לא, לא מובנת לי
גם אם הוטרינר היה צריך "להמר" על סיכויי ההישרדות של בעל החיים, הוא היה מנסה להעניק לבעל החיים איכות חיים ו/או להצילו במשך השבוע הזה.
ובכל מקרה, מסכים עם הכותב השני, שבמקרה הפרטי שלך, קיבלת אישור להמית את הוריך אם וכאשר (שלא נדע. לא מאחל לאיש להתמודד עם החלטה כזאת), ואילו מבעל החיים שלך לא קיבלת. גם אם הסיכוי להצילו היה קלוש במיוחד, הוא עדיין היה קיים. הרצון לחיות הוא העז ביותר וראיתי את זה במו עיני עם כלבתי שהלכה לעולמה לפני ארבע שנים. צפיתי בה נושמת את נשימותיה האחרונות, כאשר היה ברור שבכל נשימה שלה היא מנסה להיאחז בכל כוחה בחיים, עד שגופה כבר לא יכל לה והיא נדמה לנצח.
רופאים תמיד ינסו להציל את המטופלים שלהם, גם כשלכל הסובבים זה נראה שאין סיכוי. לא עלינו, גם פצועי מלחמות ופיגועים, גם אנשים שמאבדים דופק ו/או נשימה, כשלכאורה נראה שהכל אבוד, יקבלו טיפול בניסיון להצילם.
אני לא שופט אותך חלילה, עשית את מה שנראה לך הכי טוב (ואני רוצה להאמין שעשית את מה שנראה לך הכי טוב עבור בעל החיים שלך) ולדאבוני נאלצתי להתמודד עם הסוגיה הזו כשכלבתי עוד הייתה בחיים.
כמה חודשים לפני מותה, החשנו אותה לבית החולים הוטרינרי בבית דגן כשהיא סובלת מהיפוך קיבה וטחול שהתפוצץ. כשהגענו איתה לשערי בית החולים היא איבדה דופק. הרופאים כמובן מיד ניסו להחזיר את הדופק, אך בד בבד ביקשו מאיתנו להחליט אם להרדים (כי מצבה היה באמת גרוע), או לתת לה סיכוי. בחרנו לתת לה סיכוי, אחרי שהתחבטנו במשך דקות ארוכות, ולו רק בגלל העובדה שחשנו שאין לנו את הסמכות ליטול ממנה את החיים. ההחלטה התבררה כמוצלחת, כי למרות שאיבדה דופק, ולמרות שמצבה היה גרוע מאוד, הרופאים הצליחו להעניק לה עוד כחצי שנה של חיים, אחרי ולמרות שלכאורה היא הייתה אבודה, והיא מראש הגיעה עם סיכויים נמוכים להצלחה (בת כמעט 15 שנים, עברה כמה ניתוחים קשים בחייה, כולל שני ניתוחים להסגרת גידולים, אחד מהרחם ואחד מהגב).