חתונה ל-100-150 איש - הצד הכלכלי

veredtered

New member
ואיזה אוכל היה?

אנחנו נצטרך הרבה בשר בחתונה - החברה' שלנו (וגם אנחנו) הם קרניבורים גדולים. אני עוד קצת מבולבלת מכל הדברים האלה - יש מקומות שגובים מחיר קבוע על המקום, ואז אפשר להביא קייטרניג חיצוני שיגבה מחיר לאדם, ויש מקומות שהמחיר הוא לפי מספר האורחים וכולל גם את האוכל? הבנתי נכון? בהודעה הבאה כתבת שהם מספקים שירותי הגברה ותאורה ומוסיקה - אני מניחה שזה בתוספת תשלום? תודה על העזרה! ורד

שירותי ההגברה והתאורה

כלולים במחיר. לגבי התפריט - תצטרכי לסגור אתם. אצלנו, למשל, היה תפריט טבעוני לחלוטין, שאפילו בכירי הקרניבורים אצלנו נהנו מאד ממנו. אני מניח שהם ערוכים גם לתפריט בשרי. את כל הדברים האלו תצטרכי לבדוק אתם. אנחנו שילמנו על כל בנאדם - השכרה+אוכל X כמות האנשים, לא כולל שכר ברמנים ומלצרים. צרו אתם קשר, סעו תראו את המקום, דברו אתם, ותחליטו מה שתחליטו.

טלי רבן

New member
לא קשור, אבל

אמיר ויינד מוסר לך ולנועה ד"ש חמה (היינו איתו היום בפגישת הכרות, ותודה על ההמלצה- איש מקסים!).

תודה רבה ../images/Emo13.gif

מחמם את הלב
עשיתם בחירה נכונה
. אכן איש מקסים. עשה לנו חופה מרגשת מאד.

chenshotokan

New member
התמונות של גולדי יצאו יפיפיות :)

רק מהתמונות חושבת שבהחלט שווה לבדוק.. עם זה כבר כולל מקום + אוכל בפחות מ 200 לדעתי שווה לבדוק. עוד דבר שכדי לך לבדוק תאורה והגברה עם ריך להוסיף וכמה זה יעלה. האם יש שם שירותים שניתן להששתמש בהם? תדברי עם גולדי הוא נחמד :)

liatzz

New member
הי גולדי,

אומנם כבר חתמנו על חוזה,אבל היום גיליתי, לאור כל צווי ההריסה, שלמקום שלנו אין רישיון עסק, שהם בתהליך... אז אשמח לשמוע ממך פרטים על הארוע- ובעבר כבר שאלתי אותך על הבית של איריס ברנע, אבל זה היה לפני החתונה שלכם ובטח עכשיו תוכל לספר יותר...יש אפשרות לשלוח לך מסר ולקבל קצת יותר מידע כולל מחירי מנות? תודה, ליאת.

טלי רבן

New member
לגבי כיסוי החתונה

דווקא החתונה המאוד קטנה שלי בעבר (120 איש) יצאה מאוד מאוד רווחית. אנשים קרובים נוטים להפציץ בנדיבות- יצאנו עם רווח נקי של 50000 ש"ח, אחרי כיסוי ההוצאות. תעשי לבד חישוב כמה כל אחד נתן בממוצע... מצד שני, הצד של האקס היו די מליאנים, בניגוד לשלי (מסייגת ואומרת שלמרות זאת היה די שוויון מבחינת הסכומים)

veredtered

New member
וואו. קשה לי לראות שאצלנו יביאו

מתנות כאלה... איזה כיף לכם
ומצד שני זה כבר האקס אז אולי לא כל כך
. ורד

גביבית

New member
אצלנו היו 150 איש

בערך אותם נתונים כמו שלכם: חתונת מאי (לנו זה יצא אסרו חג של שבועות) שטח פרטי (הקמה מ - אפס) מחיר: כ - 45,000 ש"ח. זה לא יוצא כל כל זול פר אדם אבל היות והכרנו הכרות טובה וקרובה את כל המוזמנים המתנות היו בהתאם.... וכיסינו על השקל..

veredtered

New member
זה נשמע מעולה...

כשאת אומרת שטח פרטי - האם זה שטח שלא שילמתם עליו? אנחנו חשבנו על שכירת וילה - אבל בכל מקרה נדמה לי שוילה עולה בסביבות 1,000 דולר כך שבסה"כ יחסית למקומות אחרים לא כל כך נורא. שמחה לשמוע שהעלויות שלך כוללות הקמה מאפס. אשמח לשמוע עוד פרטים - אם מתאים לך פה ואם לא במסר. תודה, ורד

גביבית

New member
השטח...

זה פשוט השטח של הבית השכור שלנו במושב. לא שילמנו עליו כמובן, אבל כן השקענו המון עבודה...השטח הוא מטע פקאנים די מוזנח ולכן היינו צריכים לסקל אבנים, לנכש עשבים, לרסס נגד מזיקים למניהם וכו' - כל זה בשבוע של החתונה והבחור נתן שם עבודה גם ביום עצמו. יש פה גם וילה במושב, מאוד יפה ששקלנו להשכיר - אבל התענוג עלה בזמנו 2000 (!!) דולר ולכן וויתרנו בכיף על הרעיון....מי צריך כשיש לך את כל זה מול הבית?

veredtered

New member
וואי איזה יופי!

אנחנו בדיוק מחפשים בית במושב לעבור אליו - אולי נמצא משהו מתאים גם לחתונה... ? ורד

על חתונה קטנה וכסף

אומרים שחתונה קטנה קשה יותר לכיסוי, ושהאוכל יותר יקר, ושלא כדאי כי הסכום לא מתחלק טוב בין פחות אנשים כפי שהוא היה מתחלק טוב בין הרבה אנשים. אבל, זה תלוי בהרבה גורמים: * המקום * האוכל - יש הבדל בין לקחת קייטרינג של המקום לבין קייטרינג חיצוני * הבר - שוב, יש מקומות שמספקים שירותי בר, לעומת חברות מבחוץ *מותרות ותוספות אם מוצאים מקום טוב שיש לו קייטרינג טוב, זה חסכון רציני, לעומת קייטרינג חיצוני. בר של המקום יכול להיות גם חסכון רציני, אלא אם כן מתעקשים על שדרוגים מקום שמספק שירותי הגברה ותאורה יכול להוריד את המחיר משמעותית ואם מורידים מותרות כמו זיקוקין, בלונים, יונים, מזרקות שוקולד, וכיו"ב, אפשר בכיף לסגור חתונה קטנה ב-40,000-45,000 ש"ח. אפשר גם ביותר, כמובן, אבל תלוי עם אילו ספקים עובדים. אנחנו הצלחנו לכסות את החתונה, ואפילו לצאת ברווח. וכשחישבתי עלויות, גם אם היינו לוקחים צלם ושמלה (די.ג'יי זה המקום), היינו מצליחים לכסות אבל שוב, זה תלוי בהרבה גורמים, וכמובן גם בנדיבות האורחים.

למעלה