חשבתם פעם איך זה שבהמון שפות

איליה.

New member
לצרפתית למשל יש אקדמיה

מאד מכובדת, ויש גם ליגה של המדינות דוברות הצרפתית בעולם שמטרתה לקדם את השפה הצרפתית.

python 4

New member
אני לא רוצה להרגיז אף אחד

אבל אני מסכים עם "מנהל פורום אנגלית וכו'". מי שקובע את כללי השפה העברית, את אוצר המילים ואת אופן הביטוי זו לא האקדמיה אלא אנחנו, האנשים שדוברים את השפה. האקדמיה תפקידה (לדעתי) היא לעקוב אחר השינויים בשפה ולתעד אותם, ולא לנסות לשמר את השפה העברית כמו שהיא, אבל מכיוון שכך היא מנסה לעשות היא תמיד מפגרת בכמה צעדים אחרי דוברי השפה. הרי לקח להם כמה שנים להפוך את 'תאכלנה, תבואנה' ל- 'תאכלו, תבואו', שהיא היתה הצורה הנכונה והמקובלת עוד לפני שהאקדמיה החליטה על כך. ברגע שבקרב הדוברים את השפה משתרש משהו - ההההוא הופך להיות חלק לגיטמי מהשפה. כמו 'עשר שקל', למשל, שוב צורה לגיטימית לחלוטין.

python 4

New member
וכמובן שגם

למרות ש.. ובגלל ש.. ודומיהם, הם חלק לגיטימי מהשפה העברית כי ככה אנחנו מדברים.

הכימאית

New member
תודה על התמיכה!

לפחות אני לא מרגישה בודדה במערכה... חבר'ה, הויכוח הזה הוא כמו ויכוח בנושא פוליטיקה - אפשר להמשיך עד אין קץ, ואף אחד לא ישכנע את הצד היריב. אני מצטערת, לא התכוונתי לפתוח תיבת פנדורה...

shlomitss

New member
אומרים גם וגם

הצורה השגורה והשכיחה היא "הוא התחיל כותב", אבל נהוגה גם הצורה "הוא התחיל את הכתיבה/לכתוב". שם הפועל בערבית זהה לשם הפעולה. אגב, באיזו תוכנה את משתמשת לכתיבת אותיות ערביות בהודעה? מלבב.

הכימאית

New member
מתכון לאותיות ערביות

הפטנט שלי לשילוב אותיות ערביות בהודעה: פותחים את Word, הולכים לתפריט Insert ובוחרים שם באופציה Insert Symbol. אז אפשר לכתוב את הטקסט בערבית אות אחר אות, וכל מה שנותר לעשות הוא copy ו-paste. הטריק הזה הוא די מסורבל ובודאי שלא מתאים לטקסטים ארוכים. אשמח לשמוע רעיונות יצירתיים יותר.

shlomitss

New member
תודה רבה

נשמעת אופציה טובה למדי גם אם היא מוגבלת לטכסטים קצרים. למיטב ידיעתי, הרעיון היצירתי ביותר הוא להתקין windows בערבית. תודה לך שוב.

איליה.

New member
לא צריך windows בערבית.

ב-Windows XP אפשר להתקין כל שפה בלי צורך בהתקנת גירסה מיוחדת של מערכת ההפעלה. ואז נשאר רק להדביק מדבקות קטנות על המקלדת, כדי לזכור איזה מקש מיועד לאיזו אות.

הכימאית

New member
../images/Emo51.gif

טוב לדעת! אגב, שכחתי לציין שניתן להשתמש באותה שיטה (שתיארתי לעיל) להוספת ניקוד למלים עבריות, שלא לדבר על סימנים דיאקריטיים לאותיות לטיניות.

shlomitss

New member
תודה רבה

בעיקר משום שבירור קצר עם בני הבית המומחים העלה שאינם מכירים את האופציה הזו ב-XP.

zzzbla

New member
מה ההפתעה הגדולה?

אחרי שפעם אחת נקבע זמן המשפט והתאם לנושא אם יש צורך, איזה סיבה יש להטות עוד פעלים???

למעלה