חתולון כמעט עיוור שחי בחוץ מחפש בדחיפות בית חם וטוב!

dimitrygo

Active member
מנהל
חתול זו חיה סוליטארית כלומר "זאב בודד". הם יודעים להסתדר עם

חיות אחרות ולפעמים אפילו נהנים מזה אבל בגדול הם לא צריכים חברים. הגורים משחקים ביחד אבל כשהם קצת גדלים הם הולכים כל אחד לדרכו.
חתולים בוגרים אצלי בחצר (משותפת) לא עושים הרבה פעילות, לרוב הם רובצים או בשמש או בצל ולפעמים עושים סיבוב. הם יכולים לעשות אותו דבר פחות או יותר גם בדירה. דירה זה ממש לא כלוב גם אם לך זה נראה אחרת.

חתולים מתים על מקומת קטנים, סגורים וחשוכים....
למיש מיש יש דירת שיכון קטנה, 75 מ""ר אבל אם היה מותר לו, הוא היה מת לגור על מדף המגבות , החשוך והקטן בארון הבגדים שלי. הוא אובססיבי למדף הזה שכל גודלו הוא אולי 40X 40 סמ , אבל אני לא מרשה( ויש על זה ויכוחים תמידיים. ) אז הוא מתפשר על תחתית הארון שם אין מגבות או על מדף המזוודות העליונה. אין לי ברירה, אני חייבת להרשות לו איזה שהוא מדף במקום שיעלה לי על המגבות. הוא יודע לפתוח כל דלת ולדלתות אין מנעולים. גם אם אנסה למנוע ממנו להכנס לארון, זה לא יעזור.
אבל לפעמים מיש מיש נמצא על אדן החלון המואר, שם יש לו זולה יפה עם שטיח למטה ןערסל ממעל ועץ קרוב מלא ציפורים מצייצות.
מה הוא עושה שם רוב היום ? ניחשתם נכון- מה שהוא עושה בארון החשוך, ישן (בערסל) !
לחתולים לא חשוב גודל הדירה. חשובה איכות החיים. וגם בדירה קטנה ללא אפשרות לצאת החוצה, הם יכולים להיות החתולים המאושרים בעולם!

דרורפפ

New member
אני לא בטוח אם יש טעם להמשיך

אני לא בטוח אם יש טעם להמשיך, אך מאוד מסקרן אותי לדעת מה דעתך על חתול בוגר שמתגורר בחדר, בדד?

Yukita

Active member
מנהל
חוש ראייה בחתול

סתם לינק מעניין...
&nbsp
http://www.livescience.com/40459-what-do-cats-see.html
&nbsp
יכולה להעיד שמנסיוני חוש הראייה של חתולים מצוין. אין לי מושג מה קורה עם הגורים שלך, דרורפפ, כי לא הייתי ולא ראיתי מה קורה שם, אבל כשאני מרימה צעצוע ומראה אותו מרחוק לנוניו (האחד מבין שלושה אצלי עם שתי עיניים בריאות) - הוא רואה טוב מאוד ומתכונן לרגע שבו אזרוק אותו, או בא אחרי כשאני הולכת לחדר אחר כדי לזרוק את הצעצוע שם. מספיק שהוא רואה את הצעצוע, אין צורך לקרוא, להקיש, שום דבר. הרמת צעצוע זו פעולה קטנה מכדי שיהיה אפשר לייחס זאת לחוש השמיעה או הריח.
&nbsp
אצלי גם אין בעיה להראות ששמתי אוכל או חטיף על הרצפה. לא תמיד הם קולטים מיד שזה משהו אכיל ששווה בשבילו ממש לבוא ולאכול, אבל הם רואים אותי, מותחים את הצוואר לראות מה אני עושה, ובהתאם לאופי האישי - יבואו או לא יבואו לבדוק במה מדובר.

דרורפפ

New member
לפי דעתי צעצועים זה דבר קצת שונה

הניסיון שתיארתי בהודעה הקודמת לא נגע רק לגורים- אלא גם לחתולים בוגרים. ובנוגע לצעצועים מדובר בעצם בתנועה ולפעמים אפילו בתנועה מהירה- גם הגורים כאן רואים את החוט כשאני מושך אותו והוא בתנועה מהירה- לפי דעתי אם אני אמשוך אותו לאט מספיק- הראייה שלהם לא תאפשר להם כלל להבחין בו (אני חושב שגם המאמר שקישרת טוען זאת).

