|חשוב:מסעדות מצפצפות על החוק

גוז

New member
שעת מאבטח עם נשק ../images/Emo118.gif

עולה 25 ש"ח??? זו שערוריה על פי כל קנה מידה! אינני יודעת מנין המידע - אבל אם זה נכון זו חוצפה שאין כדוגמתה! האנשים האלה עושים את העבודה הכי איומה והכי מסוכנת שקיימת כרגע בשוק. היה ראוי לתגמל אותם כמו שצריך!
 

liti

New member
הלוואי שהמאבטח היה מקבל 25 ש"ח!

כיוון שהמאבטחים מגיעים מחברות אבטחה, השכר עובר דרך החברה. לא אחת נכתב בעיתונאות שהם מקבלים שכר מינימום למרות שבפועל הסכום הנגבה עבורם גבוה במאות אחוזים. צירפתי קישור למאמר שפורסם בנושא, המעיד על הפער הזה ועל הסכום שבסופו של דבר הם מקבלים. אמנם המאמר מלפני כתשעה חודשים אבל לא זכור לי שקראתי או שמעתי על שינוי שחל בעניין זה.
 

גוז

New member
אני לא בטוחה ../images/Emo118.gif

שאתה צודק בפרשנות לשון החוק. יתכן שאם המסעדה מפרסמת בתפריט (לצורך הענין נניח שבאותיות בגודל סביר ומעלה) שהיא צפויה לגבות ממך דמי אבטחה וכן 12% שירות - כי אז הודיעו לך מבעוד מועד ששני התשלומים האלה אינם ניתנים לויתור במסגרת העסקה, והעוסק מכוסה מבחינתו. אני חייבת לאמר שבעיני מצב זה עדיף על פני מצב בו יגלמו את הסכומים לתוך המחיר של המנות (כי אתה בודאי לא סבור שהמסעדן אמור לספוג את מחיר האבטחה של הסועדים). אגב - מסעדות שמגישות לחם וסלטים על ההתחלה - וגובות על זה כסף בלי להודיע מראש - גם הן עוברות על החוק.
 

SigurRos

New member
גוז../images/Emo118.gif חברתי המלומדת,

אני דווקא קורא ומבין את החוק ההיפך.לטעמי אין בפרסום אופציונלי של גביית הדמים מזור לגבייתם הכשרה. הרי מה רשום לפנינו?! שהמחיר הנגבה צריך לכלול את סך כל התשלומים בעבור השירות....לרבות כל תשלום נלווה בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו. ובקונקרטיזציה לנשוא ענייננו- על שירות וודאי לא ניתן לוותר שהרי הוא כרוך ושזור באופייה של הסעדה במסעדה.על אבטחה,במידה והבעלים החליט כי הוא חפץ בה בקניינו הוא עצמו,גם אי אפשר לוותר. צאי ולמדי כי אלו אינם תשלומים שהסועד יכול לוותר עליהם כלל ועיקר. אשר על כן,לשון החוק קובעת מפורשות כי המחיר הנגבה צריך לכלול אותם.פשוטו כמשמעו. כל ניסיון להוסיף סעיפים מיידעים כאלה ואחרים הינו תירוץ לגביית הדמים שלא על דרך הגילום ועקיפת לשון החוק תוך שימוש ציני בחרדת הסועד ונסיון "לשמור" על מתח מחירים מפתה לצרכן כאשר בחשבון אחרון הוא משלם בסופו של דבר את אותו התשלום שהיה משלם לו גולמו הדמים במחיר המנה עצמה. זאת ועוד-דמייני בנפשך כי החשבון היה מורכב מן הסעיפים הבאים: שכ"ע טבח,דמי מיזוג וחימום, חשמל, מים,גז,ארנונה ו/או דמי שכ"ד וכו'...המרכיבים בחשבון אחרון את עלות המנה. האם זה היה מתקבל על הדעת?!
מסופקני. ודוק- עלינו לזכור את תכליתו של החוק ואת מי הוא בא לשרת.החוק הנידון בא לשרת את הצרכן ורק אותו!!! המסעדן,לא מעסיק את החוק וטוב שכך!!!
 

