חשוב -קרימת עור וגידים!!

dreaming h

New member
חשוב -קרימת עור וגידים!! ../images/Emo124.gif

בשעה טובה הוקם הוועד להסדרת גידול חיות אקזוטיות. הוועד מונה שישה נציגים, ויש לנו אחד משלנו. אני מצרפת מכתב רשמי שהועלה לאתר התוכים הישראלי, בענייני הגזירות החדשות. חשוב לקרוא. הוועד להסדרת גידול חיות אקזוטיות גידול חיות אקזוטיות כגון תוכים, ציפורי נוי, פינקים, נחשים, לטאות, צבים, סנאים וכן הלאה... הפך בשני העשורים האחרונים לחלק משמעותי מתרבות הפנאי הישראלית בהתאם למגמות דומות שהתרחשו באירופה ובארה"ב, שם הנושא מקובל ומוסדר כהלכה בחוק. לאחרונה הפיצה רשות שמורות הטבע והגנים הוראה המגבילה החזקה וסחר ב-91 מיני תוכים, פינקים, זוחלים, דו חיים ומכרסמים -משמעותה חיסולו של ענף גידול החיות האקזוטיות כתחביב וכענף מסחרי בארץ. הוראה זו היא חלק ממגמה כוללת ומקיפה המובלת ע"י אגף הפיקוח של רשות שמורות הטבע והגנים לחיסול הענף כולו. אם ניתן להוראה זאת לעבור ולמגמה שהותוותה על ידה להמשיך, יהווה העניין סוף פסוק לענף. לשם כך התכנס ביום שני, 17/4/06, בקיבוץ יגור פורום רחב של מגדלים, חובבים, וטרינרים, יבואני מזון וציוד ובעלי עניין בענף כדי לדון בהוראת הרשות, משמעותה ודרכי תגובה מתאימות. הוברר כי ביטול ההוראה לא יספק ונחוץ מהלך כולל מול הרשות להסדרת הענף כולו. לשם כך נבחר מתוך הפורום וועד המונה 6 חברים: ● יוסי רון: מגדל תוכים, יו"ר מועדון התוכים. ● אודי בליך: חובב תוכים, גזבר מועדון התוכים ומנהל אתר התוכים. ● דוד וישניא: מגדל תוכים, יצרן מדגרות ואומנות לציפורים. ● מוטי בוקר: וטרינר ומגדל תוכים. ● מרום שיף: יבואן ומשווק של מוצרי מזון וציוד לבעלי חיים. ● רן לנצט: מגדל זוחלים. תפקיד הוועד הוא להוביל מאבק להסדרת נהלים לגידול, אחזקה וסחר של חיות אקזוטיות אשר יכלול: ● שינוי ההוראה הנוכחית בנושא מינים המהווים (לטענת הרשות) סיכון אקולוגי. ● הסדרת קריטריונים ברורים ושווים בהתאם למקובל בארה"ב ובאירופה לגבי אחזקת חיות אקזוטיות. ● הסדרת קריטריונים להחזקת 1 CITES וצאצאי 1 CITES. ● הסדרת קריטריונים ברורים ושווים בהתאם למקובל בארה"ב ובאירופה לגבי יבוא ויצוא של חיות אקזוטיות. ● הקמת עמותה רשומה כחוק לקידום ענף החיות האקזוטיות בארץ כמקובל באירופה ובארה"ב. לשם כך יופה כוחו של של הוועד לגייס כספים לצורך שכירת שרותי עריכת דין ומימון המהלך. הוחלט כי המהלך אותו יוביל הוועד להסדרת גידול חיות אקזוטיות יכלול שתי פעימות ובהתאם לזאת גם גיוס הכספים. הפעימה הראשונה תכלול מהלך הידברות עם רשות שמורות הטבע והגנים באמצעות עורך דין, שתכליתה להגיע להסכם והבנות כתובות בנושא. משך הזמן שהוקצב למהלך זה עד ה-2/7/06, מועד כניסת ההוראה בדבר סחר במינים בסיכון אקולוגי לתוקף. במידה ומהלך ההדברות ייכשל יפנה הוועד לבג"ץ. הצלחת המאבק הינה הצלחתו של הענף והתחביב כולו, מי שלא נפגע היום יפגע מחר !!! אם ייכשל המאבק יפגעו כולם: חובבים, מגדלים וסוחרים כאחד. מכאן שמאבק זה נוגע בכולם ולכן על כולנו להירתם ולתרום להצלחתו. היות ומדובר ככל הנראה במהלך ארוך ויקר אנו זקוקים לתרומות כדי לממנו. בשלב זה הוחלט לאסוף תרומות על פי המפתח הבא: ● גופים מסחריים וחוות גידול 2000 ₪ ● מגדלים 200 ₪ ● חובבים – כל אחד בהתאם ליכולתו. נקבע כי אודי בליך ירכז את איסוף התרומות בפועל בעוד מרום שיף ימונה לאחראי על כלל מהלך גיוס הכספים ויהיה אחראי להתוות מדיניות ויעדים. המוכנים לתרום מזמנים לשלוח תרומות לכתובת: אודי בליך, הוועד להסדרת גידול חיות אקזוטיות קיבוץ גבעת חיים איחוד 38935 ת.ד. 193 במידה והתרומה נכתבה בצ'ק יש למענו לוועד להסדרת גידול חיות אקזוטיות. גופים המעוניינים כי דבר תרומתם יפורסם באתר מתבקשים לציין זאת בכתב.

