פילוסוף רוחני33
Well-known member
למה כשאני מתעניין בתחביבים של חברים בכפר כדי להתיידד, הרבה פעמים הם מתעצבנים ואומרים שאני חוקר אותם ושואל אותן שאלות כל הזמן? הכוונות שלי יפות, וחשוב לי להיות אדם מעניין ומיוחד.
כי אתה כנראה לא מתעניין אלא "חופר" להם.למה כשאני מתעניין בתחביבים של חברים בכפר כדי להתיידד, הרבה פעמים הם מתעצבנים ואומרים שאני חוקר אותם ושואל אותן שאלות כל הזמן? הכוונות שלי יפות, וחשוב לי להיות אדם מעניין ומיוחד.
פילוסוף יקר,למה כשאני מתעניין בתחביבים של חברים בכפר כדי להתיידד, הרבה פעמים הם מתעצבנים ואומרים שאני חוקר אותם ושואל אותן שאלות כל הזמן? הכוונות שלי יפות, וחשוב לי להיות אדם מעניין ומיוחד.
זה מעניין. אני לא מנסה להיראות מיוחד. באמת מעניין אותי. אני שואל אותן שאלות על התחביבים הקבועים של אדם אבל תוכן העיסוק בתחביבים משתנה כל הזמן. חשוב לי לדעת מה יש בחיים הרגשיים של חברים ומה עשו בתחביביהם כדי לחזק את הקשר הרגשי.אולי אתה שואל את כולם אותה השאלה והרבה פעמים? אתה לא צריך להראות מיוחד. תתעניין אם זה מעניין
אולי תנסה לדבר או לשאול אותם על דברים נוספים ולא רק על התחביבים שלהם.אתה יודע אדם לא מחליף תחביב כל יומיים.בשל כך אין הרבה שינוי.אולי באמת כדאי גם למצוא דרך לשלב עוד נושאים בשיחה כדי שתהיה יותר מעניינת, למשל עוד נושאים רגשיים. אולי כועסים עליי שאני שואל בעיקר על תחביבים קבועים של האדם כדי להתעניין ולפתח שיחה רגשית. מוזר שדווקא אני שמלים ודיבור התחום החזק שלי, מתקשה בשיחות.
אני לא מכיר אותם - אבל עולה תמונה שהבעיה לא בהכרח בך.אני חושב שאנשים פוחדים ממני בכפר כי בעבר הייתי עושה קולות עם הפה ועכשיו אני לפעמים נושף בטעות על אנשים. אני מנסה לפעמים גם להתחיל שיחה בנושאים כלליים כמו חוגים ואחר כך לעבור לתחביבים ולנושאים אישיים, אבל אני מרגיש שהרבה פעמים לאנשים בכפר אין סבלנות לדבר גם על דברים אישיים והם עוזבים את השיחה באמצע ואז אני לא מצליח להביע התעניינות אמתית כמו שהייתי רוצה.
נראה לי שהסיפורים האלו נמשכים יותר מדי זמן.תמיד הייתי אדם עדין וכשהגעתי לכפר הפכתי לאדם תוקפני, והעימותים ביני ובין אנשי הכפר הגיעו הרבה פעמים למכות. חבל, אני מנסה לחזור להיות עדין. החונך שלי אמר לי שאנשים בכפר פוחדים ממני כי אני עושה מבטים מאיימים וקולות מאיימים. גם כמה חברים ואנשים רגילים מחוץ לכפר שאין להם בעיות, ניתקו לי את הטלפון באמצע השיחה וניתקו אתי קשר בלי להסביר. אולי אם אהיה יותר עדין כמו פעם ואתעלם ממציקים, יהיו לי פחות מריבות בכפר. תמיד סבלתי מכך שאני מדבר בצורה מיוחדת ושכלתנית שאנשים לא יודעים להבין ולקבל, ולכן הייתי מנותק מאנשים ולא היו לי חברים וגם היה קשה להבין מה אני מרגיש ומה כוונותיי בקשרים.
אני מבקש שתדבר יותר על זה ופחות על השלילי,אני דווקא מרגיש שאני מתקדם בהרבה תחומים. למשל אני לומד כבר שנים בהצלחה באוניברסיטה עם תואר, וגם בתקשורת אני לאט משתחרר למציאת צורת דיבור יותר טובה.
אני לא חושב שזה נכון - אבל אתה חייב לתקשר עם האנשים הנכונים - אלו שיש להם סבלנות ורצון לדבר איתך.הבעיה היא שהשוני שלי בתקשורת עם אנשים נמשכת כל החיים והיא מהותית אצלי, ולא נראה שפעם תיפתר לגמרי.
את זה הבנתי, אתה בהחלט מיוחד ומעניין. התכתבות בפורום עוזרת - כי היא מפחיתה חלק מקצרי התקשורת, בלי הסחות דעתאולי זה אני, ויש בזה גם יתרונות וגם חסרונות. בסך הכול אני אדם מאוד אינטליגנטי אבל אני סובל מאוטיזם קל שמנתק אותי מהחברה,
את זה אני פחות מבין. מה תחום האמנות שלך?ואני גם אמן ורוחני ולכן מבין את המציאות בדרך מיוחדת ושונה מרוב האנשים.
נשמע מאוד מענייןתודה על התגובה. הסיבה לשוני בתקשורת שלי מאשר אנשים אחרים, ואעדיף לקרוא לזה שוני יותר מאשר בעיה, היא שיש שילוב בין האוטיזם שלי ובין העובדה שאני מאוד רוחני ולכן מתייחס לחיים באופן אמנותי רוחני. אני עוסק באמנות כבר הרבה שנים, בעיקר כתיבה. אני כותב כל מיני רעיונות במחשב, בעיקר שירים והמצאת שפות. מלים התחום החזק שלי, ורוב הדברים החשובים בחיי קשורים למלים.
את זה אני לא מביןאני מאמין בחוכמת הדיבור ואני מנסה בעזרתה לשפר את הסביבה ואת עצמי, ולהביא לסביבה עוד יופי, אהבה וחוכמת חיים.
כן, אבל זה היה מזמן, ויש בעיה של הסכמה. אם היא לא מעוניינת זה מאוד כואב אבל אין מה לעשות.אני כבר הרבה שנים נלחם בעולם, קרו לי דברים נפשיים מאוד קשים אבל חישלו אותי והפכו אותי לאדם יותר מעניין ומיוחד. למשל האישה שהכי אהבתי בחיים הייתה מטפלת שלי בתל אביב לפני עשרות שנים, ניסיתי לשמור אתה על קשר ולא רצתה וזה העציב אותי מאוד, ופסיכולוג קליני גאון שטיפל בי באותו מקום התעלל בי בגלל רצוני במטפלת והזיק לי קשה.
כן, זאת תופעת לוואי שאני מכיר. אנשים אומרים שהם אסרטיביים, אבל כנראה לא פשוט ליישם את התיאוריה הזאת.הייתה תקופה ששכחתי לגמרי איך משוחחים עם אנשים ודיברתי מוזר. הבחנתי שכל החיים אני מחפש שיטות מיוחדות לדבר עם אנשים ואני כבר לא בטוח איך כדאי לי לדבר עם אנשים. עכשיו אני מתמקד בעיקר בהתעניינות בתחביבים ובדיבור מאוד ברור ואסרטיבי. אמרו לי שכשאני מנסה להיות יותר אסרטיבי זה תמיד הופך אותי לתוקפני.
אולי חלק מאנשים בכפר מכירים.לא שמעתי על שיטת ABA ואשמח לדעת עליה, אני לא גר עם ההורים אלא בכפר טיפולי קטן.
כן, אמא שלי הייתה מורה לחינוך מיוחד, והיא אמרה שלפעמים בעיות תקשורת מתדרדרות לקללות ואלימות.זה כפר נהדר ומשקם מהרבה בחינות, אבל יש בו גם בעיות כמו זה שמתנהגים בתוקפנות ואף באלימות לפעמים. אני מודה שכשהגעתי לכפר הפכתי מעדין לתוקפני ואף לאלים, בעיקר בגלל התנהגות האנשים בכפר ובחוץ אליי. בגלל השוני שלי בדיבור ובחשיבה על החיים ועל העולם, אני מתקשה לתקשר עם אנשים וגם מתקשים להבין מה אני מרגיש ולמה אני מתכוון.
הייתה לי נסיעה ארוכה ואז נכנסה שבת.למה הפסקת להגיב?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.