חשיבות השוואת הסדרה לחיים

חשיבות השוואת הסדרה לחיים ../images/Emo179.gif

שלום לכולם! מזמן לא "הסתובבתי" בפורומים. הסדרה היא תרוץ מצוין לחזור לזה. נראה לי שיכול להיות ממש חשוב וכיף, במיוחד למטופלים שבינינו, לדסקס על היחס שלנו לסדרה והעימות שלה עם מה שקורה בטיפול של כל אחד מאיתנו. אני למשל חש בזמן שאני רואה את הסדרה כל מיני תחושות של "וואלה, למה בטיפול אצלי זה לא ככה?" "האם אני ו/או המטפל טועים?" או ההיפך, תחושה או פנטזיה שאני כבר לא מערים התנגדויות למטפל כמו שעושים הדמויות בסדרה וכו'. אז זהו, אני מקווה שהפורום יילך ויצמח, וכולנו יחד איתו!! כמובן גם אני מצטרף לברכות לכל האחראים לסדרה המקורית, המצוינת והאמיצה!

tamara29

New member
מנצל"שת..

את הסדרה הזו יצרו קבוצה של האנשים הכי מוכשרים, לדעתי, בארץ (חגי לוי, אורי סיוון, ארי פולמן, ניר ברגמן, אסף ציפורי), שכבר הוכיחו בעבר שאפשר לעשות תכניות איכותיות שמניבות רייטינג כמו פלורנטין, שבתות וחגים, החמישיה הקאמרית, הבורגנים לא יודעת למה, היה לי נורא חשוב לציין את זה, יש לי תחושה שהקאסט מאפיל קצת על הקרדיט והאומץ המגיע לצוות הזה.לשמחתי במסגרת לימודיי, יצא לי לראות את הפיילוטים לתכנית וההתלבטות הקשה הייתה מי יגלם את ראובן.2 מועמדים הצטלמו לפיילוט: מנשה נוי ואסי דיין. מי נבחר זאת כולם יודעים,את מי הייתם מעדיפים?נ.ב מצרפת ראיון עם אורי סיוון (תסריטאי ראשי ועורך הסדרה)

איזה תסריטאי לאיזו דמות?

מצטרף לגמרי למה שאמרת. דרך אגב, את יודעת איך מתחלקת העבודה? איזה תסריטאי כותב על איזו דמות? מעניין מאד.

tamara29

New member
תראה

ניסיתי ניסיתי ולא הצלחתי למצוא אף מקום שנותן קרדיט. הדבר היחיד שאני יודעת זה שניר ברגמן כותב למאיה מרון, לא זוכרת כבר איפה קראתי את זה. מאד מסקרן אותי את מי פולמן כותב, לגבי ציפורי יש לי תחושה שהוא כותב את עלמה זק ורמי הויברגר (מתחבר לי לבורגנים...)

צריך להמשיך לנסות איכשהו איפשהו...

אהלן! מבאס ומוזר שאין קרדיטים. צריך להמשיך לנסות איכשהו איפשהו. היכן ניסית עד כה? אני גם אעשה איזה נסיון למצוא. הסתבכנו כולנו כי לכי תעקבי עכשיו אחרי כל הדמויות. כל אחד בטח יהיה חייב להתרכז רק בכמה, וכאן זהות התסריטאי יכולה להיות חשובה. את פולמן אני לא ממש מכיר. מה עוד הוא עשה חוץ מ"קלרה הקדושה" שהייתי אמור לדעת? טוב, תודה, ביי בינתיים ועוד נפתור את התעלומה

דג שמש

New member
עוד של ארי פולמן

הוא עשה את הסרט "מייד אין איזראל", וסדרות תיעודיות ביניהן סדרה מופלאה בשם "החומר ממנו עשויה האהבה" (לערוץ 8). יש קרדיטים! בין כתמי הרורשאך, צריך כנראה להיות חולה במשהו כדי לראותם

tamara29

New member
מוסיפה

כי את ארי פולמן חשוב (!) להכיר.. גם מוכשר וגם הממממ

דג שמש

New member
תסריטאים ודמויות

יעל הדיה - נעמה ארי פולמן - ידין ניר ברגמן - אילה דפנה לוין - הזוג אסף ציפור - גילה וראובן זה כתוב בכל תחילת פרק, בצורה די ברורה...

