חתונה בתקציב באמת שפוי?

moshavnikit

New member
בד"כ המסביב יוצא 40,000

גם כשמנסים לחסוך במקום אחד יוצא שמוציאים יותר במקום אחר..
אני מנסה להבין אם את רוצה חתונה ב-30 אלף ש"ח כי את רוצה משהו שונה או כי את לא רוצה להוציא 100 אלף ש"ח. זה קצת לא מדוייק להסתכל על זה כהוצאה של 100 אלף ש"ח כי אם תרצי או לא תרצי את תקבלי מתנות ואפשר להתחשב בזה..

אני ניסיתי לתכנן חתונה לא בגן אירועים.. יצא יותר יקר ומלחיץ... חזרתי לרעיון ה"רגיל".

דונה בו

New member
בדיוק בגלל זה אני רוצה

לערוך אירוע שהוא לא חתונה קונבנציונאלית אלא משהו אחר שלא מכיל בתוכו כל כך הרבה היבטים שצריך לדאוג להם.
אני בעיקר לא מתחברת לרעיון של להוציא מאה אלף על חתונה, גם אם זה חוזר אליי עם רווח, זה נראה בעיניי אבסורד ולא הגיוני. אני גם לא מעוניינת שחברים שלי יגיעו לחתונה בתחושה שהם צריכים לכסות על ה"מנה" שלהם ולהחזיר לי חלק מהוצאות החתונה. אני רוצה מפגש נעים ורגוע בלי צ'קים ועניינים מטרידים אחרים..

moshavnikit

New member
אם יש לך מישהו במשפחה

שיש לו בית עם חצר די גדולה (שלא יהיה צפוף), את אולי יכולה להרים איזשהו מפגש נחמד בזול, את בכל מקרה תצטרכי לארגן שולחנות וכיסאות וכלים אבל יש מצב שתוכלי לעשות את כל זה בזול.

ראיתי ששאלת גם אם לחתונה בפרדס צריך אישורים.. אל תלכי לכיוון הזה בכלל, זה מה שאני רציתי. בפרדס את חייבת להביא שירותים, גנרטור לחשמל, נקודת מים וזו רק ההתחלה.. עדיף ללכת על מקום שיש בו תשתיות בסיסיות. אם תפני לפורום חתונות יוכלו לעזור לך הרבה יותר, למרות שזה נראה על פניו שעושים שם חתונות קונבנציונליות, זה לא רק.. ויש שם המון ידע שיתרום לך.

אם אתם מתכננים חתונה קטנה ומקורית

רק של ממש קרובים, אפשר לסגור בווילה/בית מלון ושבמקום שהאורחים יביאו צקים, שיזמינו לעצמם חדרים

דונה בו

New member
אני אנסה לחדד את דבריי :)

כל העצות שנתתם לי כאן בהחלט מועילות, אבל התכוונתי ממש לחתונה בסגנון אחר. כלומר, לא להתחתן באולם או גן אירועים, לא להביא קייטרינג, משהו ממש שונה, קונספט אחר, כיד הדמיון, תחשבו באיזו חתונה היה מעניין אתכם להיות מבלי הרוטינה הזו של צ'ק וחיוכים ותמונות באולם וחזרה הביתה מוקדם כי מחר עובדים.

הרעיון של חתונה חברתית הוא מקסים וייתכן שנאמץ אותו. אשמח לשמוע אם יש מישהו שהתנסה בחוויה הזו ויכול לספר לי עליה ממקור ראשון.

מאיה לי8

New member
אם כך אז

אני מאמינה שהייתי רוצה להימצא בחתונה שאוכל להגיע אליה בבגדים נוחים (כמובן שלא גינס וטישרט אבל עדיין נוח) ובלי הלחץ המטורף של בחירת בגדים מתאימים. וכמובן שאם זה היה מקום פתוח תחת כיפת השמיים זה היה יותר ממושלם. זה תמיד כיף ומצחיק שהזוג משתף את האורחים בתמונות וסיפורים אישיים שלהם,כך שאם תכינו סוג של פעילות/משימה קצרה לאורחים זה בטח יהיה מהנה.. והברכות כמובן!! תחשבי כמה זה כיף לקרוא אחר כך את הברכות!! את יכולה להציב צנצנת בינונית ולידה פתקיות ושכל מוזמן שרוצה לכתוב משהו כותב ומשחיל לצנצנה או אפילו לוח גדול של מודעות ועליו אפשר לנעוץ את הברכות ולילדים אפשר לחלק בלונים. חשבת אולי לעשות את החתונה בפרדס? את יכולה לפרוס שולחן ארוך ולקשט בהתאם ובקיץ זה יותר ממושלם.

דונה בו

New member
אחלה רעיונות תודה!

