חשדות מאוחרות

שמועות אחרונות

1. הגליון האחרון של Q (לא זה המיוחד שהוקדש לפלויד) טוען שהפלוידים, כולל ווטרס, מדברים על הופעות איחוד לרגל 30 שנה ל-WYWH, בשנה הבאה. לאור העובדה ש-Q ראיינו הן את ווטרס והן את מייסון לאחרונה, לא יתכן שאלו שמועות מופרכות לחלוטין. מצד שני, Q כבר הפריכו שמועות כאלו על איחוד של הפלויד בעבר. 2. מי שקבלו לידיהם עותקים ראשונים של ספרו של מייסון אומרים שהוא מצויין, הן מבחינת התמונות והן מבחינת הטקסט, והוא בבחינת "חובה" לאוהדים. 3. הספר כולל תמונה של הפלויד בהקלטות WYWH, עם סיד??? הרי נשבעתי קבל עם ועדה, כאן בפורום, שהגהינום יקפא לפני שהפלוידים יאפשרו לתמונה כזו להתפרסם. מה דעתכם?

melancholy man

New member
חשדות מאוחרות

טוב, ציף קצת הקדימה אותי מהודו, אבל הנה החדשות, בעתיד אני אשתדל שהחשדות יעודכנו באופן תחוף יותר (ניסוח טיפשי אבל זה מה יש...) רשימות פה רשימות שם כמו שהוזכר כבר בפורום, Q עשה מחקר לבדיקה מהיא הלהקה הגדולה בכל הזמנים ולפי המדד שלו פינק פלוייד היא הלהקה, המדד של Q משלב מספר נתוני מכירות (מכירת אלבומים, הופעות באיצטדיונים גדולים, שבועות במצעד הבריטי) העובדה שהמדד הזה התפרסם יחד עם המגזין המיוחד ללהקה, קצת חשוד בעיני, אבל בכל מקרה, אף אחד מאיתנו לא כאן בגלל שפינק פלוייד פופלריים (לפחות אני מקווה ככה). בכל מקרה אלו ה top ten של Q: Pink Floyd Led Zeppelin Rolling Stones U2 Queen Dire Straits Bruce Springsteen and the E Street Band The Beatles Bob Marley and the Wailers Fleetwood Mac שימו לב לנוכחותם של שתי להקות משנות השמונים (דיאר סטרייטס ויו2) קווין, ברוס ספרינגסטיין והאי סטרייט באנד (קצת מוזר להכניס אותם כלהקה), לד זפלין ובוב מארלי והמקוננים הם נציגי שנות השיבעים, והסטונס, פינק פלוייד ופלייטווד מק כלהקות הותיקות ששרדו 4 עשורים (אם כי, פלייטווד מק שינוי את הרכבם ואופיים לגמרי מאז שנות השישים) והביטלס כלהקה היחידה שפעלה אך ורק בשנות השישים. לא יודע מה זה אומר, אבל זה בטח אומר משהו... אגב, במקום ה 11 נמצאים האיגלס, הלהקה שמכרה הכי הרבה אלבומים בארה"ב, אבל המדד הזה הוא מאוד אירוצנטרי. בלי קשר למדד של Q, ה BMI, האיגוד שאחרי על גביית תמלוגים מרדיו וטלוויזיה בארה"ב, בחר בפינק פלוייד כאחת מעשרת הלהקות הבריטיות הגדולות בכל הזמנים, הנה הבחירה המלאה שלהם: The Beatles Queen Led Zeppelin The Rolling Stones The Smiths Pink Floyd The Kinks Radiohead he Clash The Who. (הידיעה באדיבות brain damage). שמועות על איחוד כאמור בדפי החדשות של Q, נכתב כי חברי הפינק ולוייד ורוג'ר ווטארס שוקלים מופע איחוד לרגל חגיגות 30 שנה לצאת האלבום Whish you were here, לפי הידיעה בעיתון" 20 שנה לאחר פרישתו המתוקשרת של מנהיג הלהקה רוג'ר ווטארס, ישנם שמועות, שחברי הלהקה מוכנים להשים בצד את המחלוקת בינהם, לטובת סדרת הופעות שיניבו רווחים רבים בשנה הבאה" גארי בורנמיני, עורך המגזין האמרקאי Pollstar העריך שסיבוב הופעות כזה של פינק פלוייד, עשוי להניב רווחים של מאה מיליון! דולר בשנה אחת בלבד. יחד עם זה, ולמרות ההתלהבות הרבה בקרב מעריצי הלהקה, יש לזכור, כי לא מזמן, אתר האינטרנט: brain damage שוחח עם הנהלת הלהקה והם מסרו כי מלבד לוח השנה המיוחד של סטורם ט'וגסון, לא מתוכנן שום ארוע לציון צאת האלבום WYWH, מנהלי הלהקה הגדישו, כי לא מתוכנות ללהקה שום הופעות בשנה הבאה. (הידיעה באדיבות brain damage). החומה והסכסוך הישראלי ערבי סיפור מוזר שאולי יגיע בקרוב לעיתונים אצלנו וקשור לפ"פ בצורה עקיפה, פורסם לא מזמן באתר האינטרנט של אירגון הסעד Oxfam, האירגון הוא אירגון סיוע התנדבותי לפליטים הפועל בין השאר בשטחים ובין עובדיו ישנם גם פלשטינאים, אין לי כמובן דרכים לאמת את הידיעה, או להביא תגובות כלשהן, לכן אביא אותה פחות או יותר כלשונה, תוך הזכרה שמדובר באירגון פרו פלשטינאי (דבר שאפשר להבין גם מהכתבה עצמה). לפי הידיעה, אחד מעובדי האירגון, פלשטינאי שהיה צריך לעבור מחסום של צה"ל והיה בידיו (שוב לדבריו) את כל המסמכים, אולם למרות כל זאת לא ניתן לו לעבור, לאחר שהתקשר מהמחסום לאנשים שהכיר מהצבא (הכתבה אומרת שילטונות) ונאמר לו שהוא יוכל לעבור, הוא פנה שוב לחילים, שאמרו לו שאם יוכל לשיר את 'Another Brick in the Wall Pt 2 הם יאפשרו לו לעבור לדבריו הוא אולץ לשיר את השיר פעמיים לפני שיכול היה לעבור לצד השני של המחסום למחרת, אגב, כבר לא ביקשו ממנו לשיר והוא לא הצליח לעבור. צא ספר צא הספר של ניק מייסון: 'Inside Out - A Personal History of Pink Floyd' כבר יצא, וניתן לרכוש אותו במספר חניות וירטואליות (ב Amazon.uk שם בדקתי הספר עולה 18 פאונד והם כותבים שהמחיר הרגיל לספר הוא 30 םאונד) מייסון התחיל במקביל לחתום על הספר במספר חניות ספרים (היום למשל הוא חתם על ספרים באוקספורד סטרריט ובכיכר פיקדלי). כמובן שלא יצא לי לקרוא את הספר, אבל הרשמים הראשונים אומרים שמדובר בספר חובה לכל חובבי הלהקה. שמועות אומרות, כמו שהזכירה ציף אתמול, שהספר מכיל תמונות מהסאשן של WYWH בין השאר תמונה של סיד, אישית אני דיי בטוח שאם התמונה הייתה שם היא כבר הייתה מופיע במספר אתרים ברשת ואולי גם בעיתונות הכתובה, אבל כאמור, אלו השמועות ורק בעוד כמה ימים נדע לבטח. עידכון נוסף על הספר כשיהיו לי יותר פרטים לוודא. עד כאן לעידכון הראשון שלי בפרום, מקווה שלא סבלתם יותר מידיי ואני משאיר אותכם עם העטיפה של הספר של מייסון.