רן333

New member
חשוב מאוד, לדעתי,

שכולנו נביע תמיכה, וגם נתרום. אני, את 200 השקלים שלי, כבר תרמתי, ותרומות נוספות כבר החלו להגיע. אפרט קצת בעניין התרומות, לטובת כל המעוניין. כרגע, האופן הרצוי להעברת תרומות הוא בצ'קים. את הצ'קים יש לכתוב לפקודת "הועד להסדרת גידול חיות אקזוטיות". את הצ'קים ניתן לשלוח לאודי בליך, שפרטיו מופיעים בהודעה של הדר, וגם **כאן**. אודי ידאג למשלוח קבלה לכל תורם. מי שמעדיף להעביר את הכסף אלי - גם זה אפשרי (זה מסרבל קצת את התהליך: בסה"כ - אני מעביר את הצ'קים לאודי, ומוודא שיידאג לעניין הקבלות. אבל אם זה נוח לכם יותר - בבקשה). פרטי (לצורך משלוח הצ'קים): רן לנצט רח' מגן דוד 30 הרצליה 46347 למי שחושש ממשלוח צ'קים בדואר - ניתן יהיה להפקיד את הכסף ישירות בחשבון הבנק שישמש את המאבק. החשבון, על-שם "הועד להסדרת גידול חיות אקזוטיות", נפתח בימים האחרונים, וצפוי להפוך לפעיל ביום ה' הקרוב. עד אז, נקבע כי נשתמש בחשבון על-שם "מועדון התוכים". השימוש בחשבון זה הוא זמני בלבד, אבל מי שמעוניין יוכל להעביר כסף גם לחשבון זה, בהעברה בנקאית (אני אישית מעדיף משלוח צ'ק; זה חוסך לתורם תשלום עמלה בבנק). פרטי החשבון הזמני: חשבון מס' 132534. בנק אוצר החייל (סימון בנק: 14). סניף 350. (כאמור - החשבון הוא על-שם "מועדון התוכים".) זהו זה בינתיים. אני ממליץ לעקוב אחרי העדכונים, שיתפרסמו באתר התוכים (**פה**). אני אופטימי, ומקווה, לטובת כולנו, שנצליח.

בבדיקה

יש לי מספר חברים שהם עורי דין. בהתיעצות איתם נאמר לי שהקרב אבוד א.כאשר יש רשות בית המשפט לא אוהב לצאת נגד הרשות ב.בהתבסס על עובדות של הרשות (בהסתמך על אוסטרליה) בית המשפט יקבל ג.בית המשפט ינתן להמשיך ולהחזיק בחיות (חופש העיסוק) לא לסחור ד.אין לנו שום עובדה שמראה אחרת רשמתי בקצרה ממש.לפי דעתי האיחוד אם התוכים לא יוסיף לנו הרבה,במיוחד שלנו נציג אחד.באופן טבעי יהיה חשוב לעורך דין להצליח יותר בנושא התוכים (את התרומה שלי בטוח שאני יעביר) בהצלחה לכולנו

