אתה לא מבין. דיברתי על חתונה כי נלחצתי. כוונתי הייתה לפתח קשר לאט בעזרת שיחות נעימות ונתינת מלים יפות ומעשים יפים. היא מאוד חיבבה אותי בטיפול, וחבל שנגמר. קיוויתי לשמור אתה קשר. היא לא רצתה, וצריך לכבד את זה. קיוויתי שאוכל בעזרת מישהו שלישי לבוא ולדבר אתה ביחד ולהציע לה להיות אתי בקשר, לנסות לשכנע אותה שיכול להיות לנו נחמד לדבר ביחד. לו הייתי יותר עדין אתה, אולי היינו נשארים בטיפול ונהנים משהות משותפת, ואולי גם היה מתפתח בעתיד קשר יפה.
לא - זה חוסר תקשורת מאוד קיצוני.
למשל כשפגשתי את אשתי,קודם ראינו שאנחנו מסתדרים - שהיא רוצה לדבר בטלפון, שהיא רוצה עוד פגישה, שהיא מעוניינת במגע.
אחרי זה "ביקשתי ממנה חברות", שזה קצת מצחיק, אבל באמת אומר - ששנינו מעוניינים בקשר בלעדי. בלי "אולי"
ממצים כל שלב - ורק אז ממשיכים.
אם מדלגים ישר לדיבורי חתונה בלי שום הסכמה - זה בעצם מאוד מלחיץ.
הפסיכולוג היה אדם נורא והעליב אותי קשה בקשר לנשים, הציג אותי כרודף נשים והזיק לי קשה. בגלל הדיבור המתחכם היה קשה להבין מה רציתי ממנה וזה הביא בטעות להטרדה.
לא בטעות. אם היא מדברת על קשר מקצועי ואתה על אהבה וחתונה - זה נחשב הטרדה.
גם אם זה לא מרגיש כמו הטרדה.
אבל אם הוא העליב אותך במקום להסביר - הוא לא נשמע כמו פסיכולוג גאון, אלא כמו גרוע.
דיברתי עם פושעים כי אני חושב שונה על דיבור, התפלספתי ודיברתי אתם כמו עורך דין כי חשבתי שיש היגיון פשוט שתקף לכל דיבור בין בני אדם. כלל חשוב שלמדתי שצריך לדבר עם חברים על מה שעושים במסגרות משותפות, ולפעמים גם במסגרות נפרדות ובזמן הפנוי. הייתה תקופה שלא ידעתי את הדברים האלה ודיברתי ממש מוזר ולא ברור.
אבל מאז הבנת שגם זה לא לגמרי נכון. כי אתה מדבר על תחביבים - וחלקם מגיבים רע.
כי באמת זה קשה - צריך להבין מי רוצה לדבר על מה.
פעם אמרו לי שאנשים אוהבים לדבר על עצמם - אבל גם זה לא נכון.
אחי הגיע מאנגליה, אחרי שלא ראיתי אותו שנה - ורציתי לדבר, אז שאלתי אותו מה הוא אוהב בעיר שלו, מה הוא נהנה לעשות. הוא העדיף לריב ולקלל.
כי באמת - אנשים סוחבים את השגעונות שלהם,
לרוב זה לא באמת בגללך.
אם מדברים עם מישהו שרוצה להבין אותך - הוא יתאמץ להבין.
ואם לא - אתה צריך להתאמץ להבין מה הוא רוצה.
בסך הכול אנשים אהבו אותי כל זמן שהייתי עדין. עכשיו שהפכתי לתוקפני כי החברה הקשתה אותי, אנשים מתרחקים ממני. אני מנסה לחזור להיות עדין.
אז אולי הגעת למסקנות לא נכונות.
אולי פעם דיברת בצורה יותר עדינה, שעודדה אותם להגיב.
ואולי התקשורת איתם קילקלה אותך. אמרת שלפעמים הם מגיבים ממש באלימות, בגלל תגובות שאתה לא מתכוון לעשות.