חתונה בתקציב באמת שפוי?

דונה בו

New member
חתונה בתקציב באמת שפוי?

נושא החתונות התחיל להגיע קרוב לסביבה שלי ואני חייבת להגיד שממש קשה לי לשמוע שזוגות מוציאים מאה אלף ש"ח על ערב אחד וגם לא תמיד נהנים ממנו לגמרי בגלל כל הלחץ והציפיות באותו הערב.
אני ובן זוגי לא מעוניינים בחתונה קונבנציונאלית, אנחנו שואפים למשהו מקורי, ייחודי, ובעיקר, כזה שלא עובר את ה-30,000 ש"ח. מבחינתנו לצאת לגמרי מהקופסא הרגילה של חתונה בחצר/באולם/בגן אירועים/בטבע, ולעשות משהו לגמרי שונה, העיקר שזה יהיה לנו משהו כיף ושנוכל לחלוק אותו עם משפחה וחברים.
אשמח לשמוע הצעות ורעיונות לחתונה לגמרי לא שגרתית שמתקיימת בתקציב באמת שפוי :)
תודה!

אין חתונה בתקציב הזה, זה לא אוטו אימפרזה יד2

תקציב שפוי נע בין חמישים לשמונים. וגם זה בלחת כי תחשבי שרק לשכור שמלה נורמלית מתחיל משבעה אל"ש.
אלא אם כן תלכי על תרומות או על שמלה לא מעוצבת.
אם את קצרה בתקציב, תשכרי וילה של מישהו, תזמיני קייטרינג, די ג'יי של דיסקוטק ותשאילי שמלת ערב מחברה.
זה יגביל אותך רק במספר המוזמנים.
או לחלופין - להתחתן ברבנות ולערוך מסיבה במסעדה.

זה לא הגיוני אולי לבזבז מאה אלף שקל על ערב אחד אבל יום החתונה הוא יום שאם לוקחים אולם/גן שפוי, גם אפשר לקבל אחלה מתנות או להחזיר את הסכום מבלי לצאת בנזק.

לא חכם לקפוץ מעל הפופיק אבל כן חכם לעשות מזה יום מיוחד במסיבה גדולה.
גם אם לא רואים את הדיסק אחר כך אף פעם.

לשכור שמלה נורמלית לא מתחיל מ7K בכלל לא.

שמלה נורמלית יכולה לעלות הרבה פחות,

הבעיה מתחילה כשרוצים שמלות לא נורמליות במחירים לא נורמליים.

בחורות צנועות יכולות לסגור על שמלה שלא עולה על 3K (דרך דורין פרנקפורט, נעמה בצלאל או דפנה לוינסון, למשל, ויש עוד חנויות רבות וטובות. השמלות לגמרי מעוצבות).

בטח שיש - מצרפת את הקרדיטים שלי

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=153&messageid=145262835

החתונה כולה עלתה 40000 ש"ח, ומדובר בחתונה די "רגילה" בסך הכל במובן של זה שיש אולם ואוכל שאנשים לוקחים וכד'.

rururutyty

New member
בוודאי שיש

אני יכולה אפילו להביא שתי דוגמאות מקרוב שהשקיעו פחות מ 30 אלף ש"ח, לא חייבים להזמין זיקוקים, שמלות ב 10 אלף ש"ח, סלון כלות יוקרתי ועוד וגם לא חייבים להזמין את כל העולם ואישתו.

דונה בו

New member
אשמח לשמוע על הדוגמאות :)

איפה הזוגות הללו התחתנו שהם הצליחו להוציא מעט יחסית?

orig429

New member
כל הכבוד לכם

אין שום סיבה שתחרגו מהתקציב.

אתם תמיד יכולים לבדוק אפשרות לקבל היתר מעירייה כדי לערוך
את החתונה באיזור כלשהו.

תבדקו אם ישנו מישהו שיש לו שטח גדול ומוכן לאפשר לכם לקיים את האירוע שם. רק תוודאו שיש לו אישור לקיים את האירוע. אחרת אם קורה משהו יכולים להגיש גם נגדכם תביעה.

תעשו השוואה בין חברות קייטרינג,
יש גם חברות קייטרינג קטנות שמציעות מחירים טובים.
אני באופן אישי לא ממליץ להתעסק עם חברות קייטרינג קטנות
וזולות. עדיף ללכת על מישהו עם מוניטין טוב.

אגב באופן כללי בחתונה צריך(לא הכרחי כמובן אם לא אתם נמנעים
מחתונה גנרית):

מעצב חתונה,

תאורן,

איש סאונד,

די'גיי,

מה שבאמת חשוב הוא שיהיה במקום יציאת חירום שתאפשר גם כניסה
של אמבולנס. זה דוקא דבר מאד הכרחי בכל אירוע.
על זה אסור לכם לפסוח.