קודם כל זה שתתרום זה כבר טוב

חבל שאתה לא מאמין שיש טעם בתרומה שלך, אבל היא עדיין תתקבל ברצון
כל המאבק מלווה בייעוץ של עורכי דין בעלי ניסיון בעבודה מול הרשות. לידיעתך הרשות הפסידה לא פעם ולא פעמיים בבתי משפט מול מגדלים פרטיים ובתי המשפט לא תמיד מתייחסים אליה באופן רציני במיוחד (הפעם זה יוכל להועיל לנו אבל בהרבה מקרים מדובר על ציידים ועבריינים שלא מקבלים עונשים ראויים). סעיף ב. למה שבית המשפט יקבל משהו רק בגלל שמסתמכים על מודל\ תקנות אוסטרליות? ג. חופש העיסוק כולל מסחר עד כמה שידוע לי (זה לא חופש התחביב...). ד. עובדות יש, רק צריך לראות את העובדות שלהם שמראות שיש להם בכלל סיבה להכניס מינים לרשימות האלו. האיחוד עם התוכים יתן לנו גב חזק כלכלי וחברתי דבר שאין לנו שום דרך להשיג בצורה אחרת. בנוסף המטרות של מגדלי התוכים ושלנו הן זהות רק שאצלם מדובר בתוכים ואצלנו מדובר בזוחלים אבל כל הייתר זהה לחלוטין. ואם יהיו שני נציגים זה משנה משהו? מה שמשנה זה מי הנציג שלך ויש לך את הנציג הכי מתאים שיכול להיות לנושא. ההצלחה של עורך הדין תהיה גם בנושא התוכים וגם עם יתר החיות האקזוטיות, זו המטרה וכך זה יהיה.

