חשוב בקהילה- עבודה

sandradee

New member
חשוב בקהילה- עבודה

מנהלת פורום יקרה לפי דעתי כל חייל שמשתחרר צריך עבודה בשלב זה או מאוחר אני אישית נגד לחתום ואני במירוץ אחרי עבודה אז חשוב לשים פה או קישורים או לוחות!

get well

New member
../images/Emo45.gifאין לי בעיה אני אשים...

ולמה את נגד לחתום כ"כ...
אני אישית חושבת שזה מגיע לנו החיילים. אני קיבלתי בצבא משכורת עלובה של 300 ש"ח בעבודה שעליה אחרים היו מקבלים שכר מינימום לפחות, אז נכון זה צבא וזה אמור להיות התנדבות אבל זה לא שהייתי לוחמת... הצבא מרוויח הרבה על החיילים..(אני מדברת על לא קרביים) אז לפחות חודשים של דמי אבטלה נראה לי לגיטימי לגמרי... אני אישית חתמתי חודש ואח"כ מצאתי עבודה.. וסוד קטן...היו הרבה הצעות לעלות את משכורת החיילים למינימום...אבל מן הסתם זה עדיין לא נראה באופק...

get well

New member
אני יודעת אבל...

מצאתי עבודה במלצרות ולא הרגשתי נעים לעבוד ולחתום...אז וויתרתי..

sandradee

New member
למה?

אמנם יש כאלה שטוענים שהם צריכים את החופש אבל בשביל זה יש חפש"ש חייל בבסיס פתוח- לא מקבל חפש"ש- כנראה לא צריך חופש (סליחה על הזלזול אבל פשוט יש לו כל יום מ6 לחפש עבודה) קיצר חייל משוחרר יכול לעבוד בכל עבודה אני יודעת שאני מרשה לעצמי להיות סלקיטיבית אמנם אני מחפשת עבודה בנרות אבל אני לא רוצה לעבוד בבורגרים למיניהם וכאלה או בכל מיני עבודות שונות כי אם הייתי רוצה הייתי עובדת מזמן בנאדם בגיל 20-21 הוא ברק בתחילת דרכו תארי לך כל בנאדם בגיל הזה יחתום אחרי זה יעבוד כמה חודשים יטוס לחו"ל (אני לא נגד לטוס!!!) יחזור יעבוד יחכה לתקופה יחתום יעבוד יחתום יעבוד!!! מה המצב הזה יוצר? שאנשים כמוני (עם מוסר עבוד )שעל כל שקל שהם עושים לוקחים להם 70 אגורות אני לא מבינה איך הממשלה נותנת לזה לקרות יוצרות אוכלי חינם בן אדם בסביבות 21 חותם בלשכה? בושה!!! לפחות שיחפשו עבודה הרוב לא מחפשים בכלל או שהם רוצים רק משכורת מעל מינימום. אני משוחררת 3 שבועות (חפשש שבועיים בערך) ואם אני לא אמצא השבוע עבודה אני אאלץ לחתום רק כי כסף לא גדל על העצים ולא נעים לי מאמאבא אבל אני כ"כ כ"כ לא רוצה!

PooKiPsiT

New member
אבל למה

את חושבת שחפש"ש זה מספיק חופש בשביל אנשים מרגישים שהם צריכים חופש אחרי הצבא?? אני אישית הייתי צריכה הרבה הרבה יותר מזה! זה לא שמי שחותם בלשכה כשהוא משתחרר מתכוון לעשות את זה כל החיים שלו. מבחינתי הדמי אבטלה זאת הדרך להשיג את החופש שכל כך הייתי צריכה כשהשתחררתי ולא לחיות "ברעב". בן אדם שכל החיים שלו יעבוד ויחתום ויעבוד ויחתום לא יגיע לשום מקום בחיים. לא תהיה לו עבודה קבועה. לא יהיה לו ותק, הוא לא יתקדם בחיים! אני לא חושבת שיש יותר מידי אנשים שרוצים חיים כאלה. אבל עדיין, כשהם משתחררים, הם חותמים. אני לא רואה מה רע בזה. ומילא אם הייתה בחוץ כל כך הרבה עבודה..אבל משיחות שאני שומעת מאנשים כשאני יושבת ומחכה לתורי, המון אנשים הגיעו לשם פשוט כי הם לא מצאו עבודה.

אורי-

New member
וואוו ווואוו הגזמת !!! ממש.

קודם כל , חפש"ש לא שווה חופש אמיתי מהצבא. סלחי לי , כן , אבל אני לא אפרט מה עובר חייל קרבי!!! (ואני הייתי רק באימונים , לא יצא לי לעשות קו , ותאמיני לי שזה לא מסתכם רק בלא לראות בית! שבועות שלמים של חורף שחיים בתוך טנק בבוץ , לא נמחקים בשבועיים חפש"ש.) מה רע בלצאת לטיול??? לשכת עבודה , אגב , לא מאפשרת עבודה / אבטלה / עבודה וכו' , יש קריטריונים ברורים לאיך מגיעים לאבטלה כרונית , נכון זה אפשרי , אבל את מקצינה. את כותבת שעל כל שקל שאת עושה לוקחים 70% ומיד כותבת שאת הולכת לחתום . . . אל תדאגי , את צריכה לעבוד קשה מאוד ולהרוויח טוב מאוד , בכדי להגיע לתקרת המס שממש ממש ממש לא 70 אחוז!!! בקיצור , הגישה שלך מנותקת לחלוטין , והייתי כותב גם מתנשאת. מילא אם היית אחרי שלוש שנות שירות עם יציאות שבת כן שבת לא , בימי שישי בלבד , וכותבת שאת בדרך לעבודה בחקלאות / בניין... אבל , חליק - גם הולכת לחתום וגם מטיפה מוסר....

get well

New member
זה בסה"כ 70 יום של לחתום..