גוז

New member
צריך, כך נראה לי ../images/Emo118.gif

אכן לבחון את מטרת החוק ואת תכליתו. לא נראה לי שהחוק בא לשרת את עקרון הגילום, נעלה ככל שיהא. החוק בא לשרת את הלקוח, באופן שבעת בחירת המוצר, יוכל הלקוח לדעת כמה יאלץ לשלם בסופו של שירות. לכן, בסופרמרקט למשל, חייבים לגלם את המע"מ במחיר - על מנת שלא יאלץ הלקוח לחשב כמה עליו לשלם בגין כל קופסת שימורים. מאותה סיבה, מחוייבים מוכרי הבשר לנקוב במחיר המוצר הנרכש - ולא במחיר לק"ג - על מנת שלא יחוייב הלקוח לערוך את החישובים בעצמו (ועל כך, דומני, יש סעיף מפורש בתקנות שונות). הגיון המע"מ, יכול ומתאים גם לענין "שיעור" דמי השירות, שאותם אלי יש הגיון בלגלם - על מנת שלא להעמיד את הלקוח במצב בו עליו לערוך חישובים כאלה ואחרים בדרכו לבחירת המוצרים הנרכשים על ידו. לענין דמי האבטחה, שברוב המקומות הינם קבועים, ואף נמוכים למדי לכל סועד, נראה לי שקיים הגיון אחר. ציון המשפט "לחשבון יתווספו 2 ש"ח לאדם בגין דמי אבטחה" עונה על חובת ידוע הצרכן בלא להעמיד אותו במבחן פסיכומטרי, ואם הדבר נעשה מבעוד מועד - מובן שאנו מעמידים בפניו את האפשרות להחליט שהוא במקום בו מחייבים בגין שמירה לא אוכל (וכאן עומדות לו שתי אפשרויות - האחת לאכול במקום בו אין שומר, והשניה לאכול במקום המאמין בעקרון הגילום הנעלה - שאני חייבת לאמר שאני לא רואה את יתרונו הגדול). לענין האפשרות האבסורדית לקצה (בכוונה אני מנחשת) אותה אתה מציג, כאילו ניתן באותו אופן לחייב בדמי מיזוג, שכ"ע טבח, מים, גז ארנונה וכיו"ב - הרי שהללו מהווים הוצאות נדרשות בכל עת. לעומת זאת, דמי אבטחה הם כאלו הנובעים מצוק העתים. אם וככל שביום מן הימים (בקרוב יש לקוות) ניתן יהיה לוותר על שירותי האבטחה על כל גבעה ותחת כל עץ רענן - ממילא ניתן יהיה לוותר על תשלום דמי האבטחה. הניחוש שלי - במקומות מגלמים - לא יופחתו המחירים. במקומות בהם שילמת 2 ש"ח שידעת מראש כי הם בגין אבטחה - מובן כי שני הש"ח יעלמו מן החשבון ביום בו יעלם המאבטח תאב החיפוש בתיקים מדלת המסעדה. וכך אתה רואה, שתחת אותו רציונל - של שירות הצרכן, ניתן לקרוא גם את הפרשנות שלי לתוך סעיפי התיקון. הלא?!
 

SigurRos

New member
גוזית חמדתי,

ראי,חובת היידוע אינה קשורה לענייננו. אין מדובר על נשגבותו של עקרון הגילום,יקר מפז ככל שיהיה ואין הוא מנוי כלל ועיקר עם תכליותיו של חוק הגנת הצרכן. אני חוזר ומבהיר-מדובר אך ורק על שירותים שאין באפשרותו של הצרכן להפרידם מן המצרך ו/או השירות לו הוא זכאי משמע היו לפותים בצוותא חדא בצרור משותף ומכאן שאין לנתקם. ומה לי בין צוק העתים להוראות החוק החלוט ומה לי בין הוצאות הנדרשות, לדידך,בכל עת להוצאות הנדרשות ביום "חג ומועד"?! דמי אבטחה אינם בשק"ד של הצרכן כמו גם דמי השירות ולכן אסור לגבות עליהם בנפרד!!! במקום בו אין מרחב השראה אין לחפש אחר האובר-יצירה.
 

גוז

New member
נראה לי ../images/Emo118.gif

ידיד יקר, כי לעת עתה נסכים לא להסכים. אני מנחשת שיקח עוד זמן עד שנקרא פסק דין שזור דימויים מפי כב´ הש´ חשין בנושא זה (או אפילו מפי מי משופטי השלום)...
 

Amoureuse

New member
תופעת לוואי של החוק

דווקא במסעדות שומרות חוק קרה הדבר הבא: יש מקומות שפעם הוסיפו 10 או 12 אחוז לחשבון. בגלל החוק הן הפסיקו ומשאירות לשיקול הלקוח, שבדר כלל כמובן משאיר. אבל עקב כך לא ניתן לשלם את דמי השירות בכרטיס האשראי וצריך להתחיל את המשחק המעצבן של המזומן. בהתחלה לא הבנתי למה הן הפסיקו להוסיף לחשבון, אבל בסוף נפל לי האסימון שזה בגלל החוק. כמובן הן לא רוצות להוסיף את השירות למחיר עצמו, כי אז הן יראו יקרות יותר. אז מה דעתכם על זה? לא מרגיז שלא נהוג בארץ מה שקיים בהרבה מקומות אחרים, שניתן להוסיף על ספח כרטיס האשראי גם את השירות, כרצוננו? נראה לכם שאפשר לשנות את זה איכשהו?
 

שקדייה

New member
שמתם לב שהמחיר של זה כל הזמן עולה?

זה התחיל בשיקלון קטן וסמלי לגולגולת, עבר להיות 2 שיקלונים והיום ברוב המקומות זה כבר 3 (במיקה לדוגמא)!!!!!! אני אומרת, בואו נפתח אשנב הימורים עד לאן זה יגיע... הימור שלי- יוצמד למדד או לשער הדולר- מה שיעלה יותר, יותר טוב! או במילים אחרות- עד סוף יוני- 10 שקלים לראש!
 
למעלה