חתולים עם חיות אחרות

חבר שמגדל אוגרים תהה לגבי אפשרות לאמץ חתול.
ברגע הראשון, המחשבה של חתול שחי יחד עם "עכבר" נשמעת מגוכחת. אבל אז נזכרתי בכל מני מקרים (שאת חלקם הגדול ראיתי ביוטיוב...) של שילובים יוצאי דופן של בעלי חיים, שמקבלים זה את זה כחלק מהמשפחה, מהלהקה או לפחות מהסביבה. אני מניח שבמקרים היותר "קיצוניים" (טורף/טרף?), הצימוד נעשה בגיל מאוד מוקדם.

מה דעתכם על השאלה לגבי האוגרים והחתול? יש אפשרות? מכירים תקדימים? (כולל שליליים)

אלישבע777

Well-known member
חבר שמגדל אוגרים תהה לגבי אפשרות לאמץ חתול.
ברגע הראשון, המחשבה של חתול שחי יחד עם "עכבר" נשמעת מגוכחת. אבל אז נזכרתי בכל מני מקרים (שאת חלקם הגדול ראיתי ביוטיוב...) של שילובים יוצאי דופן של בעלי חיים, שמקבלים זה את זה כחלק מהמשפחה, מהלהקה או לפחות מהסביבה. אני מניח שבמקרים היותר "קיצוניים" (טורף/טרף?), הצימוד נעשה בגיל מאוד מוקדם.

מה דעתכם על השאלה לגבי האוגרים והחתול? יש אפשרות? מכירים תקדימים? (כולל שליליים)
כפי שיוקיטה אמרה, זה עלול להיגמר בבכי אבל מניסיוני הדל, זה אפשרי. לפני שנים מסרתי את החתול שלי ( בוגר) לשמירה לחודש ימים. בלי לבקש רשות - נתנו לו חולדה לבנה! לא זו בלבד שהוא לא טרף אותה, הם התיידדו שיחקו וישנו ביחד...

פעם גידלתי גרביל בכלוב זכוכית ( אקווריום). הגרביל חיה לילית וביום הוא ישן בתוך עציץ הפוך מוסתר מעין החתול, אז לא היתה בעיה עם החתול. הבעיה היתה בלילה. הגרביל קפץ והרים את לוח העץ הכבד, ( לא יאמן) שמעל הכלוב ושוטט בבית. מי שתפס אותו, למזלי, היה החתול... הוא לא טרף אותו אבל לא המתנתי לשלב הבא... הגרביל חזר בשלום לכלובו. אם זה לא היה קורה, הגרביל היה מכרסם חוטי חשמל, רהיטים שטיחים ומה לא...
מאחר שזה קרה כמה פעמים באמצע הלילה... ( אולי החתול עזר לו?...) , לא יכולתי לסכן את הגרביל ומסרתי אותו.

אני חושבת שאפשר להרגיל גור חתולים לאוגר, וזה דורש הרגלה יום יומית. חתול בית, רגיל למזון חתולים לא לעכברים והוא לא יטרוף, אבל עלול להתיש את האוגר האומלל במשחקי "וחתול ועכבר" , על כן כלוב האוגר, חייב להיות סגור היטב בפני החתול והאוגר גם יחד. חברך צריך להתייעץ ( אולי בצ'ט ג'י פי טי?) איך הוא יאמן את החתול עד שהוא יוכל לסמוך עליו. זה לא בלתי אפשרי.

Yukita

Active member
מנהל
המקרים היחידים המוכרים לי הם של חיה קטנה כזו רק בתוך כלוב. חתולים מגיבים לתנועה ולכן העניין הזה מסובך. נכון שאצלי בבית יש חתולים וכלבים, אבל משהו קטן ממש כמו אוגר עשוי להיות סיכון משמעותי.

למעלה