חשיבות הניסויים בבעלי חיים

אני מזועזעת!!!

אכן, התמונות של הילדים והאנשים החולים הן באמת קשות וכואבות אבל לא שכנעו אותי ביחס לסבל שנגרם לבעלי החיים כדי לפתח את התרופות. הזדעזעתי יותר לקרוא שמשתמשים גם בכלבים ובחתולים כמו גם בבעלי חיים אחרים כדי לפתח את התרופות האלה. למה בעלי חיים צריכים לסבול כדי שאנחנו נוכל לחיות? מי אמר שהחיים שלנו חשובים יותר משלהם? האם רק בגלל שאנחנו בני אדם? האם העובדה שאנחנו נבונים יותר משאר החיות מקנה לנו את הזכות לעשות בהם שימוש כאילו היו חפצים? ועוד שאלה: אם היה לך כלב/חתול היית מסכים למסור אותו לניסויים כדי לקדם פיתוח של תרופה?

אני מסכימה 100 % עם נטע

בנאדם נדבק באיידס, לדוגמא. הכלב אשם בכך שהאדם לא נזהר? או הקוף או החתול או מי שלא יהיה? בקיצור, אין לי כל כך הרבה מה להוסיף, נטע כבר אמרה את הכל.

ronico2

New member
החתול לא אשם

וגם העכברים שהוא אוכל לא אשמים. חיות משתמשות בחיות לצרכיהם. המקום ה_י_ח_י_ד בו לאדם אין ברירה להשתמש בחיות הוא ברפואה. אפשר לא ללבוש עור, כמעט לא לאכול בשר וכן הלאה. ללא מחקר רפואי אי אפשר.

m_shy

New member
אני דוקא לא מזועזע../images/Emo66.gif

ולמי שלא הבין מתגובתי למטה... האתר אליו מפנה רוניקו אמנם מצטייר כאתר מדעי. אבל... מדעי בתחת שלי... (סליחה) האתר שייך לא פחות מאשר לחוות מזור - כן, חוות מזור המתפרנסת מגידול קופים לניסויים... מי רוצה לוודא זאת בעצמו מוזמן לגלוש לאתר אינטרניק בישראל (אינטרניק הוא הארגון העוסק ברישום שמות דומיין באינטרנט), להזין את הכתובת www.iobp.org.il ולהווכח שהיא רשומה על שם BFC farm, Mazor, IL... ושלא תחשבו שרוניקו לא יודע שהאתר הזה הוא אתר של חברה מסחרית המתפרנסת מניסויים בבעלי חיים... או, הוא יודע גם יודע... זה הובהר שוב ושוב ושוב בשיחותינו הרומנטיות לתוך הלילה בפורום מדע בוואללה... אבל מה... זה לא משהו שכדאי לבעלי האתר (למה באמת לא כתוב באתר מי הם..?) רוצים שיהיה ברור במיוחד לגולשים... והאמת היא שגם רוניקו "נכשל כאן בטעות" גם הוא במבחן הגילוי הנאות... "נו, ניחא" כבר אמרתי?

בוקונון

New member
מה שמשנה אם התוכן נכון ולא של מי הא

זה בכלל לא חשוב של מי האתר, מה שחשוב אם התוכן של מה שכתוב שם הוא נכון. את כל מה שכתוב שם ניתן למצא בכל אינציקלופדיה ובספרי הלימוד של בתי הספר . ואין שום בעיה לגדל חיות לניסויים זאת לא עברה על החוק ולא שונה מלגדל חיות למאכל. בוקונון.

dylan

New member
גם התוכן באתר גרוע

הם לא מסבירים שם כלום, באגודה נגד ניסויים בבע"ח מפרטים גם את מהלך הניסוי, משום מה כל מה שכתוב באתר הזה זה שם מחלה - טענה לא מנומקת שמצאו לה תרופה בעזרת ניסויים בבע"ח - וסוג בע"ח. למה לא מפורט מה בדיוק היה מהלך הניסוי, בכמה בע"ח ואיך הגיעו לתוצאה?

בוקונון

New member
כיוון שאלה דברים שלומדים בבית ספר

או באוניברסיטה ואפשר למצא חומר עליהם בכל אנציקלופדיה, אין צורך לפרט. מי שרוצה לדעת יותר צריך לפנות לספרות מדעית, לאנציקלופדיה, לספרי הלימוד, זו הדרך הנכונה ללמוד. אני כשקראתי את זה זה רק הזכיר לי דברים שכבר למדתי בעבר , וכך גם כל מי שלמד ביולוגיה בבית ספר תיכון או באוניברסיטה. גם באתרים נגד הניסויים בבעלי חיים מציגים רק חלק מהאינפורמציה, אולם הם עושים את זה במסווה שזה כל האינפורמציה ע"י הצפה של הרבה פרטים אבל לא את כל הפרטים . הם אוספים ממאמרים מדעיים ניסיונות שנכשלו, מיקרים חריגים ונדירים, נותנים להם פרשנות מעוותת ושיקרית, ומשתמשים בהם כדי לנגח את המדע. אני מציע לך לא להאמין לאף אחד מהם, ולבדוק בספרות המדעית ובאנציקלופדיות, על השגי המדע והמחקר המדעי בתחום הרפואה. ולהחליט לבדך אם זה לדעתך חשוב לאנושות, או שיותר חשוב לאנושות להגן על זכויות של עכבר זה או אחר ולוותר על המחקר המדעי. בוקונון.

ronico2

New member
נטע, מצטער שאני עונה רק עכשיו

פתאום שמתי לב שלא עניתי להודעה שלך. לא, לא הייתי מוכן למסור את אחד הכלבים שלי (אין לי חתול) לניסויים. אבל אם הייתי צריך להקריב חיים של כלב שאינו שייך לאיש, בשביל להציל חיי אדם הייתי עושה זאת. זה שאני אוהב במיוחד בני אדם, זה לא אומר שאני לא אוהב חיות. רוב החוקרים הרופאים והביולוגים שאני מכיר אוהבים חיות ב_מ_י_ו_ח_ד יותר מאנשים רגילים.

אז בוא ואספר לך משהו

האם קורה לך לפעמים שאתה משחרר את אחד הכלבים שלך לעשות את הצרכים מחוץ לבית ונותן לו לחזור בכוחות עצמו? אם כן, אתה נוהג בתבונה. כי קרו וקורים המון מקרים שכלבים, גם כאלה שיש להם בעלים, כאשר הם נתפסים הולכים בלי השגחה, הם נלקחים לצורך ביצוע ניסויים ולא משנה אם יש עליהם קולר.

ronico2

New member
זוהי האשמה לא מבוססת

אני מתאר לי שמה שאמרת זה שמועה שמתנגדי ניסויים מפצים אבל אם תשכנעי אותי שיש מדיניות של צער בעלי חיים למסור כלבים בריאים עם קולר, מבלי לחכות זמן סביר שיבואו לחפשם (כמה חודשים) אני מבטיח לפעול מייד ובנחרצות לשינוי המדיניות הזאת! רוניקו

בוקונון

New member
עצם זה שיש לך כלב או חתול זה ניצול

באיזו זכות לקחנו חיות מהטבע ואילפנו אותם לחיות איתנו, לשעשע אותנו ? ומה אוכל הכלב או החתול שלך ? בשר של חיות אחרות . האדם מאז ומעולם ניצל חיות לשרותו , אכל אותן , השתמש בהן... כל מי שממשיך לנקוט בשיטה הזאת משתמש באותו קוד מוסרי שהוקנה לו מאבות אבותיו מאז ומעולם. מי שמבקש להמציא חוקי מוסר חדשים הוא זה שצריך להצדיק את עצמו, ולא מי שממשיך להתנהג כמו שהתנהגו מאז ומעולם. יש אנשים שטוענים שלאכול צמחים זה לא מוסרי והם אוכלים רק פרי שנשר מהעץ ... האם הם צודקים ? השאלה מה הסוף ? ומה הגבול של כללי המוסר שאנחנו צריכים להטיל על עצמנו. את יכולה לבקש שיהיו זכויות לחיות , זאת זכותך . אחר יכול לבקש שיהיו זכויות לצמחים , או לאבנים (למשל דתי שמאמין באבנים קדושות) ... אולם רוב האנשים בעולם בנתיים מסכימים שהקוד המוסרי חל רק על בני אדם ולגבי בני אדם, ולחיות אין זכויות. אולי בעתיד כולם ירצו לתת לחיות זכויות מלאות, ואולי לא, כרגע זה המצב. בוקונון.

dylan

New member
ברור שכרגע זה המצב

בגלל זה רוצים לשנות אותו.. אני לא ממש מבין מה אתה רוצה? פעם גם שחורים היו עבדים וזה היה המצב, ולנשים לא היתה זכות הצבעה וזה היה המצב, ויהודים, צוענים והומואים הושמדו באירופה וזה היה המצב.. אני באמת לא מצליח להבין מה אתה רוצה להגיד בעצם ב"כרגע זה המצב"

בוקונון

New member
זה הקוד המוסרי שקיים היום .

את הקוד המוסרי לא קובע כוח עליון, זו החלטה דמוקרטית של רוב של בני אדם. פעם העבדות היתה דבר לגיטימי , נחשבה כדבר מוסרי, ואפילו בדת היהודית יש חוקי עבדות. פעם לא לכל בני האדם היו זכויות שוות וזה היה ברור גם לאלה שהיו במעמד הגבוהה וגם לאלה שהיו במעמדות הנמוכים . ההחלטה לשנות את זה היתה גורפת ורוב האנשים בעולם מסכים היום עם ההחלטה הזאת . אם פעם יהיה רוב מוחץ לדעות שלכם הם יהפכו לקוד מוסרי לגיטימי. אולם כרגע הם לא כאלה. העובדות הן שהאנשים שחושבים שלחיות צריכות להיות זכויות שוות לבני אדם הם מיעוט , אפילו מיעוט זניח. ולכן אינך יכול לטעון שניצול בעלי חיים אינו מוסרי ! הוא כן מוסרי, והוא מוסרי לדעת רוב מוחלט של בני האדם בעולם כולו. בוקונון.

dylan

New member
אולי בגלל שהיית כ"כ עסוק

בקריאה של מחקרים מדעיים ושמירת הכתוב בהם לעצמך, לא היה לך זמן לקרוא ספרי הסטוריה, או אפילו לראות טלוויזיה.. ההחלטה לשנות דברים התחילה בד"כ ממיעוט שטען שמה שהרוב עושה הוא לא מוסרי, איך אתה חושב התחילו השינויים? בוקר אחד פתאום כל העולם (או 51% ממנו) התעורר וקלט באופן מפתיע ומאוחד (התערבות אלוהית אולי?) שמה שעושים הוא לא מוסרי ולכן צריך לשנות אותו? אז לא... ואני יכול להגיד להגיד שזה לא מוסרי כמה שאני רוצה, גם עם כל העולם יחשוב אחרת, מוסר זה גם דבר אישי ויש דבר קטן שנקרא חופש מחשבה וביטוי. אז הנה - זה לא מוסרי זה לא מוסרי זה ל-א מ-ו-ס-ר-י!!

Michalz70

New member
הרוב אולי קובע, אבל לא בהכרח מוסרי.

אם אפשר להוסיף לדיון המלומד.... העובדות בשטח הן שלפני אלפי שנים האדם ביית חיות והתחיל לחיות איתן ואף לשתמש בהן וכיום יש לו אחריות מוסרית ועליו לדאוג להן. מכיוון שיצר אותם וביית אותם והן חיות בסביבה עירונית "לא טבעית", עם מכוניות דורסניות וכו´, על האנושות לדאוג לתלויים בה. יש גזעי כלבים וחתולים מסוימים שהם יצירי כפיו של האדם וחובה על כל בן אדם מוסרי לספק להם את התנאים הטובים ביותר. ולענין ה-buzzword שאתה כל כך אוהב -הרוב אולי קובע, אבל לא בהכרח מוסרי או צודק ועל כל פרט בחברה, מוטלת החובה לבחון את מעשיו ומעשי החברה בכל רגע נתון ולבדוק האם הם מוסריים וצודקים ואם לא אז לללכת נגד הזרם, להתריע ולמחות.

בוקונון

New member
ומה קנה המידה שלך לקבוע אם דבר הוא

מה קנה המידה שלך לקבוע אם דבר הוא מוסרי או לא ? רק בגלל שאתה מרגיש חיבה לארנבות אתה קובע שלא מוסרי לערוך בהן ניסויים ? לדעתי לא מוסרי להפריע למחקר מדעי שעשוי להציל אנשים וחיות ממחלות קשות. ולא מוסרי לפגוע בחקלאות שמפרנסת אנשים ומספקת מזון לאנשים. מי יחליט אם אני צודק או אתה צודק ? או אולי צודקים אלה שטוענים שמוסרי לאכול רק פרי שנשר מהעץ !!!??? גם צדק, וגם מוסר אינם דברים אבסולוטיים והם נתונים להחלטה של החברה ושל הרוב הדמוקרטי. ולהלחם זאת זכותך אבל מותר לך רק במסגרת החוק ! אסור לך לשרוף מעבדות, אסור לך להטריד ולאיים על אנשים , ואסור לך אפילו לערוך הפגנות לא חוקיות. בוקונון.

למעלה