הוא צעיר
ובגיל הזה ידוע שגורים הם עדיין מאוד אנרגטיים ומאוד משתוללים. באופן טבעי, גורים הם אנרגטיים מאוד עד לגיל שנה, שנה וחצי, ואז האנרגיות מתחילות לרדת עד לשלב של רביצה שקטה רוב היום.
לא מאלפים חתולים, אבל להתנהגות שלכם, בני האדם בבית, יש משקל. אם אתם רודפים אחריו, צועקים, מכים - זה לא תורם לרגיעה ויכול גם לגרום להקצין תוקפנות מצד החתול. לתפוס אותו לליטופים וחיבוקים בדיוק כשהוא ב"היי" של אנרגיות ולצפות לתגובה נעימה ורגועה שווה לתפיסת ילד היפראקטיבי ולנסות להכריח אותו לשבת בלי תנועה בכסא ברגע הכי לא מתאים - בשני המקרים התוצאות לא יהיו התוצאות הרצויות. רצוי לעזור בהוצאת אנרגיות: לשחק הרבה עם החתול, אבל לא בידיים (כדי שלא ינשוך וישרוט) אלא עם צעצועים תלויים על חוט, עם כדורים וכדומה. כך גם לכם יש קשר טוב יותר עם החתול וגם הוא לומד להתנהל בצורה טובה יותר. דברים יקרים שאינכם רוצים שיישברו - סיגרו בארון או במגירה. בעתיד, כשהחתול יתבגר ויירגע, יהיה אפשר להחזירם ל"תצוגה", אבל בינתיים צריך להבין שיש לכם גור בבית.
אחת הדרכים הכי יעילות בדרך כלל להפעלת גור חתולים היא אימוץ גור נוסף בגיל קרוב. בדרך כלל, הם משקיעים חלק גדול מהאנרגיות שלהם במשחק האחד עם השני ואז בני האדם לא צריכים לעשות כמעט כלום בענייני הוצאת האנרגיה. אנשים נוטים להגיד "כבר יש לי מחבל אחד בבית, ואתם רוצים שניקח עוד אחד?!??" ולא קולטים שזה באמת עובד. אצלי יש 3 חתולים ו-2 כלבים, החתול הצעיר ביותר בן שנה כרגע והעובדה שיש לו אחד מהחתולים האחרים ואחד מהכלבים להשתולל איתם (האחרים לא מפרגנים לו בקטע הזה) מאוד מועילה לכולנו.
באשר לתוקפנות כלפי אורחים, מאחר שפוסט אחד בפורום לא ממש מראה לי מה בדיוק קורה כשבאים אורחים לבית, קשה לייעץ. אם האורחים מנסים לתפוס אותו או שאתם מרימים אותו ומביאים לאורח שילטף - העצה היא להפסיק עם זה ולתת לחתול להחליט לבד עם מי הוא רוצה להתחבר. אם הוא מתחיל בתוקפנות למרות שאף אחד לא פונה אליו ולא נוגע בו, סיגרו אותו בחדר אחר כשבא אורח.
אחד הדברים שאתם יכולים לעשות זה להזמין אליכם הביתה (בתשלום) יועצת חתולים. היא תסתכל בחתול, בבית, בכם, ותייעץ לכם איך כולם יכולים להתאים את עצמם האחד לשני כך שרמת התוקפנות תרד והחיים יהפכו לנעימים יותר. הרבה פעמים אנשים לא קולטים עד כמה משהו שהם עושים מחרפן את החתול ומוציא ממנו דווקא את הצדדים הכי לא נעימים שלו. יועצת התנהגות מראה איך להרגיע ואיך ליצור קשר טוב יותר. יועצות שהוזכרו בפורום הן למשל אורלי זכאי, מרתה אסתרקין, איילה נאור.