|חשוב:מסעדות מצפצפות על החוק

SigurRos

New member
|חשוב:מסעדות מצפצפות על החוק

<b>בחודש יוני אשתקד{2002}יצא תיקון לחוק להגנת הצרכן, ממנו עולה שלמסעדות ובתי קפה וכיוב' הדוגמאות,אסור בתכלית האיסור לגבות דמי שירות ודמי אבטחה כתוספת לחשבון.מן הכתוב על גבי הפורום היקר לנו ביומיים האחרוניים עולה,כי חלקם הגדול של האנשים כלל לא מודע לתיקון דנן וחלקו האחר של הציבור פשוט לא הפנים את האיסור הקבוע בחוק ונוהג מנהג אדישות הבאה בחשבון אחרון על חשבונו הוא עצמו. אז מה בעצם אומר התיקון לחוק? "המחיר הנגבה צריך לכלול את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים ע"י עוסק,לרבות- 1. מע"מ,אגרות או תשלומי חובה. 2. כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות,בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה." ובלשון בני אנוש: אי אפשר להוסיף לחשבון דמי אבטחה ודמי שירות!!!!!!! מה עושים?! לא להיות פראיירים,להודיע לאחראי המשמרת או לבעלים עצמם על הגבייה האסורה מצדם ולא לשלם !!!! אם בכל זאת שילמתם ויצר הנקמנות מציף אתכם ואתם רוצים להתלונן אתם מוזמנים להגיש תלונה למשרד המסחר והתעשייה שלו 4 סניפים ברחבי הארץ: ת"א- 037101551 ירושלים- 026220617 ב"ש והדרום- 086239970 חיפה והצפון- 048631060 חשוב!!! לשמור את החשבוניות על מנת להוכיח את המקרים. מקווה שעזרתי, לילה טוב

wan

New member
גביית דמי אבטחה - אכן אתה או את צוד

צודקים. ואנשים לא ממש מודעים לתיקון בחוק. אני לא גרה בארץ אך קוראת חדשות מהארץ . ובביקורי האחרון ישבתי בבית קפה נחמד בבוגרשוב. השרות היה מצוין . כך גם הקפה. ישבנו בחלק מקורה וסגור בחוץ . כשהגיע החשבון ראיתי שחייבו אותנו ב5 ש"ח דמי אבטחה . קראתי למלצרית וביקשתי הסבר. והיא באדיבות הסבירה שיש להם מאבטח . אני לא ראיתי מאבטח בכלל לא בפתח הבית קפה. שלא לדבר של לבית הקפה היו שתי כניסות. ואנחנו ישבנו על יד הכניסה השניה בצד המקורה. שם ממש לא היה כל מאבטח. והכי קל להיכנס משם. שאלתי היכן המאבטח שאמור לשמור עלי והראיתי את הכניסה הקרובה לשולחננו. היא אכן לא ידעה מה לאמר. הלכה לרגע. והחשבון חזר פחות 5 ש"ח. את הטיפ כמובן שילמנו כי היה מגיע לה. היא הייתה נחמדה אדיבה וזריזה. אך המאבטח למרבה העצב ישב לו בתוך בית הקפה ושוחח עם חברים. כי ביקשתי לראות את המאבטח .אז לדעתי מעבר לזה שהם עוברים על החוק. יש פה זלזול בשלומנו. ועל זה יש להתרעם.

שח_מט

New member
../images/Emo45.gif וגם חשוב להזכיר שלדעתי המסעדות

ממנות את האבטחה שעליית מחירים שנלוותה להופעת המאבטחים בשנה שעברה.. ולכן גביית הדמי אבטחה היא שערוריתית בהחלט!

syair

New member
אבטחה

אז ככה, גביית דמי האבטחה כבר נהפכה לנורמה. האם כשאתם עוברים מגיע השוטר ואומר לכם,
אבל אמרתם את המהירות המותרת, ואז אתם מורידים את המהירות, והוא לא גובה קנס? לפי דעתי מאד קל לתפוס את המסעדות העוברות על החוק, כי זה לא משהו שהן מסתירות. ורק מיעוט שבמיעוט מעיר להם. לפני שבוע ישבתי באיזה מקום בהרצליה, והמלצרית החוצפנית התווכחה איתי שככה עדיף שלא מעלים את מחיר האוכל, וגובים אבטחה. שאלתי אותה למה לא גובים גם תוספת עבור השירותים (WC)? כמו שבשירותים לא תמיד יש שימוש, כך גם לשומר (אין תמיד פיגוע), ולא התכוונתי לפגוע פה במישהו
. אני חושב שבכלל במדינה הזו יש איפה ואיפה בשמירת החקום ואכיפתם. לפי דעתי ללא מאבטח המסעדות היו ריקות, כי אנשים היו מפחדים לבוא, ופשוט על בעל המסעדה לספוג את זה. לא יודע מאיפה הנורמה הקלוקלת הזו הגיעה. בשבת שעברה הייתי בחוות התבלינים ושם גבו גם עבור אבטחה, וגם דמי שרות (נדמה לי שזה היה 12%).

