חשוב לי שתראו את מה שכתבתי בבלוג שלי

חשוב לי שתראו את מה שכתבתי בבלוג שלי

כי זאת הדרך האישית שלי להפגין, כי רק ככה אני יכולה, הנה חלק ממה שכתבתי בבלוג שלי על הגזירות החדשות:

למה תמיד שיש את הגזרות האלה, זה נופל על החלשים, הגיע הזמן לשנות את השיטה, שהמסים יהיו בהתאם למשכורת, כשמנהלי בנקים מקבלים משכורת של 100,000 ש"ח לחודש, הם יכולים להרשות לעצמם לשאת בעול, כשלהם יורידו 1,000 ש"ח נוספים מהמשכורת, הם לא יגיעו לחרפת רעב, אבל כשיש משפחות שמונעות מעצמן גבינות, בשר, רק כי אין להם את הכסף הנדרש, הם אלה שיסבלו מהעלייה הזאת, כשאמא עומדת מול הבן שלה בסופר, כשהוא רוצה לקנות מעדן, בסך הכל מעדן, אבל היא אומרת לו שאי אפשר, כי אין כסף בבית, כשהם חיים על בקושי פרוסת לחם, שהם לא יכולים להרשות לעצמם לקנות בשר כי זה "מותרות", שאפילו ביצים לא יכולים לקנות שוב כי זה "מותרות", להם אני רוצה שכל מנהלי הבנקים יסתכלו להם בעיניים, אני רוצה שיעשו שורה של מנהלי בנקים, טייקונים, חברי כנסת, שרים, מול הילדים של אותן המשפחות, שהם יגידו להם את ה-לא, שהם לא יכולים לקנות את החלב, את הלחם, את הבשר, שהם יסתכלו להם בעיניים, שהם יסתכלו גם לזקנים בעיניים, בזמן שהם מחטטים בפחים, בשביל לקחת עוד בקבוק כדי לקנות עוד תרופות, או מזון, זה כואב לי כל הזמן לשמוע שאנשים לא יכולים להתקיים במדינה הזאת, כי המדינה הזאת דורשת מהם עוד ועוד, שהמשפט "אמא הבטחת לנו עוף לשבת" זה מתחיל להיות משפט שיותר ויותר משפחות אומרות לילדים שלהן, שעוד ועוד זוגות, עוצרים את החיים שלהם, לא מביאים ילדים, רק כי אין איך לממן אותם, כשהלב שלהם שבור מהמחשבה הזאת.

אם מישהו תהה מה זה המילה "פופוליזם"

עכשיו הוא קיבל הסבר.
זה סתם דרך למחזר את הקישקושים שמוכרים בעיתונים.
כל הזמן יש עדר של אנשים שיודע דבר אחד לעשות. להתבכיין!!!
מישהו פעם שאל את עצמו למה למשפחה הזאת אין בשר וביצים? איפה האחריות של אותם אנשים כלפי עצמם?
"אמא הבטחת לנו עוף לשבת" זה סלוגן שהמציאו החרדים (חסדי נעמי) כדי להצדיק את זה שהם לא רוצים לעבוד. אז הם לא מפסיקים לנופף במסכנותם!
הסיבה שזוגות צעירים עוצרים את החיים זה בגלל הדרישות ההזויות האלה לגנוב מכיס של בן אחד ולהעביר לכיס של מישהו אחר.
ביום שהאנשים יתעשתו ויבינו שעובדים עליהם בעינים עם כל המסכנות הזאת יהיה יותר קל לחיות פה. בלי תשלומי מיסים והעברתם מהצד השני לאוכלוסיות אחרות.

זה לא להצדיק, אלא מרגיז אותי שכל הזמן

מעלים את המסים, את החשמל, את המים, את הארנונה, את הכל. אני חולת סרטן, אני לא יכולה לעבוד, למרות שאני מאוד רוצה, אני חוסכת שקל לשקל, אני חושבת על כל קנייה המון פעמים.