לא כל החיים ואת בעצמך אומרת שאת עושה סלקציות ובסופו של דבר תחתמי אז בעצם מה את באה בטענות לאנשים שחותמים אם את בעצמך הולכת לחתום? זה לא בושה לחתום זה אחד מהזכויות שלנו.. ובקשר לבסיסי פתוח... אני הייתי בבסיס פתוח וקרעתי את התחת שלי בעבודה מאוד קשה ואפילו שהייתי חוזרת כל יום הביתה הייתי סחוטה ולאן דווקא פיזית אלה נפשית ולקום כל יום ב7 בבוקר בישבילי זה לא חופש..סורי!

תחרות מי הכי מסכן ! אני ראשון :

סתם , לא. הצבא קשה לכולם. רק לכבד אחד את השני , ולא לכתוב "למה צריך חפש"ש , למה לא לעבוד? למה לצפות לקבל מעל מינימום? למה לחתום בלשכה? למה אני עושה את זה - כי לי באמת קשה ולא נעים מההורים , אבל כל השאר עצלנים חסרי מוסר עבודה , באמת שאני לא כזו"

sandradee

New member
אתם מעוותים את הכל

תראו!!! דיברתי על עצמי ועל מישהו כמוני על אנשים שחותמים כי מגיעים להם לחתום לא כי הם צריכים חופש ולא כי הם לא מוצאים עבודה מבינה את הקרביים מבינכם שצריכים חופש למרות שככה זה בחיים עובדים קשה רוב הקרביים שאני מכירה לא חתמו בלשכה אבל תפדאל חוץ מזה אמרתי שאני בעד טיול אני גם מתכננת הכוונה שלי הייתה לדבר על האוכלי חינם ואתם יודעים מי אלה אבל חמור קופץ בראש

אורי-

New member
לא כל כך הבנתי מה כתבת

על מי דיברת ועל מי לא? אני רק הבנתי ממך שאת נגד לחתום אבל חותמת.

אורי-

New member
הבנתי בעצם מה כתבת , את לא.

תראי : אני לא רוצה לעבוד בבורגרים למיניהם וכאלה או בכל מיני עבודות שונות כי אם הייתי רוצה הייתי עובדת מזמן בנאדם בגיל 20-21 הוא ברק בתחילת דרכו תארי לך כל בנאדם בגיל הזה יחתום אחרי זה יעבוד כמה חודשים יטוס לחו"ל (אני לא נגד לטוס!!!) יחזור יעבוד יחכה לתקופה יחתום יעבוד יחתום יעבוד!!! מה המצב הזה יוצר? שאנשים כמוני (עם מוסר עבוד )שעל כל שקל שהם עושים לוקחים להם 70 אגורות אני לא מבינה איך הממשלה נותנת לזה לקרות יוצרות אוכלי חינם בן אדם בסביבות 21 חותם בלשכה? בושה!!! לפחות שיחפשו עבודה הרוב לא מחפשים בכלל או שהם רוצים רק משכורת מעל מינימום. עכשיו תסבירי לי איך זה מסתדר והופך להיות הגיוני????

PooKiPsiT

New member
מה זאת אומרת

"מגיע להם לחתום"? למי לדעתך מגיע לחתום ולמי לא? לפי מה שאת אומרת נשמע שלאנשים שצריכים קצת חופש אחרי הצבא, או שלא מוצאים עבודה לא מגיע לחתום. ממש לא ברור לי למה. אלה בדיוק הסיבות בשביל חיילים משוחררים לחתום.

get well

New member
סתם שאלה..למה לך מגיע לחתום

ולאחרים לא? במה את שונה או יותר טובה ממישהו אחר???

sandradee

New member
הבנת הנקרא

השתחררתי ב5.8 3 שבועות אני כבר אזרחית ולא חתמתי!!!!!!!!!!!!!! לא הייתי בלשכת התעסוקה !!!! מה שכן אני מחפשת עבודה בנרות והרבה לא מחפשים כמוני יש עבודות שאני לא רוצה לעבוד בהם אבל כמו שאמרתי הן מעטות כסף לא גדל על העצים כמו שכולכם יודעים ואת המענק עוד לא קיבלתי אני צריכה לחיות ממשהו אם תוך שבוע אני לא אמצא עבודה אני יאלץ ללכת ללשכה הגיוני גם ללכת ללשכה ולחפש אבל נראה לי די פרזיטי לשבת בבית לגלגל כמה עשבים ולחתום בלשכה השקפת עולם שלי קבלו או לא

get well

New member
אני חתמתי 3 חודשים אחרי שהשתחררתי

אז זה בסדר? 3 חודשים ללא עבודה ואז הבנתי שאין מה לעשות והלכתי ללשכה..

sandradee

New member
ברור

זאת הייתה הכוונה מההתחלה.. לא שלא לחתום בכלל עובדה שיצרו חתימה בלשכה אבל אנשים מנצלים את זה לא למטרות הנכונות

get well

New member
../images/Emo13.gifהחתימה שלך כ"כ קשורה לנושא

השירשור שזה מצחיק אותי כל פעם מחדש!!!

יוֹאב

New member
מגיע לנו?

מה מגיע לנו? לעשוק את המדינה? עצם זה ששירתנו בצבא, זה מראה שאנחנו לא חיים על חשבון המדינה ושאנחנו תורמים את שלנו. צריך למצוא עבודה ולהרוויח את לחמנו ביושר.

למעלה