חתונה ל-100-150 איש - הצד הכלכלי

ליתלת

New member
הלו? אני לא אמרתי כלום על עירקים...

אני דיברתי על האורחים שלי ואני דווקא מכירה אותם טוב ולא ראיתי שהשתמשתי בסטיגמות או בדברים פוגעים. ואם כבר סטיגמות אז "משפחה זו משפחה" זה עוד סטיגמה שבהרבה מקרים אין מאחוריה כלום.

בת יענה3

New member
ליתלת זו היתה דוגמא,

ובדברי לא התיחסתי רק לדבריך אלא גם לדברים קודמים שנאמרו. לא אהבתי את התבטאויות וגם לא את המסקנות.

ליתלת

New member
לא הבנתי למה בכלל התייחסת לדבריי

מה לא היה בסדר בהם, וולמה שירשרת את התגובה שלך לתגובה שלי. (ולמה בצעקות למה? דברי חלש...)

בת יענה3

New member
חחחח... OK אסביר את עצמי

שירשרתי את זה אליך כי זאת היתה התגובה האחרונה באותו נושא. הם מופנים עליך כמו גם למורגין ול... נו לא זוכרת מי עוד שם. חייבת לרוץ לעבודה עכשיו.... אחזור בערב....

veredtered

New member
אבל אבל אבל

קודם כל לי מותר כי אני עצמי חצי עירקית
. חוץ מזה שרק הערכתי שמשפחות שיש בהם הרבה בני משפחה יש להם גם יותר חתונות ללכת אליהם ואולי יביאו פחות כסף - לא כי הם קמצנים בגנים אלא כי קשה להביא שוב ושוב הרבה כסף. ומה לעשות, בצד העירקי שלנו יש המווווווון משפחה ובצד ההונגרי אין כמעט בכלל. ומוריגיין... סביר שהיא לא אוהבת את המשפחה של בעלה לא בגלל המוצא שלהם אלא בגלל ההתנהגות שלהם
. ורד

יש לי הרבה כבוד למשפחה שלי

אין לי כבוד למי שלא מכבד אותי ועוד פחות אין לי כבוד למי שלא מכבד את האיש שלי. הדבר האחרון בעיקר מעצבן אותי.

באופן מפתיע - כמו צלע ../images/Emo9.gif

עדיין לא היה (עוד חודש) אבל רוב ההוצאות כבר נקבעו ומקדמות שולמו. כ-150 איש, תחילת נובמבר, שישי בצהרים. הכל הכל עד רמת הבולים, ובלי להתפשר על כלום (חוץ מהתאריך, שלא היה ממש בידנו): בין 59,000 ל-61,000 ש"ח. בהצלחה!

לכסות את החתונה

זה תלוי בכמה שתשקיעו, ובנדיבות האורחים. אם אתם עושים חתונה צנועה וקטנה, בלי יותר מדי קשקושים, אין סיבה שתעברו את ה-40,000 כולל הכל. חבר שלי התחתן בחמאם ביפו, עם 150 איש, והגיע בערך לסכום הזה. בד"כ משפחה מביאים סכומים יפים, בעיקר סבתות. חברים טובים מכסים את המנה, כל אחד כפי יכולתו, ועל בני משפחה רחוקים וחברים של ההורים מהעבודה (אם יש), לא הייתי בונה.

veredtered

New member
לצערי אין סבתות

רציתי להגיד שזה מה שקורה כשמחכים לגיל 37 להתחתן אבל במקרה שלי גם בגיל 12 כבר לא היו. יש דודה מאמריקה
. אבל דווקא עליה אי אפשר לסמוך כי כבר קיבלתי את המתנה שלה. דודתי מעולם לא נישאה - ולפני כמה שנים כשהייתי שם, היא אמרה שמכיוון שנתנה לכל אחד מאחיי 1000 דולר לחתונה, ומכיוון שאני לא מתחתנת בינתיים (והייתי כבר בת 34) והיא בכלל לא בעד הלחץ הזה על חתונה, אז היא פשוט תיתן לי את הכסף. ואכן קיבלתי והשתשמתי לקנות קצת גאדג'טים אהובים. קראתי לזה אז מתנת ה'לא חתונה' שלי. דודה מגניבה! טוב נצטרך לסמוך על המשפחה הקרובה
. ורד

Darth Foofoo

New member
המחשבות שלי לגבי כיסוי החתונה

אצלנו בחנו את חשבונות הבנק וכמה נכניס בחודשים עד לחתונה עצמה . לא הכנסנו את כל התקלות שהיו לנו באוטו וגם כשהאוטו אושפז באילת האוטו של אחי עשה צרות . אבל לא נריב על זה עכשיו . הבנו שיש לנו 1/3 עד 1/2 מהחתונה ( והחתונה שלי גדולה ) ומכאן יצאנו לחפש , ראינו פה וראינו שם ולמרות שהוריו של הגבר הודיעו על כוונה לתת 1/2 חתונה מתנה והורי תורמים את חלקם עדיין לא הרשנו לעצמנו להשתולל יותר מדי . מכמה סיבות: 1. אני לא יודעת מה ילד יום ואני לא יכולה להיות בטוחה שאכן נכסה את החתונה. 2. אני רוצה להרוויח מהחתונה ולצאת לירח דבש לברזיל .... אחרי שבחנו את העניין החלטנו על התקציב שלנו כולל הכל , שמלה נעלים , תקליטנית וצלמת חישבנו כמה יוצא לאורח ( לא מי יודע מה היסטרי )והתחלנו בחיפושים . לדעתי זה הצעד הראשון לראות מאיזה נקודה מתחילים ומי יכול לעזור.

veredtered

New member
וואי איזה אירגון -

אני אפילו 'תקציב משפחתי' לא מצליחה לעשות
. אבל נשמע הגיוני ביותר! ורד

chenshotokan

New member
היי ורד. לדעתי ממה שהבנתי עד עכשיו

מהפורום להביא קייטרינג לא יוצא יותר זול ממקום + אוכל... לכן ממליצה כדי לא לשבור לאף אחד את הבית, וחתונה זה המון תכנונים.. ודברים מתפקששים, פשוט למצוא מקום זול ל 100-150 איש. ב "זול" הכוונה למנה ב עד 200 ש"ח.. לא יודעת עד כמה זה אפשרי אבל שווה בדיקה. זה יחסוך לך המון בלאגנים לדעתי, ואף יחסוך. בקשר לכך שאנשים יכסו את המנות בגלל שהם קרובים - אכן נשמע הגיוני.. אבל 100 איש קרובים? עד איזו רמה? כפי שאמרת שיש עוד חתונות, ובטח לא 100% מהם במצב כלכלי מושלם כדי להתחשב בך. אישית אנשים קרובים - חברים יכולים להביא לך גם 250 וגם 300 ש"ח לאדם.. כמובן שיהיו כאלה שיביאו יותר.. אבל אף אורח לא יקח בחשבון שאת עושה חתונה קטנה ובגלל זה הוא צריך לממן לך אותה. אל תחשבי שיצא לך זול.. אבל לדעתי אולי כן אפשרי.. האופציות הכי טובות שלך זה או למצוא מקום עם דיל מדהים שהכל כללול או למצוא מקום שכולל אוכל טעים במחיר ממש מצויין (אם יש לך קרובים בדרום או בצפון אולי להעביר את החתונה לשם תוזיל לך משמעותית את המחירים של הכל). בהצלחה

veredtered

New member
אוף קשה להפרד מהחלום...

(של חתונה בוילה עם גינה, ככה כמו אצל חברים על האש). בכל מקרה לא התכוונתי לעשות את זה ממש אצל חברים למרות שהיו שהציעו את ביתם - נראה לי ממש ממש ממש המון בלאגן לאנשים בבית. רציתי לשכור וילה בשביל זה. אבל באמת לא חייבים להיות מקובעים על משהו אחד. עוד בכלל לא ראיתי מקומות. וכן הייתי כאמור בחתונה ב'הנחלה' בבית עובד ויכולה לדמיין אותנו שם... אם כי לא יודעת אם הם מוכנים לחתונות קטנות... וגם - במאי עדיין קר בשביל בריכה וקצת חבל על הבריכה שתשב שם בודדה...
. המשפחות נמצאות במרכז - ת"א והרצליה - אז כנראה שלא נזוז רחוק מדי - אני יודעת שאמא שלי תחשוב שגם בית עובד זה רחוק
. אח שלי התחתן בקיבוץ עינת ואמא שלי קיטרה על המרחק...
ורד

מה עם הבית של איריס ברנע?

ולטעמי גני רשפון הוא מקום מקסים וירוק. ובכלל, יש המון מקומות קטנים שנחשבים מאוד יפים כמו וילה סוקה, הבית הגדול בביתן אהרון ושכחתי איך קוראים למקום ההוא בכפר הס (שהיתרון הגדול שלו שהוא לא כשר) נדמה לי ש"חגיגה בכפר".

veredtered

New member
כן - ברגע שאשחרר סופית את הרעיון

של וילה פרטית עם גינה, אוכל להתחיל לראות מקומות. לפני זה צריכה להתקיים 'השיחה עם אמא'
. אגב ב'חגיגה בכפר' בכפר הס הייתי בחתונה והיה מקסים בחוץ אבל ממש ממש לא אהבתי את איזור הריקודים בפנים - היה חשוך ונשארתי עם הרגשה של תקרה נמוכה - יכול להיות שאני טועה אבל זה הרושם שקיבלתי. יש להם אופציה גם לריקודים בחוץ? טוב את כל זה נבדוק כשנחליט סופית... ורד

לדעתי, הבית של איריס ברנע זה

הדבר הכי קרוב למה שתיארת. חפשי את הקרדיטים של גולדי על החתונה שלהם

הבית של איריס ברנע זה וילה עם גינה

שם אנחנו התחתנו, אחרי שהתברר שאי אפשר להתחתן בגינה של הדודה... עלה לנו פחות מ-200 למנה בספטמבר, ויצאנו מהם סופר-מרוצים.

המחיר של המנה

כולל את ההשכרה+התפריט. המקום נמצא במושב בן שמן, ויש להם אתר באינטרנט. הם אנשים מאד נעימים, ואתם תוכלו להסתדר אתם בכיף. אתנו הם הלכו מראש בגישה של "בשבילכם נעשה כל מה שאתם רוצים, רק שתהיו מרוצים ותהיה חתונה מדהימה". ואכן היתה

למעלה