כל העליות מחירים המטורפות כבר נמאסו, איך בן אדם יכול להגיע לדירה משלו ככה, אפילו על שכירות קשה לדבר, כי רוב המשכורות הולכות על שכירות, אני לא מדברת על אנשים שלא עובדים, אני מדברת על אנשים שעובדים, ששני בני הזוג עובדים, אנשים עוצרים את עצמם במדינה שלנו בשביל הכסף, הגיע הזמן שזה ישתנה!!

צריך לחשוב

כי עושקים את הכסף מהאנשים העובדים לטובת אנשים שלא עובדים.
וזה לא משנה אם זה בגלל אנשים שהם חולים בסרטן או בגלל שפשוט בא להם לשבת רגל על רגל
אנשים לא מצליחים לגמור את החודש כי לוקחים מהם מיסים בשביל לשלם לכל אלה שטוענים שהם מסכנים.
אל תערבבי בין המצוקה של העובדים לבין אלו הטוענים שהם מסכנים.

TheSecretWithin

New member
נכון זה קשה. ובמדינה בה יש אוכלוסיה כה גדולה

שחייה מכספי המדינה, זה לא קל לאלה שאין להם כפית של זהב בפה, או לאלה שלא עושקים את המדינה.
על חוסר צדק במדינה ובעולם אפשר לדבר הרבה. השאלה מה את עושה כדי להוציא את עצמך מהמצב.
כשלחוצים על הכסף חשוב לשבת ולנהל תקציב.
כמה נכנס בחודש. מה ההוצאות ההכרחיות, כמה אפשר לחסוך.
אם החיסכון החודשי שלך הוא קטן, 2000 ש"ח ומטה, ואין לך איזה קופת חיסכון, אז הייתי מוותרת על לחשוב על קיננית דירה, אלא אם כן את הולכת לפריפריה וקונה דירה ב 500-600K.
תלונות לא יעזרו וכבר ממזמן הבנו שהמצב לעולם לא ישתנה דרסטית לטובה. גם אם יהיה שיפור הוא לא יהיה משמעותי ברמה של "או, עכשיו קל לחיות ולקנות דירה". צריך להסתגל למצב ולנסות להפיק כמה שיותר טוב, כמובן לא לשבת בשקט וכן לצאת ולמחות, אך עדיין לא לצפות יותר מדי כי גם אם יורידו עכשיו שני אחוז מע"מ, ממשכורת ממוצעת אחת קשה מאוד לחסוך לדירה.

מדובר בחולת סרטן אם לא שמת לב

רצוי לשמור את ההטפות לחסכון כלכלי לאנשים שבוחרים שלא לעבוד מרצונם החופשי ולא לאנשים עם מחלה קשה שפוגעת קשות בתזרים הכסף שלהם (כי צריך לשלם על תרופות, טיפולים, נסיעות לבית החולים, אובדן כושר עבודה עקב המחלה, סטיגמה מצד מעסיקים וכו').

TheSecretWithin

New member
שמתי לב, גם לאבא שלי יש סרטן וגם

לחברים שלי.
והתייחסתי לעובדה שיש להם משכורת אחת גם בתגובה שלי.
וכן גם לחולי סרטן, שמקבלים מעט כסף מהמדינה לטיפול במחלה,ואבא שלי גם סכום זעום על נכות והוא כעת לא יכול לעבוד גם שנתיים לאחר הניתוח להוצאת הגידול העיקרי(אחריו היה עוד ניתוחים).
אז מה לעשות המצב שלה מצריך ריאליות.
אם היא לא מקבלת את כל מה שמגיע לה מהמדינה(שזה לא הרבה) כמובן שיש לדאוג לזה.
ומעבר, כן לעשות תוכנית חיסכון, וניהול תקציב, את זה כל אחד צריך לעשות, גם אם יש לך סרטן לא עלינו וגם אם אתה בריא כמו שור וללא השכלה, וגם אם יש לך 4 ילדים ולא מצליח לגמור את החודש, וגם אם אתה בן אדם בשנות ה 20 שלא שמרוויח סבבה ורוצה לדאוג לעתיד שלו.
להתלונן על המצב בלבד, לא יקדם אותה. יש לבצע.

