חשד לאלימות כלפי ילדי הקטן

כתף קרה

New member
חשד לאלימות כלפי ילדי הקטן

אני לא יודעת מה לעשות ולאן לפנות. אין לי עם מי לדבר והכל כל כך מפחיד. בני נפל בבית ושבר את היד. השתלשלות העניינים (בעזרתו של האקס הנקמן) הביאה למצב שפקידת סעד חקרה את הילד, ללא ידעתי או ידיעת אביו. נחקרתי במשטרה תחת אזהרה, נפתח תיק פלילי ושוחררתי בערבות אישית וצד ג' מה המשמעות?? מה לעשות?? איך אפשר לייצר חשד נוראי כזה בקלות כזאת?? איך מוכיחים שזה לא נכון?? מה יהיה עכשיו - יעמידו אותי למשפט? אני לא מבינה איך דבר כזה יכול להתגלגל ככה...

תשובה

לגבי השתלשלות העניינים שהביאה אותך למצב. אם אני מבין אותך נכון הבן נפל בבית, את היית או לא?, ומייד שנודע לך הוא נלקח לטיפול רפואי. הילד מאשר את הגרסה שלך ולפיה נפל ונחבל. לגבי החשד לפלילים. קשה לי לחשוב על עוצמת אלימות, נקייה וללא חפץ קהה, אשר תגרום לשבר ביד. מה מיקום השבר וחומרתו? גיל הילד וכו'? את כל זה כבר עברת. בחקירת המשטרה נחשפת לחשדות שמייחסים לך. אני מקווה שעשית את מלאכתך נאמנה והדפת את כל הטענות, הסברת והראית את המניע של האקס וכו'. ייתכן ואף הסית את הילד אך כאן חוקרת הילדים אמורה להעריך מהימנות וכו'. כעת התיק ממתין להחלטה באם להעמידך לדין או שמא להורות על סגירתו, בעילה של חוסר ראיות או חוסר אשמה-תלויי "מה יש" בו. אני מניח שככל שהתיק יועבר לפרקליטות היא תדאג ליידע אודות הגעתו וזכותך לשכנע שלא יוגש כנגדך כתב-אישום בהתאם למצוות המחוקק. חשוב לא להקל ראש וכבר בשלב הזה לעשות את כל המאמצים לשכנע כי אין לך כל אשמה במקרה הנדון. תעקבי אחרי הדואר. במקביל את יכולה לגשת לכל תחנת משטרה בארץ לשלם בולי הכנסה בסך של 30 ש"ח בערך ולבקש להוציא לעצמך תעודת יושר. אז תוכלי לראות מה מופיע כנגדך ויהיה לך את מספר התיק למעקב. כעיקרון יש גישה אצל עו"ד לפיה אין להקדים את הרכבת. אני בדעה שזה נכון אבל בנוסף אין להירדם על הפסים. בהצלחה.

כתף קרה

New member
תודה על התשובה. האם אני צריכה עכשיו עו"ד?

למי אני פונה כדי לשכנע שהכל מופרך? עם מי אני יכולה לדבר כדי שלא יוגש נגדי כתב אישום? האם מיד אחרי חקירה במשטרה אני יכולה לבקש תעודת יושר או שלוקח זמן עד שיש רישום מסודר שיכולים להראות לי? ראיתי שכתוב שאני מקבלת את החומר ל"עיוני". אני יכולה לקבל צילום או שרק לקרא במשטרה ולהחזיר??? תמלול חקירתו של בני גם פתוח בפניי?

תשובה

לגבי עיתוי שכירת שירותיו של עו"ד אני מקווה שגם את מבינה שזה היה צריך להיעשות עוד לפני שנחקרת במשטרה. אני לא יודע כמה זמן עבר מעת החקירה אבל ייתכן ויש פעולות שצריך לנקוט בכדי לתקן נזקים ככול שהיו ואת זה צריך להעריך בצורה מושכלת. הפנייה שלך תהיה רק לאחר שיודיעו לך שחומר החקירה הגיעה לפרקליטות בהתאם לסעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי וגם זאת רק לאחר בחינת המצב ושקילת האפשרויות. לצורך זה יאפשרו לך לצלם את עיקרי חומר החקירה שאחרת לא תוכלי לשכנע בצורה אפקטיבית. לגבי תעודת יושר. אם החקירה ממש טרייה אפשר להמתין קצת. בכל מקרה מרגע פתיחת התיק וכו' הוא אמור כבר להופיע ברישום.

למעלה