שח_מט

New member
אבל אני טוען שלצד הופעת המאבטחים

המסעדות העלו את המחירים בשביל לממן אותם ורק אחרי איזה חודש הם נזכרו שאפשר לדפוק אותנו ולוקחים גם בחשבון את הדמי אבטחה. אני לפחות אף פעם לא מסכים לשלם ולפעמים זה מגיע לאי נעימות ואיום בהלשנה למועצה הישראלית לצרכנות.

פינליש

New member
רק לי אין בעיה לשלם ??

שקל וחצי בפעם בשבוע שלי במסעדה או בית קפה לא העשירו אותי ולא גרמו לי להיות עניה. כשאני רואה את המאבטחים האלה עומדים בגשם ומגנים עלי בכניסה למקום הבילוי שלי, השקל וחצי האלה הם כלום בשבילי. אין לי שום בעיה עם זה. ואני מבינה כאן את העמדה של כולם... באמת. רק אומרת את דעתי האישית. אני יודעת לחלוטין שגם בלי השקל וחצי שלי הם יעמדו שם... לי אין פשוט בעיה עקרונית לשלם אותם כל עוד מגישים לי את זה כאופציה ולא כותבים לי את זה בחשבון.

שח_מט

New member
אבל זה תמיד בחשבון!

אחרת היינו נותנים להם טיפ ביד... תמיד זה נכנס לחשבון ורק אחרי בקשות ותחנונים שאני לא פראייר ולא ידפקו אותי.. רק אז מורידים את זה... אני חושב שהפעם היחידה ששילמתי היתה כשפסטה מיה כתבו מכתב ללקוחות שמציע את זה כאופציה ומסביר שהמתחם כולו מאובטח ומכיוון שאנחנו מכירים היטב את הפתריט והמחירים... גם לא מימנו את האבטחה על חשבון מחיר המנות. אין לי שלילה עקרונית חזקה אבל להעלות מחירים ולשים את זה בחשבון כעובדה מוגמרת זה פשוט רמאות לשמה.

פינליש

New member
רוב המקומות נותנים את זה כאופציה

חוץ מרשת "אספרסו בר" כמעט כולם כבר לא מכניסים את הש;מירה לחשבון אלא מצרפים מכתב שנותן אפשרות לתשלום. כולה שקל וחצי אפילו לא עיקרון יקר.

Giggle Loop

New member
אין הצדקה לשלם דמי אבטחה

שנעים אגב מ 1.5 ש"ח לסועד ועד 5 ש"ח, דבר שסתם מכביד על החשבון בעיקר במסעדות שהתפריט מתומחר יקר בלכתחילה. עדין קיים חשש בטחוני לצאת מהבית ובעיקר למסעדות, ובעלי המסעדות סובלים כלכלית בשל המצב שנכפה עליהם. אבל מצד שני, תמיד עומדת בפניהם האפשרות להוזיל את מחיר המנות או לממן על חשבונם עבודת מאבטח וע"י כך לעודד לקוחות להגיע- אבל הם בחרו בדרך הקלה והכ"כ בלתי נסבלת בארץ: נשאיר מחירים כפי שהם ובנוסף נגבה דמי אבטחה. ההיגיון שלי אומר שאם אתה בעל עסק ורוצה לקוחות אתה צריך לבוא לקראתם ולא לגבות מהם תשלום על שירות שהוא כ"כ אלמנטרי במציאות של היום.

חיליק1

New member
חי חי. היית נותן להם טיפ?

אני בהחלט מסכים שזה מאד לגיטימי לשלם דמי אבטחה. רק מה, נדמה לי, בלי לפתוח פה לשטן שעוד מעט העיניין הזה מאחורינו. תארו לכם יום אחד שלא יבדקו לנו את התיק, כי אין צורך?!

גוז

New member
גם לי אין בעיה לשלם את זה ../images/Emo118.gif

גם אם לא נותנים לי את זה כאופציה אלא מספרים לי מראש שכך זה יהיה אם אוכל באותה מסעדה (למשל בתפריט). אני לחלוטין סבורה שבעלי המסעדות אינם צריכים לספוג את זה. ואגב - אם אתם חוששים לשלומי ולפראייריות שלי - אז רק להרגיעכם - אני לחלוטין שייכת לזן שעומד על הזכויות הצרכניות שלו. פשוט נראה לי שגם את זה צריך לעשות בהגיון.

