חשדתם פעם שאולי אם היתה לכל אחד מאיתנו היסטורית ילדות שונה,אז היינו אנשים שונים?

יאיר א.

New member
חשדתם פעם שאולי אם היתה לכל אחד מאיתנו היסטורית ילדות שונה,אז היינו אנשים שונים?

ומתוך זה עולה בי השאלה:מה אני?

שני.ר

New member
מצטערת לאכזב אותך

אבל לכל אחד יש היסטוריית ילדות שונה (אלא אם כן אני לא מבינה מה אתה רוצה להגיד במילים סתומות אלה) ואת השאר אני גם ככה לא מבינה מה שמוביל ל-2 אפשרויות או שאתה חכם ואני לא או שאני חכמה ואתה לא נכון שהמסקנה סתומה? אז תכתוב דברים מובנים כי אני בכלל לא מבינה על מה אתה מדבר(ואם יש מישהו שמבין, שיצביע, ז``א יסביר לסתומה שמבלבלת במוח)

יאיר א.

New member
למה את שופטת? אותי או אותך?!

נסיון להבין זה מגניב,אבל בשביל מה השיפוט?

שני.ר

New member
מצטערת לא התכוונתי

התחרטתי מייד אחרי ששלחתי אותה, מה לעשות? היה כבר מאוחר מידי

מישל 27

New member
כן...חשבתי על זה המון

אני חשבתי על זה מתוך...איזו מסכנה אני, כיום אני מקבלת שהנשמה שלי בחרה להתנסות באותם הדברים. היא הסתכלה לה מלמעלה, חשבה o.k במה אני רוצה להתנסות כעת? אני רוצה להתנסות בכאב,אני רוצה להתנסות בנטישה וכו` כן, אם הילדות שלי היתה אחרת הייתי כיום אדם אחר, אם ההורים שלי היו חושבים בצורה אחרת ומעבירי לי דברים נכונים לא את הכאבים שלהם. יאיר, רק אתה יכול לענות על מה שאתה מתוך התבוננות פנימית, הדרך לשם לא קלה. גם אני שואלת מי אני? אני מאמינה שאגיע לתשובה, ואז אופתע...ואוווו

מישל 27

New member
יאיר...אני מקווה שאסביר נכון

``הבחירות`` הללו הם בשביל להתנסות, לעבור דרך הרגשות שלנו... אני יתן לך דוגמה שמתרחשת אצל המון אנשים, פחד או כאב, ישנם רגעים שאנחנו יוצרים כאב בחיים והדוגמאות לכך הם לרוב: בן זוג שנטש, מוות, תאונה, יש אין ספור דוגמאות לכאב, נכון? מרבית האנשים שאנו מכירים בוחרים לא לחוות את הכאב במודע, בורחים ממנו בכל צורה שניתן, חלקם שותה, חלקם לוקח סמים, חלקם בכדי לא לחוות את הכאב חייבים להיות בסביבת אנשים- לא יכולים להיות לבד... כי אז זה כואב...מתעלמים מהכאב בכל דרך שישנה. אני יודעת שכאב או כל רגש שלא נותנים לו ביטוי מוצא דרך להביע את עצמו, להזכיר לנו שהוא קיים. הכאב חוזר בצורה שונה, אם לפני שנה נפרדתי מחבר וברחתי מהכאב, אני יצור סיטואציה נוספת של כאב, וסיטואציה נוספת - עד שנבין שבכדי לשבור את המעגל, צריך לעבור דרכו... אנחנו צריכים לעבור דרך הכאב משמע, לקחת זמן מה ולהרגיש את הכאב עד הסוף (לא לחוש כאב מתוך רחמים עצמים). אני יודעת שהנשמה בוחרת לחוות דברים. ברגע זה אני לא רוצה לכתוב משהוא שהוא לא נכון, בכללי אני משערת שזה בכדי להגיע לדרגה גבוהה יותר אי שם

yofiel

New member
הדואליות

כדי להבין באמת מה זה טוב , צריכים לדעת גם מה זה רע. אם תאכל כל יום את האוכל הכי טוב בעולם , לא תדע שהוא הכי טוב , זה פשוט מה שאתה אוכל. אם היית חי בעוני ובקושי היה לך כסף לאוכל והיית חי על מים ולחם , היית מעריך את מה שיש לך הרבה יותר. הנשמה רוצה לחוות הכל , להתנסות וללמוד מההתנסות. לפעמים אנחנו לומדים יותר מההתנסות הקשה והכואבת , ולכן הכל לטובה. בסופו של דבר המטרה היא התפתחות. וכמו שמישל אמרה , בשביל לשבור את המעגל צריך לעבור דרכו. אם יש לך מכשול בחייך , אם לא תתמודד איתו הוא עדיין יהיה שם. אתה צריך לבוא אליו ולעבור את המכשול. מישל , הסברת את זה בצורה נפלאה , את לא צריכה להתנצל מראש למקרה שלא יבינו אותך. באור ואהבה יופיאל המלאך

יאיר א.