רן333

New member
אני לא יודע עם מי בדיוק בדקת,

ואילו נתונים היו זמינים עבור עורכי הדין שעימם התייעצת. אני שמעתי שני עורכי דין שחיוו את דעתם בנושא, ולדעתם בהחלט לא מדובר בקרב אבוד. ובהתייחס לנקודות שכתבת: א. גם בלי להיות עורך דין, קל לראות שהעקרון "בית המשפט לא אוהב לצאת נגד הרשות" רחוק מלהיות עקרון כללי שלאורו מתנהלים בתי המשפט בארץ, ובג"ץ בפרט. על אליס מילר, למשל, יצא לך לשמוע? האם ידוע לך מי פתח לה את הדרך לקורס טייס, למרות התנגדות הרשויות? (התשובה: בג"ץ, וליתר דיוק: בג"ץ 4541/94 מילר נ. שר הביטחון.) ומה אתה אומר על שינוי התוואי של גדר ההפרדה באזור ירושלים? מי הכריח את הרשויות לשנות את התוואי? (התשובה: בג"ץ, ואם רוצים הפניה ספציפית יותר - בג"ץ 2056/04 מועצת הכפר בית סוריק ואחרים נ' ממשלת ישראל.) ישנן דוגמאות נוספות, חלקן ידועות יותר וחלקן - פחות. ביניהן: בג"צ 6698/95 עאדל קעדאן נ. מנהל מקרקעי ישראל, פ"ד נד (1), 258: בית המשפט קובע כי אסור לסוכנות היהודית לארץ ישראל להקים יישובים ולהקצות בהם קרקעות ליהודים בלבד. בג"ץ 1715/97 לשכת מנהלי ההשקעות בישראל נ' שר האוצר, פ"ד נא(4) 367: בפעם הראשונה מאז המהפכה החוקתית שביצע בפס"ד "בנק המזרחי", מבטל בית המשפט סעיף בחוק שחוקקה הכנסת, וזאת מפני שאינו עומד בתנאי פסקת ההגבלה שבחוק יסוד: חופש העיסוק. בג"צ 73/53, חברת קול העם נ' שר הפנים, פ"ד ז (2), 871 (בג"צ קול העם): בית המשפט מבטל צו של שר הפנים לסגירת עיתון בשל פגיעה בחופש הביטוי. השופט שמעון אגרנט קובע את עקרון "הוודאות הקרובה". ודוגמא נוספת, קשורה לענייני בעלי חיים ושמירת טבע - "בג"צ החתולים" המפורסם, שבו התקבלה עתירת "העמותה למען החתול" ו"תנו לחיות לחיות" נגד הנוהל להמתת חתולי רחוב. (אתה יכול לקרוא על זה קצת **כאן**.) ב. "עובדות של הרשות"? "בהסתמך על אוסטרליה"? אין לי מושג על מה אתה מדבר כאן. לי עדיין לא יצא לראות שום "עובדות של הרשות" או נימוקים מפורטים מסוג כלשהו לאיסורים שעליהם מדובר כאן. אם יש בידיך עובדות שלא הובאו לידיעת הציבור הרחב, אתה מוזמן לפרט אותן כאן. ג. איך בדיוק קבעת את זה? (איך בדיוק קבעת שבית המשפט יתיר החזקה ויאסור סחר?) על מה אתה מתבסס? ד. אתה כותב ש"אין לנו שום עובדה שמראה אחרת". ההערות שלי: 1) לא ברור לי על מה אתה מתבסס כשאתה כותב את הדברים האלה. 2) אם תקרא את פנייתו של עו"ד שור לרט"ג בענייננו (תוכל למצוא אותה באתר התוכים, בקישור "תכתובות"), תראה שמלבד חוות הדעת שעליהן הם התבססו, נדרשים אנשי רט"ג להעביר לידי עו"ד שור גם חוות דעת מנוגדות הנמצאות בידיהם. 3) אפילו לדבריו של ד"ר סיימון נמצוב (בתקציר ההרצאה המופיע בקובץ **הזה**) "המדינה חייבת להוכיח סיכון ממשי לטבע" במקרה של מינים שהייבוא שלהם נאסר. במלים אחרות: אפילו נמצוב לא מדבר על הציבור כעל מי ש"חייב להוכיח שאין לו אחות", אלא על כך שחובת ההוכחה מוטלת על המדינה. גם קביעתך כי "האיחוד עם התוכים לא יוסיף לנו הרבה" לא מקובלת עלי. שים לב לנקודות הבאות: 1) אין לנו גוף מאורגן של מגדלי זוחלים, ובטח לא גוף כזה שהתחיל לארגן מאבק עצמאי. לכן, לא ברור לי מה האלטרנטיבה שאתה מציע. 2) גם אם היינו מאורגנים היטב - איחוד הכוחות עם מגדלים של חיות אחרות יוכל לעזור לנו מאוד. קח בחשבון שמאבק משפטי דורש כסף, וככל שיותר אנשים מאוגדים יחד, ניתן לגייס סכומים גבוהים יותר. 3) אתה מוזמן לקרוא את החומר שבאתר התוכים, אליו קישרנו קודם. תוכל לראות שם שלא מדובר על צמצום המאבק לתחום התוכים; להיפך: מדובר שם במפורש על חיות אקזוטיות, כולל זוחלים.

zoomp

New member
בהצלחה!

אגב, מגדל נחשב כל מי שברשותו חיה אקזוטית? אם כן, בהתחשב שמדובר גם בילדים, איך נקבע הסכום של 200 שקל? בכל מקרה בהצלחה, והכל פתוח כל עוד לא תבואו לבג"ץ בחולצות כתומות
. (עצוב אבל נכון...)

רן333

New member
תודה!

ולשאלותיך - א. 200 ש"ח נראה לנו סכום סביר לגביה ממגדלים. מצד אחד - זה לא סכום גבוה מאוד, ומצד שני - לא סכום נמוך מדי, שיגרום להתעסקות בהפקדות, קבלות וכו' להיות עצומה ביחס לסכום הנתרם. ב. ברור לי שלא כל ילד בן 10 שמגדל נחש בבית יוכל לתרום 200 ש"ח. במקרה כזה, ניתן לתרום גם סכומים נמוכים יותר; כאמור בדפים שפרסמנו באתר התוכים - חובבים יתרמו כפי יכולתם. ג. אם את מחפשת קריטריונים מדוייקים שיוצרים הבחנה חדה בין "מגדל" ל"חובב" - צר לי לאכזב אותך, אבל אין לי כאלה. ד. בשורה התחתונה - מי שהנושא חשוב לו מספיק יתרום. ואם מספיק אנשים יתרמו, אני מאמין שנצליח.

yair lotan

New member
בהצלחה !!! ו2 שאלות לרן

1.מה לגבי גידול ומסחר של זוחלים ארסיים ? ידוע לי שבחלק ממדינות אירופה וארה"ב מותר ( כמובן תחת פיקוח ) מה החוק אומר לגבי זה ??? 2. האם ניסת לפנות לחוקרי זוחלים ישראליים ( עמוס בוסקילה, בועז שחם וחבריהם ) ולשאול את דעתם בעיניין ?

