חתול - החיה הלאומית של ישראל

תקראו זה נורא מרגש בעיני
כהקדמה נציין, כי באסלאם קיים איסור על פסל ומסכה, כלומר על כל ציור או פיסול של דמויות אדם. לכן, אין בנמצא תמונות של הנביא מוחמד ושל דמויות חשובות אחרות, המופיעות בקוראן ובחדית' (התורה שבע"פ).
נכון, גם בדת היהודית חל איסור חמור זהה - אבל הוא לחלוטין לא נשמר. לראיה: תמונות של רבנים שונים מתנוססים בבתים, במחזיקי מפתחות, בשלטי חוצות וכיו"ב.
ועכשיו - קראו את הסיפור. שבוע טוב.
העולם הוא כפר גלובלי, עוד מלפני הימים שהמציאו את הביטוי הזה. מדהים לראות שוב ושוב מוטיבים חוזרים של חסד ויצירתיות-חומלת בהתנהלות של בני אדם בתרבויות שונות.
בציור היפני היפהפה הזה, חותכת האישה את הקימונו האהוב שלה כדי לא להעיר את החתול שנרדם... עליו.
הסיפור הזה נשען על אחד הסיפורים היפהפיים והמוכרים ביותר, שמתעדים את יחסו של הנביא מוחמד לבעלי-חיים, ומופיעים בקוראן ובחדית' (=התורה שבע"פ של האסלאם).

הנה הסיפור:
בכל בוקר, נהג הנביא מוחמד להאכיל את הצאן ורק אח"כ ישב לשתות את הקפה שלו. בוקר אחד, כאשר ישב על סלע ושתה את הקפה, בא חתול, התיישב לצדו על כנף מעילו, ואז נשכב ונרדם.
הנביא מוחמד סיים ללגום את הקפה. פמליית האנשים שליוותה אותו המתינה שיקום ממקומו. אבל הנביא לא רצה להעיר את החתול הישן. הוא שלף את חרבו מהנדן, חתך את כנף מעילו וקם, כאשר הוא מותיר את החתול לישון את שנתו.
*
אנחנו מקווים, שנמצא בקרוב זמן להביא בפניכם סיפורים נוספים על התנהלותו של הנביא מוחמד לבעלי-חיים בכלל ולחתולים בפרט. הסיפורים כל-כך יפים, שחייבים לספר אותם.
אגב, חברו הקרוב ביותר של הנביא מוחמד היה "אבו-הוריירה", כלומר: אבא של החתולים. האיש אהב חתולים עד מאוד, חי בחברתם, וכאשר הילך ברחוב היה מוקף בעשרות רבות של חתולים, אשר הלכו איתו ממקום למקום.

מעניין שביהדות

אין שום אזכור לרחמים וחמלה כלפי בעלי חיים , בדיוק דברתי עם חברה שיש לה גם 2 חתולים והיא אמרה לי שהחרדים לא מחזיקים חיות מחמד בבית ושזה נחשב לחיה טמאה

ellale

New member
ביהדות אין חמלה כלפי בעלי חיים?

הבורות, הבורות.
נכון, לא נוהגים להחזיק חיות טמאות בתוך הבית, אבל מי מחזיק חיות בבית כי הוא מרחם על חיות?
בהלכה היהודית יש המון הלכות שנוגעות לאנשים שמגדלים בעלי חיים ולאופן הטיפול בהם, ויש גם הלכות שקשורות לחמלה ול"צער בעלי חיים". בתורה עצמה כתוב "לא תחסום שור בדישדו" "לא תבשל גדי בחלב אמו" וזה רק על קצה המזלג.

מי מחזיק חיות בתוך הבית ?

כי הוא מרחם על חיות? סליחה אז מה עדיף לזרוק אותם לרחוב ? לרעב ולתנאי מזג האוויר ?
ברור שעדיף שיהיה להם קורת גג תקראי לזה איך שאת רוצה , ולמה את מתחמקת מזה, דוסים מחשבים חיות מחמד כחיה טמאה

חתול היא חייה טמאה למאכל

גם גמל, חמור וסוס, בני האדם תירבתו את החיות האלה כולל את החתול והכלב לא למטרות הנאה אלה לתועלת.

חתול עושה שמות לחיות מזיקות כגון עכברים ונחשים, והכלב שומר על הצאן.
על שני האחרונים אין איסור החזקה ביהדות.

תמצאי עץ אחר...

עברית אתה לא מבין

אל תגיב לי יותר ! אתה בהתעלם מוחלט מחקתי אותך הבנת חוצפן

ellale

New member
מה הקשר?

אני גרה באזור חרדי, אף אחד פה לא מחזיק חיות מחמד בבית, אבל הרבה מאוד מהשכנים שלי ממיינים את הזבל ומניחים שאריות בשר ודגים בארגז ליד הפח, ככה שהחתולים והכלבים המשוטטים יוכל להנות מהם. אם מישהו נתקל בילדים שמתעללים בחתולה, בודדים מהמכרים שלי יעברו על זה בשתיקה, רובם יגערו בילדים ויקראו להוריהם.
להחזיק חיית מחמד בבית זה לא אהבה לחיות זה אהבה לעצמך. הרי כמה חתולים וכלבים משוטטים קיימים ואנשים הולכים לקנות חתולים וכלבים גזעיים במאות ואלפי שקלים. אז הם עושים את זה עבור החתולה או עבור עצמם?

עצם ההגדרה בעיני

מאוד תמוהה מה גם שהם מגדירים אותה כטמאה
אני גם לא בעד אנשים שקונים חיות באלפי שקלים אני מדברת על מושגי חמלה ורחמנות לי היתה חתולה שמתה באותה לילה שנרצח רבין קראו לה בוצי מאז לא היה לי כלום
פחדתי להקשר והעדפתי שלא יהיה לי חתולה מהפחד לאבד , לפני כמה זמן התנחלה אצלנו בבית חתולה והיא חייה איתנו אנחנו לא נועלים אותה בתוך הבית היא חופשיה
מה שכן דואגים שיהיה לה אוכל ואיפה לישון כי היה נורא קר החורף הזה וכולם כאן התגייסו למענה

ellale

New member
חיות טמאות וטהורות

נאמר בתורה בעניין כשרות, כשמדובר על בעלי חיים מותרים באכילה, טהורים לעומת בעלי חיים אסורים באכילה, טמאים.
קשה להפרד ממישהו שאוהבים, גם אם זה חיה.

אני יודעת

אני חוזרת הביתה וישר מחפשת אותה {: קראתי לה בוסה {: האחיינים שלי בחרו את השם בוסה בערבית זה נשיקה חחחח ולפעמים אני קוראת לה בשם של החתולה ההיא בוצי
זה יוצא לי מבלי לחשוב הלב שלי עוד שם חחחחחחחחחחחחחחחחח

ע מיש

New member
דווקא יש

יש אגדות על משה שנשא צאן על הכתפיים כי ריחם על הטלאים או על הגדיים או משהו דומה לזה

למעלה