New member
שמעת פעם על לולאת ניוון? בהקשר לתיפקוד של האינטלקט והרגש?

למקרה ולא:זהו מצב,שבו מאורע מסויים קורה והתגובה היחידה למאורע אמורה להיות:השלמה

מישל 27

New member
לא, אני לא חושבת שאי

פעם שמעתי על ``לולאל ניוון``. השלמה עם נושא מסויים רגשי, או אינטלקט. הוא מצב בו אתה אומר O.K הרמתי ידים! אם אתה מגיע להבנה ש...אתה יוצר מציאות אז אתה יושב עם עצמך וחושב, למה? למה הגעתי למצב שאני אומר זהו, אני משלים, אבל לא טוב לי? כי אני מרגיש שלא מגיע לי יותר? כי אני לא מאמין בעצמי? כי כמה שניסיתי נכשלתי? אתה מבין יאיר? זה מה שמופלא במודעות עצמית, הרצון להיות כל הזמן עם היד על הדופק(מתוך רצון)...ולהבין ולנסות לקבל מהתת מודע, למה זה וזה מתרחש בחיים שלי, למה אני מרשה לזה להתרחש? ברגע שאני מבין שאני משלים עם דבר מה כי דוגמה, אני נמצא במערכת נישואים שהסתיימה, אני נשאר ומשלים עם המצב למה? כי אני מפחד להיות לבד? הדוגמה קצת מוקצנת, העקרון לנסות להבין במודע

יאיר א.

New member
השלמה היא לא הרמת ידיים

השלמה היא יכולת אקטיבית להפריד בין העיקר לטפל

מישל 27

New member
תפתח הודעה חדשה

נמאס, לחזור כל רגע אחורה ולנסות להבחין שוב ושוב בין כולן

יאיר א.

New member
רוב ילדותי לא ראיתי את הורי (כרגיל הם בעבודה)וכשכן ראיתי אותם,לרוב הם הראו לי ואחד לשני מי מרביץ

יותר חזק. מה זה אומר? כלום?! אבל 24 שנה חייתי בלולאה הזאת. והיא אמרה לי מי ומה אני .

יאיר א.

New member
הלולאה גם אמרה לי שכל העולם כזה.

ואז ראיתי אותה וראיתי שהיא לא אני,אז פרמתי אותה. עכשיו אין לולאה אבל יש עוד כמה על הכוונת.

מישל 27

New member
אני לא יודעת אך לענת

אני ינסה... אתה לא חייב להשלים עם זה, אם תשלים עם זה זה אומר שאתה מקבל את ההתנהגות שלהם ואומר זה בסדר, ואז תעביר את היחס הזה הלאה? במידה ותאמר לא! ולא תתמודד עם זה במודע תיצור מצב שאתה לא תכה את הילדים שלך, אבל תיצור מצב של ריחוק ופחד לגעת ולחבק אותם. אני יכולה לקחת את זה למישור שאני מכירה, שבו ההורים שלך חוץ משאר הדברים שגרמו להם להתנהג כך , סבלו מבושה. הם לא במודע העבירו לך את הגועל נפש שהם חשו ולכם יש המון סיבות. אם תרצה לקרוא עליהם אוכל לפרט בהמשך. אני לא מדברת מנסיון, לא חוויתי זאת אך קראתי והקשבתי להרצאות של , מה גורם להורה להפוך לכשכזה. אבל יאיר מכל הלב, אני לא מסכימה שאתה צריך להשלים עם זה. והסיבה העיקרית היא הילדים שיהיו לך בעתיד, מערכת היחסים שאתה תפתח עם בת זוגתך.

יאיר א.

New member
הצרה היא,שהרגש והאינטלקת אצל רובנו פועל בצורה גרועה והם מנסים כל הזמן להבין אך אינם מסוגלים

אז הם יוצרים לולאה ממחזרת של המאורע כדי לעבור זאת שוב אך כיוון שזהו מאורע שדורש השלמה ולא הבנה

יאיר א.

New member
במצב זה אדם עובר את חייו כמו חי/מת כשהוא סגור בלולאת המוות.

המפתח ללולאה הוא השלמה ללא שיפוט.

למעלה