brotos

New member
עבודה יפה

יש לך פשוט טעות כתיב קבועה- wish ולא, כפי שאתה נוהג לכתוב- whish. וסתם ניחוש פרוע: לא תהיה הופעת איחוד. ואם כן, אני אסכים לאכול את כובע הצילינדר של סבי ז"ל.

melancholy man

New member
טעות כתיב?

יש לי דיסלקציה, בהודע הממוצעת יש לי לפחות 5 שגיאות, ככה זה
בקשר להופעה, אם יש משהו שהקרירה של החברה הוכיחה, זה שבשביל מאה מיליון דולר לשנת עבודה הם יהיו מוכנים לעשות הרבה...

NIR Y

New member
אני לא מבין

השמועות אומרות שאולי כול פינק פלויד יעלו מופעה רק בשביל לעשות עוד כסף ??? זה לא מוגזם ?!

melancholy man

New member
לא

השמועות אומרות שפינק פלוייד שוקלים להעלות מופע (מופעי) איחוד לרגל יום השנה ל WYWH (ראית ברוטוס בלי שגיאות...), ה"שמועות" גם אומרות שהם יכולים להרוויח מזה המון המון המון כסף. מופע כזה יהפוך כנראה לסיבוב ההופעות הרוויחי בהיסטוריה (אלא אם כן רוג'ר לא התעקש לשלב מלחמה גרעינית קטנה לתוך המופע, או כיבוש של פולין מהבמה או משהו כזה כל פעם...(מה שיעלה קצת את ההוצאות) לכאורה אין שום קשר בין השמעות הללו, מלבד העובדה שזה פיתוי גדול מאוד, אולי גדול מספיק בשביל שהם יעשו את זה. אגב, מה דעתכם על איחוד אפשרי כזה?, לא מבחינת האם הוא יצא לפועל אלא עד כמה הוא יהיה טוב או מעניין לדעתכם?