מקווה שעזרתי קצת.

דונה בו

New member
אהבתי את הרעיון של חתונה חברתית

בהחלט אשמח לקחת משם רעיונות.
מישהו התנסה בחתונה כזו ויכול לספר מניסיון?

מאיה לי8

New member
זה תלוי בכמות האורחים

שאתם מתכננים להזמין. גם אם זו באמת רשימה ספציפית ומועטה אז זה באמת אפשרי לקיים את החתונה בחצר ביתית של מישהו,ולהזמין קייטרינג או אפילו לבקש שכל אחד יביא איזשהו סוג מאכל (יש כאלה שעשו כך וזה באמת עבד וגם חסכוני) וגם השמלה לא צריכה לעלות לך בסכום של משכנתא,כי במילא זה חד פעמי. אני לא מנסה לומר שחתונה זה דבר שטותי אבל אם כבר מתחתנים-אז שיהיה כמו שצריך. יש המון שמלות יפות לכלות ודווקא הפשוטות הן הכי יפות בעיניי. ובקשר לתמונות-אולי תפרסמו מודעה באזור שלכם ותבקשו צלם שיוכל לתעד את היום שלכם או שפשוט תמצאו צלם במחיר שפוי. המון המון מזל טוווב !!

פעם נהוג היה לחשוב שחתונה בחורף זולה יותר

אבל כיום כולם הבינו את הפרנציפ והמחירים עולים.
לצאת מהקונספט? השאלה כמה אורחים יש לכם ?
צילום לבד זה עשירייה ודי ג'יי עוד חמישיה ועוד לא דיברנו על האוכל שתלוי במקום

חשבתם על חתונה בבית כנסת?

דונה בו

New member
חתונה בבית כנסת

זה נחמד כי זה צנוע אבל אני פחות מתחברת לקונספט הדתי..
אני חושבת על אירוע בלי דיג'יי ועם קייטרינג מסוג שונה (או שהאורחים יכינו אוכל).

אני לא סגורה לגבי מספר האורחים כי באירוע רגיל היינו מזמינים 200 אבל כמובן שנרצה לצמצם חצי מהם בשביל אירוע צנוע יותר.

אני גם לא פוסלת לעשות חופה לבד רק עם משפחה ומשהו אחר עם חברים.

למיטב זכרוני הדיג'יי שלנו

שהיה בהסדר עם האולם עלה משהו בסדר גודל של 2000 ש"ח. זה לא החלק המשמעותי בתקציב.

דונה בו

New member
אז למיטב הבנתי

המאה אלף מינימום שמוציאים בדרך כלל על חתונה זה בעצם מורכב מ- 50 אלף על האולם והמנות נגיד?
ועוד 50 אלף על צלם, תאורה דיג'יי, שמלה, נעליים, הזמנות, גימיקים..מה עוד?

אצלנו ללא ספק החלק העיקרי

היה האולם והמנות - וזה יכול בקלות להיות הרבה יותר מ-50 אלף (אולי אפילו תמיד). הדבר העיקרי שמשנה הוא איפה אתם עושים, כמה עולה מנה, וכמה אורחים יש (והפקטורים האלה בדרך כלל תלויים זה בזה). כל השאר הרבה פחות, לפחות אפשר שזה יהיה בפחות - הצלם כמה אלפים, השמלה כמה אלפים (בטווח די גדול אבל בין אלפים בודדים ל-5 ספרות), נעליים אולי אלף. אפשר להוציא יותר גם על עיצוב מיוחד - אבל בעקרון לרוב יש משהו בסיסי שהאולם מציע (מבחינת פרחים, חופה, מרכז שולחן, וכו'), ואפשר פשוט לקחת אותו (אצלנו למשל לקחנו את המעצבת של האולם, כך שהפרחים היו בזול, והחופה, על אף שעוצבה על ידי ובהתאם לרצוני, גם הייתה זולה יחסית).
הזמנות גם אפשר במעט, וגימיקים אפשר בכלל בלי - לנו לא היו שום גימיקים. היה די ג'יי ואחותי המקסימה שרה לנו שיר בהפתעה (שהיא סידרה במקום עם הדי ג'יי). אפשר גם להוציא כסף על זיקוקים, יונים, שיעורי ריקוד, וכו' וכו' - אבל ממש לא חייבים. סליחה, היה דבר אחד אצלנו - קנינו שני תותחי קונפטי כאלה (לא זוכרת כמה - גרושים) וזוג חברים שלנו ירה אותם כשיצאנו מהחופה. גם משקאות עולים לפעמים הרבה - אז אנחנו הבאנו מהבית ולא לקחנו את השדרוג של האולם.
בשורה התחתונה, כאמור, מה שעולה באמת הרבה הם האולם והאוכל.

למעלה