חשבתי שביום כזה תהיה כאן פעילות ערה...

זה בדיוק הענין

אני מגדל את המשפחה שלי עם הערכה לספרים (גם אם כמו שלי על תקליטורים).
ואצלנו לקבל מתנה ספר זה דבר משמח, ובוודאי אם מדובר בספר שכתב אבי המשפחה על קורות חייו, או על הקורות אותו במלחמה זו או אחרת, וכו וכו, כולם תחנות בחייו.
אלו לא ספרים שמגיעים לשוק הפשפשים.

לא תאמין מה מתגלגל בשוק הפישפשים.

אותות הצטיינות שקיבלו משפחות שכולות של בנים שנפלו.
תמונות של חללי צהל מבתים שפונו.
אלבומי משפחה עם תצלומים.
וכד...
כואב הלב לראות.

זה היה הנשק שלי בסיוע להקמת מוזיאון המשטרה

נכנסתי לכל כנסי הגימלאים שהיו במחוז ובקשתי מהגימלאים לתת כל מה שיש להם מהמשטרה (הבריטית/מנדטורית והעברית) מבחינת ציוד אישי ואחר, כי כאשר הם ימותו, לילדים שלהם לרוב אין ערך סנטימנטלי לפריטים שלהם שימצאו את דרכם לזבל, ואם הם ימסרו לי את הפריטים, הם יירשמו על שמם במוזיאון המשטרה וכך הם יונצחו לעד.
זה בהחלט עזר, ואנשים הביאו לי המון פריטים, חלקם כאלו שלא היה ניתן להשיג בשום דרך, ואמנם הכל נרשם על שמם במוזיאון, וחלק מהם מצאו את דרכם לתצוגה.

אבל,
בהחלט נוכחתי לדעת שפריטים אישיים כמו תמונות ומסמכים אישיים, כן נשמרים על ידי הילדים, ויש על כך גם להודות לבתי הספר שבכתה ד' כל ילד חייב להגיש עבודת-שורשים על המשפחה ואף להציג איזה פריט שמתגלגל במשפחה, וכך גם ההורים וגם הילדים לומדים על חשיבות המורשת המשפחתית.

אני נתתי לבן עבור הנכדה את המספריים של אמי, שעברו מדור לדור בין כל הנשים התופרות במשפחה. מספריים חלודות אבל גוזרות היטב גם היום ומעולם לא הושחזו, והן במשפחה דורות רבים.
אשתי נתנה לבת עבור הנכדה זוג פמוטים שהיו של סבתא שלה והיו איתה כל הבריחה ביערות רוסיה גרמניה אוסטריה ואיטליה במלחמת העולם השניה, ולמרות הרעב הכבד לא מכרו את מורשת המשפחה למרות שהיה פיתוי רב, והביאו אותם ארצה. והם דורות רבים במשפחה.

אין לי ספק שיחד עם חוברת המורשת והספר שכתבתי על קורות חיי, ימשיכו להישמר גם הלאה.

יוליקה

Member
מנהל
אגב, אם אני נותנת לך מס' של רכב משטרתי

של קצין גבוה (לפי מס' הספרות= 3) האם יש לך קשרים לאתר אותו???

