חשיבות החלבונים בעיקר למבוגרים:

ויוי 25

Well-known member
ככול שאנו מתבגרים יורדת כמות החלבון בגוף ,
וכתוצאה מכך מתפרקים השרירים ואז גם האנרגיה יורדת,
לכן , חשוב לארגן את התפריט היומי כך שהוא יכיל 65 -70 גרם חלבון ליום.
(החלבון זמין בכול מאכלי הבשר ,העוף ,הדגים וכמובן בחלבון -ביצים.
כמות יפה של חלבון יש גם ב-טונה. (25 גרם חלבון מכילה קופסת טונה ולכן מומלצת גם לספורטאים.)
***********************************************************
היום הכנתי 20 קציצות טונה נהדרות מ-3 קופסאות טונה .(קופסאות-שימורים.)
שהניבו 20 קציצות חמימות וטעימות.
(לפעמים מכינה יותר ושומרת במקרר עד 6 ימים).
תחילה את הטונה הוצאתי לקערית והוספתי 5 כפות חומץ שמאוד יעיל לנטרול ריחות הים,
לאחר מכן הוספתי לקערה כוס מים ולאחר דקה ערבבתי וסיננתי ,והחזרתי את הטונה לקערה, והוספתי :
מיץ לימון (מחצי לימון סחוט.)
1/2 כפית מלח דל-נתרן,
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון טחון
כפית תערובת לדגים -(חברת טעם וריח.)
בטטה מבושלת בקליפתה עד ריכוך מלא, (אחרי הצינון לקלף ולמעוך במזלג.)
3 כפות עדשים כתומות -לאחר שעה השרייה בסיר מים - שטיפה וסינון.
5 כפות שקדים טחונים, או פירורי -לחם .
2 ביצים

ההכנה:
את כול המצרכים שבקערה מערבבבים היטב לתערובת אחידה,
ומחממים את תנור -האפיה 200 מעלות חום,
מכינים תבנית גדולה עם ניר -אפיה מוברש בשלוש כפות שמן -זית.
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית המשומנת ואופים 10 דקות בחום 200 מעלות ,
ומורידים את החום ל-180 מעלות ,ל-20 דקות אפיה,או עד שהקציצות מתחילות להשחים ,
והופכים לצד השני לעוד 10 דקות הזהבה ומכבים את התנור.
מתקבלות קציצות חמימות וטעימות ,מכינים לידם סלט ירקות טרי ,
ונהנים מהטעם הנפלא, ומכמות חלבון עשירה.
מתכון קל להכנה תמיד מצליח ובריא לתחזוקת שרירי -הגוף.
מומלץ בחום.
אגב ,
במקום שקדים -טחונים אפשר להשתמש בפירורי -לחם.
ולמי שרוצה הכנה מהירה יותר, יכול לבשל ערב מראש את הבטטה עם הקליפה ,
בסיר מים רותחים -כ-20 25 דקות עד לריכוך, (זמן הבישול תלוי בגודל הבטטה.) ולאחר ריכוך מלא וצינון לשמור את הבטטה בכלי סגור במקרר .
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה