חשיבות הציטוטים בפטנט

חשיבות הציטוטים בפטנט

מצאתי פטנט בגוגל וכמו רבים אחרים הוא מכיל רשימה לא קצרה של ציטוטים. אני מבין שאם מישהו רוצה לקנות את הזכות לייצר את הפטנט הזה - הוא צריך לקנות את הזכות הזו גם מכל בעלי הפטנטים המצוטטים. האם הבנתי נכון? תודה!

סנטימנט

New member
ציטוטים בפטנט

פרק האיזכורים בפטנט מפנה את הקורא לפרסומים הקשורים לנושא הפטנט. לרוב, פרסומים אלו הם פטנטים אחרים, אך במקרים רבים יש גם אזכורים של מאמרים אקדמאיים, ספרים ועוד. לאיזכורים יש כמה מטרות עיקריות: - מתן "קרדיט" ראוי לממציאים ולמחברים אחרים, שהממציא הנוכחי נעזר ברשימותיהם. - הפניית בוחן הפטנטים לאותם פרסומים שהממציא חושב שהם רלוונטיים להמצאתו אך לא שוללים את חדשנותה. לכאורה, היה עדיף לממציא שלא לעשות זאת - זוהי כביכול "שאלת קיטבג". אך הניסיון מלמד שפטנטים הכוללים מספר רב של איזכורים הם פטנטים "חזקים" יותר, שיכולים לעמוד בהצלחה גם במבחן ביהמ"ש מאוחר יותר. זאת משום שבתי משפט בד"כ לא נוטים לבחון מחדש פרסומים שבוחן הפטנטים כבר הכריע שהם אינם שוללים את חדשנות הפטנט. כך, יהיה לצד השני קשה יותר לאתר פרסומים קודמים שעשויים לגרום לביטול הפטנט ע"י ביהמ"ש. - בארה"ב קיימת סיבה נוספת: ניתן שם לצרף לפטנט חומר חיצוני ע"י איזכורו בלבד, מבלי להביא ציטוטים מתוכו. לדוגמה, אם המצאתי חיישן שמפעיל את המגבים באוטו כאשר יורד גשם, ואינני מעוניין לבזבז את זמני בהסבר כיצד עובדים מגבים וכיצד הם בנויים, אני יכול לבצע הפניה (הנקראת "incorporation by reference") לספר שמסביר איך מגבים עובדים, ואז להתמקד רק בהסבר על החיישן שלי. כפי שוודאי הבנת מההסבר עד כה, אם מישהו מעוניין לרכוש רישיון מבעל פטנט, אין כל רלוונטיות לפטנטים המאוזכרים. ייתכן כמובן שאחד מאותם פטנטים אכן "מכסה" גם המוצר הנוכחי, אך לא ניתן להסיק זאת אוטומטית רק מעצם איזכורו. אם קיים חשש כזה, ניתן תמיד לפנות לעו"ד פטנטים שיבחן האם הפטנטים המאוזכרים עלולים להיות מופרים ע"י פעולת הייצור או לא. לבדיקה כזאת קוראים Freedom to Operate. עו"ד רבים דוקא לא ממליצים עליה כי היא עלולה לגרום לסיבוכים משפטיים אחרים, אך קצרה היריעה מלדון בנושא... בהצלחה.

סנטימנט

New member
אגב

אגב, איך מדריך בתחום איכות הסביבה מגיע לידי התעניינות בציטוטי פטנטים?

שאלה יפה...

החשיבה ההמצאתית היא כישרון מולד שלי, ותחביב. והסיבה העיקרית שאני רוצה לעשות כסף מההמצאה שלי, היא כדי שאני אוכל להתפנות בלב שליו להתנדבויות הרבות שלי...

למעלה