בכל אופן בדיון שנגע ליכולת החתולים לזהות בני אדם- מצאתי מחקר שהראה שחתולים כמעט ואינם יכולים לזהות את הבעלים שלהם ע"י חוש הראייה (אז על אחת כמה וכמה בני אדם מזדמנים)... אני חושב שאין טעם להמשיך בדיון הזה, מיצה את עצמו

Yukita

Active member
מנהל

יתכן. אני לא צריכה לעשות תנועה מהירה כדי שיראו שיש לי צעצוע, אז איני יודעת מה לחשוב על זה... זה לא משנה כל כך את הטיעון שהראייה של החתול חיונית להשרדותו ברחוב, כי מרבית הסכנות כרוכות בתנועה. חתול עיוור לא יראה אותן.

dimitrygo

Active member
מנהל
יש הבדל בין לזהות ולראות. מי שעיוור צבעים לא יכול לזהות אותם

אבל זה לא אומר שהוא לא רואה דברים.
גם לבני אדם קשה מאוד לזהות ולהבדיל אנשם מגזע אחר, למשל לנו קשה להבדיל בין סינים. אבל זה לא אור שאנחנו לא רואים.

דרורפפ

New member
אני לא חושב שהדוגמאות טובות

אני חושב שהדוגמא של עיוורון צבעים היא לא טובה- אני עיוור צבעים 'קשה'... אם ניקח למשל את הכדורים החומים והאדומים בסנוקר, לא רק שלא אוכל לזהות מי החום ומי האדום, אני ברוב המקרים לא אוכל לדעת שאלו שני כדורים שונים.

אכן היכולת לזהות כרוכה במערכות נוספות למערכת הראייה, אך שים לב שגם הדוגמא השנייה שנתת לא טובה: לבני אדם יש קושי בזיהוי אנשים *זרים* מגזע אחר/זר... אך אם החבר הכי טוב שלך הוא סיני- אתה תדע לזהות אותו בקלות והוא יהיה שונה מכל סיני זר אחר שתפגוש. המחקר של החתולים לא בחן את היכולת שלהם לזהות בני אדם מזדמנים/זרים, אלא את הבעלים שלהם- וזה הבדל משמעותי.

אם נשווה את הניסיון הקצר שלי עם חתולים- לניסיון שלי עם כלבים... מעולם לא קרה לי שנתתי לכלב אוכל, והוא היה צריך לרחרח בכל מיני מקומות עד שהוא איתר את האוכל שהוא ראה שהנחתי לו. ואני לא מדבר רק על כלבים שמכירים אותי, אני מדבר גם על כלבים שמצאתי ברחוב ואני נותן להם משהו לאכול. תמיד הכלבים הלכו ישר למקום בו הנחתי את המזון- עם החתולים עושה רושם שלא כך הדבר, ועל כן אני חושב שזה הופך את כישורי הראייה שלהם למוגבלים.

יכול להיות שישנם מאפייני ראייה שונים ומשונים שבהם יש לחתולים יתרונות- אך מבחינתי אם יכולת זיהוי העצמים מבוססת על תנועה, ואם מבנה העיניים שלהם מאפשר סוג של 'רוחק ראייה'... הרי שאלו כישורים שיכולים לעזור בטבע, אך לא הייתי רוצה להצטייד בהם בשטח עירוני

dimitrygo

Active member
מנהל
אתה לא יכול לזהות את הכדורים (לא יכול להבדיל ביניהם) אבל אתה

עדיין רואה אותם.
אין לי חבר סיני אז אני לא יודע. אני מניח שעדיין אתקשה להבדיל בינו לבין אחרים אם אראה אותם בתמונה משותפת עם סינים אחרים.
במקום סינים תקח לדוגמא איזו ציפור. אם אתה לא מיומן מספיק לא תוכל להבדיל בינה לבין ציפורים אחרות מאותו סוג. אבל תראה אותה טוב מאוד.

מאחר ואתה לא מביא קישור למחקר אני לא יכול להתייחס למה שכתוב שם. אני רק יכול להגיד מנסיוני שבאופן כללי יש המון מחקרים שלא שווים את הנייר עליו הם מודפסים. ועדיין גם אם מה שכתוב שם נכון זה לא אומר כלום כי יכולת הזיהוי לא קשורה ליכולת הראיה.

מצטער אבל מה שאתה כותב דומה לתפיסת כדור הארץ כשטוח. כל החושים של בני אדם אומרים להם שכדור הארץ הוא שטוח ולא עגול. אבל אנחנו כבר יודעים שזה לא כך. בצורה דומה כל הניסויים שלך אומרים לך משהו אחד אבל בפועל זה רחוק מהמציאות.

