חתונה וחופש מהעבודה

מצב
הנושא נעול.
חתונה וחופש מהעבודה

חתונה וחופש מהעבודה
שלום, אני עובד בבית מלון מזה 4 שנים. אני מתחתן בעתיד הקרוב, האים מגיעים לי ימי חופשה בתשלום ביום החתונה או בזמן הירח דבש ? האים המעסיק יכול לדרוש שלא אצא לחופש ? תודה

שיר ורד

New member
חופשה וחתונה

חתונה וחופש מהעבודה
שלום, אני עובד בבית מלון מזה 4 שנים. אני מתחתן בעתיד הקרוב, האים מגיעים לי ימי חופשה בתשלום ביום החתונה או בזמן הירח דבש ? האים המעסיק יכול לדרוש שלא אצא לחופש ? תודה
חופשה וחתונה
1. לפי החוק לא מגיעים ימי חופשה בגין חתונה וירח דבש. 2. המעסיק רשאי לסרב ליציאתך לחופשה. אבל!!!! 1. כדאי לבדוק האם בהסכם העובדה שלך (כנראה הסכם קיבוצי) יש התייחסות לחופשות לרגל אירועים משפחתיים כולל חתונת עובד. 2. אתה רשאי (בהסכמת המעביד) לממש חלק מיתרת החופשה השנתית הצבורה שלך ביום החתונה ובתקופת ירח הדבש. 3. אם תבקש את החופשה מספיק מראש והמעביד יסרב לתת לך לצאת לחופשה ותצא בכל זאת, המעביד יוכל לנכות לך ימים אלו מהשכר או אפילו לפטר אותך (במקרים מסוימים, מעסיקים גם טענו שהעובד בעצם התפטר בפועל בכך שנעדר מהעבודה). 4. במקרה שתגיע למצב כזה, זכותך להגיש תביעה לבית הדין לעבודה כנגד המעביד, ולטעון שהתנגדותו של המעביד ליציאתך לחופשה, היתה בלתי מוצדקת ובלתי סבירה ולדרוש את ביטול ההתפטרות/פיטורים. בית הדין יצטרך לבחון האם הסיבות בגינן סירב המעביד לאשר את החופשה (אותן ראוי שיפרט בהודעת סירוב החופשה שימסור לך) אכן היו סיבות אמיתיות, או סתם נועדו לפגוע בעובד. גם אורך החופשה שתקח ישפיע על החלטת בית הדין (עד 7 ימים זה יראה כסביר ביותר, מעבר לכך זה בהחלט יכול להתקבל כהתפטרות). 5. כל עובד רשאי לצאת ליום חופשה אחד בשנה , בתנאי שיודיע על כך למעסיק לפחות 30 יום מראש. אם מועד החתונה שלך רחוק מ 30 יום, זה אמור להבטיח שלפחות ביום החתונה תוכל לקחת חופש בלי להסתבך עם המעביד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה