חשוב

שירה6481

New member
חשוב

לכל הימנים, שמלאנים. בעד ונגד הגירוש... אני לא יודעת כמה אתם מעודכנים ומאיפה ( ערוץ 2 לדוג' לא עידכון אמין במיוחד...!!!!) המגורשים היום זרוקים!!!!!!!! גירשו אותם בערב החג מבית הארחה בו היתארחו כי המנהלת לא משלמת ( אני לא מאשימה את בעל המלון). יש ישובים לדוג'- קטיף, שנמצאים באולפנות וישיבות שקיבלו אותם כי המנהלת לא דאגה למקום קבלה לאחר הגירוש... גנבו להם את הבית ולא נותנים להם בתמורה בית אחר. חלק מקבלים חראוילה - שנקראת קראוילה- בתור פיצוי על בתים ענקיים ומטופחים. תגידו הם מקבלים פיצויים.... דבר ראשון הפיצויים שהם מקבלים לא באמת מפצים על מה שנגזל מהם, ועל העוול שעשו להם, וגם אם כן...ץ.. חלקם עדיין לא קיבלו את הפיצויים!!!!!!!!!!!!!!! בקיצור כולנווווווווווו צריכים להירתלם למלחמה- לדאוג למגורשים לבית!!!!!!!!!!1

Rotema3

New member
למרות שאני לא מסכימה

עם רוח הדברים שלך, והמילה "גירוש" צורבת לי בעניים, אני באמת חושבת שעניין המגורים שלהם לא טופל כראוי. לאיזו מלחמה את רוצה שנצא?, יש לך רעיון הגיוני לפעולה, או מה?

the mnm factor

New member
הממשלה בהחלט נראתה לפעמים

כחובבנית בנושאי המגורים... וזו בושה בפני עצמה.

One Echoe

New member
גועל נפש...

אם זה באמת נכון. הטיפול שהמתנחלים קיבלו מגעיל, וחבל, כי לפחות טיפול טוב הם יכלו לקבל. שמעתי על הקראווילות האלה...זה בית שעף ברוח. תגידו, מה עם המתנחלים, הם מקבלים פיצויים בסוף? הבנתי שבגלל קטרינה אין לישראל כסף לשלם.

spoop

New member
משפחה אחת שאני מכירה

לא קיבלה פיצויים על הבית,וכל תכולת הדירה שלהם נהרסה במכולה! אין להם כלום!
והם ממש לא פאנטיים.

spoop

New member
שאלנו אותם,הם אמרו שלא.

אולי הם יקבלו בעתיד,אבל בינתיים הם במגורים זמניים ולכן הם לא יכולים לפתוח את המכולה,כל מה ששם נהרס! בגדים,כלי בית,רהיטים,מכשירים אלקטרוניים ועוד...

פיצויים

אני מכיר איזה 10 משפחות מהגוש, אפ אחת לא קיבלה פיצויים, או בית נורמלי. תכולת הבתים שלהם נמצאת במכולות, הם בעצמם משלמים 10000 שקל לחודש על ה"שכירות" של המכולה. ואמרו להם שהם יכולים או לקחת הכל בבת אחת או לא לקחת כלום, כמובן שאין להם איפה לשים הכל, אז אין להם כלום!!

One Echoe

New member
פשוט גועל נפש איך

שמתייחסים אליהם. מגעיל. המדינה צריכה להתבייש לעצמה.

the mnm factor

New member
"בית שעף ברוח".. כרגיל, מדבר מבורות

אני הייתי בתוך קראווילה... זאת וילה ממוצעת- בית שעף ברוח... טח. זאת וילה דווקא די יפה, אם כי קצת קטנה- אבל יש שם משפחות עם 7 ילדים... מה רצו שיבנו להם? טאג' מאהל?

One Echoe

New member
אני מציע לך להרגע.

ומהר. הזלזול שלך כאן עובר כל גבולות. אני גם הייתי בקראווילה הזאת, כמובן שזה לא בית שעף ברוח, זה ביטוי לזה שזה בית רעוע עד מאוד. החלונות עושים רעשים ברוחות עזות. בית קטנצ'יק. בקיצור-הם היו צריכים לקבל הרבה יותר.

the mnm factor

New member
בית קטנצ'יק? בולשיט!

בכל בית יש בעיות! אצלי יש נזילה, אז מה? אז החלונות עושים רעשים... מה רצית? שכל אחד מהם יקבל וילה בסביון? לכל בית יש חסרונות. והוילות לא קטנות... למשפחה בת 4 נפשות נתנו 330 קמ"ר... שזה שליש דונם.. שזה הרבה מאוד מאוד בישראל!

One Echoe

New member
צא מהסרט...

זה לא בית. אל תקרא לזה בית. "לכל בית יש חסרונות", כאילו שזה בית רגיל במדינת ישראל. זה בית מטר על מטר. לא רציתי וילה בסביון, רציתי שיתנו להם מענה כמו שצריך ומגורים מכובדים. ופיצויים הם כבר קיבלו?

Patch A

New member
מטר על מטר?

בחייך, זה מעל 60 מ"ר, לא כולל השטח מסביב למבנה... אני לא אומר שזה גדול במיוחד למשפחות גדולות עם הרבה ילדים. מצד שני, המשפחה שלי חיה 6 נפשות ב-60 מ"ר בלי שום שטח מסביב, בדירה בבניין, במרכז הארץ. בלי לדבר על תוספות וכו'. וזה לא שאת כולם שלחו לקראוילות. אתה יודע שיש כאלו שקיבלו לא פחות מדונם שלם של אדמה בקיבוצים כמו יד חנה?

One Echoe

New member
אני דיברתי

ספציפית על הקרווילות. האמת, זו האשמה של המתנחלים. אם הם היו מתפנים מרצון, והיו מודיעים על כך חצי שנה מראש, או יותר, יש מצב שהממשלה הייתה מארגנת להם פינוי קהילתי עם מגורים יותר טובים.

ש ו ש1

New member
מה הקשר?

הבתים שמהם גירשו אותם, היו בערך פי 2 ממה שהם קיבלו. הם היו בלי יותר מידי בעיות, הם היו מטופחים, ו... הם היו בתים לא חראוילות... חוץ מזה שאםיש לך נזילה בדירה, זה בעיה שלך! מה הקשר רוצה להסביר לי?? הם השאירו בתים בלי נזקים וקיבלו קוביה פיצית ל10 ילדים..

Patch A

New member
../images/Emo6.gif

את יודעת, אחרי שקראתי את התגובה שלך, זה ממש ממש ממש הפחית ממשמעות התגובה ששלחת לי במסר. בעיקר כי זו הייתה לחלוטין אותה תגובה רק שבמקום "אם יש לך נזילה בדירה" כתבת - "אם יש לך דירה קטנה". את כנראה חיה ממש ממש טוב אי שם בארץ ולא ממש יודעת תנאי חיים אמיתיים במדינתנו מהם, אחרת לא היית ממהרת לזלזל.

אתה פשוט../images/Emo5.gif

לא קשור באיזה צד אתה. היו חייבים לדאוג להם לבתים עוד לפני הפינוי... אי אפשר ככה להוציא אנשים מהבית שלהם בלי לדאוג שיהי להם חיים מסודרים אחרי זה..זה שוט בושה. לא מספיק המצב הנפשי שלהם הם צריכים להתמודד עכשיו עם בעיות דיור כאלה ואחרות..זה ממש מגעיל. אין ספק שלא התייחסו אליהם ולציוד שלהם כראוי ביום שאחרי הפינוי. צריך לתקן את המצב הזה אבל מהר.

Rotema3

New member
מה את רוצה שעוד יעשו?

אני מסכימה שהיו חורים בתהליך, ושהיתה צריכה להיות קצת יותר רגישות, ויותר דאגה למשפחות. אבל בחייאת, היה להם הרבה זמן להתפנות, הם יכלו לדאוג לציוד שלהם. אני לא באה אליהם בהאשמות, אבל את יודעת שזה ככה.

One Echoe

New member
שמעי.

זה אמת. אבל הממשלה ידעה שהם לא יתפנו מרצון, מצד שני. וזה די היה צפוי שהם לא יתפנו מרצון. לדעתי הממשלה לפחות הייתה צריכה לדאוג לציוד שלהם כמו שצריך, ולא לתת לו לההרס במכולה.

למעלה