י מ י ת 2

New member
היום קראתי כל היום את עיתוני החג

ושמעתי מצו. הייתה ועודנה בריזה נהדרת על המרפסת שלי. אמרו חמסין אני לא חשתי בכך. כשהייתי בעיר לא צמנו בבית וגם עכשיו אני לא צמה. בכיפור כל הילדים הלכנו לואדי עם משחקים כמו מונופול וכדומה הואדי הוא עכשיו נחל איילון אז קראו לו מוסררה.
דווקא בקיבוץ, למרות שלא צמנו (מלבד אלה שרצו לצום היו מכינים להם במיוחד ארוחה מפסקת) ציינו את יום כיפור בשיחות שנתיות יומיים ישבנו ודנו בתכניות שלנו לשנה הבאה בעיקר דנו בבעיות חברתיות עשינו חשבון נפש. אלה היו שיחות מאד רציניות ועמוקות. למען האמת זה חסר לי. אבל היום הדברים השתנו מקצה לקצה. כל אחד עושה את חשבון הנפש הפרטי שלו עיתוני החג לא מעודדים. שוב הזיכרונות מהמלחמה ההיא. בעיקר מדברים על הקרבות ועל מה שהיה לפניהם אבל אותי מעניין הצד המדיני, מדוע שנתיים קודם לכן לא שעו לקריאתו של סאדאת. וחוששתני שגם היום מחמיצים כל מיני איתותים ורצון של שכנינו לחיים יותר נורמליים.
שתהיה שנה טובה. חובה לשאוף לכך וגם לפעול למען זה.

הדסהש1

New member
גם אני קראתי את 3 העיתונים ידיעות.מעריב

וסוף שבוע..כולם על מלחמת יום כיפור.סיפורים מסמרי שיער..בנוסף קראתי את
ספרו של אורי אור על המלחמה בגולן..העקובה מדם..זה מסקרן מאוד לשמע
ממי שלחם שם והגיבורים שהיו.

יוליקה

Member
מנהל
אם אתה בודק את הסובלנות שלי

אז אתה הולך ממש על הקצה...

גם אני לא צמה ביום כיפור - אבל לא יעלה על הדעת ההתרסה שלך נגד אלה שכן שומרים.
מה דעתך קצת לכבד את משתתפי הפורום האחרים כאן?

הכבוד צריך להיות הדדי

מי שצם ומי שלא צם.
היום נפצעו 4 ילדים בישוב שלי מדתיים שזרקו עליהם אבנים בזמן שנסעו על אופניים [לא רכב]
ואם פגעתי במישהו אני מתנצל.

אודי,יוליקה צודקת

למרות שכל השכונה שלי היה אפופה בעשן מנגלים התאפקתי והדלקתי את המנגל רק ב 9 בערב.

לכן הקפדתי לא להעלות את הצילומים בזמן הצום

על מנת לא לפגוע בצמים.
לשחק במשחקי מחשב ולדווח על כל בזמן הצום זה בסדר ?

יוליקה

Member
מנהל
איפה אתם גרים?

אני גרה ביישוב קהילתי שאף אחד לא מעז לעשות דבר כזה למרות שלכל אחד יש חצר פרטית.
גם כשגרתי בדימונה אף אחד לא עשה דבר כזה
וגם ברמת גן - גבעתיים אף אחד לא עושה...

אז איפה כן עושים? ולמה השכנים שותקים??

מאיר, כל פעם שאנחנו הגענו לאתונה,

עשינו אם הרכבת הזו סיבוב של שעה, ולא חשוב כמה פעמים עשינו אותו סיבוב בעבר !
אנחנו גם נסענו הרבה ברכבת התחתית, כשהיינו צריכים להגיע ממקום למקום ! הרכבת התחתית מאוד נוחה !!!

מאיר, ידוע לך שבנו קצת מחוץ לאתונה , גן חיות חדש יפה ומודרני ! אז הרכבת התחתית לא הגיע לשם, היום אני לא יודעת, לקחנו טקסי לשם ! ובחזרה היו צריכים להזמין לנו טקסי מהישוב הקרוב, אז לא היה לשם שום תחבורה, אבל מאוד נהנינו מגן החיות המיוחד והיפה.
בנתיים הנכדה שלי גמרה שם את העבודה והם חזרו לארץ , לשמחת המשפחה !!!
,

אפילי

New member
אמנם איני צמה ביום כיפור - אך יום

זה מוקדם לקריאת ספרים בלבד.
קראתי בערך 300 עמודים.
איני מדליקה מחשב, טלוויזיה, פלפון -
יום שקט פעם בשנה זה לא כל כך נורא.

אפילי

למעלה