דג שמש

New member
אסי דיין מתגלה כמצויין ברמות

ככה שאני לא מרגישה שמנשה נוי היה יכול לעשות את זה יותר טוב. אסי דיין פשוט נפלא. באמת לא שערתי.

giladon2

New member
כתבה מרתקת ../images/Emo180.gif

סיוון על השילוב בין דרמה טלויזיונית לסיפורים מהחיים שקל להתחבר אליהם : "אם זה דרמטי מדי, אתה בתור צופה מרגיש שמרמים אותך ואם זה אותנטי מדי, זה משעמם"

ש י א 1

New member
שניהם מצוינים, ללא ספק

ומכיוון שאני פשוט אוהבת את אסי דיין, בתפקידו המשכנע והאמין כל כך, עם המימיקות הדקות ותנועות הראש הקלות, המבטים וכיווץ המצח, בקיצור, יופי של משחק. אני לא מצרה על הבחירה. אני מקווה שיתנו לו עוד תפקידים ראויים, ושירגיש טוב ויוכל למלא אותם. בהצלחה לאסי דיין וכל טוב.

אני מוצאת את עצמי משווה הרבה

ובדרך כלל יש הבדלים תהומיים באמת. אני כל הזמן שואלת את עצמי אם לא היה יותר נכון להתווכח יותר (למשל) כי אני נורא נחמדה ומנומסת רוב הזמן, או לפחות אני חושבת שאני כזו

קלעת למה שאני מרגישה..

אני חשבתי על זה בדיוק. שאני לא מעיזה להגיד לפסיכולוגית שלי בכזאת בוטות וישירות את מה שהיה לי. או שלא היה לי כלום כי הסכמתי עם כל דבר שלה. יכול להיות. או שבאמת הייתי מנומסת מידי? שווה בדיקה. האמת שהיחסים בין אסי ןשאר המטופלים הם שונים מאוד מהיחסים שהיו לי עם הפסיכולוגית שלי וכנראה אין מקום להשוואה מאחר ודפוס היחסים מאוד שונה. אסי נוטה להגיד מה הוא חושב. הפסיכולוגית שלי שואלת שאלות קצרות וגורמת לי להרהר בעניין.

דג שמש

New member
מסכימה, (מוחצנות, בוטות)

מרבית המטופלים של הסדרה הרבה יותר מוחצנים ובוטים ממטופלים בתחילת טיפול (רובם יחסית בתחילת טיפול). אבל אני חושבת שיש כאלה אנשים, שככה הם, ושזו רק חריגה סטטיסטית קלה שכל כך הרבה מהם בסידרה הם כאלה...
זה מעניין איך שהסדרה מעוררת שאלות לגבי הטיפול האישי. זה יכול לקדם, אבל זה יכול גם קצת לערער, אם לא בטוחים שמה שקורה בטיפול האישי מספיק "נכון". אני תוהה עד כמה הנושא עולה בטיפולים... אולי זה עוד יתגבר ככל שהסדרה תתקדם והעלילות יסתבכו והסיפורים יפרשו... אני בכל אופן יודעת שיש שבקרב "הקהילה" (של הפסיכולוגים) יש לסדרה רייטינג מאד גבוה, באופן טבעי.

גם אני אמרתי על זה לפסי' שלי והיא

אמרה שזה בגלל שזו סדרת טלוויזיה וצריכים להביא קצת קיצוניות כדי שיהיה עיניין, כי אמרתי לה שבחיים לא הייתי צועקת עליה, והיא אמרה שזה לא טוב בהכרח... חוץ מזה סביר להניח שיש מטופלים קצת לא נורמליפם שרואים בטיפול כזמן הוצאת הקריזה שלהם

למעלה