Hurakano

New member
ח"ח על ההשקעה...

מה אתם אמרים, הוא ייצא בעברית ? כי אני ואנגלית לא חברים טובים לצערי...

melancholy man

New member
הספר של מייסון?

יש כל כך מעט ספרי רוק שיצאו בעברית שממש קשה להאמין. למען האמת אני מוכן להתחיב שלא, לצערי. החברה בפורומים בחו"ל ממש מתלהבים.

Shakty

New member
תיקון טעויות

ה DIRE STRAITS פעילים מתחילת שנות השבעים לעומת BOB MARLEY שאמנם יצא לתודעת העולם ב79 אבל את ההופעה בין לאומית הראשונה שלו עשה באנגליה ב 81. בכל מקרה רשימות כאלו משתנות מפעם לפעם - לפני בשנתיים עיתון מאוד מכובד עשה סקר לגבי הספר הכי טוב שיצא מעולם וזכה בו שר הטבעות של טולקין - כמעריץ מושבע של טולקין מאז גיל 13 עדין אני לא חושב שזה הספר הכי טוב שיצא מאז ומעולם - אם כבר לדעתי זה התנ"ך - אוסף האגדות והסיפורים הכי טוב שיצא (רק חבל שכמה אנשים ממש מקבלים אותו כדיווח אמיתי של ההיסטוריה)

melancholy man

New member
תיקון התיקון

הדייאר סטריטס אומנם "פעילים" בעיקר כלהקת הופעות מתחילת שנות השיבעים, אבל הם הקליטו לראשונה בסוף 78 וזכו לעיקר הצלחתם בשנות השמונים. בוב מארלי הגיע לתודעת העולם הרבה לפני 79, אם מחפשים את האלבום המדוייק בו הוא פרץ "לעולם", יהיה נכון יותר לציין את Catch a Fire מ 1973 והלהיט (שזכה שנתיים מאוחר יותר לקאבר של קלפטון) "I Shot the Sheriff" שהגיע ל top ten במצעדים ב 1974 (בביצוע של מארלי). אני לא ממש בטוח לאיזו הופעה אתה מתכוון, אבל מה שנכון הוא שלקראת סוף שנות השיבעים, הקרירה שלו בבריטניה ואירופה קיבלה תנופה עצומה, ומארלי הפך לדמות מפתח בפופלריות שצבר הראגיי ובמיוחד הסקא בבריטניה באותן שנים, תנופה שנקטע כמובן, כשהוא הלך לעולמו במאי 81. בקשר לרשימות צודק, זה באמת לא מעיד על כלום מלבד על עצמו ובקשר לתנ"ך, כמו שאמרתי פעם, זה ממש לא המקום לדיונים תיאולוגיים.

brotos

New member
שאלונת בקשר למארלי

הבנאדם שר באנגלית אם אינני טועה. כלומר, הוא דובר אנגלית. עכשיו, מהי בדיוק השפה שמדברים בה בג'מייקה? (אנגלית בניב ג'מייקני?)

Shakty

New member
בג'מייקה מדברים אנגלית

כיוון שהיא הייתה קולוניה בריטית (מארלי בעצמו היה בן לאב לבן ואמא ג'מאיקנית, אביו היה קפטן אנגלי בצי הסוחר.)

melancholy man

New member
סוג של אנגלית

האנגלית שמארלי מדבר יותר קרובה לאנגלית שאנחנו רגילים אליה באנגליה וארה"ב מאשר זו של מרבית תושבי ג'אמייקה, אבל בגדול זו שפה שמבוססת על אנגלית.

annagr

New member
מקווה מאוד שהם באמת יתאחדו

אפילו אם זה רק בשביל להרוויח כסף מקהל המעריצים, אני אתרום את שלי בשמחה.. מצד שני, על מי אני עובדת... אני בחיים לא אסע להופעה שלהם.. יחי החיים באשליות:)

flowerboy69

New member
היי אוהבת פינק

זה לא יקרה.הסיבה היא בגלל ווטרס.שאר חברי הלהקה מוכנים לקבל אותו חזרה אבל ווטרס עדיין תקוע איפה שהוא בתקופה של החומה וכל מה שקרה מסביב...

נימרודל

New member
איייש...

הלווי באמת, והיו מתאחדים. זה היה יכול להיות ממש נהדר! הייתי הולכת עם חברה שלי ועם אח שלי להופעה... היתי מתאפקת מהתעלף... אבל ווטרס ממש גאוותן וטיפש!

flowerboy69

New member
עצבן אותי...

שהוא יצא נגד החומה שבונים בארץ כאילו כל חומה שבונים זה רע וכל זה .פעולות בעיניים עיוורות מעצבנות אותי

נימרודל

New member
טוב נו...

זה לא חדש שהוא יכול להיות מאד אדיוט אבל מאד לא צריך להתייחס לזה

למעלה