חתונה ל-100-150 איש - הצד הכלכלי

veredtered

New member
נכון אבל לא עד כדי כך פחות ../images/Emo13.gif

אשמח לשמלה ב-2500 ש"ח במקום ב-7,000 ש"ח, אבל לא צריכה שמלה ב-400 ש"ח שלא תגרום לי להרגיש מיוחדת. כאמור, שמלות בד"כ לא יושבות עלי מי יודע מה - מקווה ששמלת חתונה דווקא כן... תודה בכל מקרה על העצה
ורד

Boolintz

New member
חפשי תמונות מהחתונה שלי

ותראי שאפשר גם עם חזה שופע ומימדים לא קטנים למצוא שמלה מתאימה גם לי תפירה מיוחדת. אל תבהלי אפשר לעשות את מה שהתחתנתי בו גם בלבן.

veredtered

New member
את עם הכתום במקרה?

אחפש אבל החיפוש בתפוז מאווווד מעצבן...
. ורד

veredtered

New member
תודה - וואו איזו חתונה!

כל הכבוד לכם
. נראה שהיה ממש ממש כיף. מבחינת השמלה - זה לא מה שאני רוצה - אני כן רוצה שמלה יותר 'סטנדרית' - אולי לא נפוחה, אבל כן לבנה, מבד סטן כזה... למרות שאולי אשנה את דעתי אחרי שאעשה סיבוב בחנויות. הרבה תודה על הקישור - היה לוקח לי שנה להגיע אחורה לדצמבר בחיפוש - יכול להיות שאני מחפשת בצורה לא נכונה? כל חיפוש פה הוא סיוט... ורד

קרן65

New member
לילך....שילמת 2500 ש"ח כולל הבד?

או שרק על התפירה 2500 ואת הבד קנית בנפרד? כי אני גם עיצבתי את השמלה שלי את מעצבת והיא לקחה לי 2500 ש"ח בלי הבד אבל לא להשכרה, השמלה היא שלי.

Boolintz

New member
מחתונה של חברים שהתחתנו לפני שבוע

בבית ואני הפקתי את החתונה. ההוצאות הקטנות: בגדי חתן כלה בסביבות 200 שקל ביחד טבעות במתנה מהאחות המוכשרת צילום הסתפקו בחד פעמיות ודיגיטלי הגברה עלתה אלף שקל, הדיג'י היו שני חברים מוכשרים הוצאות גדולות: קייטרינג (כולל ציוד) בסביבות 230 שקל לבנאדם אלכוהול השקיעו ביין איכותי נחסכו להם: הוצאות פריסת חשמל מכיוון שבבית יש 4 פאזות הבית היה של חברה של ההורים שנידבה אותו כמתנה לחתונה, כך שלא שילמו על מקום לא היה צורך בשירותים נוספים חוץ מאלו שבבית. בסופו של דבר הם הוציאו בסביבות 40-45 אלף.

צלע

New member
על 160 איש בסוף אוגוסט

יצא לנו בסביבות ה 61500. כולל שמלה, בגדים לחתן, קייטרינג, דיג'י, צלם, רב, נעליים, איפור, שיער, זר והזמנות. מקווה שזה עוזר. הבעיה בחתונות קטנות זה שחוץ מהקייטרינג הכל עולה אותו דבר ומתחלק על פחות אנשים.

veredtered

New member
נכון אבל האנשים שכן באים

הם אלה הקרובים באמת שמביאים מתנות יותר גדולות... לא ? ושאלה - בהודעות הקודמות כתבו מחירים מאוד זולים על בגדים - האם אצלכם המחירים היו "נורמלים" (יעני כמה אלפים על שמלת כלה) ? ורד

צלע

New member
זה נכון - אבל...

זה נכון שהמתנות היו מאד מאד יפות כי באמת זה הרוב אנשים קרובים. אבל אני חושבת שזה גם תלוי באנשים. יש חברים ומשפחה שלנו שנתנו סכומים שלא רצינו לקחת כי זה נראה לנו ממש מוגזם. חלק לא הפקדנו בגלל זה. ובקשר למחירים אז אצלנו הכל כרגיל. דיגי - 5500ש"ח שמלה - 5300 ש"ח בגדים לבעל - 1000ש"ח בערך לא נכחתי בקניות צלם - 6500 ומחיר מנה - 240 לא כולל מע"מ. מה שכן לא לקחנו שום עיצוב מעבר למה שהמקום נותן כי לטעמנו זה היה מספיק יפה.

veredtered

New member
נו ו...

