חשדות מאוחרות
טוב, ציף קצת הקדימה אותי מהודו, אבל הנה החדשות, בעתיד אני אשתדל שהחשדות יעודכנו באופן תחוף יותר (ניסוח טיפשי אבל זה מה יש...)
רשימות פה רשימות שם כמו שהוזכר כבר בפורום, Q עשה מחקר לבדיקה מהיא הלהקה הגדולה בכל הזמנים ולפי המדד שלו פינק פלוייד היא הלהקה, המדד של Q משלב מספר נתוני מכירות (מכירת אלבומים, הופעות באיצטדיונים גדולים, שבועות במצעד הבריטי) העובדה שהמדד הזה התפרסם יחד עם המגזין המיוחד ללהקה, קצת חשוד בעיני, אבל בכל מקרה, אף אחד מאיתנו לא כאן בגלל שפינק פלוייד פופלריים (לפחות אני מקווה ככה). בכל מקרה אלו ה top ten של Q: Pink Floyd Led Zeppelin Rolling Stones U2 Queen Dire Straits Bruce Springsteen and the E Street Band The Beatles Bob Marley and the Wailers Fleetwood Mac שימו לב לנוכחותם של שתי להקות משנות השמונים (דיאר סטרייטס ויו2) קווין, ברוס ספרינגסטיין והאי סטרייט באנד (קצת מוזר להכניס אותם כלהקה), לד זפלין ובוב מארלי והמקוננים הם נציגי שנות השיבעים, והסטונס, פינק פלוייד ופלייטווד מק כלהקות הותיקות ששרדו 4 עשורים (אם כי, פלייטווד מק שינוי את הרכבם ואופיים לגמרי מאז שנות השישים) והביטלס כלהקה היחידה שפעלה אך ורק בשנות השישים. לא יודע מה זה אומר, אבל זה בטח אומר משהו... אגב, במקום ה 11 נמצאים האיגלס, הלהקה שמכרה הכי הרבה אלבומים בארה"ב, אבל המדד הזה הוא מאוד אירוצנטרי. בלי קשר למדד של Q, ה BMI, האיגוד שאחרי על גביית תמלוגים מרדיו וטלוויזיה בארה"ב, בחר בפינק פלוייד כאחת מעשרת הלהקות הבריטיות הגדולות בכל הזמנים, הנה הבחירה המלאה שלהם: The Beatles Queen Led Zeppelin The Rolling Stones The Smiths Pink Floyd The Kinks Radiohead he Clash The Who. (הידיעה באדיבות
brain damage).
שמועות על איחוד כאמור בדפי החדשות של Q, נכתב כי חברי הפינק ולוייד ורוג'ר ווטארס שוקלים מופע איחוד לרגל חגיגות 30 שנה לצאת האלבום Whish you were here, לפי הידיעה בעיתון" 20 שנה לאחר פרישתו המתוקשרת של מנהיג הלהקה רוג'ר ווטארס, ישנם שמועות, שחברי הלהקה מוכנים להשים בצד את המחלוקת בינהם, לטובת סדרת הופעות שיניבו רווחים רבים בשנה הבאה" גארי בורנמיני, עורך המגזין האמרקאי Pollstar העריך שסיבוב הופעות כזה של פינק פלוייד, עשוי להניב רווחים של מאה מיליון! דולר בשנה אחת בלבד. יחד עם זה, ולמרות ההתלהבות הרבה בקרב מעריצי הלהקה, יש לזכור, כי לא מזמן, אתר האינטרנט:
brain damage שוחח עם הנהלת הלהקה והם מסרו כי מלבד לוח השנה המיוחד של סטורם ט'וגסון, לא מתוכנן שום ארוע לציון צאת האלבום WYWH, מנהלי הלהקה הגדישו, כי לא מתוכנות ללהקה שום הופעות בשנה הבאה. (הידיעה באדיבות
brain damage).
החומה והסכסוך הישראלי ערבי סיפור מוזר שאולי יגיע בקרוב לעיתונים אצלנו וקשור לפ"פ בצורה עקיפה, פורסם לא מזמן באתר האינטרנט של אירגון הסעד Oxfam, האירגון הוא אירגון סיוע התנדבותי לפליטים הפועל בין השאר בשטחים ובין עובדיו ישנם גם פלשטינאים, אין לי כמובן דרכים לאמת את הידיעה, או להביא תגובות כלשהן, לכן אביא אותה פחות או יותר כלשונה, תוך הזכרה שמדובר באירגון פרו פלשטינאי (דבר שאפשר להבין גם מהכתבה עצמה). לפי הידיעה, אחד מעובדי האירגון, פלשטינאי שהיה צריך לעבור מחסום של צה"ל והיה בידיו (שוב לדבריו) את כל המסמכים, אולם למרות כל זאת לא ניתן לו לעבור, לאחר שהתקשר מהמחסום לאנשים שהכיר מהצבא (הכתבה אומרת שילטונות) ונאמר לו שהוא יוכל לעבור, הוא פנה שוב לחילים, שאמרו לו שאם יוכל לשיר את 'Another Brick in the Wall Pt 2 הם יאפשרו לו לעבור לדבריו הוא אולץ לשיר את השיר פעמיים לפני שיכול היה לעבור לצד השני של המחסום למחרת, אגב, כבר לא ביקשו ממנו לשיר והוא לא הצליח לעבור.
צא ספר צא הספר של ניק מייסון: 'Inside Out - A Personal History of Pink Floyd' כבר יצא, וניתן לרכוש אותו במספר חניות וירטואליות (ב Amazon.uk שם בדקתי הספר עולה 18 פאונד והם כותבים שהמחיר הרגיל לספר הוא 30 םאונד) מייסון התחיל במקביל לחתום על הספר במספר חניות ספרים (היום למשל הוא חתם על ספרים באוקספורד סטרריט ובכיכר פיקדלי). כמובן שלא יצא לי לקרוא את הספר, אבל הרשמים הראשונים אומרים שמדובר בספר חובה לכל חובבי הלהקה. שמועות אומרות, כמו שהזכירה ציף אתמול, שהספר מכיל תמונות מהסאשן של WYWH בין השאר תמונה של סיד, אישית אני דיי בטוח שאם התמונה הייתה שם היא כבר הייתה מופיע במספר אתרים ברשת ואולי גם בעיתונות הכתובה, אבל כאמור, אלו השמועות ורק בעוד כמה ימים נדע לבטח. עידכון נוסף על הספר כשיהיו לי יותר פרטים לוודא. עד כאן לעידכון הראשון שלי בפרום, מקווה שלא סבלתם יותר מידיי ואני משאיר אותכם עם העטיפה של הספר של מייסון.