חשוב לקרוא.

נהדר! ../images/Emo13.gif

בטחוני שהמוני אנשים שומעים ולא שומעים יחתמו על עצומה כזאת. מי מוכן לעשות אותה?

אם ראיתם תרגומים יש....

רק בשידורים שהם לא שידורים חיים למשל ביום התחלת ההתקפה האמריקנית הגיעו המון שידורים חיים שהם לא בעברית(אנגלית וערבית) והשדרנים פשוט תרגמו אם זה שידור חיי אי אפשר לשים כתוביות....גם הרוסים סובלים מזה

עייטן

New member
דיברתם לא ממש לעניין

התחלתם לדבר על הנושא של כתוביות, לא על זה אני מדבר! בא נעשה הפרדה מוחלטת בין תרגומנית לכתוביות. יש תוכנית בערוץ המקומי, לא זוכר את שמה, אך זה חדשות מקומיות. ושמתי לב שיש מתורגמנית. זה נעשה בשידור חי. סתכלו על זה, ואם אתם רוצים שיהיה גם בחדשות ערוץ 2 (1).....

המרחפת

New member
זה לא שידור חי....

זה מוקלט. יצא לי לדבר עם האחת שמתרגמת את "עדשה מקומית" של חולון-בת ים. פעם אחת היא צופה בתוכנית בזמן ההקלטה, ופעם שניה מראים לה את ההקלטה והיא מתרגמת באופן סימולטני. תרגום סימולטני, ד"א, הוא דבר קשה ומעייף מאד, אך אפשרי בהחלט. אין שום סיבה שלא ישימו, אך גם אין ספק שכתוביות עדיפות על תרגום.

royik

New member
צודקת - וגם

אל תשכחו שיש הרבה כבדי-שמיעה שלא יודעים שפת סימנים. כתוביות זה הפיתרון לכו-לם. זה גם יותר זול - ככה אמר לי מישהו שמבין - כי בתרגום צריך מצלמה נוספת וצלם, זה הרבה יותר מסורבל מאשר כתוביות...

המרחפת

New member
אולי יותר זול (?!)

אך פחות נוח. כתוביות בזמן אמת דורשות טכנאי שישב ליד המחשב, יבין בעצמו את כל המדובר, יכתוב ללא שגיאות כתיב, שהצלם יתכנן את הפריים בצורה שונה, ולהעלות גרפיקה משתנה בשידור חי זה חתיכת עסק. עדיין, לא תירוץ. הם אנשים מקצוע.

לא זאת הסיבה

לא כל החרשים שולטים בעברית. זו הסיבה שהכותבים בפורומי החרשים הם צעירים, אקדמאים בוגרים, כבדי שמיעה ומתחרשים. חרשים מבוגרים ששפת הסימנים היא השפה הראשונה שלהם - כמעט אין בפורום.

royik

New member
מבחינת תגובת-זמן-אמת

תרגום ש"ס מנצח. אבל כתוביות עדיפות. צריך כוח אדם מיומן. בארה"ב יש כתוביות באחוז נכבד של תוכניות (יש תחנות רבות שמשדרות כתוביות בכל המשדרים שלהם) כולל כתוביות בזמן-אמת. אם זה אפשרי אצלם, הרי שזה אפשרי אצלנו. לא צריך טכנאי שיקליד. צריך קלדנ/ית. אין צורך להתעסק הרבה עם גרפיקה בכתוביות. זה הרבה יותר פשוט מאשר לחשוב לאיפה להזיז את הבועה של המתורגמנית.

המרחפת

New member
אני חושבת שכתוביות עדיפות מכל בחינה

שהיא אז נשאר רק ללחוץ עליהם שישימו כתוביות....

black_magic

New member
כל הכבוד עייטן ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

ההודעה שלך נכנסה להודעות נבחרות..
ההודעה הראשונה מהפורום לק"ש!

למעלה