הצ'קים כיסו את החתונה? המון תודה על הפירוט, זה נותן לי מושג קצת יותר טוב. איפה התחתנתם? ורד

תשאלי את האחים שלך, כמה כסף

הביאה המשפחה לחתונות שלהם. כך תהיה לך הערכה כמה כסף יש סיכוי שתקבלי. אני יכולה לומר רק שקרובים יכולים להפתיע מאוד לטובה, אבל גם מאוד לרעה.

veredtered

New member
רעיון טוב!

אשאל - אם כי אח אחד התחתן ב-97' אז אולי זה לא אקטואלי אבל הם בטח יזכרו 'בגדול' את הענין. האח השני התחתן בחו"ל אבל אח"כ עשה מסיבה פה בארץ. אשאל את זה שבארץ, הוא גם טיפוס שזוכר דברים כאלה. ורד

כשאני מסתכלת על החתונה שלי

זה ממש מדהים עד כמה דברים כאלה מושפעים מתרבות וגם מהמעמד של הזוג המתחתן במשפחה. כשעשינו את החישוב, ממש ראו את ההבדל בין המשפחה שלי (אנשים טובים, מנומסים ונדיבים) לבין המשפחה של האיש (קמצנים מגעילים). וגם בחתונה של אחי ראו את ההבדל בין המשפחה שלנו לבין המשפחה של גיסתי. שם השיקים עפו בסכומים מטורפים. ישובטו הדודים הגרוזיניים לאלתר!

veredtered

New member
אולי...

זה קשור לעדה? למשל, בצד העירקי שלי (שהוא הצד שנמצא בארץ - הצד ההונגרי, מה שנשאר ממנו, לא בארץ) יש המון משפחה ויש כללללל הזמן חתונות - המוווון חתונות... אז יכול להיות שיביאו שם פחות פשוט בגלל שאי אפשר להביא לכלללל כך הרבה חתונות צ'קים ענקיים? ולעומת זאת פולנים שיש להם ילד רבע במשפחה יכולים להביא יותר לחתונה ורבע שהם מוזמנים אליה? מקווה שלא! אצלי הצד הדומיננטי עירקי, ואילו אצלו, הפולני, ממילא לא יבואו בקושי אנשים מהמשפחה. ורד

כרגע אני לא מאוד אוהבת עירקיים

הרבה לפני ספירת השיקים, היה הצד העירקי הצד הלא אהוב במשפחה של האיש . זה הצד שבגללו הוא מבלה את כל החגים עם המשפחה שלי.

veredtered

New member
אצלנו בגלל המשפחה שלו (פולנים)

הוא אנטי משפחה ומבלה את החג בבית לבד!
. ורד

ליתלת

New member
אצלנו גם יש המון חתונות (מרוקאים)

ורוב האנשים לא מי יודע מה מבוססים, אבל כולם נתנו מתנות מאוד מאוד יפות (חוצ מזוג אחד של קמצנים - הבוס של אימא שלי ואשתו), לדעתי חלקם ממש הגזימו. מצד שני, דווקא בצד של צחי היה איזה דוד עשיר וקמצן - 180 שקל...

בת יענה3

New member
הלו? למה ככה?

בנות יקרות. אנא שקולנה מילותיכן. ממש צורמת הדרך בה בחרתם להתבטא. כל כך הרבה סטיגמות, תנו כבוד למשפחות שלכן. אני לא אומרת זאת במטרה להטיף או לחנך. הדברים שלכם מאוד פוגעים ולא משקפים נאמנה את כל הנוגעים בדבר. הצד שלי עירקי והביא מתנות מאוד מאוד יפות. וגם אם לא משפחה זו משפחה. היה לי מאוד קשה אם הייתי יודעת שהחצי שלי לא אוהב אותם בגלל זה.

למעלה