חשבתי קצת על איילה..(יש המון "אולי"

תיקתקית

New member
חשבתי קצת על איילה..(יש המון "אולי"

אני רואה שוב את הפרק בVOD. חשבתי עליה קצת, זה היה פרק ממש מורכב (סליחה, אבל לא יהה לי כוח לחפש שרשורים של הפרק הזה בדפים הקודמים..) אולי היא באמת עברה התעללות מינית. אולי היא כועסת על אמא שלה, שלא שמה לב לזה, ואולי בגלל זה היא מדחיקה את הנשיות שלה.. ובגלל זה היא רצתה להתאבד, אולי היא חיפשה נחמה אצל אבי והוא איכזב אותה (כמו שכולם איכזבו אותה, או מי שהתעלל בה מינית.. אולי מישהו קרוב, אולי אפילו..אבא שלה?..) ובגלל זה היא הייתה חסרת נשימה, וברגע אחד הפסיקה לשמור על עצמה ולא היה איכפת לה להיפגע. והיא גם אומרת.. שכאילו זה כבר קרה. מה אתם אומרים .. ?

תיקתקית

New member
טוב,מצאתי את השרשור, ותהיה

למה ראובן לא יותר אמפתי כלפי אילה ? היא כל כך פגיעה ושברירית, צעירה, תמימה. היא לא עומדת על שלה כמו כל המבוגרים, היא לא הולכת כשהיא רוצה ללכת וראובן משכנע אותה בקלות להשאר. היא בורחת בדרכים הכי עקלקלות, מתחבאת מאחורי השירותים ומנסה להתאבד. אני חושבת שהוא אמור לחזק אותה הרבה יותר, לתת לה הרבה יותר ביטחון, והוא ממתין מהצד, מקשיב ומתבונן, אבל לא מעודד, לא לוחץ, לא נוקט בשום פעולה אקטיבית איפה שבאמת צריך (טוב, לעזור לה כשהיא מתמוטטת לו על הספה לא נחשב
). אבל באמת, אני במקומו כבר מזמן הייתי מחבקת אותה.. במחשבה שניה, הוא גם אמר את זה, הוא רצה לתת לה משהו שיגן עליה.. אז שיגן עליה, היא צריכה את התמיכה, היא לא תיקשר אליו או משהו, היא ילדה בריאה בסה"כ.

אסור לו ../images/Emo12.gif

אסור לו לחבק אותה.. אבל הווידוי שלו היה מרגש (אף על פי שחרג קצת מהגבולות... והווידוי שלו על עצמו חרג בהרבה מהגבולות). מסתבר שגם מה שעשה לה בפרק הראשון חורג מהגבולות (החליף לה בגדים וכו')אוף- המקצוע לא קל

אסור לו ../images/Emo12.gif

אסור לו לחבק אותה.. אבל הווידוי שלו היה מרגש (אף על פי שחרג קצת מהגבולות... והווידוי שלו על עצמו חרג בהרבה מהגבולות). מסתבר שגם מה שעשה לה בפרק הראשון חורג מהגבולות (החליף לה בגדים וכו')אוף- המקצוע לא קל

דווקא עם איילה

אני חושבת שהוא בסדר, ואולי התגובה שלך מביעה את הקושי המהותי בעזרה לאדם אחר - שיש גבול כמה ובאיזה קצב אפשר לעזור למישהו. אי אפשר לעשות יותר מדי בבת אחת. אני חושבת שראובן הולך אתה טוב על החבל הדק הזה, אעפ"י שלחבק לדעתי הוא היה יכול - חיבוק שברור שאינו מיני, כמובן. ועם איילה ראובן מאוד אבהי, הוא לא היה נופל למקום מיני.

אבל אסור

מבחינה אתית. אני חושבת שזה אפילו בקוד האתיקה. ואני לא מכירה פסיכולוג שהיה עושה את זה, זה פשוט לא התפקיד.

יש פה אנשי מקצוע,

והם מיטיבים לדעת ממני, אבל המטפלת שלי כן מחבקת אותי. היא עו"סית, אגב.