רן333

New member
שוב תודה. אנסה לענות:

1. למען האמת, גידול זוחלים ארסיים הוא נושא שלא ממש עלה על הפרק בפגישות הועד. האמת היא שלא ממש חשבתי על הנושא הזה בצורה רצינית, אני לא מכיר את מידת הדרישה שיש לעניין הזה בקרבנו (מגדלי הזוחלים), ולא את מה שהחוק אומר עליו. אם כבר העלית את הנושא, אשמח לשמוע רעיונות ודעות בנושא הזה מצידך, וגם מצידם של גולשים אחרים בפורום. מה אתם אומרים? 2. (אני מבין שסעיף (2) שלך מתייחס לאיסורים החדשים של רט"ג, כשלעצמם, ולא לסוגיית הזוחלים הארסיים.) לא בוצעה פניה מסודרת לחוקרים בתחום. לדעתי, כדי לטפל בנושא בצורה רצינית ומסודרת, יש לקבל קודם כל את חוות הדעת שקיימות בידי רט"ג, בפירוט מלא, וללמוד אותן.

yair lotan

New member
האמת היא שקיוותי

שאם כבר מקבלים עזרה מקצועית ( עו"ד ) ייבדק גם הנושא הזה. ובאשר אלי, יש בהחלט זוחלים ארסיים שהייתי רוצה לנסות לגדל. בנוסף מעניין אותי לדעת האם ( לפי החוק ) מותר לגדל זוחלים ארסיים למטרות מסחר ( ולאו דווקא למסחר בארץ ). לדעתי, אין שום סיבה שלא יהיה מותר לגדל זוחלים ארסיים, כמובן תחת רשיון ופיקוח מתאימים. דבר נוסף, זוחלים ארסיים קיימים בהרבה מקומות בארץ ולא תמיד מוחזקים בתנאים אידיאליים ומטופלים כמו שצריך. הם גם מוחזקים ביידים פרטיות - בשפיים,בפארק הזוחלים יש אוסף מכובד של ארסיים ולמיטב ידיעתי המקום שם פרטי לחלוטין. לרפי יש קוברה אלבינו ( מנותחת ??) שמוצגת אצלו, אני חושב שאפילו לבית החיות יש היתרים לקוברות שהם היו אמורים לקבל מאיזשהו גן חיות, ( לא הייתי שם הרבה זמן, אני לא יודע מה נסגר אם זה ). לגיטימי בעייני לדרוש מאדם שרוצה לגדל זוחל ארסי שיעמוד בקריטריונים מסויימים - שלא יהיה בעל עבר פלילי, שיעבור קורס לוכדים , שיקבל רשיון מסודר, שיעמיד תנאים ראויים לגידול וכו'. אבל לאסור לחלוטין ??? נראה לי מוגזם, ומעניין אותי לדעת האם חוקי בכלל. לגבי פנייה לחוקרים בתחום, מעניין אותי לדעת מהי דעתם בנושא באופן כללי. ולגבי חוות הדעת שקיימת בידי הרשות, אני מתחיל לתהות אם היא בכלל קיימת...

Liron Samuels

New member
יאיר

מסכים איתך בקשר לכך שיש לאפשר גידול נחשים ארסיים תחת תנאים ומגבלות מסויימים. ממה שאני מכיר אסור לגדל זוחלים ארסיים, כולל למטרות מסחר לחו"ל. יוצאי הדופן כאן, ובהם צחי משפיים, הם אלו שגידלו את הנחשים לפני שהאיסור נכנס לתוקף, ללא קשר להיותם גופים מסחריים או פרטיים. נחשים אלו מותרים לגידול ע"י בעליהם בלבד ולא ניתן לסחור בהם. כמו כן, ההיתר ניתן לנחשים ספציפיים אלו והוא לא היתר כללי לגידול נחשים ארסיים. ברגע שהארסיים בשפיים ימותו גם לצחי לא יהיו נחשים ארסיים. אני בעד בדיקת עניין הזוחלים הארסיים.