סיגרוס, הידד! איזו יוזמה../images/Emo140.gif

ולגבי המאבטחים: הם לא תמיד עומדים ולאחרונה ראיתי רק יושבים עם כוס קפה וחבר ליד. רב המקרים הייתי מכניסה נשק בלי בעיה, אבל זה עניין אחר כי אני לא נראית חשודה...
אולי נרחם גם על עובדי תחנות הדלק, קופאיות...הרי לא נצא מזה- כל אחד ועבודתו! מעבר לכך, לא תמיד הם נחמדים ורק שלשום צעק עלי, ככה לפתע פתאום, חטף ג'ננה המאבטח של סניף "מזון מהיר מאד" וזה היה ממש לא לעניין! יאללה, בתאבון. נ.ב שלא נזכיר את אלה שגובים 3+ שקלים ולא שקל סמלי אחד שזה כשלעצמו טמאות לא קטנה...

syair

New member
על חשבוננו

יש מקומות שאתה נמצא, והמסעדה מפוצצת. לפחות 50 איש, ולקוחים מכל אחד שקל וחצי, חשבון קצר מראה שהמסעדה ובה מעל 50 ש"ח לשעה עבור המאבטח. ועכשיו כמה לפי דעתכם מרוויח מאבטח זה? 17 נקודה משהו שקל לשעה?

Amoureuse

New member
באמת נכון

אם המאבטח באמת היה מקבל את כל הכסף אז ניחא, אבל הוא הרי מרוויח שכר מינימום (במקרה הטוב?)

Amoureuse

New member
סתם שאני אבין יותר טוב:

אסור להם לסכם את החשבון ואז להוסיף 10 או 12 אחוז דמי שירות? כלומר, או שישימו את זה במחירים שבתפריט או שישאירו ללקוח להוסיף מה שבא לו?

SigurRos

New member
../images/Emo41.gifהבהרה../images/Emo26.gif

אסור בתכלית האיסור לצרף את שני הרכיבים הללו לחשבון,בין מעליו,מלפניו ובצדיו
אם רוחו של הלקוח טובה עליו והוא רוצה לשלם דמי שירות ואבטחה כראות עיניו,שיבושם לו. ופרספקטיבה אישית- נכון.מדובר על שקלים בודדים. נכון.מצב המסעדות בכי רע. נכון. הלקוחות מדירים רגליהם והעסקים פושטים את הרגל. אז?! האם זה אומר שהפתרון צריך לבוא על חשבון הצרכנים?!ועוד בניגוד לחוק?! אולי די ומספיק עם השימוש הציני שעושים המסעדנים בחרדות הקיום והפראנויה הישראליות כקרדום לחפור בו?! בעיניי,זה לא מוסרי,לא קאנטיאנית ולא תועלתנית{בנת'מינית}!! קאנטיאנית-הצרכנים אינם אמצעי לסיפוק צרכיהם הכלכליים של המסעדנים אלא יישויות עם רציות חופשיות וכך צריך להתייחס אליהם-רוצים?! ישלמו.לא רוצים?! אז לא!!! ואין לאף אחד הזכות להכריחם לשלם ובמיוחד כשהחוק קובע את שקובע. תועלתנית{כללים}-הרי החוק שאמור מעיקרו ומהותו הרציונלי להרים על נס את ערך התועלת על ההזק המצרפי קובע נחרצות את שקובע ולכן שומה עלינו למלא אחריו.ואם לא די בכך ומבחינת תועלתנות המעשים- מצב בו ייאלצו המסעדנים לשלם קנסות למשרד המסחר והתעשייה יעלה עשרות מונים את אדון ה"כאב הכלכלי" על התרומה שמגביית הדמים שלא כדין,בחינת שכרנו יצא בהפסדנו,אז ממה נפשך?! אין כאן עניין של שותפות גורל בעת צרה ואמפתיה אלא מוסר פשוט וצרוף.לא מוסר עממי אלא תבוני. תחשבו על זה

נראה לי שאני אסכם את העניין

1. שעת מאבטח עולה 25 שקלים ככה שאם אתם נדרשים לשלם תסתכלו מסביב אם יש יותר מ25 אנשים ששילמו שקל אתם פתורים. 2.במדינה נורמלית המשטרה שומרת על הבטחון בתוך הארץ ורק כאן יש מאבטחים... תחשבו על זה

למעלה