אני לא מדברת עליי, אני מדברת על זה שהמדינה

מעלה עוד ועוד מסים, גם מבחינת קניות של מזון, גם מבחינת דלק שאנחנו משלמים מס כפול על הדלק, גם מע"מ ועוד מס שכרגע אני לא זוכרת את השם שלו.
מה גם אני לא מבזבזת אף שקל מיותר, וגם אם יש כסף בבנק לשים בצד זה כל כך לא משתלם, כי כל תוכנית שאני אעשה, איזו ריבית אני אקבל? אני צריכה כסף נזיל ופק"מ יומי זה לא משתלם.

EdisonGirl

New member
אג"חים, מניות סולידיות...

פקדונות קצרי מועד בהחלט לא משתלמים.

מה תגיד על מישהי נשואה שיש לה ילד, נשארת

נגיד עד חמש בעבודה, איך אפשר להשאר יותר, היום הרבה עסקים דורשים להשאר אפילו עד 7 בערב, מה עם המשפחה? לא הכול זה רק עבודה, גם אם שני בני הזוג עובדים, זה קשה, איפה החיים מתחילים ככה, כשכל הזמן זה רק עבודה, ועדיין לא מצליחים לעמוד על הרגליים, אז איפה זה??

מה הקשר?

יש סדר עדיפויות כל אחד יכול למצוא עבודה בחצי משרה
זה שהמחירים גואים והחיים הופכים לבלתי נסבלים זה בגלל הדרישות של אנשים כמוך להתערבות של הממשלה והממשלה מתערבת ורק מחמירה את המצב.
מקימים ועדה בשביל לסדר ג'וב לפלוני ולאלמוני.
רק לפני שלש שנים הקימו וועדות מיוחדות להוזיל את מחירי הדיור.
כמובן שהמחירים המשיכו לעלות ואת מה מציעה?
שיקימו עוד וועדות בשביל לממן לעוד כמה מקורבים ג'ובים.
מספיק עם השטחיות אנשים צריכים לחשוב לעומק למה דברים קורים ולא להיתפס על סיסמאות.

ofleibo

New member
זה בדיוק העניין....

הבעיה היא לא שהאזרחים מתלוננים, אלה דרכי ההתמודדות העלובות של הממשל מול התלונות האלה.

הקמת ועדת שקר כזו או אחרת לא תפתור כלום, לעומת זאת העלאת מס חברות, יצירת מס מע"מ פרוגסיביים (מוצרי יסוד מע"מ נמוך, מוצרי אוכל במס מתחת לממוצע, מוצרי פנאי במע"מ ממוצע וכך הלאה עד למוצרי יוקרה במע"מ גבוה), יצירת תוכניות שוויון בנטל- לא בנטל המלחמה שכ"כ אוהבים לדבר עליו אלה בנטל הכלכלי- שילוב מגזרי קצה בשוק העבודה ומשלמי המיסים.

הקלות לקופרטיביים בתשלומי מס (נשמע מצחיק ואבסורדי אבל הכלכלה במשותפת גדלה בעולם בקצב מסחרר וצפויה להיות הכלכלה המשמעותית ביותר בעשורים הקרובים).

ויש עוד מלא דרכים שבהן הממשלה כן צריכה לעזור. היא פשוט לא תעשה את זה כי נוח לה שיש פה עדרים של אזרחים שילכו על עיוור אחרי האח בנט והכוכב לפיד...

בקיצור לגנוב ממישהו אחר

מה זה שילוב מגזרי קצה בתחום העבודה?
נשמע כמו משפט מפוצץ... אבל איך בדיוק תכריח אוכלוסיה שלא מעוניינת להצטרף לשוק העבודה ובמקביל אתה הולך לסבסד אותם על חשבון כל האנשים העובדים שכביכול אתה מדבר בשמם.
במקום לחפש פתרונות קסם של להמשיך לקחת ולחלק לפי ראות עיניך או כל פוליטקאי אחר. עדיף שימשכו ידם מהתערבות בחיים שלנו.
ואם אתם חושבים שהיום הם לא מתערבים והכל מתנהל על מי מנוחות טעות בידכם.
הממשלה מעורבת עמוק מאוד בשוק.
לדוגמה כולם זעקו על מחירי החלב שמזנקים אבל מצד שני הם תומכים בארגון מונופוליסטי של מועצת החלב.
אם מחר אני ארצה לפתוח מחלבה ולשבור את השוק אני לא יכול לעשות את זה בלי אישור!
צפון קוריאה זה כאן!

einat162

New member
היום במקומות העבודה זה אובר אפלייה מתקנת-

שחס וחלילה ישארו מעבר ל 15:00 או 16:00 "כי היא היא אמא" (אז מה אם הילדה הכי קטנה שלה בת 16 או יותר), זה פשוט נוח לאותן עובדות שלא מבקשים מהן בכלל להישאר.