אני צריכה לקבל אישור על קיום החתונה בפרדס לא? ידוע לך איך זה עובד?

יש לי חברים

שהתחתנו בחאן עזוז.היה מקסים לגמרי! נשארנו לישון באוהל בדוואי גדול ואף אחד לא היה לחוץ ליסוע הביתה שיכור..

ויש לי גם חברים שהתחתנו בחוף הבונים. הביאו ציליה יפה לבנה, אוכל טוב ומוזיקה וכולם נהנו בטירוף!

דונה בו

New member
העניין עם החאן נשמע קסום :)

השאלה איך המשפחה הסתדרה עם זה..ובמיוחד מבוגרים ואנשים המתניידים על כיסא גלגלים..

היו מבוגרים

כולם הסתדרו בסדר גמור.
אי אפשר הכל- גם מקום לא קונבנציונלי וגם נוח ונגיש לכסאות גלגלים..
הכי פשוט-
תדברי עם המקום ותראי אם זה בכלל רלוונטי

דונה בו

New member
הרעיון עם החאן נשמע קסום :)

השאלה היא איך המבוגרים הסתדרו עם זה, ובמיוחד אנשים המתניידים על כיסא גלגלים..?

את מתכננת להתחתן דרך הרבנות?

כי אם כן אז אתם תלויים במקום שרב מוכן לבוא אליו ואם לא השמיים הם הגבול.
אני מאוד אשמח אם יזמינו אותי לחתונה לבונה פארק או בפארק מים אבל זה יעלה יותר מאולם בטח ;)

אנחנו התחתנו ברבנות, חצי שעה והביתה, 20 אורחים. בלי שמלה או קייטרינג או צלם או דברים כאלה שממש לא מדברים אלינו. וגם זה עלה כמה אלפי שקלים. לא עשינו את זה בגלל הכסף, במשפחות שלנו נהוג לצאת ״״מורווחים״ מחתונות ובשני הצדדים נוהגים להעניק מתנות נדיבות... האחים שלנו יצאו סיימו עם פלוס של מאה אלף ולא מינוס... אבל בכל זאת, אנחנו לא מתחברים לקונספט.

דונה בו

New member
אני מאמינה שנמצא רב שמוכן לשתף איתנו פעולה

לזה אני פחות דואגת, אני רק לא יודעת איך זה עובד, אם אני יכולה להתחתן באיזה פארק והאם אני צריכה לקבל על זה אישורים.

תלוי מה את מתכננת...

אם את מתכננת להביא יותר מכמה עשרות אנשים את כנראה צריכה אישורים, אם את מתכננת מפגש חברתי קטן אז ממש לא..

רואה 6 6

New member
הממממ,לא מתמצאת אבל חתונה ברבנות וזהו...

אחרי זה יושבים כולם במסעדה מגניבה.

קטניפ

New member
הכי שפוי

זה לא להתחתן אבל אם כבר החלטת לעשות את זה רק הערה קטנה לאור העיצות שניתנות לך כאן - תזכרי שאנשים צריכים להנות מהערב הזה
אני לא סובלת שמזמינים אותי למסע ניווט או לערב בטבע במקום שורץ ברחשים או שמחליטים שתפריט טבעוני זה מגניב לאללה או שאר רעיונות שעל הנייר הם אולי נחמדים אבל בפועל לא ממש מתחשבים באורחים אלא בעיקר נועדו להיות "מקוריים".

דונה בו

New member
צודקת וזו נקודה חשובה

מצד שני יש אנשים שכן אוהבים את ההרפתקנות הזו. צריך למצוא משהו שבאמת יהיה מאוזן אבל האמת שבעיקר חשוב לי שאני אהנה ושהמשפחה שלי תסתדר עם זה (בעיקר סבים וסבתות)
לכן אני מתייעצת וטוב שהעלית את הנקודה הזו :)

קטניפ

New member
בן דוד שלי התחתן

באוהל לבן למול הים - הוא רצה חתונה ייחודית - זו היתה החתונה הכי נוראית שהייתי בה!
היה חם באופן קיצוני, האוהל "בישל את יושביו והתברר שאין די קרח ומים קרים לצנן את הנוכחים - והנה לך חורבן....

רבנות+פאב

נשמע הזוי? חכי להסבר...

תקיימו חופה צנועה ברבנות, רק למשפחה הקרובה, יבוא לכם טיפה לפנק-לכו למסעדה טובה.
לכל החברים שתרצו שישמחו בשמחתכם-תסגרו פאב לערב אחד וזהו.

כל הקונספט הזה מאוד תלוי בכמות החברים(50-60 יהיה סביר אבל מעבר כבר דיי מעיק), בענין המשפחה-תלוי בכם כמה תרצו להרחיב/ לצמצם.

אהה....מזל טוב!

למעלה