צריך, כך נראה לי ../images/Emo118.gif
אכן לבחון את מטרת החוק ואת תכליתו. לא נראה לי שהחוק בא לשרת את עקרון הגילום, נעלה ככל שיהא. החוק בא לשרת את הלקוח, באופן שבעת בחירת המוצר, יוכל הלקוח לדעת כמה יאלץ לשלם בסופו של שירות. לכן, בסופרמרקט למשל, חייבים לגלם את המע"מ במחיר - על מנת שלא יאלץ הלקוח לחשב כמה עליו לשלם בגין כל קופסת שימורים. מאותה סיבה, מחוייבים מוכרי הבשר לנקוב במחיר המוצר הנרכש - ולא במחיר לק"ג - על מנת שלא יחוייב הלקוח לערוך את החישובים בעצמו (ועל כך, דומני, יש סעיף מפורש בתקנות שונות). הגיון המע"מ, יכול ומתאים גם לענין "שיעור" דמי השירות, שאותם אלי יש הגיון בלגלם - על מנת שלא להעמיד את הלקוח במצב בו עליו לערוך חישובים כאלה ואחרים בדרכו לבחירת המוצרים הנרכשים על ידו. לענין דמי האבטחה, שברוב המקומות הינם קבועים, ואף נמוכים למדי לכל סועד, נראה לי שקיים הגיון אחר. ציון המשפט "לחשבון יתווספו 2 ש"ח לאדם בגין דמי אבטחה" עונה על חובת ידוע הצרכן בלא להעמיד אותו במבחן פסיכומטרי, ואם הדבר נעשה מבעוד מועד - מובן שאנו מעמידים בפניו את האפשרות להחליט שהוא במקום בו מחייבים בגין שמירה לא אוכל (וכאן עומדות לו שתי אפשרויות - האחת לאכול במקום בו אין שומר, והשניה לאכול במקום המאמין בעקרון הגילום הנעלה - שאני חייבת לאמר שאני לא רואה את יתרונו הגדול). לענין האפשרות האבסורדית לקצה (בכוונה אני מנחשת) אותה אתה מציג, כאילו ניתן באותו אופן לחייב בדמי מיזוג, שכ"ע טבח, מים, גז ארנונה וכיו"ב - הרי שהללו מהווים הוצאות נדרשות בכל עת. לעומת זאת, דמי אבטחה הם כאלו הנובעים מצוק העתים. אם וככל שביום מן הימים (בקרוב יש לקוות) ניתן יהיה לוותר על שירותי האבטחה על כל גבעה ותחת כל עץ רענן - ממילא ניתן יהיה לוותר על תשלום דמי האבטחה. הניחוש שלי - במקומות מגלמים - לא יופחתו המחירים. במקומות בהם שילמת 2 ש"ח שידעת מראש כי הם בגין אבטחה - מובן כי שני הש"ח יעלמו מן החשבון ביום בו יעלם המאבטח תאב החיפוש בתיקים מדלת המסעדה. וכך אתה רואה, שתחת אותו רציונל - של שירות הצרכן, ניתן לקרוא גם את הפרשנות שלי לתוך סעיפי התיקון. הלא?!