Liron Samuels

New member
נחשים ארסיים

אני לא יודע מי עומד מאחורי החוק האוסר על גידול נחשים ארסיים או מה בדיוק הוא אומר. לדעתי יש לפעול גם בעניין הזוחלים הארסיים, ללא קשר לדרישה לכך בקרב מגדלי זוחלים, כחלק ממאבקנו בהסדרת נושא ייבוא, גידול ואחזקת זוחלים. גם אם אין "שוק" בארץ לגידול נחשים ארסיים, עדיין יש את העקרון שבדבר. קודם זה היה ארסיים ועכשיו זה כרכנים... זה תקדים שצריך לבטל. אני לא בעד גידול חופשי של ארסיים ע"י כל מי שחפץ בכך, ואני גם לא אקנה נחש ארסי ברגע שהם יהפכו לחוקיים (אם זה יקרה), אבל אני נגד איסור גורף של גידול חיה כלשהי, במיוחד אם האיסור אינו חוקי או חסר כל סיבה הגיונית. מישהו יודע מי עומד מאחורי האיסור על גידול ארסיים ו/או את הסיבות לאיסור?

naja

New member
אני נגד.

כל עוד מערכת האכיפה והפיקוח (לא)מתפקדת כמו שהיא מתפקדת, לא הייתי תומך ביבוא וסחר של ארסיים.

1צחי

New member
../images/Emo45.gifמצתרף

אני חושב שגידול ארסיים מיותר לחלוטין,והיוצאים מן הכלל הוא גידול למטרות הדרכה (בתצוגה בלבד). האיסור לדעתי צריך להיות בגלל הפוטנציאל הגדול לתאונות-גם אצל המגדלים והלוכדים המנוסים ביותר. נוסף על כך כמובן היא העובדה שאין אנטי דוט בהרבה מבתי החולים.

yair lotan

New member
גם האכיפה על גידול נחשים לא ארסיים

רחוקה מלהיות אידיאלית, אם כך האם צריך לאסור על גידולם גם כן ??? שאלתי היא מה החוק אומר בנושא והאם התקנות של הרט"ג חוקיות או לא. גם אחזקת נשק היא מסוכנת ובעלת פוטנציאל גדול לתאונות ובכל זאת מותרת ???

naja

New member
אמרת אכיפה, אמרת הכל....

מאחר והאכיפה הינה גרועה מאוד, זה יהיה צעד גרוע במיוחד לאפשר מסחר בזוחלים ארסיים. אם האכיפה הייתה כמו הפיקוח על רשיונות הנשק-אולי היה על מה לדבר.

yair lotan

New member
אני מסכים אבל

שוב, אני מדבר מבחינת החוק. זה שכרגע הרט"ג אינה אוכפת כמו שצריך ואינה מסוגלת לאכוף כמו שצריך וזו לא בעיה של האזרח הקטן. וכמו בעיניין התקנות החדשות, אולי צריך התערבות בית משפט שיכריח אותם לבצע את תפקידם כראוי. במקום להכריז על כל מיני איסורים גורפים.

gaichuk

New member
מסכים עם יאיר.

בתור אחד שחווה על בשרו את נושא האמל"ח הלא חוקי בישראל,ניעור טוב של הרשות האוכפת יכול לסדר קצת את העניינים. אם יש קריטריונים ברורים למי מותר ולמי לא (כמו עם נשק) אין סיבה שלא יאפשרו גידול של נחשים ארסיים. פישול רציני עם הנחש יגרור בעקבותיו ניעור טוב של הרשויות (כמו עם נשק). אם מגדל ידע בוודאות שבריחה של הקוברה שלו יכולה להביא עליו מאסר או קנס של כמה עשרות אלפי שקלים,הוא יעשה את כל מה שאפשר על מנת למנוע את זה. במתכונת הנוכחית של ה"חפלפ" אין על מה לדבר ועדיף שהמצב ישאר כמו שהוא. גם אם זה נותן לגיטימציה לאימפוטנציה של הרשויות...

למעלה