שרונסקי

New member
אני מכירה כמה מטפלים, וטובים מאד

שמחבקים את המטופלים שלהם כשהם צריכים ממש חיבוק, ושנותנים להם יד, ומאפשרים מגע פיזי. כמובן, במינון הנכון, בטיימינג הנכון ובלי שום הקשר מיני . אין ספק שבין מינים שונים ובגילאים מסוימים זה יותר מסובך. אגב, אין לי ספק שבאחד הספרים שלו יאלום מתייחס לזה, כמו שאין לי ספק שאין לו בעיה לנגוע ולשתף. גם בעיני הוא המטפל האולטימטיבי יש לו ספר על א-ב של טיפול, מאד נחמד, אני חושבת שזה משהו שקשור באמא..נותן מושגי יסוד. אני לא זוכרת את השם. חוץ מאלה אז תליין האהבה, מעולה, כשניטשה בכה והריפוי של שופנהאור. יש לו עוד כמה פחות מוצלחים

אני חייבת להגיב ולהוסיף

על מה שאת אומרת. הספר נקרא "אמא ומשמעות החיים" ספר מעולה. ושאר הספרים שלו לא יורדים ממנו. עכשיו אני קוראת את הספר "על הספה" ובאמת הוא דן בסוגיה הזאת של מגע בין מטפל למטופל והוא לא שולל את זה. יותר מכך, בתחילת הספר מסופר על פסיכולוג מאוד מצליח שהודח מתפקידו ונתבע על קיום יחסי מין עם מטופלת. בעצם ניצול מיני של מטופלת, זאת על אף שהמטופלת עצמה שידלה אותו לעשות את זה, תמורת הבטחה שלא תיגע בסמים, לא תנסה להתאבד ולא תקיים יחסי מין לא מוגנים עם כל אדם שהיא פוגשת.במשך שנה, במידה וכך יהיה הוא יהיה איתה כמה ימים. במקרה שלו הוא הציל את חייה תמורת סיכון מעמדו.כמובן שזה נגד כל כללי האתיקה והדעות חלוקות, אבל צורת המחשבה שלו אולי לא כל כך נוראית כמו שרבים כאן בטח חושבים ואולי מתנגדים לה בתוקף. ונחזור לארוין יאלום, אני לא רוצה לסיים את כל הספרים שלו. המלצה חמה.

תיקתקית

New member
בדיוק אני קוראת ספר שלו

את כשניטשה בכה, בלי קשר לסדרה, במקרה מצאתי אצל חברה

באמת??../images/Emo12.gif

אמממ... כנראה שלכל אחד יש את הגבולות שלו- אבל אנחנו מנהלים בשיעורים דיונים סוערים אם מטפלים צריכים להציע קפה למטופל או לא (אני בדרך לתואר שני
), וארווין יאלום גם כתב על זה שלמטופל מותר רק ללחוץ יד (ויש כאלה שנרתעים גם מזה...
)

את לומדת פסיכולוגיה?

בקשר ליאלום, אני קצת התאכזבתי מ"אמא ומשמעות החיים" בעקבות הספרים האחרים. וב"על הספה" המטפל לא התחתן בסוף עם המטופלת?

שרונסקי

New member
נכון, הוא בסיסי מאד,

ובאמת אין מה להשוות ל'תליין האהבה', כשניטשה בכה, והריפוי של שופנהאור. ועדיין הוא נותן משהו. ב'על הספה' אני, לפחות, לא זוכרת כי קראתי מזמן ולא התרשמתי במיוחד. פחות הרגשתי שם את יאלום המטפל ויותר את יאלום עם יומרת הסופר, שהוא לא לגמרי עומד בה (למרות שהוא מדהים כמטפל)

כן ../images/Emo9.gif

פסיכותרפיה, ליתר דיוק- אבל בעצם אין הבדל... ב"על הספה" היה בתחילת הספר מטפל שברח עם מטופלת שלו. העמידו אותו בפני ועדת אתיקה ושללו לו את הרישיון. הספר עצמו היה על אישה שבאה למטפל של בעלה ומנסה לפתות אותו, כדי להפיל אותו בפח
מאוד אהבתי את הספר. בכלל, אני מעדיפה את ספרי הקריאה של יאלום- הם מדהימים... את "אמא ומשמעות החיים" לא יצא לי לקרוא, אבל גם ככה אני לא לומדת טיפול דינמי.

גם אני אהבתי את "על הספה".

ובהזדמנות זו, גם את "אהבה זה לא סכין" - תיעוד של טיפול מנק' המבט של המטפל ושל המטופלת - זאב ברגמן ושרה. איפה את לומדת? ואמרת שאת לא לומדת טיפול דינמי? פסיכודינמי זה לא ברירת המחדל בזמננו?

L L B

New member
אני מאוד לא אהבתי

את "על הספה". היה לי "כבד" מדי ובגלל זה הפסקתי...

למעלה