ומה עם אבות? למה, אבא לא יכול להישאר עם ילד חולה בבית? (ושוב, בהנחה שמדובר בילד קטן שאי אפשר להשאיר לבד ולא נער/ה).

אם מדובר בחד הורית - אין שכנה / בני משפחה / חברים שיכולים לתגבר מידי פעם? לפעמים אין, ב- 99.9% יש.

לא קשור לעניין הכספי, אבל קראתי את השרשור ונמנעתי מלהגיב עד לפה. אני חושבת שלנשים המצב נוח כמו שהוא, ואני לאו דווקא מדברת על חוקים ותקנים רשמיים- אלא בהתנהלות שוטפת במשרד, נורמות.
ילד חולה? תכניסי אותו למיטה ושהאבא ישאר מידי פעם - אמהות הרבה פעמים רוצות להישאר כי רוצות לפנק את המסכנונצי'ק החולה. הריון דופק את המוח, לפעמים אני שומעת נשים מדברות ואני מתביישת להיות שייכת לאותו מגדר.

אצלנו בעלי נשאר עם הילד חולה בגלל שאני לא

יכולה, אבל הבוס שלו כל הזמן זורק "אתה יודע שיש עוד אנשים שרוצים עבודה" פותח עיניים, אנחנו עושים כל מה שאנחנו יכולים בכדי שבעלי יהיה בעבודה אם הילד צריך להשאר בבית, הבעייה היא שיש יותר מדי מקומות עבודה שלא אוהבים שהגבר נשאר עם הילדים בבית, את זה צריך לשנות למשל, כאן צריך שיוויון.

einat162

New member

ואני מוסיפה- מעבר לזה ש"הבוסים לא אוהבים" - את התפיסה הכללית, גם בקרב אנשים שלא בדרג ניהולי שאם הילד חולה וחייב מישהו איתו - אז גם האבא כאופציה ברורה.

mad alot

New member
נחמד שבן אדם עם אפס הבנה בכלכלה

זורק מילים כמו "גניבה ו"בלי מיסים", ועוד אחר כך מאשים אחרים בפופוליזם זול.

כ"כ מהר לפסים אישיים? חבל!

כשהדיון עובר להאשמה אישית. כנראה שהטענות הסתיימו.
אני מדבר על עקרונות מה זה מס בכלל?
אחרי שהנושא הזה יהיה ברור יהיה ניתן להוסיף סייגים!
הצרה היא שאנשים שכחו מה זה הבסיס ואז יש לגיטימציה לעשות דברים שסותרים בכלל את הבסיס!
אני אתן דוגמה שלא מתחום הכלכלה.
אדם שנוסע ללא חגורת בטיחות לבד ברכב. מדוע רשויות מתערבות לבן אדם בהחלטה שלו?
הרי זה החיים שלו והוא יכול לבחור מה לעשות איתם.
הנקודה היא שבדיוק כמו במקרה של מיסוי שכחו מה המקור!
מה המטרה בדיוק? מה העיקרון הבסיסי?
בעיני העיקרון הבסיסי היה אמור להיות אדם שנוסע בכלי רכב והוא יכול להזיק לסביבה ניתן יהיה להגביל את חירותו ע"י מערכת חוקים.
אבל מה קרה הפקידים שכחו מה הבסיס ומחליטים להתערב לבן אדם גם בדברים אישיים לחלוטין.
כמו שאמרתי מכאן הדרך קצרה לצפון קוריאה.
ודרך אגב לא כדאי לך לבחון את הידיעות שלי בכלכלה. הציונים שלי היו גבוהים

למעלה