב, אז תשמע ותשמעו [מי שקורא...] סיפור קצר שממתין לתשובות שלכם [אם בא לכם...] ברחוב שאני גר בו [רחוב דו סיטרי ברעננה, אבל לא רחב מספיק] ראיתי יום אחד בעומדי על מעבר החציה עם ילדתי הקטנה נהג שנסע במהירות המוערכת על ידי ב-45 קמ''ש. אז תבואו ותגידו מה רע בזה? זה לפי החוק. נכון ? הרי מותר לנסוע עד 50 קמ''ש. אז זהו. שלא נכון ! ותשמעו מה אמר לי הנהג אחרי שצעקתי לעברו את המילה "מטורף" : הנהג עצר למשמע הצעקה, פתח את החלון ושאל אותי מה אני רוצה ממנו שהרי הוא לא נהג מעל 50 קמ''ש בכביש עירוני. וכאן אעצור, לא אמשיך בסיפור, ואשאיר לכם לנחש למה הנהג הזה היה עבריין. OK ?

ofir_y

New member
דוגמאות כאלה גם אני יכול לתת

יום יום... הוא פשוט נהג שלא לפי תנאי הדרך.

המגיב הקודם כתב בדיוק את התשובה שגם

אני חשבתי עליה שהנהג לא נהג לפי תנאי הדרך! זה הרי ברור כשמש בצהריים! ותרשו לי להוסיף שנהג שנוהג בצורה שכזאת לפני מעבר חציה עובר עבירה כפןלה ומכופלת כי לפי הדברים של ארז הבנתי שהנהג גם לא עצר לארז ולילדה שהיו על מעבר החציה וזה חמור ביותר!

ארזS

New member
טוב, אז זה היה ברור [אני חושב...]

וחבל שלא נכתבו יותר תגובות. ברור שהוא לא נהג לפי תנאי הדרך, וברור שלא איפשר לי ולילדה לחצות את הכביש. והוא עוד טען שנסע פחות מ-50 קמ''ש... אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק !

anashim beadom

New member
אני מסכים שיש דעות שונות

בקשר לנהיגה. עברנו על אלפי חלטות של בתי דין לתעבורה שדנו על מקרי מות בתאונות. 99% מהמקרים השופטים העלו את נושא הנהיגה בהתאם לתנאי הכביש. כל מקרי המוות היו נמנעים במידה והנהגים היו מקטינים את מהירות נסיעתם או מקדישים יותר תשומת לב לסביבתם. אנשים, שימו לב מה שאתם אומרים,- מחר חס וחלילה אתם עלולים להקלע לנסיבות של תאונה קטלנית ותאשימו את הכביש? היה חושך? לא ראיתי? פתאום הוא נכנס לכביש? מה זה השטויות האלה? בלילה למחרת תישנו יותר טוב? חישבו עכשיו איך ולאיזה נסיבות אתם נכנסים לכביש. למעלה מ - 14,000 הרוגים בתאונות דרכים !!! כמה מדענים? כמה מהנדסים? כמה ממציאים? כמה יתומים שנשארו ללא הורה? כמה הורים ללא ילדיהם? אנא עצור רגע וחשוב אולי אפשר להאט? להמתין? להבליג? זו תרבות נהיגה.

ארזS

New member
מה אני יכול להוסיף אחרי

תגובה שכזאת ?

ארזS

New member
עדיין ממתין...

אשמח לקבל את תגובת מנהל הפורום לדברים שנכתבו בשירשור הזה.

תגובה של הברבארי...

חוסר סובלנות וסבלנות היא רק אחת הבעיות בארץ. יש קצת יותר מזה. זה חוסר מודעות לנהיגה בכלל ! זה לא עניין של סובלנות או סבלנות,זה גם שיקול דעת מוטעה ושגוי,זה גם אי קריאת שפת הכביש ותנאי הדרך בהתאם ועוד הרבה דברים שחסרים פה בארץ. גם התשתית בארץ אשמה בחלק מסויים,שילוט לא נכון והכוונה לא נכונה של הגורמים השונים. ועוד מלא מלא גורמים שבעצם גורמים לנהג הישראלי להיות הגרוע מכולם. אבל העיקר ובעיקר,הנהג הישראלי הוא חצוף,זה הכי גרוע,נהג ישראלי הוא חצוף,הוא לא אדיב ברובו,,הוא לוקח ולא יודע לתת ו/או לבקש,הוא חושב שהוא הכי חכם ו/או טוב מכולם על הכביש ובנוסף,תמיד הוא יהיה זה שהשם של אבא שלו יהיה רשום על הכביש,רכושו הפרטי. ככה זה. סבלנות וסובלנות,זה רק חלק קטן... לזה מצטרפים עוד המון חסרונות בנהיגה הישראלית.

ארזS

New member
נו, טוף...

כבר כמעט וכתבתי לך עוד תזכורת... מוטב מאוחר [התגובה] מאשר אף פעם לא...

למעלה