דרורפפ

New member
ולכן ציינתי שהדוגמא לא טובה

נתת את הדוגמא של עיוורון צבעים בהקשר של ההפרדה בין זיהוי וראייה. למרות שמדובר בשתי פעולות שונות- יכולת הזיהוי כרוכה במערכת הראייה, ולכן הדוגמא של עיוורון צבעים לא טובה- משום שעיוורון צבעים (שכיחות גבוהה) הוא בעיה במערכת הראייה.

אף אחד לא חשב או טען שעיוורון צבעים מונע ממך לראות עצמים, אז מן הסתם לא זו
היתה כוונתך המקורית כשנתת זאת כדוגמא. אני מניח שלא השקעת בתשובה שנתת, מאחר שאני לא רואה כיצד עיוורון צבעים יכול לשמש כדוגמא רלבנטית- אם הדבר מסתכם ב- "עיוורון צבעים אינו מונע ראיית עצמים".

שים לב שציינת שאין לך חבר סיני אז אתה לא יודע, ולמרות זאת הגעת להנחה החפוזה שתתקשה להבדיל בינו לבין סינים אחרים. אם על זה הקריטריון שלך מבוסס- אני מניח שלטיעון הקודם כן הגעת במבחן מעשי? "בני אדם מתקשרים לזהות ולהבדיל אנשים מגזע אחר" ... זה לא קצת בעייתי לצדד בטענה אחת ללא(?) מבחן מעשי, ומצד שני לשלול טענה אחרת, ואפילו להניח מסקנות, ללא מבחן מעשי?

ועכשיו לגולת הכותרת: כל מה שאני כותב דומה לתפיסת כדור הארץ כשטוח. אם לא הייתי יודע יותר טוב- הייתי נעלב. אפילו לא טרחת להסביר את הניסיון הקצר שיש לי עם חתולי חצר ומזון- להזכירך, התשובה המלומדת שנתת היתה: "חתול זו חיה של שגרה"- אכן, אם זה ההסבר שלך, בתוספת "כל מה שאני כותב", אז אני חושב שמיצינו את הנושא עד תום.

דרך אגב, גם בדוגמא עם הציפור שוב טעית. אתה מבלבל תחומים שונים בתוך עולם ה- fine grained categorization - אינני יודע אם ישנו שם מקבילי בעברית.

הדוגמא הנכונה היא זו: אדם כמוני, שאין לו ניסיון רב עם חתולים, אבל יש לו ניסיון אישי/היכרות עם מספר פרטים מצומצם, לא יוכל לזהות או להבדיל בין שני חתולים מזדמנים ללא סממנים חיצוניים בולטים.

לעומת זאת, יהיה לי קל מאוד לדעת האם אחד החתולים הוא אחד מהפרטים שיש לי ניסיון אישי/היכרות איתו, גם אם הפרט המזדמן בעל סממנים חיצוניים דומים.

הדוגמא שנתת היא דוגמא מאוד דומה לדוגמא קלאסית שמשתמשים בה בתחום שציינתי- רק שאף אחד לא באמת מצפה לזהות פרט מזדמן- אלא לברור בין זנים.

מקווה שתקבל את הביקורת ברוח טובה, בכל אופן אני חושב שהנושא מיצה את עצמו.

dimitrygo

Active member
מנהל
זה אתה קישרת את יכולת הזיהוי ויכולת הראיה אצל חתולים, לא אני

לכל השאר לא אתייחס ברשותך. בזאת סיימתי את ה"דיון".

shirul2

New member
וואו, התפתח כאן דיון שלם ורק עכשיו ראיתי..

ללא קשר לדיון שהתפתח, מה שחשוב כאן באמת הוא החתול הספציפי הזה בסרטון,
שזקוק לבית או לפחות אומנה ארוכת טווח, בתור בעלים של חתול עיוור בעצמי, סתוך בית הם מסתדרים מעולה אבל בחוץ חשופים להמון סכנות, המפרסם של הסרטון מאכיל שם לפי מה שהבנתי ומכיר את הסביבה היטב וכנראה שהסביבה מאוד לא בטוחה לחתול העיוור!

אני לא מכירה את המפרסם אבל נתקלתי בסרטון ופוסטים קודמים שלו בכמה קבוצות בפייסבוק, נראה שהוא ממש זקוק לעזרה בהפצה והוא קצת פסימי, אז אנא עזרו בהפצה בתקווה שזה יעזור ליצור עתיד אופטימי ולמצוא בית לחתולון הזה..

למעלה